Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Βοηθεια παρακαλω
Μολις εγκατεστησα τη σειρα ROME
Εχει 22 επεισοδια 1,2 GB περιπου το καθενα. Ειναι σε μορφη AVI
Αλλα ενω ειναι μικρα αρχεια, τα σπασιματα πανε συννεφο.
Καμμια φορα δεν προχωρει η εικονα.
Θελουν ιδιαιτερη μεταχειρηση τα AVI?
To Season1 x 12 τα εμφανιζει στο XBMC/ Πληροφοριες (Ο) σαν dc.ff-vp6 , ενω το season2 x 10 τα εμφανιζει σαν dc.ff-h264
Αυτα τα πραγματα εγω δεν τα ξερω-καταλαβαινω

Υπ'οψιν οτι με τον WMP παιζουν αψογα

Eπι του Πιεστηριου
Μολις απενεργοποιησα το Adjust display refresh rate to match video τρεχει κανονικα σαν το Κεντερη
Περιεργα πραγματα

Last edited:
Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Βοηθεια παρακαλω
Μολις εγκατεστησα τη σειρα ROME
Εχει 22 επεισοδια 1,2 GB περιπου το καθενα. Ειναι σε μορφη AVI
Αλλα ενω ειναι μικρα αρχεια, τα σπασιματα πανε συννεφο.
Καμμια φορα δεν προχωρει η εικονα.
Θελουν ιδιαιτερη μεταχειρηση τα AVI?
To Season1 x 12 τα εμφανιζει στο XBMC/ Πληροφοριες (Ο) σαν dc.ff-vp6 , ενω το season2 x 10 τα εμφανιζει σαν dc.ff-h264
Αυτα τα πραγματα εγω δεν τα ξερω-καταλαβαινω

Υπ'οψιν οτι με τον WMP παιζουν αψογα

Eπι του Πιεστηριου
Μολις απενεργοποιησα το Adjust display refresh rate to match video τρεχει κανονικα σαν το Κεντερη
Περιεργα πραγματα

κάτι δεν πάει καλά με την rc1 δεν είναι μόνο τα avi αλλά και σε mkv τα droped frames πάνε βροχή

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

κάτι δεν πάει καλά με την rc1 δεν είναι μόνο τα avi αλλά και σε mkv τα droped frames πάνε βροχή
Leo εγω δεν εχω κανενα προβλημα - παραπονο απο την RC1
Οπως αναφερω και παραπανω η CPU Usage μειωθηκε κατα 50%. ΦΟΒΕΡΟ
Και επιτελους στην EDEN εχω συνεχεια τους εξωτερικους υποτιτλους σε καθε εργο

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Κωστα ολες οι επιλογες στο CCC - Video options ειναι τικαρισμενες.
Μολις απενεργοποιησω το DXVA τοτε ενεργοποιουνται οι Video settings του XBMC,οποτε το CCC παει στη σεληνη............

To έχω ξαναδει αυτό στον KMPlayer. Με DXVA ο οδηγός κλειδώνει τις ρυθμίσεις και δεν αφήνει άλλα προγράμματα να τις αλλάξουν. Υποθέτω οτι στο CCC έχεις επιλέξει "Use AMD Settings"

Για τα AVI, τι να πω; Ποιός άρρωστος έφτιαξε AVI με κωδικοποίηση VP6; Μάλλον το XBMC δεν μπορει να βρει το σωστό frame rate, γι' αυτό και παίζει σωστα όταν βγάζεις το Adjust display refresh rate...

Διάβασα για παρόμοια προβλήματα και στο XBMC Forum αλλα κυρίως στην έκδοση για AppleTV. Κάτι με τις ρυθμίσεις ήχου πρέπει να έχει πάει στραβά.

Ο DDDamian έβγαλε την RC1 με HD Audio.

Η Daniela τάραξε πολύ τα νερα. Η ένταξη της στην XBMC-Team πρέπει να ειναι η πιο γρήγορη που έγινε ποτέ. Ουτε μήνας δεν πέρασε απο την ημέρα κυκλοφορίας του patch.

ξεκινάω εγκατάσταση rc1 - κλείστε τα πισιά από τα τροφοδοτικά.

