XBOX One S/X

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Όλες οι δοκιμές έχουν γίνει με εξωτερικό σκληρό δίσκο διαμορφωμένο σε ntfs και usb3 ,αναφορές που γίνονται στο εξωτερικό ότι άνετα σηκώνει και 8TΒ δεν το έχω δοκιμάσει δεν έχω άποψη .
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με usb 2 .
Για αρχή να δοκιμάσεις το kodi να επιλέξεις settings expert μετά dispay και refresh rade τα 23.98.
Audio με πόσα κανάλια παίζεις .
Μετά language -preferred subtitle language Greek-character set Greek(iso)
Όταν παίζει η ταινία θα επιλέξεις να φορτώσεις τους υπότιτλους σου επιλέγοντας settings -browse for subtitle και μετά audio settings το allow passthrough εδώ παραμένει μόνιμο δεν χρειάζεται να το ξανά πειράξεις .

Όλα αυτά στο kodi 18 .0 -Alpha 2.

Πριν από όλα αυτά όμως στις ρυθμίσεις του Xbox x να πας στο Dispay saund -audio output HDMI audio bitstream out και Bistream format Dolby Atmos for home theatre (hdmi only).

Να θυμάσαι στο kodi που είναι καινούργιο ακόμη στην πλατφόρμα του Xbox παίζει τα πάντα που είναι σε codec H264 1080p 4K 3D
Αν το codec στις ταινίες είναι HEVC τότε θα πρέπει να πας στο Scorpio που παίζει βέβαια και H264 αλλά σε ορισμένες ταινίες θα πρέπει να πηγαίνεις στις ρυθμίσεις .

1080p hevc μια χαρά παίζει το Kodi, όχι 10bit βέβαια

Η κάθε πλατφόρμα είναι και διαφορετική ...

Μάλλον θα αναφέρεσαι στην πλατφόρμα του Adroid.
Στην πλατφόρμα του Xbox έχεις την επιλογή 8bit 10bit 12bit το τελευταίο είναι έτοιμο για να υποστηρίξει τις τηλεοράσεις που θα έρθουν το 2019 με hdmi 2.1 ...Ίδη με αναβάθμιση το Xbox X έχει την hdmi 2.1.

Στην πράξη σε τηλεόραση Sony με player το kodi περνάει κανονικά τα 10 bit όπως και τα 24 καρέ σε ταινία 1080p αυτό αποτυπώνεται στο πατάς το display της τηλεόρασης .
FC3774B7-0E1B-4738-90CB-60654ADB8A83.jpg

Αναφέρομαι στο one s και ισχύει ότι έγραψα παραπάνω

Αναφέρομαι στο one s και ισχύει ότι έγραψα παραπάνω

Οκ δεν έχω εικόνα .
Ας μιλήσουν τα παιδιά που το έχουν για το S.

Όλες οι δοκιμές έχουν γίνει με εξωτερικό σκληρό δίσκο διαμορφωμένο σε ntfs και usb3 ,αναφορές που γίνονται στο εξωτερικό ότι άνετα σηκώνει και 8TΒ δεν το έχω δοκιμάσει δεν έχω άποψη .
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα με usb 2 .
Για αρχή να δοκιμάσεις το kodi να επιλέξεις settings expert μετά dispay και refresh rade τα 23.98.
Audio με πόσα κανάλια παίζεις .
Μετά language -preferred subtitle language Greek-character set Greek(iso)
Όταν παίζει η ταινία θα επιλέξεις να φορτώσεις τους υπότιτλους σου επιλέγοντας settings -browse for subtitle και μετά audio settings το allow passthrough εδώ παραμένει μόνιμο δεν χρειάζεται να το ξανά πειράξεις .

Όλα αυτά στο kodi 18 .0 -Alpha 2.

Πριν από όλα αυτά όμως στις ρυθμίσεις του Xbox x να πας στο Dispay saund -audio output HDMI audio bitstream out και Bistream format Dolby Atmos for home theatre (hdmi only).

