XBOX One S/X

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Παιδιά καλές οι παρατηρήσεις αλλά επιτρέψτε μου να πω την προσωπική μου άποψη .
Είναι πιστεύω ανούσιο να συγκρίνουμε μποξάκι για το σήμερα μιλάμε των 50ευρω ακόμη και αν η πλατφόρμα μας είναι Microsoft διαφορετικά θα συμπεριφερθεί μια εφαρμογή στο απλό Xbox στο Xbox s και διαφορετικά στο Xbox x.
Αυτό δεν το λέει μόνο η λογική αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά ...Άλλη cpu -Gpu το ένα άλλη το άλλο δείτε τι πήρα με ένα αρχείο των 35 GB στο kodi χωρίς να υποστηρίζει HEVC αρχεία ...Το kodi για μένα παραμένει ένα εξαιρετικό player και είναι αλάνθαστο στα H264 4Κ 1080 p ότι και να του έβαλα ...Αλλά ,έρχεται ξαφνικά η Microsoft πετάει τις hardware εφαρμογές κσι ξαφνικά βλεπεις ένα skorpio να διαχειρίζεται τα HEVC και τα h264 αρχεία με μεγάλο bit rare και όχι μόνο μιας και με ρωτήσατε και για την διαχείρηση του biu Ray μενού .
Ξαφνικά σταματάει η υποστήριξη μόνο για τα HEVC αρχεία στο Scorpio και βλέπεις μια εφαρμογή της πλάκας (Microsoft)να αποκτάει hardware εφαρμογή και να διαβάζει όχι μόνο τα h264 αλλά και τα βαριά HEVC αρχεία αλλά έρχεται το οφθαλμόλουτρο πέρα από την πλάκα,είδα εχθές να διαβάζει αρχείο REMUX HDR HEVC των 51.53 GB για 10 λεπτά να σταματάει πάντα στο ίδιο σημείο,αυτό που δεν γνωρίζω είναι αν είναι δικλείδα ασφαλείας της microsft η αν έχει πρόβλημα το αρχείο ,θα το δούμε ...
Με σαφέστατα περιορισμό όμως ότι εκεί δεν αναγνωρίζει το codec ήχου dds hd και δεν υσχιει το όλα Atmos που υπάρχει στις άλλες εφαρμογές .
Τώρα αν θα το αλλάξει αυτό δεν το γνωρίζω .

Τώρα σαν αμιγώς player blu ray τα είπατε ...Τώρα αν είναι Hartware θέλει πολύ μεγάλη συζήτηση ,η ερώτηση θα έπρεπε να ήταν πως πέρασε την HDMI 2.1 τα 1440 p τα 120 και το free sync σε συνεργασία με την AMD αλλά βλέπω και την Samsung από πίσω μιας και κάποιες τηλεοράσεις της πανάκριβες το υποστηρίζουν .
Κσι μιας και μιλήσαμε για συνεργασίες τα πράγματα είναι απλά επειδή έχει γίνει μεγάλος ντόρος αν υποστηρίζει hd audio passthrough υπάρχει σαφέστατη συνεργασία με την Dolby όλα Atmos ,το λαμπάκι ανάβει κανονικά για αυτούς που έχουν συγκεκριμένο ενισχυτή που να το υποστηρίζει κσι αυτό αποτυπώνεται όχι μόνο στα video games αλλά και στης εφαρμογές στην ουσία μιας και είμαι συλλέκτης καλών blu ray και dvd έβαλα στο παιχνίδι original αρχεία που έχω αλλά και ταινίες που κατέβασα μεγάλης χωρητικότητας αυτό είναι το πρόβλημα των σπασμένων ότι τρώει μεγάλο χώρο αν και εφόσον οι απαιτήσεις μας είναι μεγάλες τόσο στην εικόνα αλλά και στον ήχο το λεγόμενο bitrade εδώ έβαλα στο παιχνίδι και το oppo 103 eu στα αρχεία με 1080p απλά εντυπωσιάστηκα με το σπασμένα που έπαιζε Dolby Atmos και ας ήταν γραμμένο dts hd audio διάφορες υπήρχαν στην εικόνα που το πρωτότυπο ήταν απλά original.

