Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μωρε θα το κανουν...θα το κανουν...!!!. Ηδη το εχουν δεχτει χωρις ΕΤΑ βεβαια κατα την προσφιλη τους συνηθεια ;). Δεν συμφωνω ατα περι... κολασεως που λες. Αυτο το θεμα με τα banner εχει τεθει πολυ πριν ξεπεταχτουν ολα αυτα τα extra images. Αποδειξη και το ticket που ειχε ανοιξει ο Hitcher εδω και τρια χρονια επι Babylon και ακομα ειναι Future / Pending.

Δεν το είχα δει αυτό! Μακάρι να τα βάλουν. Είχα κάνει κανονική πλήση εγκεφάλου στον scarfa για να τα προσθέσει στο Rapier. Αυτός τα πρόσθεσε στα views και εγώ στο osd και τα playercontrols. Ελπίζω το "Multiple thumb support" να το εννοούν και να μην προσθέσουν υποστήριξη μόνο για banners αλλά και για τα αγαπημένα μου clearLOGOS. Όπως υποστηρίζονται τώρα από όλα τα skins δημιουργούν θεματάκια απόδοσης, ιδιαίτερα όταν φορτώνονται από εξωτερικούς σκληρούς, nfs shares κλπ.

Το ξερω. Μου φενεται καπως δυσκολο να παρατηθει τελειως ενα τοσο δημοφιλες addon. Νομιζω οτι καποιος θα βρεθει να το συνεχισει οπως εκανε ο brightsr απο τον Nuka. Το Weather Underground εχει εξελιχτει παρα πολυ τελευταια αλλα Weather+ θα του παρει καιρο να γινει. Βεβαια αφου το επιασε αυτος οδιαμονιος ο Ronie στα χερια ισως το δουμε να δουλευει πληρως πολυ γρηγορα. Θα δουμε. Ελπιζω μονο να μην θελει και πολλες αλλαγες στον κωδικα συγκριτικα με το Weather+ (και ετσι ακουω οτι θα γινει) γιατι την κατσαμε... ;)

Τις ίδιες πληροφορίες με το weather plus δίνει. Τις έχω κάνει τις αλλάγες ήδη, δεν κόλλησα πουθένα λόγω έλλειξης κάποιας πληροφορίας. Κάποιες μικροαλλάγές θα πρέπει να κάνεις. πχ δεν χρειάζεται να προσθέτεις στις θερμοκρασίες το $INFO[System.TemperatureUnits]. Το μόνο που δεν υποστηρίζει ακόμη είναι τα videos και την πληθώρα των maps του weather plus. Δεν τον φοβάμαι τον ronie, κάτι θα σκεφτεί και για αυτό. Άσε που φορτώνει και τις πληροφορίες πολύ πιο γρήγορα από το weather plus. Από τα screenshots θα δεις και τα θέματα που ήδη αντιμετωπίζει το weather plus με τα icons.

today - weather plus
today - wunderground

36hour - weather plus
36hour - wunderground

weekend - weather plus
weekend - wunderground

hourly - weather plus
hourly - wunderground

daily - weather plus
daily - wunderground

Και πάλι συγχαρητήρια!

το εχεις φτιαξει στο rapier σε δικη του κατηγορια? :) να το περιμενουμε μαζι με το presents?:)))))

Μαλιστα. Ετσι ειναι οπως τα λες. Αλλα ρε φιλε χωρις maps εκτος Αμερικης και χωρις video... ???.... χανει πολυ !!!
Και να φανταστεις οτι το προβλημα δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο και ουτε φταιει το Weather+. Ο JezzX αλλαξε κατι στον τροπο που το XBMC δειχνει τα icons στην Eden για αυτο υπαρχει αυτο το προβλημα. Αν και οπως υποστηριζει αυτος (που του εδειξε και την λυση) κανονικα δεν επρεπε να εχει προβλημα το Weather+ μιας και τα αλλα Weather Addons δεν ειχαν προβλημα.

