Xtreamer Pro

Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

Εγώ το έσβησα αυτό που είχα κατεβάσει αυτόματα από το μηχάνημα και έβαλα χεράτα αυτό του benhur. Και έτσι είδα κάποια coverarts και μου συμάζεψε και ένα σωρό .m2ts απο τα bluray folders που τα είδε σαν ξεχωριστές ταινίες.
Οπως γράφω παραπάνω στο 910 , πριν δεν υπήρχε κανένα coverart και μου χε φτιάξει κι ένα σωρό ταινίες ξεχωριστές από τα bluray δομή.

Βέβαια την δεύτερη φορά που έβαλα το jukebox του benhur το scraping το έκανα μέσω webinterface και όχι από το μηχάνημα. Δεν ξέρω αν αυτό παίζει ρόλο.

Πρόταση!

Δεν μαζεύουμε λέω 'γω όλα τα post για το jukebox των Xtreamer (2,5"/sidewinder/pro) σε ένα νέο topic για να είμαστε ontopic σωστοί και οργανωμένοι?!

Καλή πρόταση μιας και έχω ψιλομπερδευτεί.
Τελικά πως το βάζουμε αυτό το ρημάδι το jukebox ? Ποια είναι η καλύτερη πηγή?
Πάντως η final 2.40 έλυσε ΠΟΛΛΑ από τα προβλήματα που είχα με την RC3 (lan throughput, smb στο NAS, glitching στον ήχο του HDMI, crashes, κ.ά.).

Αν θες να βάλεις την έκδοση της εταιρείας απλά κάνεις Check for upgrades και διαλέγεις το Jukebox.
Αν θες να βάλεις την έκδοση του μέλους benhur που έχει κάνει κάποιες βελτιώσεις, την κατεβάζεις και την κάνεις copy στον σκληρό δίσκο μέσα στο folder "script".

Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

Αν θες να βάλεις την έκδοση της εταιρείας απλά κάνεις Check for upgrades και διαλέγεις το Jukebox.
Αν θες να βάλεις την έκδοση του μέλους benhur που έχει κάνει κάποιες βελτιώσεις, την κατεβάζεις και την κάνεις copy στον σκληρό δίσκο μέσα στο folder "script".

Να προσθέσω ότι επειδή έχουν αναφερθεί προβλήματα λειτουργίας του Jukebox μετά την αναβάθμιση στην τελευταία έκδοση , θεωρείται πλέον καλύτερο να πάει κάποιος στο sda1 και να σβήσει τον φάκελλο Jukebox και να κάνει από το Xt Pro clean installation της καινούριας έκδοσης.

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Παρατήρησα ότι με την 2.04 έχει βελτιωθεί πολύ η ποιότητα της εικόνας . Αισθητά θα έλεγα. Το έχει παρατηρήσει κανείς αυτό η...η ιδέα μου είναι ?

Last edited by a moderator:
Αν σου πω χθες που έβλεπα το Deep Impact (ταινία του 1997) σε mkv , έλεγα κάποιες στιγμές από μέσα μου, ωραία εικόνα αλλά δεν πολυέδωσα σημασία. Για τηλεόραση μιλάω πάντα , όχι στον προβολέα.
Δεν ξέρω μπορεί. Χειρότερα πάντως δεν είναι.

Υ.Γ. Αυτό το jukebox είναι για πολλές κλωτσιές τελικά....έχω κάνει καμιά 10αριά scraping μόνο με δύο folders στα favorites στο ένα folders 50 ταινίες και στο άλλο 250. Την μία μου φέρνει αποτελέσματα μόνο από τις 50 ΧΩΡΙΣ covearts και fanarts. Την άλλη από το άλλο folder μαζί με coverarts και fanarts. Την άλλη μου δείχνει μόνο τις 50 ταινίες ενώ κάτω δεξιά γράφει 1/300 ! Σβληνω χεράτα το jukebox , βάζω του benhur το ξαναβγάζω , κατεβάζω online το τελευταίο , τίποτα. ΠΑΝΤΑ θα υπάρχει bug. Ασε που σε μια στιγμή μου έβγαλε διαφήμιση από μπύρα για fanart (αυτό είχε συμβεί και σε κάποιον άλλον το γράφουν στο φόρουμ τους.) Εννοείται τα έχω φτιαγμένα τα folders τζάμι με θρησκευτική ευλάβεια ΑΚΡΙΒΩΣ όπως είναι οι τίτλοι των ταινιών μαζί με την ημερομηνία.
Τελικά παρατώ το jukebox και θα παίζω απ ευθείας στα favorites. Το καλό είναι ότι επειδή έχει κατεβάσει coverarts μου δείχνει δεξιά και το coverart της ταινίας αντί για κενό μαύρο. Κάτι είναι κι αυτό από το τίποτα.