Για αυτό και είπα δεν είναι παιχνιδομηχανή αλλά πολυμηχάνημα πάντα για το Χ αρκεί να ξέρεις τι κανείς και αυτό φαίνεται όταν διαχειρίζεται ακόμη και σήμα sd.Με το streaming δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ ακόμη για το τι γίνεται εξάλλου γνωρίζεται ότι σε αυτό παίζει μεγάλο ρόλο και το δίκτυο μας πέρα από τις δυνατότητες και αν έχει η συσκευή μας .

Καλώς τον!

Μπορείς να μου απαντήσεις στο ποστ της προηγουμενης σελίδας?
Ψηνομαι να παρω ενα X, και θα ηθελα να ξερω ακριβώς τι κάνει. Εσυ το εχεις ξεψαχνισει.

Καλώς τον!

Μπορείς να μου απαντήσεις στο ποστ της προηγουμενης σελίδας?
Ψηνομαι να παρω ενα X, και θα ηθελα να ξερω ακριβώς τι κάνει. Εσυ το εχεις ξεψαχνισει.

Το έχω ψάξει όσο προλαβαίνω .
Έχω απαντήσει Ίδη άμα βάλεις τον παράγοντα ποιότητας ήχου και εικόνας αλλά και τις δυνατότητες που θα έχει η HDMI 2.1 άρα δεν αλλάζεις player ... Υπάρχουν δυνατές συμμαχίες από πίσω και αυτό αποτυπώνεται στις δυνοτητες και στην ποιότητα κατασκευής εξάλλου κάποια πράγματα θα τα ανακοινώσει και επίσημα η Microsoft τώρα τον Ιούνιο ...

Τα πράγματα είναι απλά ...
Αν έχεις την τεχνογνωσία το software το hardaware και θέλεις να κάνεις τον ανταγωνισμό με τα κρεμμυδάκια πράτεις τα αυτονόητα .
Μετατρέπεις μια εφαρμογή του κιλού σε hardware ώστε να διαβάζει τα αυτονόητα όπως ακόμη με την τελευταία αναβάθμιση του Μαΐου HDMI 2.1 τα 1440 p τα 120 hz και το free sync σε συνεργασία με την AMD εκτός από τα γνωστά 24 -50 -60 και έτοιμη να διαχειριστείς και τα 12bit του χρώματος εκτός από τα 8και 10bit .

Στην ουσία εκτός από τα codec Η 264 wep R.I.P. 3D και τα HEVC αρχεία Η265 10bit με μεγάλο bit rade Τώρα και 4K HUD .Blu Ray REMUX HDR HEVC ναι καλά ακούσατε REMUX HDR 4Κ κοντά στα 35 GB.
Συνεχίζουμε ...

Attachments

• B0F2AA2B-347A-4EDC-A8E3-E8067A1DFBF1.jpg
    B0F2AA2B-347A-4EDC-A8E3-E8067A1DFBF1.jpg
    186.6 KB · Views: 148

Με την εφαρμογή της MS δεν είναι αυτό που έβαλες; Αυτή υποστηρίζει υπότιτλους και HDR;

Ναι της Microsoft ίδια που βρίσκεται και στα win10 όπου και εκεί θα πρέπει πρώτα να εγκαταστησειςτην hardware εφαρμογή HEVC όπως και στο Xbox.
Εδώ υπότιτλοι σε UTF 8 αν και σε ορισμένα αρχεία μου έπαιξε σε iso.
Να γνωρίζεις ότι εδώ ο περιορισμός όπως έχω πει σε προηγούμενα post ότι δεν βλέπει γενικά dts και δεν μετατρέπει το codec αυτό σε Atmos κανονικά Atmos και Dolby .
Αν θα το αλλάξει δεν το γνωρίζω .

με λιγα λογια αυτο που δειχνει να παιζει σωστα μεχρι στιγμης,ειναι μονο το Χ προφανως λογο καλυτερου Hardware.
το S εαν δεν αλλαξει κατι θεαματικα,δεν το βλεπω να μπορει να παιξει σωστα, ουτε με Kodi,ουτε με scorpio...

