Xtreamer Pro

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Πάντα!
Αν δεν έχεις, δεν χρειάζεσαι και Bluray rips οπότε και HD Audio, οπότε Xtreamer απλό με κλειστά μάτια.

Βρε παιδιά γιατί επαναλαμβανόμαστε πάνω στο περιβόητο θέμα του HD αφού τα έχουμε πει πάρα πολλές φορές ?

Η αναζήτηση του audio HD passthrough από "φτηνό" media player, έχει καταντήσει πια Χίμαιρα για τους απανταχού της γης ενθουσιώδεις των media players HD ήχου. Η αναζήτηση αυτή εμπεριέχει μια μεγάλη δόση υπερβολής, μιας και σε τελική ανάλυση το θέμα αφορά ελαχιστότατους χρήστες, ίσως λιγότερους και από 1% των ήδη χρηστών ή των εν δυνάμει αγοραστών!
Ο λόγος του μικρού ποσοστού τελικών ενδιαφερομένων είναι το πολύ υψηλό, για τον μέσο χρήστη, κόστος απόκτησης του απαιτούμενου εξοπλισμού ήχου για την υποστήριξη τέτοιων ηχιτικών προδιαγραφών.

Αυτά όσον αφορά στο HD. Αν τώρα το έχουν αναγγείλει και δεν το δίνουν αυτό είναι άλλη κουβέντα και θα συμφωνούσα με αυτούς που διαμαρτύρονται για παραπλανητική διαφήμιση αν δεν το αγόραζαν πρώτα και μετά άρχιζαν να φωνάζουν. Σε κάθε περίπτωση παιδιά πρώτα διαπιστώνουμε και μετά αγοράζουμε, και όχι το αντίθετο!

Το Xtreamer και το Xtreamer pro έχουν διαφορά στο PCB (υποστήριξη εξωτερικής eSATA και δύο εσωτερικών δίσκων ) και στην κεντρική μνήμη τους.
Ο επεξεργαστής στα δύο μηχανήματα είναι στην πράξη ίδιος και η μόνη τους διαφορά έχει να κάνει με την υποτιθέμενη "ενεργοποίησης" της υποστήριξης HD στον κεντρικό επεξεργαστή (που εξάλλου τα κάνει όλα, επεξεργασία, δίκτυο κλπ) από την κατασκευάστρια εταιρία στα νέα chip των ΧΤ 2,5" και των Pro.

Η οποια διαφορά των δύο υλοποιήσεων λοιπόν δεν έχει να κάνει με την επεξεργαστική τους ικανότητα, που στην ουσία είναι ίδια, αλλά στην συνεργασία των υπομονάδων, απο τις οποίες αποτελούνται τα μηχανήματα. Ενδιαφέρον θα ήταν να συγκρίνουμε τα νέα XT 2,5" (όταν θα κυκλοφορήσει) με τα Pro, προκειμένω να δούμε αν υπάρχουν διαφορές στην αναπαραγωγή ίδιων αρχείων!

Μέχρι τότε, και βασιζόμενοι στις αναφορές που μας δίνουν οι κάτοχοι του παλιού και του Pro, υπάρχει προβάδισμα συμβατότητας στο Pro!

Εκτός και αν έχω καταλάβει λάθος!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Αυτό :Chipset
Realtek 1283X
http://www.xtreamer.net/xtreamerpro/specs.aspx

με αυτό: [FONT=arial, helvetica, clean, sans-serif]Chipset
Ralink RT3070 Single Chip
http://www.xtreamer.net/xtreamer/specs.aspx

Είναι τα ίδια; Δεν ξέρω. Ρωτώ.

[/FONT]
αν θυμάμαι καλά, το RT3070 είναι για το wireless και ότι το απλό xtreamer έχει το Realtek 1283

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

αν θυμάμαι καλά, το RT3070 είναι για το wireless και ότι το απλό xtreamer έχει το Realtek 1283

Ακριβώς! Εκ παραδρομής έχει παραληφθεί να αναφερθεί στο site τους πως το Xtreamer 2,5" έχει το Realtek 1283 (Special edition)

Η σήμανση X στο Realtek 1283 του Pro αφορά μόνο στην ενεργοποίηση (μετά από σχετική αδειοδότητηση) της δυνατότητας υποστήριξης HD passthrought που μη ξεχνούμε, για να υπάρξει απαιτεί και το κατάλληλο firmware, το οποίο έχει γίνει σήριαλ στην Xtreamer!
Κατά τα άλλα τα δύο chip είναι πανομοιότυπα!

