Xtreamer Prodigy...

Re: Xtreamer PRODIGY...

Downgrade δε μπορώ να κάνω. Όταν πάω να κάνω την διαδικασία και πατάω κρατημένο το κουμπί, δεν σβήνουν ποτέ οι κύκλοι και απλά κολλάει στο αρχικό "XTREAMER" που γράφει με κόκκινα γράμματα..

Downgrade δε μπορώ να κάνω. Όταν πάω να κάνω την διαδικασία και πατάω κρατημένο το κουμπί, δεν σβήνουν ποτέ οι κύκλοι και απλά κολλάει στο αρχικό "XTREAMER" που γράφει με κόκκινα γράμματα..

Για δώσε μια περιγραφή.. Πως είναι συνδεδεμένο το σύστημά σου ? Εχεις ενισχυτή? Τι TV έχεις και πως είναι συνδεδεμένα όλα μεταξύ τους ?

Όλα είναι ΠΟΛΥ βασικά: Έχω μια 32αρα Panasonic Plasma TXL325E5 και έχω συνδέσει το Xtreamer με ένα HDMI που έχω πάρει από το πλαίσιο (με "χρυσά" κιόλας άκρα για -τύπου- καλύτερο σήμα). Στην τηλεόραση είναι συνδεδεμένο και ένα PS3 (το οποίο δεν πρέπει να είναι ΚΑΝ στην πρίζα..) με άλλο ένα HDMI. Τίποτα άλλο.

Να πω ότι τελικά έκανα το downgrade σε 3.5(10). Δεν έμπαινε γιατί δεν είχα το install.mg στο root του USB. Αλλά τα προβλήματα εξακολουθούν να είναι τα ίδια. Παρά την SD δεν κρατάει τις πληροφορίες των ταινιών, η οθόνη στο Jukebox (και ΜΟΝΟ εκεί) υπερβαίνει το πλαίσιο της τηλεόρασης (παρά τη ρύθμιση που της κάνω από το Screen Size) και επίσης εκεί που βλέπω, κάνω από μόνο του το μηχάνημα restart (χωρίς πράσινη οθόνη). Αυτά. Το άλλο με την ώρα είναι γενικό πρόβλημα απ' ότι κατάλαβα και μπροστά στα άλλα δεν αξίζει καν να το συζητάω.

Last edited:

Όλα είναι ΠΟΛΥ βασικά: Έχω μια 32αρα Panasonic Plasma TXL325E5 και έχω συνδέσει το Xtreamer με ένα HDMI που έχω πάρει από το πλαίσιο (με "χρυσά" κιόλας άκρα για -τύπου- καλύτερο σήμα). Στην τηλεόραση είναι συνδεδεμένο και ένα PS3 (το οποίο δεν πρέπει να είναι ΚΑΝ στην πρίζα..) με άλλο ένα HDMI. Τίποτα άλλο.

Να πω ότι τελικά έκανα το downgrade σε 3.5(10). Δεν έμπαινε γιατί δεν είχα το install.mg στο root του USB. Αλλά τα προβλήματα εξακολουθούν να είναι τα ίδια. Παρά την SD δεν κρατάει τις πληροφορίες των ταινιών, η οθόνη στο Jukebox (και ΜΟΝΟ εκεί) υπερβαίνει το πλαίσιο της τηλεόρασης (παρά τη ρύθμιση που της κάνω από το Screen Size) και επίσης εκεί που βλέπω, κάνω από μόνο του το μηχάνημα restart (χωρίς πράσινη οθόνη). Αυτά. Το άλλο με την ώρα είναι γενικό πρόβλημα απ' ότι κατάλαβα και μπροστά στα άλλα δεν αξίζει καν να το συζητάω.

Μπες στην Xtreamer και κατέβασε το manual : http://www.xtreamer.net/downloads/xtreamer-prodigy/prodigy-user-guides.aspx
Κοίτα προσεκτικά εάν όλες οι συνιστώμενες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνεις έχουν ακολουθηθεί σωστά.
Δεν είναι θέμα player ....αλλά ρυθμίσεων το πρόβλημά σου .

Χρονια πολλα φιλε με το προβλημα.Στις ρυθμισεις -video-tv system- τι εχεις βαλει;Bαλε hdmi auto.

