Απάντηση: Re: Xtreamer Pro
Γεια χαρά σε όλους...
πήρα στα χέρια μου το xtreamer pro...firmware version 2.3.4...Λίγο που έπαιζα χθες παρατήρησα τα κάτωθι:
1. Δεν ξαναείχα μηχάνημα με Linux....η καθυστέρηση στις εντολές του τηλεκοντρόλ οφείλεται εκεί; Μπορεί να επισπευθεί κάπως;
2.είχα κανα δυο παιδικές ταινίες avi (720x528) στις οποίες δεν μου έκανε upscale στην ανάλυση της τηλεόρασης (1080P). Προσπάθησα να αλλάξω το ΤVSettings σε διάφορες αναλύσεις αλλά δεν γινόταν upscale...Τελικά το άφηση στο HDMI auto...Αυτό δεν συνίσταται;Το 1080p 24p πρέπει να είναι ον ή οφ;
3. Το UpnP το έχουμε ανοιχτό; για να ανοίγει τις πόρτες επικοινωνίας του ρούτερ με τις λοιπές δικτυακές συσκευές...
4. Aναφορικά με το media library menu....ποιό site χρησιμοποιείται για να πάρετε τα covers των ταινιών σας....το preview mode γίνεται pause;
5. σε κάποια avi videos (παιδικές ταινίες) το upscale γινόταν κανονικα....σε δυο-τρεις το upscale δεν γινόταν....μαύρες μπάρες πάνω κάτω δεξιά αριστερά και μόνο με zoom μεγάλωνε η ο´θονη...Τι μπορεί να φταίει;
6. Στο ιντερνετ ραδιο πως μπορώ να βρώ τα plsx των ελληνικών ραδιοσταθμών; Που αποθηκεύονται αυτά;
7. Θα ήθελα να δοκιμάσω την αρχειοθέτηση ταινιών και εύρεση πληροφοριών από Imdb.... Ακούω για το jukebox στην έκδοση 2.4...όχι ομως και τόσο καλά λόγια....Κάτι άλλο;δεν ξέρω πως γίνεται και που να ξεκινήσω να διαβάζω...
8. το emergency firmware πότε το βάζουμε;;;;
9. To NAS ενεργοποιείται για share folders από το δίκτυο...Το Upnp πρέπει να είναι ενεργοποιημένο;
10. Για να κατεβάζω με bittorrent client πως και τι πρέπει να ενεργοποιήσω;
Το ξέρω είναι ευκολάκια αυτά για εσας αλλά όλοι κάπου ξεκινήσαμε
ευχαριστώ προκαταβολικά
1. Δεν γίνεται να επισπευθεί, έτσι παίζει.
2. Θα επιλέξεις από τα settings-AV να βγάζει μόνιμα έξοδο 1080p50 (αν η τηλεοράσή σου είναι 1080) και ΟΝ το 24p για να βγάζει 24p όταν η ταινία είναι στα 24.
3. Είναι προεραιτικό. Αν έχεις π.χ. κανά nas μπορείς να το ενεργοποιήσεις για να streamάρεις υλικό μέσω uPnp. Από την εμπειρία μου όμως με συνεργασία με NAS δεν σου συνιστώ αυτή την μέθοδο και καλύτερα να πας με παραδοσιακό τρόπο μέσω της επιλογής Netowrk Shares. Για παράδειγμα μέσω uPnP δεν διαβάζει τα srt τους εξωτερικούς υπότιτλους , μόνο τους embedded.
4. Πρέπει να βάλεις το jukebox και για να μπει αυτό πρέπει να βάλεις το τελευταίο final (όχι beta) firmware 2.4 που βγήκε μόλις προχτές Δευτέρα. Από το official site.
5. Τι ανάλυση έχουν αυτά τα avi. Μπορεί να έχουν λάθος κωδικοποίηση. Αλλαξε από τα settings προσωρινά τον τύπο της οθόνης αντί για 16:9 βάλτο 4:3
6. Αν βάλεις την 2.4 έκδοση μπορείς να κάνεις από το μηχάνημα κατευθείαν download την τελευταία λίστα των ραδιοφωνικών σταθμων που περιλαμβάνει κάπου 45.000 σταθμούς. Μέσα σ' αυτή την λίστα υπάρχει κατηγορία Greek και έχει αρκετούς μέσα εκεί. Αλλιώς μπορείς να βάλεις και χεράτα την λίστα. Την κατεβάζεις από το forum τους και την κάνεις copy μέσα σε ένα συγκεκριμένο folder.
7. Είπαμε. Κατεβάζεις την 2.4 από το official site.
http://xtreamer.net/downloads/xtreamerpro/firmware.aspx
Θα υπάρχει στο kεντρικό menu νέα επιλογή Jukebox. Την επιλέγεις κατεβάζεις την τελευταία έκδοση του jukebox και καλή τύχη...... υπόψιν θα σκανάρει τα folders που έχεις ΜΟΝΟ στο favorites, που σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να βάλεις στο favorites τα folders με τις ταινίες που σ' ενδιαφέρουν.
8. Αν πάει κάτι στραβά και κολλήσει το μηχάνημα. Μέχρι τώρα δεν μου έχει τύχει.
9. Οχι δεν χρειάζεται. Και εκτός αυτού όπως σου είπα είναι ψιλοάχρηστο το uPnp
10. Δεν έχει τέτοιο πράγμα (απ' όσο ξέρω τουλάχιστον).