XBOX One S/X

Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Δοκίμασα με Scorpio player ταινίες γύρω στα 50 gb hdr (πήρα πρόσφατα tv που υποστηρίζει hdr ) και σε κάποιες ταινίες μου έκανε κολλήματα και σε κάποιες που έπαιζαν καλά ,δεν μου άρεσαν τα χρώματα .
Κοίταξα τις ρυθμίσεις δεν βρήκα κάτι , βρήκα για την αντίθετη περίπτωση (όταν η tv δεν υποστηρίζει hdr ).

Re: Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Δοκίμασα με Scorpio player ταινίες γύρω στα 50 gb hdr (πήρα πρόσφατα tv που υποστηρίζει hdr ) και σε κάποιες ταινίες μου έκανε κολλήματα και σε κάποιες που έπαιζαν καλά ,δεν μου άρεσαν τα χρώματα .
Κοίταξα τις ρυθμίσεις δεν βρήκα κάτι , βρήκα για την αντίθετη περίπτωση (όταν η tv δεν υποστηρίζει hdr ).

Καπου εχω ενα mail του dev του Scorpio που αναφέρει οτι δεν υποστηριζει πλήρως το HDR ή κάτι τετοιο...

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Μάκη δεν απάντησες αν μπορεί το xbox one x να μην κάνει αυτό forced το hdr αλλα να αναγνωρίζει η tv και να κάνει αυτή την μετατροπή. Όσον αφορά τους προηγούμενα που λέτε το scorpio στο x έχει καθαρότητα εικόνας που μόνο στο oppo έχω δει
Τώρα σε είδα .
Το πιο βασικό καταρχήν είναι να μάθουμε το πρόγραμμα ,την τηλεόραση μας το HDR δεν συμπεριφέρεται το ίδιο σε όλες της τηλεοράσεις .
Ναι έχω πάρει HDR (όχι σε όλα )και από την τηλεόραση αλλά μιλάμε για αρχείο blu Ray coplete 4K το έπαιξα μεμονωμένα .
Μετά κατέβασα το ίδιο αρχείο σε remux 4K HDR,Όποτε το Force που κάνει το Scorpio player δεν έχει καμία διαφορά αν το έκανε η τηλεόραση μιλάμε για αρχεία με μεγάλη χωρητικότητα και είναι ο μοναδικός τρόπος αν θέλουνε ποιότητα σε 4K που κάνει την διαφορά ακόμη και αν η τηλεόραση μας είναι 1080P ,για όπως έχω πει κατά επανάληψη το Hardware του Χ είναι εξαιρετικό .

Φρέσκο πράγμα ...
BFC6432D-41CB-4108-8D4E-8A83ED69DDBB.jpg

Το kodi είναι κατά τη γνώμη μου ο πιο ολοκληρωμένος player για το Xbox. Το scorpio νομίζω ότι έχει ένα κλικ καλύτερη εικόνα αλλά προς το παρόν είναι άχρηστος για όποιον θέλει να το δουλέψει δικτυακά. Επί πλέον είναι αρκετά δύσκολος ο χειρισμός του σε σχέση με το kodi.
Πάντος, από τότε που ανακάλυψα τις media αρετές του Xbox, έχω εγκαταλείψει εντελώς το android της tv και παίζω αποκλειστικά από την κονσόλα. Η ποιότητα εικόνας και ήχου είναι σημαντικότατα αναβαθμισμένη, σε σημείο που το αντιλαμβάνεται και η γυναίκα μου που είναι παντελώς άσχετη με το αντικείμενο.
Ένα media remote χρειάζεται για να θεωρηθεί ολοκληρωμένο player, όμως τσιγκουνεύτικα τα 30 γιούρο του ορίτζιναλ και παρήγγειλα μία απομίμηση Κινεζιά στα 6 .
Μόλις έρθει θα σας ενημερώσω για το εάν αξίζει.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν έχω πιάσει στα χέρια μου της απομιμήσεις .
Το media remote της Microsoft είναι πλήρως συμβατό με το KODI αλλά και με το ultra blu Ray player .

Μάκη τα αρχεία που έχω είναι complete iso σαν κανονικό δισκάκι δηλαδή
Το meg που έβαλες εσύ το έχω 89gb, οπότε προσπερνάνε αυτό με το αρχείο.
Τώρα όσον αφορά το θέμα με το hdr δεν μου απαντάς, μπορώ να απενεργοποιήσω το forced και να το δίνει η τιβι μου(oleg lg).
Πάντως και σε σένα στη φωτό τα χρώματα είναι πολύ πουσαρισμενα κοιτα το άσπρο στο εξώφυλλο σου και θα καταλάβεις ότι χάνεται η λεπτομέρεια. Όταν την μετατροπή την κάνει η τιβι δεν υπάρχει υπάρχει αυτό το θέμα.