Γεια χαρά σε όλους...
πήρα στα χέρια μου το xtreamer pro...firmware version 2.3.4...Λίγο που έπαιζα χθες παρατήρησα τα κάτωθι:
1. Δεν ξαναείχα μηχάνημα με Linux....η καθυστέρηση στις εντολές του τηλεκοντρόλ οφείλεται εκεί; Μπορεί να επισπευθεί κάπως;
2.είχα κανα δυο παιδικές ταινίες avi (720x528) στις οποίες δεν μου έκανε upscale στην ανάλυση της τηλεόρασης (1080P). Προσπάθησα να αλλάξω το ΤVSettings σε διάφορες αναλύσεις αλλά δεν γινόταν upscale...Τελικά το άφηση στο HDMI auto...Αυτό δεν συνίσταται;Το 1080p 24p πρέπει να είναι ον ή οφ;
3. Το UpnP το έχουμε ανοιχτό; για να ανοίγει τις πόρτες επικοινωνίας του ρούτερ με τις λοιπές δικτυακές συσκευές...
4. Aναφορικά με το media library menu....ποιό site χρησιμοποιείται για να πάρετε τα covers των ταινιών σας....το preview mode γίνεται pause;
5. σε κάποια avi videos (παιδικές ταινίες) το upscale γινόταν κανονικα....σε δυο-τρεις το upscale δεν γινόταν....μαύρες μπάρες πάνω κάτω δεξιά αριστερά και μόνο με zoom μεγάλωνε η ο´θονη...Τι μπορεί να φταίει;
6. Στο ιντερνετ ραδιο πως μπορώ να βρώ τα plsx των ελληνικών ραδιοσταθμών; Που αποθηκεύονται αυτά;
7. Θα ήθελα να δοκιμάσω την αρχειοθέτηση ταινιών και εύρεση πληροφοριών από Imdb.... Ακούω για το jukebox στην έκδοση 2.4...όχι ομως και τόσο καλά λόγια....Κάτι άλλο;δεν ξέρω πως γίνεται και που να ξεκινήσω να διαβάζω...
8. το emergency firmware πότε το βάζουμε;;;;
9. To NAS ενεργοποιείται για share folders από το δίκτυο...Το Upnp πρέπει να είναι ενεργοποιημένο;
10. Για να κατεβάζω με bittorrent client πως και τι πρέπει να ενεργοποιήσω;

Το ξέρω είναι ευκολάκια αυτά για εσας αλλά όλοι κάπου ξεκινήσαμε
ευχαριστώ προκαταβολικά

Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Γεια χαρά σε όλους...
πήρα στα χέρια μου το xtreamer pro...firmware version 2.3.4...Λίγο που έπαιζα χθες παρατήρησα τα κάτωθι:
1. Δεν ξαναείχα μηχάνημα με Linux....η καθυστέρηση στις εντολές του τηλεκοντρόλ οφείλεται εκεί; Μπορεί να επισπευθεί κάπως;
2.είχα κανα δυο παιδικές ταινίες avi (720x528) στις οποίες δεν μου έκανε upscale στην ανάλυση της τηλεόρασης (1080P). Προσπάθησα να αλλάξω το ΤVSettings σε διάφορες αναλύσεις αλλά δεν γινόταν upscale...Τελικά το άφηση στο HDMI auto...Αυτό δεν συνίσταται;Το 1080p 24p πρέπει να είναι ον ή οφ;
3. Το UpnP το έχουμε ανοιχτό; για να ανοίγει τις πόρτες επικοινωνίας του ρούτερ με τις λοιπές δικτυακές συσκευές...
4. Aναφορικά με το media library menu....ποιό site χρησιμοποιείται για να πάρετε τα covers των ταινιών σας....το preview mode γίνεται pause;
5. σε κάποια avi videos (παιδικές ταινίες) το upscale γινόταν κανονικα....σε δυο-τρεις το upscale δεν γινόταν....μαύρες μπάρες πάνω κάτω δεξιά αριστερά και μόνο με zoom μεγάλωνε η ο´θονη...Τι μπορεί να φταίει;
6. Στο ιντερνετ ραδιο πως μπορώ να βρώ τα plsx των ελληνικών ραδιοσταθμών; Που αποθηκεύονται αυτά;
7. Θα ήθελα να δοκιμάσω την αρχειοθέτηση ταινιών και εύρεση πληροφοριών από Imdb.... Ακούω για το jukebox στην έκδοση 2.4...όχι ομως και τόσο καλά λόγια....Κάτι άλλο;δεν ξέρω πως γίνεται και που να ξεκινήσω να διαβάζω...
8. το emergency firmware πότε το βάζουμε;;;;
9. To NAS ενεργοποιείται για share folders από το δίκτυο...Το Upnp πρέπει να είναι ενεργοποιημένο;
10. Για να κατεβάζω με bittorrent client πως και τι πρέπει να ενεργοποιήσω;