Τι να πω ρε παιδιά! Τις ρυθμίσεις ΔΕΝ τις έχω πειράξει.. Μόνο το Wifi μου, στο οποιο το έχω συνδέσει.. Δεν μπορώ να καταλάβω πως το να μην μπορεί να αποθηκεύσει πληροφορίες των ταινιών και να σβήνονται σε κάθε restart ή να κάνει μόνο του restart ενώ βλέπω ταινία μπορεί να συνδεθεί με λάθος ρυθμίσεις, τις οποίες και δεν έχω καν πειράξει. Ούτε έχω επιχειρήσει να το βάλω σε δίκτυο ούτε τίποτα. Το έβγαλα από το κουτί. Το συνέδεσα με την τηλεόραση και φορμαρα τον δίσκο, το συνέδεσα με τον υπολογιστή, πέρασα τις ταινίες (copy/paste τους φακέλους από το Med8er) και το συνέδεσα ξανά με την τηλεόραση. Αυτό ήταν όλο! Δεν έχω κάνει ούτε καμιά "περίεργη και εξειδικευμένη" χρήση ούτε τίποτα.. Μη μου πείτε ότι κι εσείς στη θέση μου δε θα εκνευριζόσασταν.. Έχουν περάσει από τα χέρια μου άλλα 3 μηχανήματα εδώ και 5 χρόνια και ποτέ δεν χρειάστηκε τόση πολύ σκέψη και χρόνος για κάποιο από τα υπόλοιπα.. Αν είναι να πάρω πτυχίο πυρηνικού φυσικού για να δω μια ταινία... (Εντάξει, ίσως είμαι λίιιιγο εκνευρισμένος με το μηχάνημα και υπερβάλω... :P)

Χρονια πολλα φιλε με το προβλημα.Στις ρυθμισεις -video-tv system- τι εχεις βαλει;Bαλε hdmi auto.

HDMI Auto ήταν από μόνο του. Και από το System Service είναι "ανοιχτά" μόνο το NAS και το DLNA DMR. Όλες οι άλλες ρυθμίσεις είναι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως στο manual..

Το NAS είναι ανοιχτό γιατί μου είπε ο κύριος από τον Άλιμο όταν πήρα τη συσκευή να το έχω ανοικτό (ίσως για να διαβάζει ο υπολογιστής τον εσωτερικό όταν το συνδέω; Γιατί του ξεκαθάρισα πως δεν το θέλω ΟΥΤΕ για streamer ΟΥΤΕ για να το βάλω σε δίκτυο με τον υπολογιστή μου και να μεταφέρω ασύρματα αρχεία). Όταν θέλω να βάλω κάποιο αρχείο στο μηχάνημα, πηγαίνω το xtreamer στον υπολογιστή, το συνδέω κανονικά με το USB και τα περνάω... Και μου κάνει εντύπωση πως σε αντίθεση με το Med8er και το Egreat, ο υπολογιστής δεν βλέπει το xtreamer (ή καλύτερα τον εσωτικό του xtreamer) σαν συνδεόμενο δίσκο, όπως τους άλλους ή όπως όταν συνδέεις ένα USB, και δε χρειάζεται ασφαλή κατάργηση. Δεν εμφανίζει ΚΑΝ την επιλογή...

Last edited:

Mπερδεμα.Εχεις βαλει rc10;Me αυτη εγω ειχα συνεχεια restart.Eτσι γυρισα rc8.Tωρα με τη 4 δεν εχω προβλημα.

Το κακο ειναι οτι δεν συμβαινει σε ολους το ιδιο. Ο υπολογιστης βλεπει κανονικα εσωτερικο και usb του prodigy

Last edited:

Mπερδεμα.Εχεις βαλει rc10;Me αυτη εγω ειχα συνεχεια restart.Eτσι γυρισα rc8.Tωρα με τη 4 δεν εχω προβλημα.

Το κακο ειναι οτι δεν συμβαινει σε ολους το ιδιο

Ξαναέβαλα την 4. Αλλά τώρα που την έβαλα έφαγε σκάλωμα με το που μπήκε στο μενου (δεν είχε βρει ακόμα τον δίσκο) και αναγκάστικα να το κλείσω από το κουμπί πάνω στο μηχάνημα. Μπέρδεμα δε θα πει τίποτα. Θα τον ξαναπάρω αύριο τηλέφωνο αυτόν να δω τι θα μου πει. Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Έχω φάει το google, ασχολούμαι από τις 29 του μήνα και αντί να καλυτερεύει η κατάσταση εμφανίζονται συνεχώς άλλα προβληματα. Έκανα και το downgrade και μέχρι εκέι..

Με την 4 δεν μπορώ να ρυθμισω το μέγεθος οθόνης...
Όταν βαζω τις κόκκινες γραμμές ίσα να φαίνονται, οι ταινίες και ειδικά οι 3Δ έχουν περιμετρικά μαύρο πλαίσιο
Καμία ιδέα;

εχω εναν εξωτερικο δισκο με δικο του τροφοδοτικο κουμπωμενο στο prodigy,υπαρχει τροπος να του κανω ασφαλης καταργηση?

