Xtreamer Sidewinder 2

Το δικο μου αεριζεται απ'ολες τις μεριες. Το χρησιμοποιω με εξωτερικο σκληρο δισκο και τα restarts συμβαινουν σε ανυποπτο χρονικο σημειο και δεν υπαρχει καποια γραμμικη συσχετιση του με καποιο προφανες αιτιο.

Re: Απάντηση: Xtreamer Sidewinder 2

Παντως ο συγκεκριμενος ανθρωπος δεν εδειξε να ειναι κουκουρουκου το αντιθετο μαλιστα .
Και εαν ενημερωθηκε μολις τωρα για τα προβληματα της συσκευης δεν φταει αυτος αλλα εμεις .
Δειξε καλη διαθεση και πηγαινε απο εκει να δοκιμασεις εσυ ο ιδιος το μηχανακι σου και να τους δειξεις επι τοπου το προβλημα.
Το καλυτερο που εχουμε να κανουμε ειναι να δοκιμασουμε το καινουργιο firmware και να καταγραψουμε τα προβληματα που αντιμετωπιζουμε και εαν ειναι προβληματα της συσκευης να κινηθουμε ομαδικα και να ζητησουμε αντικατασταση απο νεοτερα μοντελα η επιστροφη χρηματων

Υπερθέρμανση, χειμώνα, με 17 βαθμούς θερμοκρασία δωματίου λίγο δύσκολο. Αν ήταν Αύγουστος, να το συζητάγαμε. Δεν έχω καμία διάθεση να πάω από την Αγία Παρασκευή στον Άλιμο και να καθίσω εκεί μέχρι να αρχίσει το SW2 να κάνει restarts. Δουλειά μιας εταιρίας είναι να εξακριβώσει τη σωστή λειτουργία ενός προϊόντος και όχι να στήνεται ο πελάτης εκεί για να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας. Επειδή μιλάμε για ατομική επιχείρηση με ένα άτομο για όλες τις δουλειές, έχω τις αμφιβολίες μου για την ορθή μεθοδολογία ως προς την εξακρίβωση του προβλήματος. Αν ο αντιπρόσωπος βεβαιώσει ότι δεν έχει πρόβλημα, θα ζητήσω μια έγγραφη βεβαίωση καλής λειτουργίας μέσω της οποίας θα πωλήσω ΑΜΕΣΑ το SW2. Αν και ο επόμενος χρήστης έχει πρόβλημα, να πάει με το χαρτάκι αυτό στον ψαγμένο αντιπρόσωπο να βγάλει άκρη. Εγώ ήδη έχω στείλει το προϊόν πίσω εδώ και 3 εβδομάδες και είχα να πάρω μια απάντηση 2 εβδομάδες. Δεν είναι και λίγος χρόνος. Μάλιστα, του είχα στείλει και το link από το forum της Xtreamer όπου ένα σωρό χρήστες ανέφεραν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Η θερμοκρασια δωματιου δεν εχει καμια σχεση με την θερμοκρασια στο εσωτερικο της συσκευης .
Εγω εχω εναν Onkyo 876 στο ιδιο επιπλο που ειναι κλειστο με το xtreamer το switch και τον δορυφορικο δεκτη και εβαλα δυο ανεμιστηρακια στο επιπλο γιατι ο Onkyo βραζει .
Θα σου πω και κατι αλλο το ps3 πεθαινει λογο θερμοκρασιας . Οταν μια συσκευη κανει επανεκινηση χωρις λογο κατα 70 % οφειλεται ειτε σε τροφοδοσια ειτε σε θερμοκρασια .
Εαν το εκανε μονο σε εναν τυπο αρχειων θα υποθεταμε οτι ειναι θεμα firmware

Mπορεί καποιος να δωσει λινκ απο το φόρουμ τους στο οποίο να τους αναφέρουν το πρόβλημα?

Η θερμοκρασια δωματιου δεν εχει καμια σχεση με την θερμοκρασια στο εσωτερικο της συσκευης .
Εγω εχω εναν Onkyo 876 στο ιδιο επιπλο που ειναι κλειστο με το xtreamer το switch και τον δορυφορικο δεκτη και εβαλα δυο ανεμιστηρακια στο επιπλο γιατι ο Onkyo βραζει .
Θα σου πω και κατι αλλο το ps3 πεθαινει λογο θερμοκρασιας . Οταν μια συσκευη κανει επανεκινηση χωρις λογο κατα 70 % οφειλεται ειτε σε τροφοδοσια ειτε σε θερμοκρασια .