Το ξέρω είναι ευκολάκια αυτά για εσας αλλά όλοι κάπου ξεκινήσαμε
ευχαριστώ προκαταβολικά

1. Δεν γίνεται να επισπευθεί, έτσι παίζει.
2. Θα επιλέξεις από τα settings-AV να βγάζει μόνιμα έξοδο 1080p50 (αν η τηλεοράσή σου είναι 1080) και ΟΝ το 24p για να βγάζει 24p όταν η ταινία είναι στα 24.
3. Είναι προεραιτικό. Αν έχεις π.χ. κανά nas μπορείς να το ενεργοποιήσεις για να streamάρεις υλικό μέσω uPnp. Από την εμπειρία μου όμως με συνεργασία με NAS δεν σου συνιστώ αυτή την μέθοδο και καλύτερα να πας με παραδοσιακό τρόπο μέσω της επιλογής Netowrk Shares. Για παράδειγμα μέσω uPnP δεν διαβάζει τα srt τους εξωτερικούς υπότιτλους , μόνο τους embedded.
4. Πρέπει να βάλεις το jukebox και για να μπει αυτό πρέπει να βάλεις το τελευταίο final (όχι beta) firmware 2.4 που βγήκε μόλις προχτές Δευτέρα. Από το official site.
5. Τι ανάλυση έχουν αυτά τα avi. Μπορεί να έχουν λάθος κωδικοποίηση. Αλλαξε από τα settings προσωρινά τον τύπο της οθόνης αντί για 16:9 βάλτο 4:3
6. Αν βάλεις την 2.4 έκδοση μπορείς να κάνεις από το μηχάνημα κατευθείαν download την τελευταία λίστα των ραδιοφωνικών σταθμων που περιλαμβάνει κάπου 45.000 σταθμούς. Μέσα σ' αυτή την λίστα υπάρχει κατηγορία Greek και έχει αρκετούς μέσα εκεί. Αλλιώς μπορείς να βάλεις και χεράτα την λίστα. Την κατεβάζεις από το forum τους και την κάνεις copy μέσα σε ένα συγκεκριμένο folder.
7. Είπαμε. Κατεβάζεις την 2.4 από το official site. http://xtreamer.net/downloads/xtreamerpro/firmware.aspx
Θα υπάρχει στο kεντρικό menu νέα επιλογή Jukebox. Την επιλέγεις κατεβάζεις την τελευταία έκδοση του jukebox και καλή τύχη...... υπόψιν θα σκανάρει τα folders που έχεις ΜΟΝΟ στο favorites, που σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να βάλεις στο favorites τα folders με τις ταινίες που σ' ενδιαφέρουν.
8. Αν πάει κάτι στραβά και κολλήσει το μηχάνημα. Μέχρι τώρα δεν μου έχει τύχει.
9. Οχι δεν χρειάζεται. Και εκτός αυτού όπως σου είπα είναι ψιλοάχρηστο το uPnp
10. Δεν έχει τέτοιο πράγμα (απ' όσο ξέρω τουλάχιστον).

Last edited:
Κάτι άλλο που επίσης παρατήρησα εκτός της αναβαθμισμένης ποιότητας της εικόνας ...(κάτι για το οποίο είμαι σίγουρος πια και θα το ρωτήσω στο σαιτ τους εάν ισχύει όντως και πως πραγματοποιήθηκε..) έχει αυξηθεί και η απόκριση στις εντολές του τηλεκοντρόλ. Μ'αλλα λόγια έγινε πιο γρήγορο.

Κάτι άλλο που επίσης παρατήρησα εκτός της αναβαθμισμένης ποιότητας της εικόνας ...(κάτι για το οποίο είμαι σίγουρος πια και θα το ρωτήσω στο σαιτ τους εάν ισχύει όντως και πως πραγματοποιήθηκε..) έχει αυξηθεί και η απόκριση στις εντολές του τηλεκοντρόλ. Μ'αλλα λόγια έγινε πιο γρήγορο.

μπα......δεν θα το λεγα. Πάλι "σκέφτεται" (κύκλος-μαργαρίτα) για να παει στα favorites, internet κλπ. Μάλιστα μερικές φορές περνούν και 4-5 δευτερόλεπτα με μαύρη οθόνη για να πάει στο Internet !

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

μπα......δεν θα το λεγα. Πάλι "σκέφτεται" (κύκλος-μαργαρίτα) για να παει στα favorites, internet κλπ. Μάλιστα μερικές φορές περνούν και 4-5 δευτερόλεπτα με μαύρη οθόνη για να πάει στο Internet !

Κι όμως εμένα έγινε!! Ηταν το πρώτο που παρατήρησα μετά την αλλαγή. Χμμμ βέβαια....έκανα αυτήν την φορά clean installation με την μεθοδο emergency firmware. Λες να έπαιξε κανένα ρόλο αυτό ?

