XBOX One S/X

Re: XBOX One S/X σαν media player (KODI)

Γιατί το Scorpio player δεν διαβάζει 4K στο S και στο X το τελευταίο είναι και native τι να κάνουνε .Δεν βλέπει δίκτυο για 4K το Scorpio ;νομίζω ότι υπάρχει και επίσημη απάντηση .
Ασχοληθείτε και κόψτε κάτι με αυτόματο τρόπο δεν περνάει ,θέλει συγκεκριμένες ρυθμίσεις έχω ποστάρει τόσες φορές για το θέμα αυτό.

Όσον αφορά τον ήχο έχουν κάνει τρομερή δουλειά ,ακούστε και συγκρίνεται .

Εμένα πάντως θα με προβλημάτιζε η σταθερότητα ενός media player η αν έχουν υποβαθμίσει την ποιότητα της εικόνας με τα γνωστά χακαρίσματα για να παίξει ,το τελευταίο για σκέψη και προβληματισμό .
Το καλό είναι ότι παίζει 4K και από την θύρα usb ,για αυτός που έχουν πρόβλημα με βαριά αρχεία από την ταχύτητα στο δίκτυο τους .

Αλλά όπως έχουμε πει για native 4K ,μόνο το X και το Apple TV .

Απλό PCM? Δεν παιρνάει bitstream ήχος; Πλάκα κάνετε;

Αν είναι απλό PCM τι γράφονται για Atmos?

Τελικά τι κάνει σωστά πια αυτό το μηχανάκι;

Ξέρω, παίζει δικάκια. Και Dolby Vision.

Δεν έχω ενισχυτή που να υποστηρίζει Atmos, οπότε αν επιλέξω bitstream τα κάνει όλα είτε DTS είτε Dolby ασχέτως με το τι είναι το αρχείο. Η επόμενη επιλογή είναι 5.1 uncompressed (PCM)

Απλό PCM? Δεν παιρνάει bitstream ήχος; Πλάκα κάνετε;

Αν είναι απλό PCM τι γράφονται για Atmos?

Τελικά τι κάνει σωστά πια αυτό το μηχανάκι;

Ξέρω, παίζει δικάκια. Και Dolby Vision.
Στις ρυθμίσεις ήχου του S, ορίζεις τι θες να περνά από το HDMI. Έχει επιλογή stereo, 5.1, 7.1 και bitstream.
Αν του ορίσεις bitstream, σε ένα υπομενού πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε Dolby, DTS ή ATMOS (πρέπει να κατεβάσεις ειδική εφαρμογή).
Το kodi, με ενεργοποιημένο το passthrough, δε θα περάσει στον ενισχυτή μου ασυμπίεστο ήχο?

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν έχω ενισχυτή που να υποστηρίζει Atmos, οπότε αν επιλέξω bitstream τα κάνει όλα είτε DTS είτε Dolby ασχέτως με το τι είναι το αρχείο. Η επόμενη επιλογή είναι 5.1 uncompressed (PCM)
Και εγώ μία από τα ίδια. Ποιά είναι καλύτερη επιλογή?

Η επιλογές είναι πιο πάνω και συμπληρώνω .
Atmos μόνο με HDMI με συμβατό ενισχυτή και7.1 pcm ασυμπίεστο .

Καλύτερα ακούγετε το Atmos σε σύγκριση με τα υπόλοιπα codec.

Στις ρυθμίσεις ήχου του S, ορίζεις τι θες να περνά από το HDMI. Έχει επιλογή stereo, 5.1, 7.1 και bitstream.
Αν του ορίσεις bitstream, σε ένα υπομενού πρέπει να επιλέξεις ανάμεσα σε Dolby, DTS ή ATMOS (πρέπει να κατεβάσεις ειδική εφαρμογή).

Μα, αν επιλέγεις τι stream θα δίνει πως γίνεται να λες ότι έχεις πραγματικό bitstreaming? Το ένα έρχεται σε αντίθεση με το άλλο. Γίνεται τελικά σώνει και καλά transcoding? Δεν γίνεται απλά ότι έχει μέσα το αρχείο να περνάει αυτούσιο στον ενισχυτή; Κι ο τελευταίος Κινέζος το καταφέρνει αυτό σωστά εδώ και σχεδόν 10 χρόνια.

Επίσης, μιλάμε για το κλασικό lossy DTS ή Dolby ή τα αντίστοιχα lossless DTS Master Audio και Dolby TrueHD?

Ο κινέζους ξέρει καλύτερα το περί του ήχου αλλά και να χακάρει την εικόνα μέσω δικτύου (υποβάθμιση )για να παίξει ψεύτο 4K. Αρκεί να δεις το Hardware του στα ενδότερα ...
https://youtu.be/Aj6a3JE9DPA
https://youtu.be/oGqX034676E

Ο κινέζους ξέρει καλύτερα το περί του ήχου αλλά και να χακάρει την εικόνα μέσω δικτύου (υποβάθμιση )για να παίξει ψεύτο 4K. Αρκεί να δεις το Hardware του στα ενδότερα ...