με λιγα λογια αυτο που δειχνει να παιζει σωστα μεχρι στιγμης,ειναι μονο το Χ προφανως λογο καλυτερου Hardware.
το S εαν δεν αλλαξει κατι θεαματικα,δεν το βλεπω να μπορει να παιξει σωστα, ουτε με Kodi,ουτε με scorpio...
Εγώ φίλε Δημήτρη πολύ θα ήθελα να το πιάσω στα χέρια μου για να δω τι ακριβώς συμβαίνει .
Αν και γνωρίζω την εικόνα του λόγω του αδελφού μου αλλά αυτός ασχολείται μόνο με παιχνίδια .

Εγώ φίλε Δημήτρη πολύ θα ήθελα να το πιάσω στα χέρια μου για να δω τι ακριβώς συμβαίνει .
Αν και γνωρίζω την εικόνα του λόγω του αδελφού μου αλλά αυτός ασχολείται μόνο με παιχνίδια .

γενικα κουτσαινει με ολα τα software.
παιζει σωστα ελαχιστα πραγματα και βεβαια σε καμια περιπτωση δεν μπορει να χρησιμοποιηθει ως βασικο μεσο αναπαραγωγης για κανενα ειδος video,τουλαχιστον σε αυτην την φαση.
ας ελπισουμε οτι μπορουν κατι να κανουν μεσω Software ειτε το kodi ειτε το scorpio.

Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Το S νομίζω ότι μέχρι 1080p αρχεία δεν έχει κανένα θέμα στα 4Κ εμφανίζονται τα ζόρια.

Re: Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Το S νομίζω ότι μέχρι 1080p αρχεία δεν έχει κανένα θέμα στα 4Κ εμφανίζονται τα ζόρια.

1080p hevc όντως δεν έχεις θέμα αλλά 1080p hevc 10bit έχει

Να γνωρίζεις ότι εδώ ο περιορισμός όπως έχω πει σε προηγούμενα post ότι δεν βλέπει γενικά dts και δεν μετατρέπει το codec αυτό σε Atmos κανονικά Atmos και Dolby .
Αν θα το αλλάξει δεν το γνωρίζω .

Οκ για το DTS. Για το Atmos δεν κατάλαβα τι εννοείς. Θες να πεις ότι το Atmos δεν το κάνει transcoding σε Dolby; Πρέπει να είναι Dolby Digital για να παίξει;

Οκ για το DTS. Για το Atmos δεν κατάλαβα τι εννοείς. Θες να πεις ότι το Atmos δεν το κάνει transcoding σε Dolby; Πρέπει να είναι Dolby Digital για να παίξει;
Πάντα για την εφαρμογή της Microsoft σαν media player μετατροπή acc σε Dolby Atmos ,Dolby digital σε Dolby Atmos ,παραμένει όταν το αρχείο μας αν είναι σε Dolby Atmos ,ρυθμίσεις ξέρεις τον τρόπο .Ο περιορισμός είναι ότι δεν μπορούμε ακόμη και από την πλαγιά οδό να πάρουμε dts HD σε pcm 5.1.7.1 κτλ Εδώ να αναφέρω ότι υπάρχουν ενισχυτές AV που το διαχειρίζονται πολύ καλά όπως η Yamaha με το Enhancer και Denon -marantz με το all32 .
Βέβαια η συγκεκριμένη εφαρμογή υποστηρίζει media server .......
Στις υπόλοιπες εφαρμογές όπως το kodi δεν έχουμε το κλείδωμα του codec dts και μετατρέπεται και αυτό σε Dolby Atmos .

Σαν player Blu Ray συμπεριφέρεται με τον γνωστό τρόπο .
Μην αγνοήσεις να παίξεις και με αρχεία wep-rip εχουνε κάνει πολύ καλή δουλειά upcaling-processing αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο στα γραφικά παλιών παιχνιδιών που τα μεταμορφώνει αλλά και σε ταινίες ....Όλα αυτά για το Χ.

