Xtreamer Pro

μήπως έχεις κανένα άλλο fw και δε μας το λες :flipout:

Σε αυτό που έβαλα εγώ, είναι 24 fps από ότι θυμάμαι

:D..Oχι βέβαια...Αυτό με το Matrix θα το κάνω κι εγώ...(ευκαιρία , γιατί το Matrix δεν τόχω στην συλλογή με τις ταινίες...)

Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Η ταινία ήταν το Matrix, το πρώτο.
Το αρχείο ήταν m2ts, μόνο αυτό κράτησα από όλο το bluray.
Η ταινία έχει νομίζω 8 διαφορετικούς ήχους, ο πρώτος DTS ή DD (δε θυμάμαι ποιο από τα δύο) με αγγλικά, ο δεύτερος TrueHD με αγγλικά, οι υπόλοιποι νομίζω DTS ή DD (δε θυμάμαι ποιο από τα δύο) σε άλλες γλώσσες.
Ξεκινώντας την ταινία, εικόνα και ήχος μία χαρά. Ξεκινάει με το DTS ή DD στα αγγλικά. Κάνοντας την προσπάθεια αλλαγής του ήχου με το δεύτερο στη σειρά που είναι το TrueHD τότε κολλάει η ταινία. Πατώντας το στοπ τότε σταματάει. Πατώντας το play τότε ξεκινάει με DTS ή DD όπου παίζει μία χαρά. Το άφησα για κάμποσο και δεν κόλλησε.

Κάνοντας downgrade στο fw 2.4.0 τότε η ταινία παίζει μία χαρά και η αλλαγή σε TrueHD γίνεται κανονικά χωρίς να κολλάει η ταινία.

Μόνο σε TrueHD στο κανε αυτό;

Δυστυχώς αυτές που έχω έχουν μόνο DTS_HD Master και κανένα πρόβλημα με 2.4.1. και εναλλαγές των ήχων κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής είτε με το ξεκίνημα , κλείδωνε μια χαρά .

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Μόνο σε TrueHD στο κανε αυτό;

Δυστυχώς αυτές που έχω έχουν μόνο DTS_HD Master και κανένα πρόβλημα με 2.4.1. και εναλλαγές των ήχων κατά την διάρκεια της αναπαραγωγής είτε με το ξεκίνημα , κλείδωνε μια χαρά .
Ναι, μόνο στο TrueHD το κάνει. Με τα DTS_HD έχω άλλο πρόβλημα. Ο ήχος δεν ξεκινάει και η εικόνα παίζει σε πιο γρήγορο ρυθμό. Αν το πάω 10'' πιο μπροστά τότε ο ήχος ξεκινάει και η εικόνα παίζει σε κανονικό ρυθμό.
Πάντως το έχω τώρα με το fw 2.4.0 το οποίο βρίσκω ότι μου παρουσιάζει τα λιγότερα προβλήματα.

Ναι, μόνο στο TrueHD το κάνει. Με τα DTS_HD έχω άλλο πρόβλημα. Ο ήχος δεν ξεκινάει και η εικόνα παίζει σε πιο γρήγορο ρυθμό. Αν το πάω 10'' πιο μπροστά τότε ο ήχος ξεκινάει και η εικόνα παίζει σε κανονικό ρυθμό.
Πάντως το έχω τώρα με το fw 2.4.0 το οποίο βρίσκω ότι μου παρουσιάζει τα λιγότερα προβλήματα.

Δεν περνάς το emergency ....και μετά να κάνεις restore default ..και να ξαναδοκιμάσεις ?

Δεν περνάς το emergency ....και μετά να κάνεις restore default ..και να ξαναδοκιμάσεις ?
τα emergency περνάω αλλά δεν έκανα restore defaults. Θα το κάνω και αυτό.
Στο forum τους διαβάζω πολλά posts με τέτοια προβλήματα. Κάποιος ανάφερε ότι θέτοντας το HDMI σε auto τότε του δουλεύει ο ήχος σωστά.

Τι να πω, θα τα κάνω όλα.

Αρχίζει και με κουράζει η ιστορία όμως.

τα emergency περνάω αλλά δεν έκανα restore defaults. Θα το κάνω και αυτό.
Στο forum τους διαβάζω πολλά posts με τέτοια προβλήματα. Κάποιος ανάφερε ότι θέτοντας το HDMI σε auto τότε του δουλεύει ο ήχος σωστά.

Τι να πω, θα τα κάνω όλα.

Αρχίζει και με κουράζει η ιστορία όμως.

Εγώ έχω το HDMI Compatibility Set στο "set default"
και το HDMI Chroma Subsumpling στο 4:4:4

Any way , ή είμαι τυχερός , ή το set up compatibility μου είναι τυχερό , ή τι να πω. Δεν έχω (χτύπα ξύλο) κανένα πρόβλημα αναπαραγωγής είτε σε ήχο , είτε σε εικόνα...

Με το 2.3.4 που είχε έρθει το μηχανάκι , έπαιζε σωστά με τον A/V στο HDMI option 4. Με τις άλλες επιλογές, έβγαζε κάτι γραμμές, κάτι άσπρα σαν sparkles.

