Ξυλεία...

Απάντηση: Re: Ξυλεία...

Ακριβώς, το υγρό γυαλί δεν προορίζεται για ομορφιά και μόνο. Στόχος μου είναι να εξαφανιστούν πλήρως οι κούρμπες.

^ Pavlo εσύ εννοείς φορητή σατινιέρα, αλλά έτσι θα το παλέψω με γυμνό μάτι στο περίπου, εγώ θέλω να πετύχω εντελώς λεία επιφάνεια, μην ξεχνάς μιλάμε για 2 μέτρα πάγκο.

Re: Απάντηση: Re: Ξυλεία...

Ακριβώς, το υγρό γυαλί δεν προορίζεται για ομορφιά και μόνο. Στόχος μου είναι να εξαφανιστούν πλήρως οι κούρμπες.

^ Pavlo εσύ εννοείς φορητή σατινιέρα, αλλά έτσι θα το παλέψω με γυμνό μάτι στο περίπου, εγώ θέλω να πετύχω εντελώς λεία επιφάνεια, μην ξεχνάς μιλάμε για 2 μέτρα πάγκο.
Όχι, εννοώ τριβειο - ξεχονδριστηρα. Τα περισσότερα έχουν φάρδος γύρω στο 1.20 μ. οπότε το παίρνει άνετα το δικό σου.
Αυτό με το υγρό γυαλί δεν είναι εύκολο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ξυλεία...

Pavlo, με το γυαλί θα έχει τρομερή εμφάνιση, όμως αν συνυπολογιστεί το κόστος αγοράς και η ταλαιπωρία με τις όποιες δυσκολίες εφαρμογής δεν αξίζει τον κόπο.

Οπότε θα πρέπει να βρω επαγγελματία που έχει τριβείο - ξεχονδριστήρα φάρδους 75 εκ. τουλάχιστον. Ξέρουμε κανέναν στην Αθήνα; Εγώ είμαι Γαλάτσι.

Πόσο να παρει η επιφάνεια???
Μπορείς να το τσεκάρεις κάνοντας μια δοκιμή με νερό εφόσον έχεις βερνικαρει ήδη την επιφάνεια.
Με κόστος 40 ευρώ το τριλιτρο από Γερμανία αξίζει η υλοποίηση αυτή.
Προσωπικη μου άποψη παντα.

Μπορώ να ψωνίσω από εξωτερικό. Έχεις υπόψη σου κανένα μαγαζί; Λογικά το 3λιτρο θα είναι κομπλε. Επειδή έχω δύο μπράτσα monitor stands τύπου VESA από αυτά που σφίγγουν στην άκρη του τραπεζιού, το υγρό γυαλί κινδυνεύει να ραγίσει υπό τέτοιες συνθήκες;

Μου αρέσει η κουρμπαρισμένη ακμή στο γραφείο για να ακουμπάνε πιο άνετα οι αγκώνες, ειπώθηκε σε προηγούμενο post και λέω να το υλοποιήσω και εγώ.
Βέβαια με το υγρό γυαλί περιπλέκονται τα πράγματα. Μήπως τελικά να κοιτάξω για κανέναν επαγγελματία;

Να πω και εγώ αν επιτρέπεται την προσωπική μου άποψη.... Και αν δεν πετύχει το εγχείρημα...χωρίς μάλιστα καμία προηγούμενη εμπειρία τι κάνεις με μία επιφάνεια στραβή και με επιπλέον υγρό γυαλί πασπαλισμένη ??
Η γνώμη μου λοιπόν είναι:
Όταν ένα πράγμα είναι στραβό ...το ισιώνεις .... τώρα που γίνεται. -bye-

Να πω και εγώ αν επιτρέπεται την προσωπική μου άποψη.... Και αν δεν πετύχει το εγχείρημα...χωρίς μάλιστα καμία προηγούμενη εμπειρία τι κάνεις με μία επιφάνεια στραβή και με επιπλέον υγρό γυαλί πασπαλισμένη ??
Η γνώμη μου λοιπόν είναι:
Όταν ένα πράγμα είναι στραβό ...το ισιώνεις .... τώρα που γίνεται. -bye-

Διότι ως γνωστόν, του στραβού ξύλου του φταίει το υγρό γυαλί!

:grandpa:

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις. Θα δω αν μπορέσω να το πάω για πλάνισμα, ειδάλλως θα πάρω έναν άλλον έτοιμο πάγκο πλανισμένο και λουστραρισμένο.

Δηλαδή εσύ αν ήσουν επαγγελματίας και είχες επιχείρηση και μεγάλη πλάνη και ερχόταν κάποιος με μια ξύλινη επιφάνεια με υγρό γυαλί επάνω να του την πλανίσεις στο πανάκριβο εργαλείο της δουλειά σου θα το έκανες ??

Σωστά Νικόλα. Δεν βάζουν όλοι στο τριβειο τους υλικά που δεν γνωρίζουν. Εγώ όταν χρειάστηκε να το κάνω, στον ένα που πήγα ούτε καν μ έβαλε στο μαγαζί του, και μετά πήγα σε κάποιον πολύ γνωστό και με εξυπηρέτησε δωρεάν μάλιστα.