Δεν διαφωνώ με αυτό που λες ...όμως θέλω να προσθέσω ότι οι συσκευές κάνουν restart επίσης όταν δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τα αρχεία που καλούνται να παίξουν. Π.χ. το Netgear δεν παίζει (ακόμα!!!) αρχεία mov από φωτογραφική κάμερα Canon. Οποτε ξεχνιέμαι και το βάζω να τα παίξει κάνει restart ή κολλάει. Αλλα αρχεία mov παίζει μια χαρά. Προφανώς η Canon χρησιμοποιεί μια κωδικοποίηση στον ήχο που δεν είναι ενημερωμένο το Netgear με τον κατάλληλο codec γι αυτό το πάντρεμα. ( βιντεο+ήχος) .
Από ότι έμαθα από τον αντιπρόσωπο (πήρα τηλέφωνο από περιέργεια να ρωτήσω μόλις διάβασα το πόστ του vertical) το μηχάνημά του το έχει και παίζει συνέχεια 12 ώρες χωρίς σταματημό. (και χωρίς restart)
Τι να πω.....άγνωστες οι βουλές του Sidewinder......:D

Το ιδιο ειπε και σε μενα γιατι αποκλειουμε ο ανθρωπος να λεει αληθεια και να συμβαινει κατι αλλο ?

Εγω παντως τωρα μαθαινω την συσκευη και αρχιζω να αλλαζω γνωμη.
Το δικτυο δουλευει καλα και η συσκευη δειχνει σταθερη .
Εμενα μεχρι τωρα δεν εχει κανει κανενα restart παιζει κανονικα τα Blu ray rip σε 1000 lan και μαλιστα απο Nas server .
Το himedia 900 A που ειχα ουτε στο ονειρο μου δεν θα αποκτουσε το μενου και τις δυνατοτητες του sidewinder .
Τα ξαναλεω εαν υπαρχουν προβληματα να διεκδικησουμε μαζικα την επιλυση τους .
Εχετε παρει ειδηση οτι οσοι διαβαζουν το νημα εδω θεωρουν οτι προκειται για μια συσκευη που ειναι για τα μπαζα .
Απεκτησα την συσκευη απο φιλο που προσπαθουσε να την πουλησει 60 ευρω και δεν μπορουσε γιατι ολοι πιστευουν οτι το sidewinder ειναι για σπασιμο .
Ζηταω να γραψουμε μια λιστα με τα προβληματα και δυο μονον χρηστες αναφερουν restart .
Τα ξαναλεω εαν υπαρχουν προβληματα να διεκδηκησουμε μαζικα την επιλυση τους .
Γραψατε οτι σταματησε η υποστηριξη και βγηκε καινουργιο firmware και προφανως αυτο σημαινει οτι η υποστηριξη για την διορθωση σφαλματων συνεχιζεται και μαλλον ο ποιητης που εβγαλε την ανακοινωση εννοει οτι δεν θα εξελιχουν αλλο οι εφαρμογες μεσα απο νεα version firmware δεν θα βγει η 4 σε αυτο δηλαδη .Εαν ειναι ετσι τοτε γιατι φωναζουμε ?.
Εχουν περασει αρκετα media player απο τα χερια μου αυτο που μπορω να πω με σιγουρια ειναι οτι αυτο ειναι αρκετα δυσκολο στην εκμαθηση του και στο στησιμο του οταν το μαθεις ομως βλεπεις οτι εχει αρκετες δυνατοτητες
Tελικα ποσα κομματια εχουμε αγορασει εδω θα μου πει κανεις ?

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Sidewinder 2

Δεν διαφωνώ με αυτό που λες ...όμως θέλω να προσθέσω ότι οι συσκευές κάνουν restart επίσης όταν δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν τα αρχεία που καλούνται να παίξουν. Π.χ. το Netgear δεν παίζει (ακόμα!!!) αρχεία mov από φωτογραφική κάμερα Canon. Οποτε ξεχνιέμαι και το βάζω να τα παίξει κάνει restart ή κολλάει. Αλλα αρχεία mov παίζει μια χαρά. Προφανώς η Canon χρησιμοποιεί μια κωδικοποίηση στον ήχο που δεν είναι ενημερωμένο το Netgear με τον κατάλληλο codec γι αυτό το πάντρεμα. ( βιντεο+ήχος) .

αυτος ειναι ο σωστος τροπος να περιγραφεις το προβλημα κανει restart με αυτον το τυπο αρχειων οταν του δωσω εντολη να τα παιξει η αφου εχει παιξει 10 λεπτα το εχω συνδεσει με hdmi σε ενισχυτη onkyo και τα forma της ταινιας ειναι αυτα .
Στο δικτυο εχω συνδεσει με σουιτσ 1000 μαρκας ταδε κλπ

Απάντηση: Re: Xtreamer Sidewinder 2

UI και αποκρισιμότητα της πλάκας. Ειδικά ο browser είναι για να γελάς.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Αδυναμία να βάλεις static IP όταν έχεις επιλέξει wireless network

Αυτά είναι από εμένα και μόνο μετά από 1,5 μήνα χρήσης.

