Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Τώρα το έχει 41Ε.
Τέλος πάντων.Πήρα ένα TP-LINK.
Αν διαπιστώσω πρόβλημα θα πάρω άλλο.

Αυτό έχω και γω. Δε θα έχεις πρόβλημα, απλά έχει ρύθμιση JF έως 4Κ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Αυτό έχω και γω. Δε θα έχεις πρόβλημα, απλά έχει ρύθμιση JF έως 4Κ!
Το δοκίμασα, αλλά πιάνω χαμηλότερες ταχύτητες και το απενεργοποίησα.
Μάλλον δε συνεργάζεται με την κάρτα δικτύου μου, γιατί δε βρίσκω επίλογή για JFs.

Έλυσα και το θέμα με τους ξεχωριστούς δίσκους (μερικώς).
Γίνεται να εγκαταστήσεις δεύτερο, ώς ξεχωριστό, μόνο αν η αρχική εγκατάσταση του πρώτου γίνει ως mirror.Τότε είναι ενεργοποιημένη η επιλογή για εγκατάσταση ως ξεχωριστού δεύτερου δίσκου.
Εγώ τον εγκατέστησα έτοιμο, φορμαρισμένο σε NTFS (είναι μόνο read για το etrayz, αλλά τον βγάζω και φορτώνει γρήγορα).
Το πρόβλημα, τώρα, είναι ότι δεν φαίνονται τα αρχεία του, από τα media players, όταν προσπαθώ να τα δω με NFS.Με samba φαίνονται κανονικά, αλλά χρειάζομαι το NFS για αναπαραγωγή σε βαριά αρχεία.Ξέρει κανείς τίποτε γι'αυτό;

Και κάτι άλλο.Το etrayz μου δείχνει τον πρώτο δίσκο ως 2 terra, ενώ τον έχω σετάρει σε mirroring.Δεν θα έπρεπε να τον δείχνει 1 terra;

Re: Απάντηση: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Καλώς ήλθες!

Μέχρι χθές ήταν το 1.05 αλλά πράγματι βλέπω και εγώ ένα ανενεργό link για την 1.06. Πιθανότατα είναι έτοιμοι να το δώσουν σε κυκλοφορία!

γνώμη μου πάντα, αλλα εάν κάποιος την έχει στήσει και παίζει θα είναι εντελώς κουτό να αναβαθμίσει το software ειδικά εάν αυτό προέρχεται απο την xtreamer!!! απλά σκάβει τον λάκο του!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

γνώμη μου πάντα, αλλα εάν κάποιος την έχει στήσει και παίζει θα είναι εντελώς κουτό να αναβαθμίσει το software ειδικά εάν αυτό προέρχεται απο την xtreamer!!! απλά σκάβει τον λάκο του!
Το θέμα είναι πως το έχει στήσει, γιατί αυτό το μηχάνημα χωράει πολλά!!!
Αλλά δεν τα έχει στο βασικό στήσιμο και θέλει ψάξιμο!!!

Τι να σας πως βρε παιδιά, εγώ το έχω από τότε που κυκλοφόρησε (11/2009) και έχω περάσει όλα τα firmware τα οποία έχουν βελτιώσει πολύ τη σταθερότητα του κουτιού. Το τελευταίο μάλιστα (1.05) έχει τη δυνατότητα για πλήρες "φρεσκάρισμα" του λειτουργικού χωρίς απώλεια δεδομένων!!! Η ανεπίσημη υποστήριξη η οποία πλέον είναι επίσημα προτεινόμενη, το έχει εκτοξεύσει πολύ ψηλά από άποψη δυνατοτήτων και λειτουργικότητας. Είτε το ψάχνει κανείς είτε όχι. Αν η επερχόμενη 1.06 προσθέσει ένα ακόμη λιθαράκι στη σταθερότητα τότε είναι ευπρόσδεκτη. Αν όχι το προσπερνούμε και πάμε παρακάτω.
Προσωπικά δε θα ζητούσα κάτι άλλο από ένα τόσο φτηνό κουτάκι!

