Xtreamer Pro

αυτό λύνεται μόνο μέσω firmware.

Εγώ εκπαιδεύω τον εαυτό μου να το αγνοεί.

Οι players που έχουν sigma chipset δεν το κάνουν όπως egreat, popcorn, dune

αναλόγως τις ανάγκες σου.
Άμα θέλεις να αποθηκεύσεις πολλά τότε το pro
Αν θέλεις ησυχία τότε το απλό

Το cooling kit κουμπώνει μόνο στο απλό xtreamer? Στο PRO τι παίζει από ζέστη / θόρυβο (με δίσκους μέσα) ;;

Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Μετά από 1 μήνα συμβίωσης με το Xtreamer Pro και με το αναβαθμισμένο firmware 2.4.1 να πω πως δεν είμαι ευχαριστημένος....το εχω κουμπώσει μέσω HDMI σε μια Philips 37PFL9604H.
Προβλήματα:
1. ΔΕΝ δουλευει με την καμμία η επιλογή Aναπαραγωγή 1080p 24Hz...πρέπει να είναι ανενεργή για να παίξει οτιδήποτε 1080p εμφανίζοντας το μήνυμα "αδύνατη η αναγνωση του αρχείου" ενώ σε 720p μαυρίζει στιγμιαία η οθόνη και συνεχίζει...μετά από 3-4 δευτερόλεπτα πάλι το ίδιο
Αν δεν μπορεί να γίνει εξομάλυνση της κίνησης στα 24Hz εχω κολλήματα -σπασίματα στην κίνηση,σωστά;;;;
2. ΔΕΝ κάνει υpscale απλά AVI MPEG βιντεάκια (πχ720χ576).. Παιδικές ταινίες τις δείχνει στην κλασσική ανάλυση και μόνο με zoom μεγαλώνει η εικόνα.....
3. Συνχά πυκνά εμφανίζει πιξελιάσματα στην οθόνη . Και στις ταινίες αλλά και στο μενου ...πρέπει να γίνει restart για να εξαφανιστουν.....
4. είναι σχετικά θορυβώδες ακόμα και στο medium

Αν υπάρχουν λύσεις πειτε κάτι ρε παιδιά....Γενικά δεν το θεωρώ πετυχημένη αγορά για μένα....σκέπτομαι να το δώσω και να πάρω κάτι άλλο....

Γιατί τοσα προβλήματα; Αν μη τι άλλο το μηχανάκι έχει πολύ απλοϊκό menu στις ρυθμίσεις και άκρως user friendly interface.
Ορίστε ένα παράδειγμα από σαβουροavi με ανάλυση 720 Χ 576 (το οποίο είναι 304 λόγω 2.35:1 κάδρου) το οποίο πιάνει όλη την TV ΧΩΡΙΣ zoom ΧΩΡΙΣ τίποτα.

attachment.php

Τι ρυθμίσεις έχεις στα settings; Αυτές;

attachment.php

Αν ναι, τότε το θέμα είναι με κάποια ρύθμιση στην TV σου και δεν φταίει το μηχανάκι.

Attachments

• IMG_0050.jpg
    IMG_0050.jpg
    53.9 KB · Views: 65
  • IMG_0052.jpg
    IMG_0052.jpg
    96.3 KB · Views: 63
Το cooling kit κουμπώνει μόνο στο απλό xtreamer? Στο PRO τι παίζει από ζέστη / θόρυβο (με δίσκους μέσα) ;;
Το cooling kit κουμπώνει μόνο στο απλό xtreamer αλλά πλέον βγαίνει το νέο μοντέλο με το cooling kit πάνω και το ονομάζει xtreamer sidewinder.