Εγω παντως θα περιμενω μπας και αναλαβει κανεις το Weather+ και παραλληλα θα παρακολουθω και την προοδο του Ronie.

Cheers
Nessus

@lambda εδω και μερικες μερες ορισμενα καναλια οπως mega ant1 alpha δεν παιζουν...θα γινει καποιο update?δεν βαζεις και κανενα novasports μεσα?χαχαχαχα (καλα θα ηταν πλακα,πλακα)

Οντως, το Confluence ειναι ενα απο τα πια απλα και πιο γρηγορα και στον τροπο λειτουργειας και στον τροπο που ειναι γραμμενο. Για αυτο και στο δικο μου mod ;) προσπαθησα να εφαρμοσω πολλες απο τις πρακτικες του στον κωδικα και παει μια χαρα.

Cheers
Nessus

Δικό σου mod?

Εδώ είμαστε! :D

Λοιπόν, ο λαός απαιτεί νέο νήμα αφιερωμένο στο mod σου.. ASAP... ;)

Το ίδιο ισχύει και για τον φίλο lamda και το δικό του addon.

Το αξίζουν με το παραπάνω!

Τελικά, μετά από εκατοντάδες δοκιμές (κυριολεκτικά δοκιμή σχεδόν μία-μία ρύθμιση του skin) κατέληξα πως αυτό που μπλοκάρει το hellenicTV στο cirrus extended v2 (SVN και release) είναι η ρύθμιση skin-extended mod-enable extrafanart for tvshows. Αν είναι ενεργοποιημένη, κολλάει το σύστημα μόλις πάει να φορτώσει τα κανάλια. Δοκιμασμένο δεκάδες φορές, σε 2 συστήματα με win7-eden 11.0.
Tώρα είναι bug με την συγκεκριμένη λειτουργεία, είναι κάποιος συνδιασμός δικών μου ρυθμίσεων - addons...
Στο Nox 2.1.0 έφτιαξε και εκεί αλλά δεν κατάλαβα με ποιά ρύθμιση.

Πιστεύω ότι το διόρθωσα το πρόβλημα στην έκδοση 1.0.2.
Σε παρακάλω να με ενημερώσεις αν δεν σου διορθώθηκε.

@lambda εδω και μερικες μερες ορισμενα καναλια οπως mega ant1 alpha δεν παιζουν...θα γινει καποιο update?δεν βαζεις και κανενα novasports μεσα?χαχαχαχα (καλα θα ηταν πλακα,πλακα)

Όλα τα κανάλια διορθώθηκαν στην έκδοση 1.0.2.
Υπενθυμίζω ότι ο αντ1 θέλει αναβαθμισμένο librtmp.

το εχεις φτιαξει στο rapier σε δικη του κατηγορια? :) να το περιμενουμε μαζι με το presents?:)))))

Ξεχωριστή κατηγορία καιρού δεν έχει μπει ακόμη.

Όσον αφορά τα presets κατέβασε το rapier από το fork μου,
δεν έχουν προστεθεί ακόμη στο git του scarfa, θα μπουν εντός της εβδομάδας.

https://github.com/lambda81/skin.rapier/zipball/master

screenshots

http://dl.dropbox.com/u/67674650/Rapier/2-4-12/screenshot001.png

http://dl.dropbox.com/u/67674650/Rapier/2-4-12/screenshot002.png

http://dl.dropbox.com/u/67674650/Rapier/2-4-12/screenshot003.png

Μαλιστα. Ετσι ειναι οπως τα λες. Αλλα ρε φιλε χωρις maps εκτος Αμερικης και χωρις video... ???.... χανει πολυ !!!
Και να φανταστεις οτι το προβλημα δεν ειναι τιποτα το ιδιαιτερο και ουτε φταιει το Weather+. Ο JezzX αλλαξε κατι στον τροπο που το XBMC δειχνει τα icons στην Eden για αυτο υπαρχει αυτο το προβλημα. Αν και οπως υποστηριζει αυτος (που του εδειξε και την λυση) κανονικα δεν επρεπε να εχει προβλημα το Weather+ μιας και τα αλλα Weather Addons δεν ειχαν προβλημα.