Να θυμάσαι στο kodi που είναι καινούργιο ακόμη στην πλατφόρμα του Xbox παίζει τα πάντα που είναι σε codec H264 1080p 4K 3D
Αν το codec στις ταινίες είναι HEVC τότε θα πρέπει να πας στο Scorpio που παίζει βέβαια και H264 αλλά σε ορισμένες ταινίες θα πρέπει να πηγαίνεις στις ρυθμίσεις .

Κατεβάζω κάτι δοκιμαστικά τώρα να τα δω και να κάνω δοκιμές. Ένα demo αρχείο πάντως που είχα σε 4K HEVC + TrueHD (Atmos) έπαιζε στο Kodi με σπασίματα αλλά ο ήχος ήταν κανονικά. Στο Scorpio player που έκανα δοκιμή το ίδιο αρχείο, έπαιζε κανονικά το βίντεο χωρίς ήχο όμως.

Μήπως υπάρχει κάποια λύση για το δεύτερο να το αγοράσω αν είναι; Στις ρυθμίσεις δεν είδα κάτι πάντως.

Τα είπαμε για το kodi στο Χ codec H 264 1080p 4K και 3D.

Στο Scorpio στις ρυθμίσεις θα επιλέξεις μόνο το audio.

Τα είπαμε για το kodi στο Χ codec H 264 1080p 4K και 3D.

Στο Scorpio στις ρυθμίσεις θα επιλέξεις μόνο το audio.

Όταν λες μόνο το audio τι εννοείς; (Στο scorpio player)

Έχει στις ρυθμίσεις decode audio / decode video / use system decode μόνο αυτά βρίσκω.

Dolby Digital παίζει κανονικά φυσικά. Το Atmos δεν παίζει.

Στα έγραψα στην αρχή τι θα κανείς .

Βήμα βήμα πήγαινε στις ρυθμίσεις του Xbox settings -display sound -audio output hdmi audio bit steam out -Bistream format Dolby Atmos .
Κοίταξε μην έχεις επιλέξει το Dolby digital.
Δες αυτό και συνεχίζουμε ....πριν κανείς κάτι άλλο .

Στο scorpio στις ρυθμίσεις θα επιλέξεις μόνο το decode audio.
και στις ρυθμίσεις του xbox θα ακολουθήσεις τα βήματα του παρακάτω βίντεο.
https://www.youtube.com/watch?v=-QvCtCBBGVY

-τα αγορασμενα παιχνιδια ειτε σε ψηφιακη μορφη,ειτε αγορασμενο δισκακι,μπορουν να παιξουν και στα windows 10 απο την στιγμη που εχουν πληρωθει μονο για το xbox?
-καποιος που εχει το ιδιο ακριβως παιχνιδι με εμενα στο Xbox one s ενω αυτος ειναι με windows 10,μπορω να τον βρω και να παιξουμε Online?

-τα αγορασμενα παιχνιδια ειτε σε ψηφιακη μορφη,ειτε αγορασμενο δισκακι,μπορουν να παιξουν και στα windows 10 απο την στιγμη που εχουν πληρωθει μονο για το xbox?
-καποιος που εχει το ιδιο ακριβως παιχνιδι με εμενα στο Xbox one s ενω αυτος ειναι με windows 10,μπορω να τον βρω και να παιξουμε Online?

Ναι για το πρώτο που ρωτάς, αν φυσικά το υποστηρίζει το παιχνίδι.

Ναι και για το δεύτερο πάλι αν το υποστηρίζει το παιχνίδι. Παράδειγμα Sea of Thieves, State of Decay, Fortnite υποστηρίζουν cross play.

Ναι για το πρώτο που ρωτάς, αν φυσικά το υποστηρίζει το παιχνίδι.

Ναι και για το δεύτερο πάλι αν το υποστηρίζει το παιχνίδι. Παράδειγμα Sea of Thieves, State of Decay, Fortnite υποστηρίζουν cross play.

δεν μιλαω για το anyware που ειναι streaming.
εχω ας πουμε το pes 2018 και θελω να το κανω install και στο pc.γινεται?
για το ιδιο παιχνιδι με ενδιαφερει και το online που αναφερω.

