Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλημέρα. Έχω τα 7 64bit ελληνικά. Το όνομα χρήστη είναι HTPC με αγγλικούς χαρακτήρες. Λες να το αλλάξω και να βάλοω Ελληνικούς? Το συγκεκριμένο Script common plugin.cache τι ακριβώς κανεί?

Τέλος υπάρχει κάτι για να σκραπαρώ τις φωτογραφίες μου κάνενα add on ή κανένας player ή όχι?

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Καλημέρα. Έχω τα 7 64bit ελληνικά. Το όνομα χρήστη είναι HTPC με αγγλικούς χαρακτήρες. Λες να το αλλάξω και να βάλοω Ελληνικούς? Το συγκεκριμένο Script common plugin.cache τι ακριβώς κανεί?

Τέλος υπάρχει κάτι για να σκραπαρώ τις φωτογραφίες μου κάνενα add on ή κανένας player ή όχι?

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου.

Οχι, μην αλλαξεις το ονομα χρηστη σε ελληνικα, το αναποδο να εκανες αν ειχε ονομα χρηστη σε ελληνικα. Τωρα που το εχεις αγγλικα , δεν ξερω γιατι στο κανει αυτο. Δοκιμασε να το απεγκαταστησεις και να το ξαναβαλεις. Τι ακριβως κανει δεν ξερω, αλλα αν κρινω απο το ονομα του κανει cashing σε διαφορα προσθετα ωστε να μην περιμενεις πολυ μεχρι να "φορτωσουν" τα metadata τους.

Για φωτογραφιες, τι να σκραπαρεις? Δεν ειναι ταινιες ή μουσικη. Δεν καταλαβα τι θες ακριβως να κανεις...

Λες γι' αυτό να τρώει κόλλημα το LAST.FM και δεν μου περνάει ούτε τα μουσικά DVDs που έχω?
Να φταίει το Script common plugin.cache? Όταν λες να το βγάλω και να το αναβάλω εννοείς το πρόγραμμα ή μόνο το script?
Για τις foto εννοώ αν υπάρχει κάτι σε player που να τις παίζει αυτόματα, η κάτι σε album.

Δύσκολα τα πράγματα. Δεν λειτουργούν καλά οι scrappers εδώ. Εγώ τουλάχιστον δεν τόχω καταφέρει. Εάν κάποιος ξέρει κάτι άλλο , κι εγώ θάθελα να το μάθω .
Προς το παρόν σε κάθε φάκελο μουσικών αρχείων , έχω βάλει το εξώφυλλο νονμάζοντάς το "folder" και το background το οποίο έχω ονομάσει "fanart"

Καταπληκτικό!!!

Και βάζεις ότι foto θέλεις εσύ!!!

Σ' ευχαριστώ.

καλησπερα σας,
Ειμαι αρχαριος στο καταπληκτικο προγραμμα XBMC και αναρωτιεμαι γιατι το xbmc "τρωει" μερικα gb στο σκληρο δισκο. Τι πρεπει να κανω?

καλησπερα σας,
Ειμαι αρχαριος στο καταπληκτικο προγραμμα XBMC και αναρωτιεμαι γιατι το xbmc "τρωει" μερικα gb στο σκληρο δισκο. Τι πρεπει να κανω?

Το XBMC έχει βάση δεδομένων με εξώφυλλα και thumbnails που πιάνει αρκετό χώρο.
Τον περισσότερο χώρο όμως τον καταλαμβάνουν τα backups των add-ons: με κάθε αναβάθμιση add-on, το πρόγραμμα κρατάει και την προηγούμενη έκδοση σε συμπιεσμένη μορφή. Αυτό βοηθάει αν θελήσεις να επιστρέψεις σε προηγούμενη έκδοση add-on αλλα γεμίζει και τον δίσκο. Προχθές έσβησα γύρω στα 3GB απο τέτοια back-ups.

Πολλες φορες οι υποτιτλοι απο subtitles.gr δεν κατεβαινουν.Εχω το XBMC (EDEN) -Απεγκαταστησα το Frodo γιατι κολλαει πολυ-και θελω να ψαξω ενα addon για subs4free και subz.tv.Δοκιμασα το addon του lambda και δεν βλεπω πουθενα το subs4free και subz.tv. Μαλλον ειναι για εκδοση Frodo η μηπως κανω λαθος?

Πολλες φορες οι υποτιτλοι απο subtitles.gr δεν κατεβαινουν.

Στη Frodo έχω αναβαθμίσει το subtitles.gr και τους κατεβάζει όλους.
Εκτός από τους σπασμένους σε μέρη (cd1, cd2 κλπ)

Πολλες φορες οι υποτιτλοι απο subtitles.gr δεν κατεβαινουν.Εχω το XBMC (EDEN) -Απεγκαταστησα το Frodo γιατι κολλαει πολυ-και θελω να ψαξω ενα addon για subs4free και subz.tv.Δοκιμασα το addon του lambda και δεν βλεπω πουθενα το subs4free και subz.tv. Μαλλον ειναι για εκδοση Frodo η μηπως κανω λαθος?

Δεν το έχω προσθέσει στην Eden και ούτε πρόκειται.

New version 3.1 released!

DOWNLOAD
Για προσεξτε αυτο το link
Μπουταροτας το Computer, σε βγαζει κατευθεια στο XBMC

Κάνει αυτόματα κάτι που γίνεται αρκετά εύκολα και "με το χέρι" αλλάζοντας ένα αρχείο των Windows.

@lambda εκπληκτική δουλειά. Δουλεύουν όλα άψογα. Ειδικά με το greek movies ξετρελλάθηκαν τα παιδιά μου. Με τα pluggins σου μου άνοιξες την όρεξη και ψάχνω και για άλλους τόπους που κάνουν διαδυκτιακό streaming πχ δορυφορικά κανάλια (supertennis.tv) . Υπάρχει στα σχέδια σου κάτι τέτοιο?

Last edited:

Έχουν πειράξει τα banners στο νέο AEON NOX; Κόβονται δεξιά-αριστερά.

Και το προγραμμα ειναι πολυ γρηγορο, αλλα δεν μπορω να μπω στο ΝΟΧ, αλλα μονο στο Confluence
Τωρα μπαινω κανονικα στο ΝΟΧ 4.0.9
Το Frodo 12 , ειναι ταχυτατο , ειμαι πολυ ικανοποιημενος ...................

Μια ερωτηση για να μαθουν οι καινουριοι απο τους παλιους.

Κανουμε fresh install frodo.
μετα πια ειναι τα βηματα που κανετε να φερετε το xbmc στα μετρα σας.

εννοω: skins, add-ons, settings, adjustments (ηχο εικονα) και οτι αλλο κανετε να κανει οτι πρεπει να κανει.

επισης θα ηθελα να μου προτεινει καποιος κανενα add-on καλο για μουσικη (tagged mp3) και φωτογραφιες (tagged) ωστε να μπορεσω να βλεπω/ακουω και να ψαχνω ευκολα στις συλλογες μου.

βεβαια εχω διαβασει ολο αθτο το thread, αλλα μια συνοψη δεν ειναι ασχημο να εχουμε, ευχαριστω ολους

Το "subtitles.gr" αν και επιλεγμένο στις υπηρεσίες δεν είναι διαθέσιμο στην επιλογή υπότιτλου.