Εγω παντως θα περιμενω μπας και αναλαβει κανεις το Weather+ και παραλληλα θα παρακολουθω και την προοδο του Ronie.

Cheers
Nessus

Φυσικά και χάνει χωρις maps εκτος Αμερικης και χωρις video.
Και εγώ σκέπτομαι να μην αφαιρέσω το weather plus, αλλά να υποστηρίξω και το wunderground
μόλις η αναβαθμισμένη εκδοσή του φτάσει στο official repo.

Απέκτησες έναν follower στο github.:smile:

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Όλα ΟΚ :a0210:
Aυτό που δεν δουλεύει πλέον (αλλά δεν ξέρω και απ´την αρχή αν μου δούλευε, δεν το είχα δοκιμάσει) είναι ο ant1 player (το add-on). Συγκεκριμένα οι περισσότερες εκπομπές παίζουν μέχρι τα 20-30 sec και μετά πάνε πάλι απ'την αρχή, παίζοντας σαν σε slow motion, καρέ καρέ.

Τελικά ρε παιδιά το weather plus υπάρχει τρόπος να το διορθώσουμε κάπως, αλλάζοντας τα εικονίδια με άλλα, 256x256?

Ξεχωριστή κατηγορία καιρού δεν έχει μπει ακόμη.

Όσον αφορά τα presets κατέβασε το rapier από το fork μου,
δεν έχουν προστεθεί ακόμη στο git του scarfa, θα μπουν εντός της εβδομάδας.

https://github.com/lambda81/skin.rapier/zipball/master

screenshots

http://dl.dropbox.com/u/67674650/Rapier/2-4-12/screenshot001.png

http://dl.dropbox.com/u/67674650/Rapier/2-4-12/screenshot002.png

http://dl.dropbox.com/u/67674650/Rapier/2-4-12/screenshot003.png

Φυσικά και χάνει χωρις maps εκτος Αμερικης και χωρις video.
Και εγώ σκέπτομαι να μην αφαιρέσω το weather plus, αλλά να υποστηρίξω και το wunderground
μόλις η αναβαθμισμένη εκδοσή του φτάσει στο official repo.

Απέκτησες έναν follower στο github.:smile:

απο που κατεβαζουμε την εκδοση 1.0.2??

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Όλα ΟΚ :a0210:
Aυτό που δεν δουλεύει πλέον (αλλά δεν ξέρω και απ´την αρχή αν μου δούλευε, δεν το είχα δοκιμάσει) είναι ο ant1 player (το add-on). Συγκεκριμένα οι περισσότερες εκπομπές παίζουν μέχρι τα 20-30 sec και μετά πάνε πάλι απ'την αρχή, παίζοντας σαν σε slow motion, καρέ καρέ.

Επιβεβαιώνω κι εγω οτι ο ΑΝΤ1 δεν παιζει, ούτε σε live ούτε απο το αρχείο εκπομπών.Έχω αναβαθμίσει το librtmp αλλα σε live παιζει σε 2fps ενω απο το αρχείο σταματάει μετά απο λίγο όπως περιγράφει ο host.

Και κατι άλλο: υπάρχει τρόπος να γράψω ένα απόσπασμα απο το live stream του Mega Cyprus & ANT1 Cyprus; Δεν δουλεύουν σωστά με το HDaudio patch και θέλω να στείλω δείγμα στον Damian μήπως μπορεί να κάνει κάτι.