Κσι για καληνύχτα 4K bluray H265 HEVC 10bit κοντά στα 22GB.
FF3E61D0-7E7B-43FA-BD16-56FF402EF657.jpg

Πέρα από τις επιδόσεις του X σαν media player αφού όλες οι δοκιμές μας ήταν με εξωτερικό σκληρό δίσκο ,υπάρχουν κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά ... Είναι CD player και διαχειρίζεται πολύ καλά το plex πέρα από τις γνωστές εφαρμογές ,υπάρχει γραπτή εγγύηση και δεν είναι αγορά στα τυφλά και για όσους δεν το γνωρίζουν η Microsoft βρίσκεται στην χώρα μας ,ας φροντίσει λοιπόν το Xbox να δει και την Ελληνική γλώσσα με κάποια από τις επόμενες αναβαθμίσεις .

Όπως έχουμε πει μπορεί να διαχειριστεί εξωτερικούς σκληρούς δίσκους μιας και διαθέτει τρεις θύρες usb αλλά και να αλλάξουμε τον εσωτερικό σκληρό δίσκο με μεγαλύτερης χωρητικότητας η να του βάλουμε ssd ,δέχεται ακόμη πληκτρολογίο και ποντίκι ,όλα αυτά περί ορέξεως .

Για μένα προσωπικά το σημαντικότερο είναι να κανείς την ζωή σου εύκολα όπως να πάρεις τον έλεγχο της τηλεόρασης ,του Xbox και του AV ενισχυτή με ένα τηλεκοντρόλ ,το δοκίμασα και δούλεψε τέλεια ,ασυμβατότητα μεταξύ των συσκευών δεν βρέθηκε ,βρήκε από μόνο του τους κωδικούς που έπρεπε να βάλω .Οπως ακόμη διαθέτει οπτική ίνα και in HDMI .
Κανένα πρόβλημα ακόμη και με την ARC Return Channel HDMI.
22B62E1C-CCB3-4E76-9631-AF16FD36241D.jpgE7E878B9-03C8-4874-9B4A-FD1520B2B972.jpgDADDDDA0-32C1-4553-AFDF-BC8BEE064E97.jpgAEDA4B50-DC0D-47AA-B3C2-F50C463CDC0B.jpg6860B536-9025-43AF-B833-946C30D81CDF.jpg

Re: Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Και να μην ξεχνάμε ότι πρώτα από όλα είναι παιχνιδομηχανή οπότε ετοιμαστείτε για σούπερ εκπτώσεις από τις 7 Ιουνίου.
https://news.xbox.com/en-us/2018/06/04/e3-sale/

Στο pc βλέπω το forza 7 standard edition στα $30, από το Xbox το βλέπω στα 35 ευρώ. Γιατί γίνεται αυτό?

Aν και παλιό άρθρο λέει τα πραγματα με το όνομα τους ,όπως έχομε πει ήδη το Χ φοράει την hdmi 2.1

HDMI 2.1 (Xbox One X, UHD Blu-ray players & UHD TV’s από 2018 και μετά)

4K 120hz HDR
8K 60hz HDR
Variable refresh rate
Dynamic metadata HDR
eARC (Ενισχυμένο κανάλι ήχου)
Ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων: 48 Gbps.

Το PS4 Pro, το PS4 και τα Xbox One και Xbox One S λόγο του HDMI2.0 που διαθέτουν είναι «καταδικασμένα» να μείνουν στο «απλό» HDR10. Το Xbox One X έχει ήδη το hardware και έτσι μπορεί να αναβαθμιστεί σε HDMI 2.1 με software update, αλλά για την ώρα δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα η ενημέρωση.

Υ.Σ...Τον Μάιο πίρε την αναβάθμιση το Χ.

Οι εφαρμογές streaming του Netflix και Amazon στις κονσόλες μπορούν να δείξουν περιεχόμενο σε HDR10+ και Dolby Vision;
Όχι δεν μπορούν γιατί οι HDMI θύρες τους είναι 2.0. Η αναβάθμιση σε 2.1 είναι θέμα hardware και όχι software, το Xbox One X αποτελεί εξαίρεση.