Τώρα με την 2.4.1 όμως ΔΕΝ "κλείδωνε" με το option4. Και έπαιξε σωστά με το "Set Default".
Αβυσσος η ψυχή των firmware.....

και εγώ το παρατήρησα αυτό το πρόβλημα αλλά μόνο στην πρώτη beta έκδοση με dts-hd και truehd, μετά δεν θυμάμαι θα το ψάξω.
για το δικό μου πρόβλημα δεν είδα καμιά λύση ούτε από το router ούτε με άλλο καλώδιο, απλά το πρόβλημα είναι σε απαιτητικές σκηνές με ένταση ή με υψηλό framerate..;έχω δει πολλα σχόλια για παρατηρήσεις για request list

Στο Avatar (bluray δομή) στο 31 λεπτό περίπου εκεί που πέφτει στο ποτάμι που τον κυνηγάει το τέρας έχει υψηλό bitrate. Σας παίζει ΟΚ με ήχο dts-hd master;
Εμένα μια χαρά και ΔΙΚΤΥΑΚΑ μάλιστα.

Το avatar έχω σε iso. Θα το προσπαθήσω να το τεστάρω δικτυακά μάλιστα.

Έχω βρει μία ταινία σε full bluray μορφή νομίζω. Στο φάκελο stream έχει 4 με 5 αρχεία m2ts που το καθένα είναι μέρος της ταινίας. Θα παίξει κανονικά η ταινία ή θα πάρει το μεγαλύτερο m2ts και θα παίξει μόνο αυτό;

Το avatar έχω σε iso. Θα το προσπαθήσω να το τεστάρω δικτυακά μάλιστα.

Έχω βρει μία ταινία σε full bluray μορφή νομίζω. Στο φάκελο stream έχει 4 με 5 αρχεία m2ts που το καθένα είναι μέρος της ταινίας. Θα παίξει κανονικά η ταινία ή θα πάρει το μεγαλύτερο m2ts και θα παίξει μόνο αυτό;

Θα σε ρωτήσει εάν θέλεις να πάιξεις folder ή όχι . Πες ναι και θα πάρει το μεγαλύτερο m2ts - την ταινία δηλαδή - και θα ξεκινήσει να το παίζει .

Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

Στο Avatar (bluray δομή) στο 31 λεπτό περίπου εκεί που πέφτει στο ποτάμι που τον κυνηγάει το τέρας έχει υψηλό bitrate. Σας παίζει ΟΚ με ήχο dts-hd master;
Εμένα μια χαρά και ΔΙΚΤΥΑΚΑ μάλιστα.

κι εμένα το ίδιο..

Θα σε ρωτήσει εάν θέλεις να πάιξεις folder ή όχι . Πες ναι και θα πάρει το μεγαλύτερο m2ts - την ταινία δηλαδή - και θα ξεκινήσει να το παίζει .
Αυτό που λέω είναι ότι η ταινία είναι σπασμένη σε 4 με 5 m2ts, σχεδόν ιδίου μεγέθους. Αν παίζει το μεγαλύτερο μόνο τότε δε θα δείχνει όλη την ταινία αλλά μόνο μέρος αυτής. Σωστά;

Αν ναι τότε πρέπει κάπως να ενώσω τα m2ts; με τι;

Αυτό που λέω είναι ότι η ταινία είναι σπασμένη σε 4 με 5 m2ts, σχεδόν ιδίου μεγέθους. Αν παίζει το μεγαλύτερο μόνο τότε δε θα δείχνει όλη την ταινία αλλά μόνο μέρος αυτής. Σωστά;

Αν ναι τότε πρέπει κάπως να ενώσω τα m2ts; με τι;

Δεν χρειάζεται . Εάν η ταινία που έχεις έιναι δομημενη έτσι σαν κανονικό rip από blueray δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα . Θα το βρεί μόνο του το Xtreamer, και θα πάιξει κανoνικά την ταινία και με την σειρά τα m2ts

Λοιπόν, τέσταρα το avatar 1080p, ISO, με DTS-HD στη σκηνή που πέφτει στο ποτάμι και δεν έκανε κανένα κόλλημα. Φυσικά δικτυακά έγινε το τεστ με το etrayz.

Φυσικά, έχει προηγηθεί το τρικ με το NFS mount (πληροφορίες στο νήμα του etrayz).

Λοιπόν, τέσταρα το avatar 1080p, ISO, με DTS-HD στη σκηνή που πέφτει στο ποτάμι και δεν έκανε κανένα κόλλημα. Φυσικά δικτυακά έγινε το τεστ με το etrayz.

Φυσικά, έχει προηγηθεί το τρικ με το NFS mount (πληροφορίες στο νήμα του etrayz).

Από την επιλογή NET δηλαδή παίζει με σπασίματα?

μόνο σε μένα δεν αποθηκεύει για κάποιο λόγο την αναβάθμιση τόσο στο jukebox 0.1.50 όσο και στο live! 9.1; Τι έχει πάθει. Και καλά στο jukebox κάνω τη δουλεία μου, στο live όμωε δε μ' αφήνει να μπω. μου ζητά συνέχεια να κάνω την αναβάθμιση. ξανά και ξανά....