δεν ξερω αν βοηθησει αλλα για τον φιλο με το reboot διαβασε αυτο φαινεται οτι τελικα αποδιδεται σε ελλατωματικο σκληρο δισκο αν και απο οτι εγραψες αν διαβασα καλα ειναι καινουργιος δισκος
δεν ξερω απλα το βρηκα και το παραθετω http://forum.xtreamer.net/topic/32430-40-help-my-xtreamer-keeps-rebooting-itself/page__pid__253334#entry253334
επισης στις ρυθμισεις δεν χρειαζεται να ειναι ολα στο off οπως φαινεται και στο manual
http://download.xtreamer.net/Misc/Prodigy User Guide ver 4.pdf

Last edited:

δεν ξερω αν βοηθησει αλλα για τον φιλο με το reboot διαβασε αυτο φαινεται οτι τελικα αποδιδεται σε ελλατωματικο σκληρο δισκο αν και απο οτι εγραψες αν διαβασα καλα ειναι καινουργιος δισκος
δεν ξερω απλα το βρηκα και το παραθετω http://forum.xtreamer.net/topic/32430-40-help-my-xtreamer-keeps-rebooting-itself/page__pid__253334#entry253334
επισης στις ρυθμισεις δεν χρειαζεται να ειναι ολα στο off οπως φαινεται και στο manual
http://download.xtreamer.net/Misc/Prodigy User Guide ver 4.pdf

Ευχαριστώ φίλε μου! Τι να σου πω; Τον σκληρό, έναν Seagate 2TB τον πήρα ολοκαίνουργιο από το Plaisio και έδωσα και 105 ευρώ. Αλλά και να σχετίζονται τα reboot με τον "χαλασμένο" σκληρό (που επαναλαμβάνω είναι ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ) το ότι δεν αποθηκεύει καμιά πληροφορία από ταινία ακόμα κι αν βάλω την SD μέσα; Εγώ έχω πολλά freezing και reboot. Δηλαδή σήμερα στα 30 λεπτά που το δούλεψα (όχι για να δω ταινία) κόλλησε 4-5 φορές και έκανε reboot 3. Δε νομίζω να σχετιζόταν με τον σκληρό γιατί δεν έπαιζε κάποια ταινία εκείνη την ώρα. Στο αρχικό μενού ήμουν και έφτιαχνα κάποιες ρυθμίσεις στο System Services. Επίσης, δεν μου περνάει πιά καμία πληροφορία όταν πατάω "Search for Infos". Τις βρίσκει, πατάω "Save" και με το που πηγαίνω στο κουμπι "Close & return" χάνονται όλες οι πηροφορίες και μένει μόνο το fanart. Επίσης, δε μου αποθηκεύει την επιλογή να είναι σε "off" το NAS. Δεν ξέρω και δεν μπορώ να καταλάβω ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα.

Το ξέρω φίλε μου αυτό για τις επιλογές, απλά, εγώ τις έχω κλειστές γιατί δε μου προσφέρουν τίποτα ανοιχτές καθώς δε πρόκειται να χρησιμοποιήσω τις "υπηρεσίες" τους..

Last edited:

Όταν βαζω τις κόκκινες γραμμές ίσα να φαίνονται, οι ταινίες και ειδικά οι 3Δ έχουν περιμετρικά μαύρο πλαίσιο
Καμία ιδέα;

Να σε ρωτήσω κάτι; Όταν πας στο Jukebox (ΜΟΝΟ εκεί) σου τα δείχνει όλα κανονικά ή τα πάνω-πάνω είναι κομμένα;

Καμία ιδέα;

Αλλάζεις- προσαρμόζεις το Aspect ratio .

οπως μου τα λες ειμαι σχεδον πεπεισμενος οτι επεσες σε ελλατωματικο μοντελλο πχ εγω δεν εχω κανενα προβλημα με reboot αλλα εχω το απλο χωρις καρτα τηλεορασης δεν ξερω αν και αυτο παιζει ρολο μαλλον θα πρεπει να το γυρισεις πισω αν και κανε και μια δοκιμη με εναν οποιοδηποτε αλλο σκληρο δισκο εσωτερικο ετσι για να σου φυγει η απορια

Να σε ρωτήσω κάτι; Όταν πας στο Jukebox (ΜΟΝΟ εκεί) σου τα δείχνει όλα κανονικά ή τα πάνω-πάνω είναι κομμένα;

Εχω μια υποψία......Στα settings , η επιλογή "search and indexing" είναι στο off ? Εάν ναι , καήκαμε...! Δεν κρατάει τίποτα πουθενά στην μνήμη.