Εντάξει η φωτογραφία είναι από κινητό μοντέλο του 2014.
Σε καμία περίπτωση δεν θα έβαζα στο Xbox 12 bit του χρώματος ,δοκίμασε να απενεργοποιήσεις το HDR από το μενού του Scorpio player μπας και ...
Όπως σου είπα μου έχει τύχει αρχείο complete που έχει ανάψει το HDR της τηλεόρασης .(όχι σε όλα )
Δώσε μου χρόνο όμως μιας και έχω παραγγείλει τηλεόραση μοντέλο του 2018 να το ψάξω περισσότερο .

Υ.Σ Πέρα από τις ρυθμίσεις της τηλεοράςης και του Xbox έχει ρυθμίσεις για τα χρώματα και το Scorpio.

Παίζω με τις ρυθμίσεις αλλά πάλι κορεσμένα βγαίνουν. Αν εξαιρέσεις το θέμα αυτό η καθαρότητα της εικόνας είναι τέλεια. Πάντως παρόλο που λες για το κινητό έτσι κορεσμένα φαινονται

Re: Απάντηση: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Σε τηλεόραση χωρίς Hdr να επιλέξω 8bit ή 10bit;
Σε καινούργια αρχεία ultra HD blu Ray HEVC τα 10 bit.
Το πήρες το X?

4K HDR Settings for Xbox One X Solved (LG Samsung Sony 4K HDR TVs
https://www.youtube.com/watch?v=UaoRWsVo0IM

Xbox One X 4K HDR TV Setup & Video Settings EXPLAINED!
We explain the video settings (such as video fidelity, colour depth, etc.) with best recommendations on the Microsoft Xbox One X console, including how to correctly set up 4K HDR output for different 2017 TV brands.
https://www.youtube.com/watch?v=SHVJYB-Qews
Sony 55X900F Xbox One X 4K HDR Dolby Vision Setup | 49X900F, 65X900F, 75X900F, 85X900F
https://www.youtube.com/watch?v=b4ZWA0qTtxA

Παίζω με τις ρυθμίσεις αλλά πάλι κορεσμένα βγαίνουν. Αν εξαιρέσεις το θέμα αυτό η καθαρότητα της εικόνας είναι τέλεια. Πάντως παρόλο που λες για το κινητό έτσι κορεσμένα φαινονται

Ένας λόγος παραπάνω...Που κάποιες τηλεοράσεις πέρα από τις εργοστασιακες ρυθμίσεις είναι αυτό που θέλουν καλιμπράρισμα οθόνης.

Να το θέμα είναι όταν παίζω από αλλού η μέσα από την τιβι και ανάβει hdr από την τιβι τα χρώματα είναι τέλεια όπως θα έπρεπε
Το xbox κάνει μόνο του την μετατροπή σε hdr και το δίνει έτοιμο στην τιβι, οπότε η τιβι δεν το αναγνωρίζει ως hdr οπότε εκεί χάνονται όλα. Δυστυχώς δοκίμασα να φτιάξω τα χρώματα ( βασικά την φωτεινότητα) και από το scorpio και από την τιβι αλλά δεν διορθώνονται και πολύ.
Το πρόβλημα είναι ότι το άσπρο πχ χιονια,ήλιος υπερκορενονται και σκοτεινές σκηνές όπως πχ avegers infinity war που ξεκινάει η ταινία σε ένα πλανήτη είναι όλα θεομαυρα, ενώ από τον player της τιβι η ίδια ταινία είναι τελεια

Δεν κάνει αυτόματη εναλλαγή χρώματος ανάλογα με το υλικό προς αναπαραγωγή?

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα
Ότι κάνει την εναλλαγή η το xbox internal και δεν δίνει την πληροφορία με το metadata στην τιβι να κάνει αυτό την μετατροπή.
Αυτό γίνεται μόνο στο scorpio στο netflix και στα παιχνίδια γινεται

Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα
Ότι κάνει την εναλλαγή η το xbox internal και δεν δίνει την πληροφορία με το metadata στην τιβι να κάνει αυτό την μετατροπή.
Αυτό γίνεται μόνο στο scorpio στο netflix και στα παιχνίδια γινεται

Αλλο τι κάνει απο οτι φαινεται το Xbox σαν disc player (οπου τα περνάει ολα κανονικά) και στα embedded stream apps (Netflix) και αλλο τι κανει εκτος επίσημου licensing.
Απο οτι διαβαζω, η MS τα εχει ολα κλειδωμένα.