Πήγα σε γνωστό μου, επαγγελματία ξυλουργό, στο χωριό να μου κόψει κάποια ξύλα στην κορδέλα του και τον πλάτανο δεν ήθελε να μου τον κόψει για να μην την χαλάσει.
Ο πλάτανος έχει μέσα άμμο μου είπε. Ο καθένας με την "παραξενιά" του.
Τελικά μου τον έκοψε βέβαια.

Αν δε ξερει δεν κάνει κάνεις τπτ Νίκο.

Εγώ που ξέρω πως το υγρό γυαλί είναι μαλακοτερο από κάποια ξυλα όπως ο πλατανος ναι θα το έκανα.

Επιπρόσθετα ο ίδιος αυτό που δεν ξερει θα αρνηθεί να πλανισει την επιφάνεια του ξυλου που έχει ο φίλος και θα τον στείλει πισω στο σπίτι να αφαιρέσει τα βερνίκια που έχει βάλει για να μη στομωσουν τα μαχαίρια.

Χωρίς να έχω ιδιαίτερη γνώση με υγρό γυαλί κλπ, αν κάνεις την απόπειρα μόνος σου και δεν πετύχει το αποτέλεσμα δεν μπορείς να πάς το ξύλο για πλάνισμα κι αν σου αρνηθούν λόγω του ρητίνης τότε δεν μπορείς να ζητήσεις να σου το πλανήσουν απο την άλλη πλευρά που θα είναι γυμνό ξύλο και αφού θα είναι ίσιο να κάνεις το φινιρισμά σου εκ νέου;

Αν θέλεις να πάρεις μια επαγγελματική άποψη για το θέμα της ρητίνης κάνε μια επαφή εδώ Αλέξανδρος Παντελής www.nirma.gr ίσως σε βοηθήσουν με τις γνώσεις τους ή ακόμη και να κάνουν την δουλειά αυτόι αντί για εσένα.

Last edited by a moderator:

Παιδιά να επιλέξω μασίφ πάγκο από πεύκο, δρυς ή οξιά για το γραφείο μου; Δεν τίθεται θέμα τιμής γιατί η διαφορά δεν είναι μεγάλη.

Τι είναι προτιμότερο από τα παραπάνω ώστε να αντέξει τον χρόνο και να διατηρήσει την επιφάνεια του λεία επίπεδη; Διαβάζω στο web ότι το ξύλο είναι ζωντανός οργανισμός, το μόνο που δεν χρειάζομαι είναι κούρμπες / κοίλες στο μέλλον.

Το πάχος που θα επιλέξω θα είναι 3 εκ. Έλεγα να μην βάλω 4 εκ. Είναι υπερβολή, αλλά εκτός αυτού ανεβαίνει το ύψος του γραφείου παραπάνω από ότι πρέπει.
Με τον 3άρι πάχους πάγκο όπως το έχω τώρα το γραφείο μου, είμαι στα 76 εκ. ύψος. Θεωρείται ψηλό; Για κάντε ένα look στα δικά σας γραφεία, τι ύψος έχουν;

Τι να επιλέξω λούστρο σατινέ ή γυαλιστερό;

- Θεωρητικά το καλύτερο είναι η δρύς μιας και είναι το ανθεκτικότερο από τα συγκεκριμένα ξύλα.

- Για να μείνει η επιφάνεια λεία είνα θέμα χρήσης. Αν το αφήσεις σε μια γωνία και το κοιτάς κάθε Πάσχα δεν θα πάθει τίποτα. Αν το έχει ο γιός/αδερφός/ανηψιός σου πίστα για τα hot weels λογικό είναι πως δεν θα έχει την ίδια αντοχή.
Κούρμπες κ.λπ. είναι πάλι θέμα χρήσης αλλά κυρίως στηριγμάτων. Εξαρτάται από το μήκος του πλάτος και κυρίως από τα «δεσίματα» του.

- Συμφωνώ για το πάχος του.
Εγώ είμαι 1,77 και το γραφείο στη δουλειά μου είναι 70 εκατοστά. Με βολεύει μια χαρά. Πιστεύω πως εκεί γύρω πρέπει να κινηθείς, αναλόγως και το ύψος σου, αλλά όλα διορθώνονται με μια ρυθμιζόμενη καθ' ύψος καρέκλα.

- Περί ορέξεως... Προσωπικά προτιμώ τα σατινέ αλλά το μεγαλύτερο κριτήριο για μένα είναι τα τυχόν έπιπλα στον περιβάλλοντα χώρο. Αν έχεις τριγύρω πέντε έπιπλα που γυαλίζουν και βάλεις ένα σατινέ νομίζω πως θα είναι παράταιρο.

Ότι ξύλο και να διαλέξεις καλό θα είναι να το '' δέσεις '' από κάτω με κάποιο τρόπο για να μην ξαναεχεις κουρπες.

Το πευκο ειναι μαλακο ξυλο....να κινηθεις καλυτερα στα αλλα δυο.

Οσο αφορα το βερνικι να επιλεξεις το σατινε.....το γυαλιστερο "προδιδει" τυχον ατελειες που μπορει να εχει η επιφανια και θελει τρελο δουλεμα το ξυλο για πεις οτι θα εχεις εξαιρετικο αποτελεσμα....

Εαν ηταν στο χερι μου θα το περναγα βερνικη σατινε πατωματος 2 συστατικων.....αντοχη,καταπονιση και διαρκεια....