Οι εξελίξεις φυσικά τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς. Το 2018 θα δούμε ακόμα καλύτερα πράγματα στις τηλεοράσεις. Ο πόλεμος του HDR και των panels μόλις ξεκίνησε. Νέες συσκευές με HDMI 2.1 θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους και οι λάτρεις της τεχνολογίας ήδη γιορτάζουν (ή κλαίνε).

Και εγώ καληνυχτίζω με 4Κ hdr .Και δώρο ένα xbox x "Black Panther" του Marvel Studios .
Ας αντιληφθούν καποιοι ότι τα μεγέθη είναι τεράστια ...https://unboxholics.com/guides/29245-odigos-agoras-tileorasis

Υ.Σ ψάχνω υλικό 8Κ με το 1080p 4Κ τελειώσαμε:flipout:

B3FA1896-AC3E-41E7-8B12-2779F56563E3.jpgBlack_Panther_Console_Final_Clear5-hero.jpg

This video shows how to instill Kodi on the XBOX One with working add-ons for live TV and movies and TV series on demand. These two add-ons are pretty much all you need to get the most out of Kodi.
The add-on from the video is down use the Placenta add-on instead.
https://www.youtube.com/watch?v=QTHfWwUuGlY

Μετά τα συγκεκριμένα αρχεία που κατάφερε να παίξει το ΧΧΧ (weprip-Η 264 1080 P HEVC 265 10 bit και βεβαίως βεβαίως 4Κ HDR πάνοπλο να πυροβολήσει και να διαχειριστεί HDMI 2.1 τα 24 καρέ τα 50 60 120 hz τα 1080p 1440p 4K 8K αλλά και τα 8 10 12 bit χρώματος ... Έρχεται η ώρα της αλήθειας μέσα από την πλατφόρμα του Xbox .

Tune in to the XBOX E3 Briefing -Sunday,June 10th at 1.00pm PT.

Attachments

• 7B2CAB4E-2470-48EF-9327-ABA2743BB900.jpg
    7B2CAB4E-2470-48EF-9327-ABA2743BB900.jpg
    186 KB · Views: 146

Το ερώτημα παραμένει ... Πρόκειται για παιχνιδομηχανή ;
Καθαρόαιμο 4 Κ αρχείο λίγο πάνω από τα 50GB απροβλημάτιστα είναι δεδομένο ότι διαχειρίζεται πολύ καλά και τα 1080p που σαφέστατα είναι και πιο πολλά .
Και έχουμε πολλά να πούμε και να γράψουμε ακόμη για το πως συμπεριφέρεται σαν CD player ,τις εφαρμογές που διαχειρίζονται την μουσική το streaming,τα ασύρματα ακουστικά που πέρα από μουσική διαχειρίζονται και το atmos μέσα από την εφαρμογή της Dolby.Όπως βέβαια να πάρεις τον πλήρη έλεγχο (tv av Xbox)όχι μόνο με ένα τηλεχειριστήριο όπως γράψαμε σε προηγούμενο post αλλά να πάρεις τον πλήρη έλεγχο του Xbox μέσα από την εφαρμογή που κατεβάζεις από το apple store λογικά θα πρέπει να υπάρχει και για antroid.
Και εδώ μιλάμε για σοβαρό λογισμικό και Hardware.
12CC88B7-5DFF-4346-ACA2-EE4FD2C273C1.jpg19141058-43A9-4033-A354-F8A04A636229.jpg8E09B93C-1ED3-4069-8151-F5B94FC7D589.jpgCB68145A-0FA4-48BE-927F-F161F6B87616.jpgB52A15CC-EE0E-43A9-BFE5-E43B0C3B81F5.jpg2EFA4FE2-FC82-47C5-A6F8-D7A5847CEF1F.jpg1B722652-75AF-4DE0-88B7-6829B3455904.jpg7F92B732-BB1F-4B4E-B75A-ED77F2B52E37.jpg20ED87F9-0DD6-419F-A6A2-B234044F1536.jpg552361C8-888C-4277-AB0D-41F80A843450.jpg