Προσωπικα διαφωνω βρισκω καλο το UI και ειδικα αφου κανα εγκατασταση στον εσωτερικο σκληρο το jukebox .

Η αδυναμια στο σταθερο ip στην ασυρματη συνδεση υπαρχει αλλα δεν αποτελει ελλατωμα κατασκευαστικο

Mπορεί καποιος να δωσει λινκ απο το φόρουμ τους στο οποίο να τους αναφέρουν το πρόβλημα?

http://forum.xtreamer.net/topic/281...-after-several-minutes-of-playing-video-file/

Το Xtreamer στην περίπτωση μου, αν είχε πρόβλημα με το αερισμό θα παρουσίαζε πρόβλημα από την πρώτη εβδομάδα όχι μετά από 1,5 μήνα. Επί 1.5 μήνα δούλευε κανονικότατα. Βρίσκεται στην κορυφή επίπλου χωρίς να το σκεπάζει κάτι σε σημείο όπου δεν υπάρχει καλοριφέρ ή άλλη θερμαντική πηγή. Τα προβλήματα τα έκανε με τα ίδια αρχεία που χρησιμοποιούσα και τον πρώτο 1.5 μήνα και μιλάμε για DVD ISO, MP4 και ματρόσκες. Για να εξαλείψω το πρόβλημα τροφοδοσίας, αγόρασα τροφοδοτικό με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά με του SW2 και το έκανε και με αυτό. Όταν μια συσκευή κάνει επανεκίνηση μπορεί να οφείλεται και σε προβληματικό PCB κι εξαρτήματα σε αυτόν (πχ φθηνο-πυκνωτές). Αν διαβάσεις το παραπάνω topic θα δεις ότι ακριβώς το ίδιο αναφέρουν και άλλοι χρήστες. Και εδώ στο avclub, υπάρχουν άτομα με το πρόβλημα.

Προσωπικα διαφωνω βρισκω καλο το UI και ειδικα αφου κανα εγκατασταση στον εσωτερικο σκληρο το jukebox .

Η αδυναμια στο σταθερο ip στην ασυρματη συνδεση υπαρχει αλλα δεν αποτελει ελλατωμα κατασκευαστικο

Θα σου πρότεινα να δεις και άλλα UI από άλλα media players. Στο SW2 η αποκρισημότητα του UI είναι για γέλια. Πατάς ένα πλήκτρο κι εκτελείται η εντολή μετά από 3". UI δεν είναι αυτό που βλέπουμε αλλά όλο το πακέτο μαζί με τον χειρισμό και την αποκρισημότητα. Η μη ύπαρξη σταθερής IP σε wireless δεν είναι ελλάτωμα κατασκευαστικό αλλά ελλάτωμα εγκεφαλικό αυτού που το έβγαλε χωρίς να το υλοποιήσει.

Last edited:
Αν διαβάσεις αυτό εδώ το topic, θα διαπιστώσεις ότι είσαι ο μόνος που δεν έχει πρόβλημα.

Καποιο προβλημα υπαρχει με την συσκευη σου καθως εγω δεν εχω προβλημα καθυστερησης με το UI .

Όσον αφορά την ταχύτητα απόκρισης του UI, πίστευα ότι δεν ήταν τόσο κακή στο SW2. Μέχρι που αγόρασα το WD Live SMP και κατάλαβα τι σημαίνει ταχύτητα και άμεση ανταπόκριση στο μενού...

Κι εγώ με του WD Live TV κάνω τη σύγκριση. Μέρα με τη νύχτα. Το κακό με το SW2 είναι ότι αν πατήσεις γρήγορα πχ 3 φορές να πάει δεξιά ή κάτω, μπορεί να κολλήσει η απόκριση και πρέπει να περιμένεις. Είχε αναφερθεί ακόμα και με το demo μηχάνημα που είχε δοθεί στα παιδιά του avclub και το σχόλιο ήταν να γίνει χρήση 'απαλά'.

Κι εγώ με του WD Live TV κάνω τη σύγκριση. Μέρα με τη νύχτα. Το κακό με το SW2 είναι ότι αν πατήσεις γρήγορα πχ 3 φορές να πάει δεξιά ή κάτω, μπορεί να κολλήσει η απόκριση και πρέπει να περιμένεις. Είχε αναφερθεί ακόμα και με το demo μηχάνημα που είχε δοθεί στα παιδιά του avclub και το σχόλιο ήταν να γίνει χρήση 'απαλά'.