βρε παιδιά, από που ξεκινάμε τις πρόσθετες (μη επίσημες ή μάλλον ημιεπίσημες) εφαρμογές;

ΥΓ Εννοώ ότι τις έχω εγκαταστήσει, αλλά δεν τις βλέπω.

βρε παιδιά, από που ξεκινάμε τις πρόσθετες (μη επίσημες ή μάλλον ημιεπίσημες) εφαρμογές;

Επισης, που ανοιγουν? το e-torrent & TA deluge κλπ παιζουν μαζι?
επισης με τα switch των 15ευρω 8α κανω δουλεια? τωρα το χω στο ρουτερ πανω - dmz .

How to access it, διάβασε τις 3 επόμενες γραμμές

Αν τις έχεις εγκαταστήσει τότε μπαίνεις στον eTRAYz APP installer από την διεύθυνση http://youretrayzip:8000/installer.
Ότι θα δεις εκεί, αφορά εφαρμογές και προγράμματα (υπάρχουν ήδη 156 packages) τα οποία μπορείς να εγκαταστήσεις και να ρυθμίσεις να τρέχουν αυτόματα με την εκκίνηση του etrayz. Όρεξη να'χεις!!!
Αν πάλι κάποιος θέλει να ξεκινήσει από την αρχή ας δει εδώ!

Επισης, που ανοιγουν? το e-torrent & TA deluge κλπ παιζουν μαζι?
επισης με τα switch των 15ευρω 8α κανω δουλεια? τωρα το χω στο ρουτερ πανω - dmz .

To torrent του eTRAYz (e-torrent) μπορεί να λειτουργεί παράλληλα με άλλα clients (transmission, r-torrent, deluge) αλλά ποιός ο λόγος? Το καθένα από τα πρόσθετα είναι κλάσεις ανώτερο από το ενσωμάτωμένο.
Το switch εαν είναι και gigabit τότε σιγουρα θα κάνει καλύτερη δουλειά από οποιοδήποτε router 10/100.
H λειτουργία dmz έχει νόημα μόνο για την Wan σύνδεση με το etrayz και δεν παίζει ρόλο για σύνδεση Lan. Αλλά επειδή το είπαμε και παραπάνω για να συνδεθεί κάποιος απ'έξω πρέπει να ανοίξει θύρες η να συνδεθεί σε dmz καλύτερα να το κάνει μέσω VPN* με ΑΠΟΛΥΤΗ ασφάλεια χωρίς ανοικτές θύρες και χωρίς προβλήματα "κλειστών" από τον πάροχο διαύλων.

*ΟpenVPN ή Hamachi

Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει mount κάποιο άλλο NFS share; Τι ταχύτητες επιτυγχάνει;

Έχω κάνει mount τον δίσκο του popcorn hour για να μεταφέρω τα αρχεία από το PCH στο etrayz, αλλά η ταχύτητα είναι απογοητευτική... 4-5MB/s το πολύ. Αυτά σε gigabit switch, και μάλιστα ένα (από τα λίγα) που συνεργάζεται με το "gigabit" του PCH.

Ψάχνοντας στο forum του etrayz βρήκα αυτό το guide http://goo.gl/zM3d , αλλά για την αντίστροφη δουλεία: για να επιταχυνθεί το NFS από το etrayz. Αν το εφαρμόσω στο PCH, λέτε να ανεβάσει λίγο τα νούμερα;

Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει mount κάποιο άλλο NFS share; Τι ταχύτητες επιτυγχάνει;

Έχω κάνει mount τον δίσκο του popcorn hour για να μεταφέρω τα αρχεία από το PCH στο etrayz, αλλά η ταχύτητα είναι απογοητευτική... 4-5MB/s το πολύ. Αυτά σε gigabit switch, και μάλιστα ένα (από τα λίγα) που συνεργάζεται με το "gigabit" του PCH.