και μια φωτογραφία μου να μην μιλάμε απρόσωπα :Banane0:

Dangerous_Tip_Little_by_thunderglades.jpg

ξεκινάω εγκατάσταση rc1 - κλείστε τα πισιά από τα τροφοδοτικά.

και μια φωτογραφία μου να μην μιλάμε απρόσωπα :Banane0:

Dangerous_Tip_Little_by_thunderglades.jpg

Τελείωσες με την εγκατάσταση; Θέλω να ανοίξω το PC για να δω τον House :p

Τελείωσες με την εγκατάσταση; Θέλω να ανοίξω το PC για να δω τον House :p

άνοιξε άφοβα.

IMAG0430.jpg

μπρε φελαράκι xbmc εμένα βρήκες να δουλέψεις????

τι νά κάνω τώρα να στήσω ένα mpc hc σαν external player για 30 καρεδάκια ή να ξηλώσω την coolermaster από τον επεξεργαστή????

πάλι σε μπελάδες μπήκαμε και δεν λειτουργεί και η Usb καφετιέρα ούτε με την rc1. :smash::smash::smash::smash: αντε πάλι να φτιάχνεις καφέ το πρωί.

πόσες υποδοχές usb είπαμε έχει το wd tv live??????

θέλω να τακούω

Last edited:
Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Όπως αναφέρεται στο XBMC Forum http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=124185 υπάρχει ένα λάθος στον κώδικα της Eden RC1 το οποίο προκαλεί έλλειψη συγχρονισμού Ήχου/Εικόνας, πρόβλημα το οποίο λύνεται προσωρινά περνώντας αυτόν εδώ το κώδικα
Code:
<video>
    <!-- Compensate display latency (video lag). Latency is given in msecs. -->
    <latency>

<!-- Global default display latency -->
      <delay>0</delay>
    </latency>

</video>
στο αρχείο advancedsettings.xml, το οποίο βρίσκεται στον φάκελο userdata.
Το πρόβλημα έχει ήδη διορθωθεί και υπάρχει στο Github γι' αυτούς που κάνουν compile μόνοι τους, οι υπόλοιποι θα περιμένουν να βγει η RC2 τις επόμενες μέρες

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Προσφέρουμε Βαγγέλη αλλά μακάρι να είχαμε παραπάνω χρόνο να κάνουμε περισσότερα...Τεσπα ότι μπορούμε ο καθένας νομίζω, επιβάλλετε απ' τις συνθήκες να το κάνουμε, ειδικά σήμερα.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

σορρυ, αν έχει ειπωθεί, αλλά υπάρχει κάποιο addon για ελληνικούς υπότιτλους? πέραν από αυτά που έχει το xbmc subtitles εννοώ...

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

σορρυ, αν έχει ειπωθεί, αλλά υπάρχει κάποιο addon για ελληνικούς υπότιτλους? πέραν από αυτά που έχει το xbmc subtitles εννοώ...

Μπα...δεν υπάρχει δυνατότητα να ψάξεις σε sites με ελληνικούς υπότιτλους. Πρέπει κάποιος να γράψει ένα script για να μπει στο XBMC Subtitles.
Δεν μπορώ να καταλάβω βέβαια γιατί όσοι φτιάχνουν υποτίτλους δεν τους ανεβάζουν ταυτόχρονα και στο OpenSubtitles π.χ.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Χαχα, χθες παρατήρησα προβλήματα και σε avi και σε mkv με το χρονισμό. Σήμερα βλέπω τα σχόλια σας :D

ΕΡΩΤΗΣΙΣ :
Εαν θελω να κανω uninstall/reinstall το XBMC , και πρεπει επισης να κανω ( Yes, also delete the profile folder ) , που σημαινει οτι θα χασω το προηγουμενο σκαναρισμα της βιβλιοθηκης μου , καπου διαβασα αλλα δεν θυμαμαι λεπτομερειες, οτι εαν κανω copy καποια settings ,τοτε εαν ξαναβαλω το Xbmc , και κανω paste αυτα τα settings , τοτε δεν θα χρειασθω περασμα των ταινιων μου απο τα Scrappers.

μπορειτε να μου πειτε ποια ειναι αυτα τα settings?
Ευχαριστω................