Στην δημόσια δήλωσή τους η εταιρία (Xtreamer) ζήτησε συγνώμη για τη έλλειψη υποστήριξης, έστω και μελλοντικά HD 7.1 passthrough στα "παλιά" XT 2,5" με το αιτιολογικό πως αυτή η δυνατότητα "κλειδώθηκε" μόνιμα από την Realtek στα chip που έχουν ήδη πωληθεί, και πως το κόστος ενεργοποίησής τους θα ήταν απαγορευτικό για τους κατόχους των απλών Xtreamer (αποστολή στην εταιρία και αντικατάσταση του chip 1283 με το νέο 1283Χ)
Αυτός κατά τα λεγόμενά τους ήταν και ο λόγος της έκπτωσης που δώσανε για τους κατόχους του Xtreamer και που στην ουσία έδινε τη δυντότητα να αγοράσουνε στην ίδια τιμή το μηχάνημα, με επιπλέον δυνατότητες, και ίσως να πουλήσουν σε ιδιώτες το παλιό σε τέτοια τιμή που να ικανοποιεί την ταλαιπωρία που είχαν όλοι όσοι αγότασαν το XT για την υποστήριξη HD!
Εδώ που τα λέμε αυτοί που πραγματικά ενδιαφέρονται για HD είναι τόσο λίγοι που η κουβέντα μάλλον καταντά θεωρητική, για τη συντιπτική πλειοψηφία των κατόχων και των εν δυνάμει κατόχων media player!

Last edited:
Οχι και λιγοι οι κατοχοι ενυσχητων νεας τεχνολογιας μην τρελλαθουμε κιολας κοντευω να κλεισω 3 χρονια με τον Denon 4308.......ειναι πολλοι πιστεψε με .....!

Πω πω τι συζήτηση έχω χάσει από το πρωί.......Any way ....Εγώ ως μέλος του ποσοστού του 1% , θα τους p@$#^5lgkh#$$%%^&** άμα δεν δώσουν το HD εντός 5 ημέρών (όπως προβλέπω!!) Το ότι δεν τόχουν δώσει ακόμα είτε γιατί αποτελεί το 1% των αγοραστών- (οποτε ο μάγκας ο Κορεάτης είπε μέσα του "βρε δεν τους το υπόσχομαι ....να τους τα πάρω πρώτα....και μετά να πληρώσω την άδεια ...μην φάω καμμιά στραβή και αφού την πληρώσω δεν πουλήσω και μετά την κλαίω? " , είτε γιατί θα τους κοστίσει φθηνότερα άμα το πάνε ομαδικά σαν Realtek οπότε θα δείτε ξαφνικά και όλα όσα έχουν το ίδιο chip να δίνουν HD ήχο) , το ότι δεν τόχουν δώσει ακόμα για να επανέλθω....εμένα μου έχει κοστίσει 250 ευρώ ( HDX BD1, γιατί πήγα και πούλησα το M34) επειδή τους πίστεψα και την 2η φορά......:slapface:

Εγώ συμφωνώ ότι είναι πολλοί οι κάτοχοι των HD ενισχυτών. Δεν είναι ανάγκη πλέον να χώσεις φράγμα για να πάρεις HD ενισχυτή.

Αλλού είναι το θέμα κατά την γνώμη μου: ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα πάρει χαμπάρι μεταξύ DTS και DTS-HD ήχου (σε αντίθεση με την εικόνα που τις διαφορές μεταξύ SD και HD τις βλέπει και ο πιό άσχετος).

Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

Εγώ συμφωνώ ότι είναι πολλοί οι κάτοχοι των HD ενισχυτών. Δεν είναι ανάγκη πλέον να χώσεις φράγμα για να πάρεις HD ενισχυτή.

Αλλού είναι το θέμα κατά την γνώμη μου: ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν θα πάρει χαμπάρι μεταξύ DTS και DTS-HD ήχου (σε αντίθεση με την εικόνα που τις διαφορές μεταξύ SD και HD τις βλέπει και ο πιό άσχετος).

Αμα δεν έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό ( ικανό ενισχυτή και ηχεία 5.1 ή 7.1 τα οποία νάναι και σωστά τοποθετημένα ) δεν θα πάρεις χαμπάρι...είναι αλήθεια αυτό. Εάν όμως συμβαίνει το αντίθετο.....η διαφορά είναι για μένα τουλάχιστον η μέρα με την νύχτα !!

Πάντως, πριν κανα δυο χρόνια που γινόταν η ίδια συζήτηση για τα popcorn οειδή, πρώτα έδωσαν τον HD ήχο και μετά από κάτι μήνες το DTS downmix (οι άλλες μάρκες δε, Egreat κτλ, πολύ αργότερα), οπότε αυτή η συζήτηση για τα ακριβά δικαιώματα και τους λίγους χρήστες δεν μου φαίνεται και πολύ πιθανή.

Μάλλον άλλα προβλήματα έχουν σε hardware ή software, από τη στιγμή μάλιστα που δεν είδαμε ακόμη και καμιά άλλη υλοποίηση Realtek να περνά τον HD ήχο.

Δεν το χω ψάξει το θέμα realtek, αν όντως κανένα μηχανάκι με realtek δεν δίνει HD ήχο, τότε "βρωμάει" η δουλειά, ίσως να μην φταίει ο εκάστοτε κατασκευαστής.