Ειχα στειλει ενα mail στο scorpio και παραθέτω και την απαντηση ακολούθως. Αναφέρει οτι σαν streamer δνε υποστηριζει σωστά το HDR.

Hello team Scorpio! :)

As an owner of a XBOX One X unit, i would like to ask you the following before i purchase your noteworthy application. The only reason i am asking is because of the not so clear answers i get from the web results.

Can i stream high bit-rate UHD rips (50-100gb) from my NAS/SERVER? If so, using which protocol? NFS/SMB etc.

I read that when Xbox X is usesd as a UHD Disc player it supports corectly all audio bitstream codecs like ATMOS, DTS X, DTS Master Audio and such. Is that the case with playback via your Scorpio application? I read that some get an always DOLBY ATMOS reading on their A/V receiver even if a DTS X or HD Master audio track is used.
If so, what is the actual audio conversion that Scorpio player implements? What are the preffered/optimal settings in such case?

Will you support BD/UHD menu navigation in future updates of your application?

In case of a non HDR 4K display, does the Scorpio offer an HDR->SDR conversion when 4K HDR video is on playback? It would help when i watch on my older 1080p projector.
All 4K/HEVC files are supported?

Even though i will purchase the app anyway, i would appreciate your official response.

Thanks in advance and best regards,
Chris

Και πήρα την παρακάτω απάντηση...

1. Yes Streaming supported, using Scorpio Streaming Server or SMB or DLNA, depends on your Router network performence recommend use external hard drive.

2. Yes audio can be decode via Scorpio Player, internal use ffmpeg to software level decode, but no Audio Passthrough to AV Receiver, there is conversion, again using ffmpeg av decoder.

3. BD Menu navigation in future plan, but not soon. Currently Scorpio Player can direct open 4k ISO, or 4k Blu-Ray Folder.

4. Yes, Your can playback HDR video, use Context Menu => Graphic => Disable HDR Color Space, realtime playback as SDR.

5. I can say mostly 4k/HEVC, mkv support very well.

6. You can not Display Real HDR use Scorpio Player, it will appear over exposure color, due to Microsoft do not offer Third party app to use HDR API. Only Microsoft Movie&TV and Netflix.

Thanks.

发送自 Windows 10 版邮件应用

Εδώ είναι η απάντηση μου
it will appear over exposure color, due to Microsoft do not offer Third party app to use HDR API. Only Microsoft Movie&TV and Netflix.
Ευχαριστώ vadergr

Τελικά το S δεν παίζει ούτε κατά διάνοια αρχεία πάνω από 1080p. Κατέβασα κάποια δοκιμαστικά αρχεία 4K από το site του Kodi και δεν μπορούσε να τα παίξει ούτε το Scorpio ούτε το Kodi. Τουλάχιστον για τα πιτσιρίκια είναι ότι πρέπει, για ταινίες και παιχνίδι. Με έβγαλε και από το τριπάκι να αναβαθμίσω την τιβι σε 4Κ

Τελικά το S δεν παίζει ούτε κατά διάνοια αρχεία πάνω από 1080p. Κατέβασα κάποια δοκιμαστικά αρχεία 4K από το site του Kodi και δεν μπορούσε να τα παίξει ούτε το Scorpio ούτε το Kodi. Τουλάχιστον για τα πιτσιρίκια είναι ότι πρέπει, για ταινίες και παιχνίδι. Με έβγαλε και από το τριπάκι να αναβαθμίσω την τιβι σε 4Κ
Το Scorpio παίζει, αλλά μόνο από usb. Έχω δοκιμάσει το παρακάτω αρχείο που είναι 47 GB και παίζει μια χαρά. Το kodi δεν το παίζει.
Μήπως δοκίμασες μέσω δικτύου?
c2f527a00ac9c1050deca687ce8b3c1d.jpg

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι, ξέχασα να το αναφέρω ότι οι δοκιμές έγιναν μέσω δικτύου, έπαιζαν τα αρχεία αλλά έκαναν συνέχεια σπασίματα - διακοπές. Δεν είναι θέμα του δικτύου μου, τα αντίστοιχα το zidoo τα παίζει κανονικά.. δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα μάλλον

Επίσης τώρα είδα να παίζει μια χαρά (το zidoo) UHD rip των 90+Gb μέσω δικτύου χωρίς κανένα πρόβλημα. Εν κατακλείδι, δεν έχω παράπονο από το Xbox s, είναι πολύ καλό στα παιχνίδια και παίζει και ταινίες από Kodi τουλάχιστον μέχρι τα 1080p απροβλημάτιστα