Ψάχνοντας στο forum του etrayz βρήκα αυτό το guide http://goo.gl/zM3d , αλλά για την αντίστροφη δουλεία: για να επιταχυνθεί το NFS από το etrayz. Αν το εφαρμόσω στο PCH, λέτε να ανεβάσει λίγο τα νούμερα;

Μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Δε χάνεις και τίποτα!

Που και πως έχεις κάνει mount ως NFS share τον δίσκο του PCH ? Πως και από που μεταφέρεις τα αρχεία σου.? Έχει μεγάλη σημασία το πως συνδέεις τους πόρους μεταξύ τους!

Λοιπόν, χθες κατάφερα να βάλω λίγο το etrayz με το xtreamer pro να παίξουν μαζί να δω καμία ταινία. Τρελό κόλλημα, μου έσπασε τα νεύρα. Ευτυχώς θυμήθηκα το πιο πάνω ποστ και κοίταξα για πιο γρήγορο nfs από το etrayz.
Βρήκα το αυτό που είναι απλή αλλαγή.
Μάλλον το θέμα λύθηκε με λίγο τεστ που έκανα.

Δεν πρόλαβα να δω ταινία γιατί πέτυχα μία τσόντα στο μέγκα που ήταν ενδιαφέρουσα.:flipout::flipout:

Λοιπόν, χθες κατάφερα να βάλω λίγο το etrayz με το xtreamer pro να παίξουν μαζί να δω καμία ταινία. Τρελό κόλλημα, μου έσπασε τα νεύρα. Ευτυχώς θυμήθηκα το πιο πάνω ποστ και κοίταξα για πιο γρήγορο nfs από το etrayz.

Δεν πρόλαβα να δω ταινία γιατί πέτυχα μία τσόντα στο μέγκα που ήταν ενδιαφέρουσα.:flipout::flipout:

Από που επέλεξες την σύνδεση? Οντως σε nfs share πρέπει να κάνει κανείς βελτιώσεις (tweaking) για να δει απροβλημάτιστα...αλλά από ΝΕΤ δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ακόμα και σε full blueray δομή.

Από το μενού του xtreamer pro δοκίμασα μέσω της επιλογής eTRAYz και μέσω network shares που δείχνει το public folder και σαν NFS και σαν SMB.
Από τις τρεις παραπάνω επιλογές είχα το ίδιο αποτέλεσμα.

Για την επιλογή ΝΕΤ θυμάμαι ότι μου πέρασε από το μυαλό αλλά δε θυμάμαι αν προσπάθησα ή όχι.

Μεταξύ etrayz - pro, τα jumpo frames τι τα κάνουμε;
εγώ τα είχα στο 7Κ αλλά το άλλαξα στο 1,5Κ μπας και φταίει αυτό.

Last edited:
Από το μενού του xtreamer pro δοκίμασα μέσω της επιλογής eTRAYz και μέσω network shares που δείχνει το public folder και σαν NFS και σαν SMB.
Από τις τρεις παραπάνω επιλογές είχα το ίδιο αποτέλεσμα.

Για την επιλογή ΝΕΤ θυμάμαι ότι μου πέρασε από το μυαλό αλλά δε θυμάμαι αν προσπάθησα ή όχι.

Μεταξύ etrayz - pro, τα jumpo frames τι τα κάνουμε;
εγώ τα είχα στο 7Κ αλλά το άλλαξα στο 1,5Κ μπας και φταίει αυτό.

Μέσω ΝΕΤ (εφ'οσον έχεις δίκτυο με συνήθη by default ονομασία WORKGROUP ή ότι άλλο το έχεις ονομάσει ) δεν θα συναντήσεις κανένα πρόβλημα!!!
Τώρα όσον αφορά τα jumpo frames εφ'όσον η κάρτα δικτύου του PC σου , το switch και το router σου (ανάλογα τι έχεις ) το σηκώνουν , μπορείς να τα βάλεις μέχρι και 9000κ (εγώ εκεί τόχω).

Μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση. Δε χάνεις και τίποτα!

Που και πως έχεις κάνει mount ως NFS share τον δίσκο του PCH ? Πως και από που μεταφέρεις τα αρχεία σου.? Έχει μεγάλη σημασία το πως συνδέεις τους πόρους μεταξύ τους!