δεν μιλαω για το anyware που ειναι streaming.
εχω ας πουμε το pes 2018 και θελω να το κανω install και στο pc.γινεται?
για το ιδιο παιχνιδι με ενδιαφερει και το online που αναφερω.

Εσένα σε ενδιαφέρει να παίζει ένας από τον υπολογιστή ας πούμε και ένας από το Xbox ταυτόχρονα; Δώσε μου λίγο να καταλάβω.

Το Play Anywhere στην ουσία σε αφήνει να έχεις το παιχνίδι και στο Xbox και στο PC εφόσον κάνεις sign-in με το προφίλ σου και στο PC (Xbox App) και μπορείς να παίξεις και Online εφόσον έχεις Gold Membership. To PES πάντως που ρωτάς δεν το υποστηρίζει.

Εσένα σε ενδιαφέρει να παίζει ένας από τον υπολογιστή ας πούμε και ένας από το Xbox ταυτόχρονα; Δώσε μου λίγο να καταλάβω.

Το Play Anywhere στην ουσία σε αφήνει να έχεις το παιχνίδι και στο Xbox και στο PC εφόσον κάνεις sign-in με το προφίλ σου και στο PC (Xbox App) και μπορείς να παίξεις και Online εφόσον έχεις Gold Membership. To PES πάντως που ρωτάς δεν το υποστηρίζει.

το πρωτο ερωτημα ηταν για το εαν μπορω να εχω το πληρωμενο στο xbox one s pes 2018 και στο Pc με windows 10.
το δευτερο ερωτημα ειναι εαν π.χ ο ξαδερφος μου με επισης πληρωμενο Pes 2108 αλλα σε windows 10 μπορει καλεσει εμενα που το εχω σε xbox one και να παιξουμε Online.

το πρωτο ερωτημα ηταν για το εαν μπορω να εχω το πληρωμενο στο xbox one s pes 2018 και στο Pc με windows 10.
το δευτερο ερωτημα ειναι εαν π.χ ο ξαδερφος μου με επισης πληρωμενο Pes 2108 αλλα σε windows 10 μπορει καλεσει εμενα που το εχω σε xbox one και να παιξουμε Online.

Όχι, δεν γίνεται στο PES 2018 αυτό δυστυχώς.

Κρίμα γιατί θα ήθελα να παίξω με τον Δημήτρη :flipout:

Λοιπόν ...
Μην κατεβάσατε με τίποτα την έκδοση 2 9 58653.70 για το Scorpio.
Υπάρχει θέμα με τα HEVC video ξεκινάει και μετά από ένα λεπτό σταματάει το έχουνε ταράξει στις αναβαθμίσεις θα το δούμε εφόσον υπάρξει καινούργια αναβάθμιση ...

Για την ώρα αυτά που ισχύουν ...Kodi παραμένει σταθερό διαβάζει όλα τα H264 ανεξάρτητα τα πόσα GB παίζεις 1080p 4K 3D .

Αν σόι και καλά θέλεις να δεις HEVC video αναζητάς στο store την εφαρμογή heif (HEVC) είναι εφαρμογή Microsoft και συνεργάζεται μόνο με την εφαρμογή films Tv που υπάρχει και αυτή στο store παίζει κανονικά H265 H264 4Κ 1080 p 3d ανεξάρτητου πόσο μεγάλο είναι το αρχείο όμως εκεί ο περιορισμός είναι ότι δεν αναγνωρίζει dds hd γενικά με το dds .κανονικά Dolby Atmos Dolby hd κτλ .

Αν αλλάξει κάτι θα ενημερώσω με τις αναβαθμίσεις ...Και όλα αυτά αφορούν την έκδοση Xbox X.

Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Έχεις pes 2018 Μάκη; Για ετοιμάσου για ένα διπλό.
Να πω ότι τα ξεπλυμένα χρώματα δεν έχουν σχέση με το αν το αρχείο είναι hdr γιατί βρήκα ένα ίδιο 4k h265 όχι hdr και πήρα στο Scorpio, στο kodi και στο film τα ίδια χρώματα, μόνο στο media player ήταν ζωηρά.