και εγώ που πέρασα τη 2.4 από πάνω και όχι με emergency δεν είδα διαφορά προς το καλύτερο. Μάλλον προς το χειρότερο είδα όσον αφορά την ανταπόκριση του μενού όπως π.χ. στα wallpapers

και εγώ που πέρασα τη 2.4 από πάνω και όχι με emergency δεν είδα διαφορά προς το καλύτερο. Μάλλον προς το χειρότερο είδα όσον αφορά την ανταπόκριση του μενού όπως π.χ. στα wallpapers

Αμ μπράβο. Συμφωνώ.

Εγώ θα σας πρότεινα να περάσετε όλοι την emergency 2.04 και μετά να κάνετε restore defaults . Στο δικό μου μηχάνημα τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Το interface αποκρίνεται πιο γρήγορα , δεν συζητώ για την ταχύτητα navigation μέσα στο μενού η οποία επιτέλους έγινε γρήγορη.
Επίσης έχει βελτιωθεί καταπληκτικά η εικόνα (αν και ....ίσως νάχει μια υπερβολή στο κόκκινο - αλλά αυτό ρυθμίζεται από το μενού) , επίσης ο ήχος είναι super . Εχει κι αυτός βελτιωθεί - δεν ξέρω πως - εξ άλλου το είχαν ανακοινώσει ...
Γενικά πιστεύω ότι επιτέλους ΤΩΡΑ αξίζει να δωσει κανείς λεφτά να αγοράσει το Xtreamer Pro .

Εγώ θα σας πρότεινα να περάσετε όλοι την emergency 2.04 και μετά να κάνετε restore defaults . Στο δικό μου μηχάνημα τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά. Το interface αποκρίνεται πιο γρήγορα , δεν συζητώ για την ταχύτητα navigation μέσα στο μενού η οποία επιτέλους έγινε γρήγορη.
Επίσης έχει βελτιωθεί καταπληκτικά η εικόνα (αν και ....ίσως νάχει μια υπερβολή στο κόκκινο - αλλά αυτό ρυθμίζεται από το μενού) , επίσης ο ήχος είναι super . Εχει κι αυτός βελτιωθεί - δεν ξέρω πως - εξ άλλου το είχαν ανακοινώσει ...
Γενικά πιστεύω ότι επιτέλους ΤΩΡΑ αξίζει να δωσει κανείς λεφτά να αγοράσει το Xtreamer Pro .
Θα του κάνω και ένα emergency update να δούμε.

Και πριν άξιζε αλλά τώρα ακόμα περισσότερο

Μετά από λίγο καιρό να πω ευχαριστώ στον Τάσο Οικονόμου....
Αναβάθμισα στην εκδοση 2.4.0 (χωρίς να κάνω emergency update. Στην διαδικασία λεέι να ξεκουμπώσω το xtreamer pro για 30 λεπτά (!). Χρειάζεται; Home.3.Power on με το δισκάκι σε USB σε ΦΑΤ 32...οκ...
Το jukebox εβγαλε μια οθόνη για Aggrement πατώντας το 1 αλλά δεν γινόταν τίποτα.,...μετά από πολύ ώρα και προσπάθεια έκανε install την τελευταία έκδοση...εβαλα μια ταινία στα favorites με όνομα.χχχχχ.1080p.bluray.2010.mkv...δεν βρήκε τίποτα....Χρείαζεται μετονομασίες στους φακέλους ή στις ταινίες κτλ; Πως μπορώ να το κάνω να ψάχνει το imdb;
Στον εξωτερικό σκληρό που δοκίμασα μου έβαλε 3 αρχεία scipts (μέσα είναι μόνο το jukebox),.cached (κενό) και fonts (κενό)....το xlive και radio που είναι;
Από που κατεβάζετε cover arts;
Αυτά τα ολίγα ...ευχαριστώ εκτων προτέρων

Κατέβασα την 2,4 έκδοση έχω βάλει το αρχείο στον σκληρό μου το βρίσκω στο Software update menu το επιλέγω πατάω ΟΚ κάνει restart μου ανοίγει η χαμηλής ανάλυσης οθόνη και μένει εκεί όσο και να το αφήσω.. Δεν αναβαθμίζεται με τίποτα. Απλά να σημειώσω ότι όσο υποτίθεται κάνει την αναβάθμιση το γυρνάω στην τηλεόραση. Επηρεάζει? Κάνω κάτι λάθος?

κατι σχετικο - ασχετο επειδη ψαχνω το συγκεκριμενο mp απο που μπορω να το προμηθευτω πιο φθηνα απο Ελλαδα η ebay πχ και πως βλεπω πια εκδοση εχει επανω απο το εργοστασιο ?