Η έλλειψη κανονικού SSH με ταλαιπώρησε απίστευτά. Τελικά συνδέθηκα μέσω netcat και sh, αλλά δεν κατάφερα να το κάνω να κρατήσει τις ρυθμίσεις. Τις περνούσα αλλά τις έχανε στο restart (το οποίο ήταν απαραίτητο για να τις δει).

Τελικά το άφησα και γύρισα ξανά στο ftp (που μου έδινε άθλιες ταχύτητες επίσης), αλλά με νέο καλώδιο cat6, το οποίο μου έδωσε "gigabit" (λέμε τώρα) και την "εξωφρενική" ταχύτητα των 5.5mb/s.

Αφού δοκίμασα ό,τι μπορούσα να σκεφτώ, κατέληξα στο οτι δεν αξίζει τον κόπο να σκάω καθώς η μεταφορά θα γίνει μία φορά και τέλος. Το να κερδίσω 12-16 ώρες στη μεταφορά για να τις χάσω κάνοντας ρυθμίσεις το βρήκα λίγο υπερβολικό :)

Tο mount το έκανα στο /mnt του etrayz, με

Code:
mount 192.168.1.5:/path_sto_pch /mnt/pch

αν θυμάμαι καλά.

Απάντηση: Re: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Υπάρχουν κάποιες αναλυτικές οδηγίες για την αύξηση της ταχύτητας του NFS,με συγκεκριμένα βήματα;
Γιατί, πράγματι, η ταχύτητά του, από το Etrayz είναι απογοητευτική (τώρα ιδίως που διόρθωσαν την ταχύτητα στο Xtreamer και από το PC παίζει τέλεια).

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Υπάρχουν κάποιες αναλυτικές οδηγίες για την αύξηση της ταχύτητας του NFS,με συγκεκριμένα βήματα;
Γιατί, πράγματι, η ταχύτητά του, από το Etrayz είναι απογοητευτική (τώρα ιδίως που διόρθωσαν την ταχύτητα στο Xtreamer και από το PC παίζει τέλεια).
στο link που έβαλα έχει οδηγίες αναλυτικά για το τρικ που γίνεται

Ok, step by step instruction to avoid stuttering on Xtreamer:

Open Xtreamer web page in browser.
Select Setup option on the footer of the page.
Select NFS Client
There are 3 fields to fill:
Local Mount Point: - any name You want to see under Network Shares
Remote Mount Point: - etrayz_IP:/home/Public
Enter Options: - rw,hard,intr,tcp
Click Apply
Reboot Xtreamer

But there's one condition: first access (on every boot) to eTRAYz must be done from Network Shares and previously defined Local Mount Point. If not, NFS client on the Xtreamer will mount all shares with default options.

Last edited:
Απάντηση: Re: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Ok, step by step instruction to avoid stuttering on Xtreamer:

Open Xtreamer web page in browser.
Select Setup option on the footer of the page.
Select NFS Client
There are 3 fields to fill:
Local Mount Point: - any name You want to see under Network Shares
Remote Mount Point: - etrayz_IP:/home/Public
Enter Options: - rw,hard,intr,tcp
Click Apply
Reboot Xtreamer

But there's one condition: first access (on every boot) to eTRAYz must be done from Network Shares and previously defined Local Mount Point. If not, NFS client on the Xtreamer will mount all shares with default options.
Α Μάλιστα!
Η ρύθμιση γίνεται στο Xtreamer και όχι στο Etrayz που νόμιζα.
Το ρύθμισα και δουλεύει μια χαρά.
Κια τώρα που λύσαμε κι αυτό, μια άλλη ερώτηση.
Έχετε δοκιμάσει να παίξετε από εξωτερικό (ή εσωτερικό) δίσκο του Etrayz, φορμαρισμένο σε NTFS μέσω NFS;Σ'εμένα δε βλέπει τα περιεχόμενα.
Από smb τα βλέπει κανονικά.