Δεν είναι ότι οι Κινέζοι ξέρουν καλύτερα τα του ήχου. Και η M$ μια χαρά τα ξέρει, αλλά τα κρατάει κλειδωμένα για εμπορικούς λόγους. Δεν είναι θέμα τεχνογνωσίας, αλλά είναι θέμα σεβασμού του πελάτη / καταναλωτή.

Τι εννοείς υποβαθμισμένη εικόνα ψεύτο-4Κ; Δεν έχω ακούσει τίποτα τέτοιο για τα Κινέζικα players που υποστηρίζουν επίσημα 4Κ. Βάζεις UHD remux των 80GB και το παίζουν αέρα μέσω LAN χωρίς θέματα στην εικόνα.

Σε ποιο hardware αναφέρεσαι; Ποιανού;

Δεν είναι ότι οι Κινέζοι ξέρουν καλύτερα τα του ήχου. Και η M$ μια χαρά τα ξέρει, αλλά τα κρατάει κλειδωμένα για εμπορικούς λόγους. Δεν είναι θέμα τεχνογνωσίας, αλλά είναι θέμα σεβασμού του πελάτη / καταναλωτή.

Τι εννοείς υποβαθμισμένη εικόνα ψεύτο-4Κ; Δεν έχω ακούσει τίποτα τέτοιο για τα Κινέζικα players που υποστηρίζουν επίσημα 4Κ. Βάζεις UHD remux των 80GB και το παίζουν αέρα μέσω LAN χωρίς θέματα στην εικόνα.

Ξέρεις πιο είναι το πρόβλημα πως άμα έχεις συνηθίσει την σταθερότητα του software και πιάσεις στα χέρια σου τα φασόν είναι μέρα με την νύχτα .
Το αν παίζει δεν σημαίνει ότι είναι και native 4Κ και δεν συγκρίνεται η εικόνα που μπορείς να πάρεις με ένα Apple TV -Xbox X γιατί όπως να το κάνουμε είναι ultra blu Ray .
Είπαμε πάντα υπάρχει το μέτρο σύγκρισης ακόμη και για το πως διαχειρίζονται το σήμα SD η ακόμη η μετατροπή του hdr σε sdr είναι υποδειγματική .
Πληροφοριακά για τα πολυδιαφημισμένα media player που έπιασα στα χέρια μου ακόμη και από φίλους που μου τα έφεραν ...έφυγαν την ίδια μέρα γιατί απλούστατα δεν συγκρίνονται με τα δυο player που έχω αναφέρει .
Μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και να μην έβαζα βαθιά το χέρι στην τσέπη μου αλλά ...

Φίλε Δημήτρη αν βάλεις το x με οποιοδήποτε κινεζικό δίπλα η ακόμα με με nvidia shield απλά δεν συγκρίνεται θα νομίζεις ότι βλεπεις 8κ και όχι 4κ. Όσο αφορά τον ήχο όντως δεν τον κάνει pass αλλά τον μετατρέπει όπως πρέπει και πραγματικά σου βγάζει όλες τις διαστάσεις του ήχου αν βέβαια έχεις το σωστό setup. Έπαιζα ΦΙΦΑ και νόμιζα ότι ήμουν στη κερκίδα.
Το μόνο μηχάνημα που έχω δει να παίζει έτσι ήταν μόνο το oppo για apple tv που λέει ο Μάκης δεν έχω ιδέα.

Το είπαμε ότι οι δυνατότητες του s αλλά κυρίως του x είναι φοβερές ΑΛΛΑ εκεί που τις αφήνει ξεκλείδωτες η Ms (native player, games etc). Εδώ όμως μιλάμε για media player μέσω kodi (κυρίως) και εκεί το πράγμα στραβώνει.. Ας είναι τέλεια τα specs, άμα τα έχει κλειδωμένα η ms τι να το κάνεις; Και μην ξεχνάμε τον παράγοντα τιμή, στα 500+ έχεις πολλαπλάσιες απαιτήσεις από ένα player στα 100+

H κακομοίρα η Sony πρεπει να έκανε μεγάλη πατάτα που στήριξε την ναυαρχίδα της (Sony UBP-X800) σε ARM επεξεργαστή και Android λειτουργικο :p

Αν το ζητούμενο ήταν μόνο ένα τσιπ ...Τότε όλοι μας δεν θα αναζητούσαμε την τύχη μας σε εταιρίες με τεχνογνωσία στην υλοποίηση ΚΑΙ του software .
Αυτές οι εταιρίες γνωρίζουν και υλοποιούν της δυνατότητες του κάθε τσιπ και τις προικίζουν με τεράστιες δυνατότητες .
Πληροφοριακά μιας και αναφέρθηκε το όνομα της sony και του Antroid δεν τρέχει το ίδιο σε όλες της κατηγορίες τιμής .
Στις υψηλότερες τιμές σου δίνει ακόμη τέτοιες δυνατότητες επεξεργασίας στην εικόνα που οι Κινέζοι ούτε στον ύπνο τους της έχουν ονειρευτεί .