οπως μου τα λες ειμαι σχεδον πεπεισμενος οτι επεσες σε ελλατωματικο μοντελλο πχ εγω δεν εχω κανενα προβλημα με reboot αλλα εχω το απλο χωρις καρτα τηλεορασης δεν ξερω αν και αυτο παιζει ρολο μαλλον θα πρεπει να το γυρισεις πισω αν και κανε και μια δοκιμη με εναν οποιοδηποτε αλλο σκληρο δισκο εσωτερικο ετσι για να σου φυγει η απορια

Λοιπόν, πήρα σήμερα τον κύριο τηλέφωνο και μου είπε το ίδιο. Έβγαλα, λοιπόν, το σκληρό τελείως και το δοκίμασα με έναν εξωτερικό σκληρό. Όλα δούλεψαν κανονικότατα. Και οι πληροφορίες των ταινιών δεν διαγράφηκαν μετά το restart και δεν είχα κανένα reboot κατά την διάρκεια της ταινίας. Μετά ξαναέβαλα το σκληρό, του έκανα format, πέρασα 2-3 ταινίες και 2-3 επεισόδια και τώρα τον τσεκάρω. Τις πληροφορίες των ταινιών, βέβαια, δε μου τις κρατάει πάλι στη μνήμη.. Δηλαδή αν το κλείσω και το ξαναοίξω, χάνονται. Οπότε, έτσι κι αλλιώς κάτι πρέπει να κάνω.. Το θέμα είναι ότι ο σκληρός είναι ολοκαίνουργιος.. Πώς μπορεί να φταίει αυτό; Ένας Seagate Barracunda SATA III 2TB είναι. Δε νομίζω ότι είναι θέμα συμβατότητας. Αλλον εσωτερικό δεν έχω για να δοκιμάσω. Και να πάω στο πλαίσιο να τους πω ότι έχει θέμα; Αλλά δε μου φαίνεται να έχει κάποιο πρόβλημα.. Να έχει θέμα η συσκευή με τους σκληρούς; Κι αυτός ο τυπάς, δε μου λέει να του τον πάω από εκεί να μου πει τι έχει.. Με βάζει τώρα στο τριπάκι "βρες τι έχει!". Το πτυχίο μου δεν έχει να κάνει με πληροφορική.. Εντάξει, το παλεύω κλπ αλλά πραγματικά καταντά κουραστικό και δουλειά δεν κάνω.. Άσε που έχω ψιλοκαταλάβει ότι και αυτός δεν έχει και πολύ ιδέα γιατί του έλεγα για το jukebox και μου έλεγε ότι δεν το έχει δουλέψει κλπ και να μπω στο forum και να το ψάξω εκεί γιατί έχουν πωληθεί πολλές τέτοιες συσκευές και θα υπάρχουν ανάλογα προβλήματα.. Έλεος δηλαδή! Δεν έχω ιδέα τι άλλο να κάνω πια!

onlineN, η επιλογή είναι στο on. Το είχα τσεκάρει και προχθές.. Μακάρι να ήταν αυτό..

Δοκιμασε να συνδεσεις τον σκληρο σου στο pc να του κανεις φορματ και να του κανεις ασφαλη καταργηση απο το pc τοποθετησε το παλι στο prodigy δοκιμασε με info κτλ απ οτι καταλαβα μονο αυτο δεν εχεις δοκιμασει,δεν εχεις να χασεις και κατι

Δοκιμασε να συνδεσεις τον σκληρο σου στο pc να του κανεις φορματ και να του κανεις ασφαλη καταργηση απο το pc τοποθετησε το παλι στο prodigy δοκιμασε με info κτλ απ οτι καταλαβα μονο αυτο δεν εχεις δοκιμασει,δεν εχεις να χασεις και κατι

Έκανα format μέσω του υπολογιστή (ενώ το είχα συνδεδεμένο στο xtreamer - ασφαλή κατάργηση δεν έκανα, γιατί δε μου εμφανίζει αυτήν την επιλογή όταν συνδέω το xtreamer στον υπολογιστή..) και τα δοκίμασα όλα και πάλι τα ίδια.. Έβαλα τον σκληρό που είχα στο Egreat μου (τον έχω αγοράσει πριν από 3-4 χρόνια) έναν Barracuda 7200 500GB αλλά δεν έχω ιδέα τι SATA είναι, αλλά δεν τον έβρισκε καν. Πήγα να του κάνω format μέσα από το Xtreamer (όπως είχα κάνει και στον άλλον όταν τον πρωτοέβαλα μέσα) αλλά δεν τον βρίσκει καν. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω.. Μου φαίνεται θα το πουλήσω πουθενά χωρίς τον δίσκο να ησυχάσω...