Προσπαθούσα να κάνω απλή περιήγηση στα αρχεία μου από εξ. δίσκο και αν έκανα το λάθος να πατήσω πολύ γρήγορα το βέλος για να κατέβει η λίστα με τις ταινίες, το μηχάνημα "ψόφαγε"...Ή θα έπρεπε να φάει ένα reset για να στρώσει, ή θα με πέταγε στη home screen ή, στην καλύτερη περίπτωση, θα περίμενα 20-30" για να συνέλθει. Μου το έκανε μία, μου το έκανε δύο, στην εικοστή φορά αποφάσισα ότι δε μου κάνει. Ήρθε και η είδηση από την Xtreamer ότι εγκαταλείπεται η υποστήριξή του και για κερασάκι στην τούρτα μπήκε η απαράδεκτη συμπεριφορά των διαχειριστών στο επίσημο forum. Για μένα, η εταιρεία αυτή δεν υφίσταται πλέον...

Για να μην αναφέρω τις εφαρμογές που όχι μόνο δε δούλευαν, αλλά κράσαραν το μηχάνημα...Ή τις υποσχέσεις πριν την κυκλοφορία του που, φυσικά, δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ...Και όταν τα έγραψα αυτά με κόσμιο τρόπο στο forum τους, το αποτέλεσμα ήταν ένα ωραιότατο ban...Και να σκεφτεί κάποιος ότι όσοι το πήραμε μέσω του power buy, χωρίς να θέλω να ρίξω σε κανέναν ευθύνη, το περιμέναμε και ένα τρίμηνο...Μακράν, η χειρότερη αγορά που έχω κάνει. Τα θυμήθηκα και "βίδωσα" πάλι...

Aρα δεν αξίζει ν ασχοληθώ έστω για 50 Ε που μου το πουλάει.
Αν κατάλαβα καλά τα περίεργα τα κάνει ακόμη και σε απλή περιήγηση στον σκληρό δ. (αυτό δεν εννοείς λέγοντας "λίστα με ταινίες" κι όχι κάποιο πρόσθετο του SW)?
Kαι δεν έχει να κάνει με κόλημα σε αναπαραγωγή πχ μεγάλων αρχείων, σωστά?

Αν κατάλαβα καλά τα περίεργα τα κάνει ακόμη και σε απλή περιήγηση στον σκληρό δ. (αυτό δεν εννοείς λέγοντας "λίστα με ταινίες" κι όχι κάποιο πρόσθετο του SW)?

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής, κόλλημα σε ταινία δε μου έκανε ποτέ. Αλλά αυτό, πλέον, είναι αυτονόητο, το επιτυγχάνουν τα απλά players των 60-70 ...Σε όλα τα υπόλοιπα ήταν μια σκέτη απογοήτευση. Και όταν λέω για τη λίστα με τις ταινίες, εννοώ την περιήγηση στα αρχεία του δίσκου, τίποτα περισσότερο. Η γνώμη μου είναι, αν το αντέχεις οικονομικά, να δώσεις άλλα 50 και να αγοράσεις ένα player που θα δουλεύει απροβλημάτιστα ώστε να ευχαριστιέσαι τις ταινίες σου, να ακούς λίγο internet radio, να βλέπεις ένα βιντεάκι στο youtube, κ.ο.κ. Όλα αυτά εγώ, χωρίς να είμαι κανένας σούπερ απαιτητικός χρήστης, τα κάνω με το WD Live SMP. Θα σε συμβούλευα να ρίξεις μια ματιά στο thread για την αγορά νέου media player, υπάρχουν έμπειροι χρήστες και θα σε βοηθήσουν να καταλήξεις στο κατάλληλο μηχάνημα γαι τις ανάγκες σου.

Εξαρτάται τις ανάγκες σου. Αν δεν έχεις απαιτήσεις από το UI (κι έχεις υπομονή) και απλά το μόνο που θέλεις είναι να βλέπεις μία ταινία χωρίς πολλά-πολλά, αξίζει. Αν δεν έχεις κάποιο h/w θέμα όπως μερικοί από εμάς, έχεις ένα αρκετά καλό μηχανάκι σε θέματα h/w αλλά φτωχό σε θέμα s/w. Έχεις WiFi αλλά στην τελική, ακόμα και το να δεις βίντεο στο Youtube είναι τζόγος. Εμένα μια στις δύο φορές κόλλαγε στο navigation στο youtube και χρειάζονταν restarts. Αν θες να παίξεις ταινίες και μουσική μια χαρά είναι για παραπάνω, δύσκολο. Και αν το πάρεις, μη δοκιμάσεις τον browser που έχει. Χρήσιμο feature αλλά η απόκριση (γενικότερο σφάλμα του UI) είναι τέτοια που θα θέλεις να πετάξεις το τηλεκοντρόλ στη TV.