Αυτό έλειπε αν η microsoft η κάθε Microsoft δεν επέλεγε σε πιο player στην πλατφόρμα της θα έδινε τις περισσότερες δυνατότητες .
Τις online δυνατότητες του kodi με την προσθήκη add on έτσι και αλλιώς της έχει δώσει αλλά δεν συγκρίνονται με αρχεία των 80 ,90 100 GB
στην ποιότητα της εικόνας όπου το player ( έτσι απλό που είναι )ξεδιπλώνει το δυνατό hardware του X.

Υ.Σ φωτογραφίες τραβηγμένες από κινητό μοντέλο του 2014.

Attachments

• BAC0DB74-5D40-4D15-BBE2-A7926B98624C.jpg
    BAC0DB74-5D40-4D15-BBE2-A7926B98624C.jpg
    90.7 KB · Views: 231
  • 6F8E19AF-F649-47F8-9D56-92549909B602.jpg
    6F8E19AF-F649-47F8-9D56-92549909B602.jpg
    137.7 KB · Views: 231
  • 97F5C784-B1B0-465A-A458-A7FE2D8DEF1B.jpg
    97F5C784-B1B0-465A-A458-A7FE2D8DEF1B.jpg
    155.7 KB · Views: 234
  • BF49A0FC-C413-4D6D-8D0B-724DE830E52F.jpg
    BF49A0FC-C413-4D6D-8D0B-724DE830E52F.jpg
    156.1 KB · Views: 236
  • ACCC2115-8845-4C2F-B1C1-9C43373E9372.jpg
    ACCC2115-8845-4C2F-B1C1-9C43373E9372.jpg
    136.6 KB · Views: 235
  • 72F83A3E-6487-4C99-B927-9BE70D0F0B84.jpg
    72F83A3E-6487-4C99-B927-9BE70D0F0B84.jpg
    197.5 KB · Views: 238

Το remote από Κίνα έφτασε και το δούλεψα χθες το βράδυ.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να του βάλεις μπαταρίες και είναι έτοιμο προς χρήση.
Είναι μικρό, απλό, λιτό με ποιότητα κατασκευής άνω του μετρίου. Τα πλήκτρα του είναι αρκετά μεγάλα και μαλακά στο πάτημα, χωρίς να κάνουν θόρυβο στο πάτημα τους.
Το δοκίμασα στις κλασικές media εφαρμογές του Xbox και είναι 100% συμβατό με όλες. Ακόμα και το scorpio μπορείς να χειριστείς χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα κατεύθυνσης για να ελέγξεις τον κέρσορα.
Το μόνο αρνητικό του, αν μπορείς να το πεις έτσι, είναι ότι λειτουργεί με υπέρυθρες οπότε πρέπει να σημαδεύεις προς τη συσκευή.
Το original άραγε είναι bt ή με υπέρυθρες?

Η αγορά του συστήνεται ανεπιφύλακτα.

Έκανε 20 μέρες να έρθει και φυσικά δεν αντιμετώπισε κανένα θέμα με τελωνείο.

VODOOL Media Remote Control For XBOX ONE Wireless DVD Entertainment Multimedia Multifunction Remote Controller For XBOX ONE Host
https://s.click.aliexpress.com/e/k1IKaaM

Κάπως έτσι δουλεύει και το original δηλαδή να σημαδεύεις την συσκευή .
Η διαφορά είναι ότι δεν εξέχουν τα πλήκτρα,είναι κατασκευασμένο από μαλακό πλαστικό με κάποια είδους μαλακή επίστρωση για να μην γλιστράει από τα χέρια ...το οποίο όταν το πιάσεις στα χέρια σου φωτίζεται αυτόματα ,χρήσιμο για τις νυχτερινές θεάσεις όταν φώτα κλείνουν ...
Σαφέστατα και το original δεν έχει την εμβέλεια και την ταχύτητα του original game control όπου εκεί μπορείς να ακούσεις την μουσική σου με ακουστικά
με εμβέλεια ακόμη και αν κατέβεις έναν όροφο πιο κάτω η να απολαύσεις το βράδυ τις ταινίες σου αν δεν θέλεις να ενοχλείς φυσικά με Dolby Atmos στα ακουστικά.
Υπάρχει βέβαια και το elite control...το καλύτερο για μένα στον κόσμο αυτήν την στιγμή με ποιότητα κατασκευής για σεμινάριο και πλήρη παραμετροποίηση για να πιάνεις ταχύτητες όταν δεν μπορούν οι άλλοι με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά .
Όλα αυτά φυσικά περί ορέξεως .