Xtreamer Pro

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Αν γνωρίζεις ποια είναι αυτά που δίνουν passthrough το TrueHD και το DTS-MA με το παλιό 1283, καλό θα είναι να μας τα πεις για να το ψάξουμε.

Κατά τα λεγόμενα της O2media για τη συσκευή της HMR-600W και των συναφών συσκευών medley3, Ellion HMR-600 & itab48 (κοινό fw) τα οποία έχουν Realtek 1283DD, περνούν το TrueHD (raw) από hdmi & spdif κανονικά.
Προσωπικά επειδή δεν διαθέτω κατάλληλο AV ενισχυτή, παρά δικάναλο audio - μπορώ να βεβαιώσω ότι μέχρι το DownScale to Stereo περνά τα πάντα...

Τώρα, εάν για τα λοιπά οι εταιρίες λένε "φούμαρα & μεταξωτές κορδέλες", τι να πω!

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Κατά τα λεγόμενα της O2media για τη συσκευή της HMR-600W και των συναφών συσκευών medley3, Ellion HMR-600 & itab48 (κοινό fw) τα οποία έχουν Realtek 1283DD, περνούν το TrueHD (raw) από hdmi & spdif κανονικά.
Προσωπικά επειδή δεν διαθέτω κατάλληλο AV ενισχυτή, παρά δικάναλο audio - μπορώ να βεβαιώσω ότι μέχρι το DownScale to Stereo περνά τα πάντα...

Τώρα, εάν για τα λοιπά οι εταιρίες λένε "φούμαρα & μεταξωτές κορδέλες", τι να πω!

Ούτε με ΜΑΓΙΑ φίλε μου δεν περνάει γενικά από κανένα και πότε δεν θα πέραση HD audio από spdif.

TrueHD εννοείς και όχι HD Audio, γιατί στην τελευταία περίπτωση συγκαταλέγονται και τα HD flac τα οποία από s/pdif περνάνε κανονικότατα.

Δεν μπορώ να βάλω το χέρι στη φωτιά, εφόσον δεν μπορώ να το εξακριβώσω διά της πράξης με κατάλληλο AV ενισχυτή-αποκωδικοποιητή.
Πάντως οι επιλογές του output είναι: HDMI lpcm, HDMI lpcm multichannel, HDMI raw, S/PDIF raw & S/PDIF lpcm.
Έχω δοκιμάσει σε βίντεο τα πάντα μέχρι Downscale to Stereo και είναι ΟΚ, σε HD Audio μέσω εξωτερικού dac, όπου τα flac HD Audio τα οδηγεί άψογα μέχρι και 192KHz.

Τώρα εάν για το passthrough λένε φούμαρα...πάσο!

TrueHD εννοείς και όχι HD Audio, γιατί στην τελευταία περίπτωση συγκαταλέγονται και τα HD flac τα οποία από s/pdif περνάνε κανονικότατα.

Δεν μπορώ να βάλω το χέρι στη φωτιά, εφόσον δεν μπορώ να το εξακριβώσω διά της πράξης με κατάλληλο AV ενισχυτή-αποκωδικοποιητή.
Πάντως οι επιλογές του output είναι: HDMI lpcm, HDMI lpcm multichannel, HDMI raw, S/PDIF raw & S/PDIF lpcm.
Έχω δοκιμάσει σε βίντεο τα πάντα μέχρι Downscale to Stereo και είναι ΟΚ, σε HD Audio μέσω εξωτερικού dac, όπου τα flac HD Audio τα οδηγεί άψογα μέχρι και 192KHz.

Τώρα εάν για το passthrough λένε φούμαρα...πάσο!

Άσχετα με το τη επιλογές που έχει το HD AUDIO που ανέφερα είναι γενικός όρος και περιλαμβάνει και το TrueHD.

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ HD AUDIO ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ ΙΝΑ Η ΑΛΛΙΩΣ SPDIF ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ.

Παρακαλώ, μη φωνάζεις! (χρήση κεφαλαίων)

Δεν υπάρχει λόγος να επιμείνω απλά να επισημάνω ότι s/pdif δεν είναι μόνο η οπτική ίνα αλλά και η ομοαξονική έξοδος.

Και για να μη βγούμε "εκτός θέματος" μπορείς με πμ να μου εξηγήσεις, τι εννοείς ότι "δεν περνά μέσω οπτικής" εξαιτίας διαφόρων περιορισμών...πιστεύω να μην αναφέρεσαι και σε flac.

Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε μετά από "πίεση" στο forum του Xtreamer Pro ο technical Moderator τους :

It turns out that there is something going on in fw development as I just heard that final stages have been reached,
so I hope that within a short time we will have it released..and I was told that 7.1 passthrough will definately in there.. ;)

Αμην και πότε!!!

Αυτή είναι η απάντηση που έδωσε μετά από "πίεση" στο forum του Xtreamer Pro ο technical Moderator τους :

It turns out that there is something going on in fw development as I just heard that final stages have been reached,
so I hope that within a short time we will have it released..and I was told that 7.1 passthrough will definately in there.. ;)

Αμην και πότε!!!

δεν θελω να σε ξενερωσω, αλλα τα ιδια ελεγαν και στο xtreamer.
Μακαρι ολα να πανε καλα.

πάντως δε λέει ότι το 7.1 passthrough θα δουλεύει απλά λέει ότι το 7.1 passthρough θα σίγουρα μέσα. Δεν έβαλε ρήμα
:flipout:

Τι να πω.....Δείτε στο forum τι πίεση για απαντήσεις τους κάνω. Κρατάω κι ένα ύφος δεοντολογικό βέβαια γιατί δεν τόχουν σε πολύ να με διαγράψουν όπως έχουν κάνει ήδη σε πολλούς άλλους.... Η παραπάνω απάντηση δόθηκε μετά από "επίθεση" που έκανα στα λεγόμενα του Site Admin που ανέφερε το Μάιο ότι σε λίγες μέρες θα δώσουνε το firmware...και όπως ξέρετε πάει να φύγει ήδη ο Ιούνιος....

ΥΓ. Το Pro δεν έχει καμμιά σχέση με το θόρυβο που κάνει το eTRAYz.

Επίσης έχω βρει ένα τρόπο να συνδέω το eTRAYz με το HDX BD1 (μέσω του miniDLNA που έχω καταβάσει το etrayz δηλαδή ) και απολαμβάνω ήχο DTS-MA και TrueHD και εικόνα απίθανη παίζοντας μέσω δικτύου στο BD1 ότι έχω στο etrayz χωρίς σπασίματα !!!! ( άσχετο βέβαια με το νήμα ...αλλά δεν κρατίομουνα να μην το αναφέρω χε χε...Να κάνω την δουλειά μου τουλάχιστον μέχρι να αποφασίσουν αυτοι να το βγάλουν το firmware )

Last edited:
Και εγώ έχω κάποια iso που έχουν DTS-MA και έχω επίσης τo popcorn α100 που υποστηρίζει passthrough. Σύνδεσα το popcorn με τον ενισχυτή και το etrayz και είδα και άκουσα το τίποτα. :flipout:
Το popcorn δε διαβάζει bluray iso. Τα νεύρα μου. Πρέπει να εξάγω το m2ts νομίζω από το iso για να το παίξει. Ελπίζω το m2ts να έχει και το DTS-MA μαζί

Και εγώ έχω κάποια iso που έχουν DTS-MA και έχω επίσης τo popcorn α100 που υποστηρίζει passthrough. Σύνδεσα το popcorn με τον ενισχυτή και το etrayz και είδα και άκουσα το τίποτα. :flipout:
Το popcorn δε διαβάζει bluray iso. Τα νεύρα μου. Πρέπει να εξάγω το m2ts νομίζω από το iso για να το παίξει. Ελπίζω το m2ts να έχει και το DTS-MA μαζί

To έχει. Κάντο με το TSMuxer. Θα σου παρουσιάσει αναλυτικά ότι έχει μέσα το iso που θα έχεις κάνει extracted to file. Από εκεί και πέρα αφαιρείς εσύ ότι δεν σου κάνει (π.χ. αγγλικούς , πολωνέζικους και κινέζικους υπότιτλους και κρατάς ή προσθέτεις τους ελληνικούς. Αν και νομίζω ότι το popcorn a100 δεν διαβάζει pgs ενσωματωμενους σε m2ts file. ...οποτε απλώς τους ρίχνεις μέσα σαν srt με το ίδιο όνομα)

Ισχυει οτι η τελευταια εκδοση του fw στο Α110 του επιτρεπει να παιζει τις "δυσκολες" ματροσκες?
δεν ξέρω να σου πω, ότι του έχω βάλει το παίζει φτάνει να το αναγνωρίζει.