Μπορεί το τσιπάκι αυτό καθ' αυτό να μην έχει τις hardware προϋποθέσεις.

Δεν το χω ψάξει το θέμα realtek, αν όντως κανένα μηχανάκι με realtek δεν δίνει HD ήχο, τότε "βρωμάει" η δουλειά, ίσως να μην φταίει ο εκάστοτε κατασκευαστής.

Μπορεί το τσιπάκι αυτό καθ' αυτό να μην έχει τις hardware προϋποθέσεις.
Αυτό το παραδέχθηκαν για το πρώτο 1283 chipset (αλλά και τα 1073 που φοράνε άλλα), αλλά είπανε ότι τώρα η Realtek τους έδωσε το 1283DD+, που έχει αυτή τη δυνατότητα.
Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά λένε την αλήθεια (γι'αυτό άλλωστε έκαναν και την προσφορά στους παλαιούς αγοραστές, επειδή άλλα είχαν υποσχεθεί).

Οχι και λιγοι οι κατοχοι ενυσχητων νεας τεχνολογιας μην τρελλαθουμε κιολας κοντευω να κλεισω 3 χρονια με τον Denon 4308.......ειναι πολλοι πιστεψε με .....!

Όχι μόνο πολλοί αλλά παρά πολλοί.Δεν ξέρω ο φίλος xamurabi από που έβγαλε αυτό το ποσοστό "λιγότερο και από 1% των ήδη χρηστών" αλλά φαντάζομαι διαβάζοντας μόνο το συγκεκριμένο Thread.

Είμαι σίγουρος ότι αν ακούσουν και νιώσουν το SUB του DTS MASTER AUDIO θα ακολουθήσουν κι άλλοι σαν τρελοί μιας και το κόστος δεν είναι και τελείως απαγορευτικό.

Κάτοχος YAMAHA RX-V3900 με 7.1 εδώ και 1.5 χρόνο ύστερα από επιδείξει.

EV_rxv3900.jpg

http://www.yamaha.com/yec/products/...16803&CTID=5000300&ATRID=1020&DETYP=ATTRIBUTE

Last edited:
Ενταξει , αμα εχεις δωσει 2500 ευρω πριν 3 χρονια για πολυ καλο ενισχυτη , δεν τον πετας για να παρεις αλλον τωρα, και να μην ακουσεις και σημαντικη διαφορα !
Και ειδικα τωρα με τη κριση αυτη, ουτε συζητηση...

Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

Αυτό το παραδέχθηκαν για το πρώτο 1283 chipset (αλλά και τα 1073 που φοράνε άλλα), αλλά είπανε ότι τώρα η Realtek τους έδωσε το 1283DD+, που έχει αυτή τη δυνατότητα.
Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά λένε την αλήθεια (γι'αυτό άλλωστε έκαναν και την προσφορά στους παλαιούς αγοραστές, επειδή άλλα είχαν υποσχεθεί).

H αναφορά αυτή για τα 1073DD+/1283DD+/1283+ αναφέρεται και στο http://www.iboum.com/artkill/chipsets.php όπου "The 1073DD+ and 1283+ can both passthrough DTS-HD MA and Dolby TrueHD".
Το 1283DD εμφανίστηκε στα τέλη του 2009/αρχές του 2010 πρώτα σε συσκευές που εκτός από media player ήταν και pvr.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

H αναφορά αυτή για τα 1073DD+/1283DD+/1283+ αναφέρεται και στο http://www.iboum.com/artkill/chipsets.php όπου "The 1073DD+ and 1283+ can both passthrough DTS-HD MA and Dolby TrueHD".
Το 1283DD εμφανίστηκε στα τέλη του 2009/αρχές του 2010 πρώτα σε συσκευές που εκτός από media player ήταν και pvr.
Το θέμα είναι ότι κανένας δεν έχει δώσει ακόμη HD audio και με αυτό το chipset.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

Το θέμα είναι ότι κανένας δεν έχει δώσει ακόμη HD audio και με αυτό το chipset.

+1

Και δεν νομίζω να έχει ανακοινώσει κάτι τέτοιο κάποια άλλη εταιρία.

Κάποιες πηγές (δεν μπορώ να βρω που τις διάβαζα σήμερα)...αναφέρουν ότι η Realtek θα είναι σε θέση τον Αύγουστο να δώσει το πολυπόθητο pass... στα συγκεκριμένα τσιπάκια της.

Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Κάποιες πηγές (δεν μπορώ να βρω που τις διάβαζα σήμερα)...αναφέρουν ότι η Realtek θα είναι σε θέση τον Αύγουστο να δώσει το πολυπόθητο pass... στα συγκεκριμένα τσιπάκια της.
Ωχ!!! Οπότε βλέπω να μπανάρονται και οι υπόλοιποι στο φόρουμ τους, από τις διαμαρτυρίες μέχρι τότε!