Δεν έχω στο pro δίσκους ακόμα οπότε δε μπορώ να πω κάτι

Tάσο θα παω το απόγευμα σπίτι να βγάλω φωτό τι εννοώ....
Χθες άλλαξα HDMI,..συνεχίζεται το πρόβλημα....
Αν βάλω 1080π 24Hz on ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΜΜΙΑ καμμια ταινία........δεν συγχρονίζει το HDMI....τι να πω...δοκίμασα (μάταια) και τα HDMI compatibility, High 4:4:4 κτλ

το μόνο που δεν εχω δοκιμάσει να αλλάξω ακόμα είναι κάποια χαρακτηριστικά της TV (37pfl9604) : PixelPlus ktl....
Αν λέω αν φταίει η τηλεόραση είναι στα πλαίσια της εγγύησης-λόγος για αντικατάσταση;

θα δοκιμάσω....εχω άλλη μια 1280x720....να δω αν παίζει κανονικά τότε πρόβλημα εχει η TV....αν όχι έχει το xtreamer....Βy the way εκανα ερώσηση σχετικά στο τεχνικό τμήμα της xtreamer....για να δούμε

Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

Θα προτείνω να δοκιμάσεις σε άλλη TV. Αν κάνει τα ίδια τότε έπεσες σε προβληματικό μηχανάκι.

Αν δεν κάνει έπεσες σε προβληματική τηλεόραση!

Η μικρή εμπειρία που έχω στον χώρο της ηλεκτρονικής εννοώντας τις συσκευές, εδώ και αρκετά χρόνια δε μου έχει δείξει τίποτε λιγότερο και τίποτε περισσότερο από το ότι το ρητό "η στραβός είναι ο γιαλός, η στραβά αρμενίζουμε" είναι απολύτως σωστό!

Υ.Γ.
Κάτι μου λέει ότι φταίει η τηλεόραση ή κάποια ρύθμισή της!

ποιά όμως (clear LCD, Picture Plus ...κάτι άλλο;) ....εχει γίνει review του xtreamer pro με την ίδια τηλεόραση στο thelab...και δεν αναφέρθηκε κάποιο πρόβλημμα

Last edited:
Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

ποιά όμως (clear LCD, Picture Plus ...κάτι άλλο;) ....εχει γίνει review του xtreamer pro με την ίδια τηλεόραση στο thelab...και δεν αναφέρθηκε κάποιο πρόβλημμα

Την ίδια τηλεόραση μπορεί να είχαν, είχαν όμως τις ίδιες ρυθμίσεις;

Δεν την ξέρω την TV σου , δεν κάνεις καμιά ερώτηση στους έξπερτ στην κατηγορία των τηλεοράσεων;

δοκίμασα και στις 4 που έχει....
η απάντηση από το τεχνικό τμήμα της xtreamer
"Dear Sir,
First of all you should verify that your TV set is compatible with 24Hz mode. Please test various HDMI compatibility sets and Chroma sub-sampling options (Settings -> A/V).
You should also test your player with another TV and test it with another HDMI cable.

It can also be a firmware related issue. Please run the emergency procedure."

HDMI checked, emergency firmware checked,

θα δοκιμάσω....πρέπει να είναι 1080π η τηλεόραση ή όχι; η δεύτερη μικρή που έχω είναι 720p...θέλω να πω αν δω να παίζει σωστά ένα βιντεο 1080π στα 24ΗΖ στην μικρή σημαίνει ότι εχω προβλημα στην μεγάλη τηλεόραση σωστά;;

Και για να μην το ξεχάσω Σας ευχαριστώ όλους για την βοήθειά σας και την στήριξη

Μια γρήγορη ερώτηση: Το xtreamer pro με το τελευταίο firmware υποστηρίζει jukebox με σχετικά απλή διαδιασία εγκατάστασης ?

να μαι πάλιιιι.... επίσης μπορείς να έχεις πρόσβαση σε αυτό από μακριά (http, ftp);; ή μόνο με το etrayz ???

Αυτές οι λειτουργίες δεν επηρρεάζουν την απόδοση του Xtreamer ή την σωστή του συνδεσιμότητα. Π.χ. το Picture Plus είναι χονδρικά κάτι σαν το Noise reduction. Ενισχύει την καθαρότητα και της εικόνας η οποία έχει "προβλήματα" λήψης. Οι ρυθμίσεις εξόδου του video από Xtreamer, πρέπει να είναι ίδιες με τις ρυθμίσεις λήψης video της TV. Στην περίπτωσή σου,κάπου υπάρχει conflict.

αυτό ψάχνω...αν παίζει σε άλλη tv σωστά να ξέρω ότι φταίει η philips ...αν όχι φταεί το xtreamer....και να δω που να απευθυνθώ για υποστήριξη...