απο που κατεβαζουμε την εκδοση 1.0.2??
Αν έχεις βάλει το repository του lambda θα το βρεις στο System>Addons>Available updates

αν δεν το έχεις βάλει, τι περιμένεις; Βαλ' το!

μωρέ το εχω βάλει αλλά δεν ήξερα ότι μέσω update αναβαθμίζεται..thx!

Τελικά ρε παιδιά το weather plus υπάρχει τρόπος να το διορθώσουμε κάπως, αλλάζοντας τα εικονίδια με άλλα, 256x256?

Οχι. Πρεπει να επεμβεις στον κωδικα του script. Αν εισαι εξοικιωμενος με την python τα αρχεια ειναι στο "\Application Data\XBMC\addons\weather.weatherplus\resources\lib"... go for it !!!.

Μια προσωρινη μεσοβεζικη λυση παλι ομως με επεμβαση στον κωδικα αλλα με ενα απλο search and replace υπαρχει εδω.

Cheers
Nessus

Κωστα καλημερα.μηπως μπορεις να με βοηθησεις και να μου πεις πως αναβαθμιζω το librtmp?

Παληκάρια, μια γνωμη... Εχω μεινει στην 11 Beta 3 στην οποια δουλευουν ολα αψογα*** και δισταζω να αναβαθμισω στην 11 final, μη τυχόν προκυψουν τιποτα θεματακια (πχ καπου διαβασα για χαμενα frames κλπ).
Θα κερδισω τιποτα αν αναβαθμισω στην final ή να ακολουθησω το δογμα "αν δουλευει μην το πειραζεις";

*** Το μονο που δεν εχω καταφερει να κανω με την Beta 3 ειναι να παρω 5.1 στον ενισχυτη απο MKV αρχεια με πολυκαναλο AAC ηχο. Μου τα δινει ως PCM stereo... Υπαρχει καποια λυση για αυτο;
Το setup ειναι NVidia GT 440 ---> HDMI ---> Yamaha RX-A810.

Κωστα καλημερα.μηπως μπορεις να με βοηθησεις και να μου πεις πως αναβαθμιζω το librtmp?

Κατέβασε το πακέτο rtmpdump , άνοιξέ το και βάλε το αρχείο librtmp.dll στον φάκελο Program Files/XBMC/system/players/dvdplayer/ αντικαθιστώντας το υπάρχον αρχείο.
Δεν είδα βελτίωση πάντως. Ουτε ο ΑΝΤ1 παίζει, ούτε οι εκπομπές απο το αρχείο του.

Παληκάρια, μια γνωμη... Εχω μεινει στην 11 Beta 3 στην οποια δουλευουν ολα αψογα*** και δισταζω να αναβαθμισω στην 11 final, μη τυχόν προκυψουν τιποτα θεματακια (πχ καπου διαβασα για χαμενα frames κλπ).
Θα κερδισω τιποτα αν αναβαθμισω στην final ή να ακολουθησω το δογμα "αν δουλευει μην το πειραζεις";

*** Το μονο που δεν εχω καταφερει να κανω με την Beta 3 ειναι να παρω 5.1 στον ενισχυτη απο MKV αρχεια με πολυκαναλο AAC ηχο. Μου τα δινει ως PCM stereo... Υπαρχει καποια λυση για αυτο;
Το setup ειναι NVidia GT 440 ---> HDMI ---> Yamaha RX-A810.

Δεν παρατήρησα προβλήματα με Eden final ή RC2. Δεν πρέπει να έχουν ορατές διαφορές

Για τον ήχο, δες αν στο System>System>Audio output η ρύθμιση είναι για 5.1 ή ότι διαμόρφωση ηχείων έχεις.
Αν δεν δουλέψει, άνοιξε το guisettings.xml με κάποιο σοβαρό text editor (οχι με notepad) και ψάξε για "passthroughaac". Αν είναι true, άλλαξε το σε false. Στο δικό μου σύστημα βγάζει PCM 5.1