Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ μου αρεσει, μου θυμιζει αντιστοιχες κατασκευες του παππου μου που για ολα του τα εργαλεια αλλα και καθε ειδους μικροπραματακια εφτιαχνε κουτια και θηκες απο κοντρα πλακε η χαρτονια, τα οποια υπαρχουν και λειτουργουν ακομα εδω και δεκαετιες.

Πως και εβαλες τον πατο κολλητο απο κατω και δεν ρουταρισες αυλακια αντιστοιχα με του καπακιου ωστε να μπει εσωτερικα; Θα ηταν σαφως πιο χρονοβορο, αλλα το αποτελεσμα ακομα πιο ομορφο.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Συναδελφοι ευχαριστω!!
Bλεπω οτι μια ενδιαφερουσα φωτοπαρουσιαση κανει ενα εργακι να φαινεται καλυτερο στα ματια μας, απο οτι ειναι στην πραγματικοτητα :))

Vrass, αν εκανα την βαση χωνευτη, δεν θα φαινοταν η διχρωμια του φυλλου της καρυδιας, θα εξαφανιζοταν μεσα στο αχαρο κοντρα πλακε.
Ο παππους σου φαινεται οτι ηταν μερακλης, σαν τον πατερα μου, σε αντιθεση με μενα που δεν φροντιζω τοσο τα εργαλεια μου, για να το πω κομψα..

Ωραίο κουτάκι, πολύ καλή η παρουσίαση, δε μου αρέσουν οι σκούρες καβίλιες ορίστε το είπα και φάτε με δε με νοιάζει.

Ωραίο κουτάκι, πολύ καλή η παρουσίαση, δε μου αρέσουν οι σκούρες καβίλιες ορίστε το είπα και φάτε με δε με νοιάζει.

Αυτό νεαρέ μου είναι "πινελιές προχωρημένης τέχνης"!!! Ο δημιουργός είχε έμπνευση. :ernaehrung004:

Μιχαλη ωραια δουλεια το κουτακι αλλα η παρουσιαση του "How to" ειναι για πολλα μπραβο !!

Eχει κανεις χρησιμοποιησει κολαουζα και φιλιερα σε ξυλο? :))

houten-noten-en-bouten-6892708.jpg

Eχει κανεις χρησιμοποιησει κολαουζα και φιλιερα σε ξυλο? :))

houten-noten-en-bouten-6892708.jpg

Ωραία ιδέα για παιδικά παιχνίδια :)

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Θέλει σκληρό ξύλο για να γίνει αυτό.

Θες νουμερα εξω απο τα στανταρ για να βγαλεις τοσο χοντρο "πάσο", εκτος αν με ξεγελαει η φωτο.
Μηπως ειναι απο τορνο; Για τι διαμετρο μιλαμε στη φωτο;

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

μου φαίνονται σαν Μ8 ή Μ10

Υπάρχουν χειροκίνητες φιλιερες το είχα ψάξει πιο παλιά καμία σχέση με τα σπειρωματα σε μεταλλο πολύ μεγαλύτερο βήμα. Απλά είναι λίγο ακριβά αφού ένας δύο βγάζουν τέτοια εργαλεία.

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε κάποιο γερμανικό e-shop είχα δει ένα σετακι που άνοιγε και αρσενικό και θηλυκό σπείρωμα. Ή τιμή δεν ήταν εξωφρενικά υψηλή, αλλά δεν το κράτησα και τώρα δεν το βρίσκω...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όπως σωστά σου είπαν είναι άλλες οι φιλιέρες και τα κολαούζα ξύλου από αυτά που ξέρουμε για μέταλλα. Εχουν άλλο βάθος κοπής.
Αν θυμάμαι καλά τιμή εκκίνησης πρέπει να έχουν στο 100αρικο οι καλές στα μικρά νουμερα (πάει σετ απο όσα θυμάμαι κολαούζο και φιλιέρα) ίσως και παραπάνω.

Φυσικά οσοι ασχολούνται τα βγάζουν στο τόρνο ή σε ρουτερ

Aυτα που υπαρχουν ειναι για σπειρωματα 3/8" και 1 ιντσας, δηλαδη για ξυλινες βιδες μεγεθους σκουποξυλου σε διαμετρο.

41S8YRD273L.jpg
.
https://www.amazon.com/gp/product/B0000DD0T5/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&psc=1&smid=ATVPDKIKX0DER Κοστος 55 ευρω για Ελλαδα.

Απλα ρωτουσα εαν εχει κανεις δοκιμασει να ανοιξει βολτα/σπειρωμα σε σκληρο ξυλο, γιατι ολα τα αντιστοιχα εργαλεια μου ειναι Ελλαδα. Τωρα περιμενω μου ερθει μια τσιπικη φιλιερα για να δοκιμασω :))

Επιστροφή για λίγο στην Πάτρα.
Γρήγορα στην ταράτσα νωρίς το πρωί για να ετοιμάσω μικρό δωράκια για τον Πέτρο κ την υπέροχη μητέρα του που γνώρισα φέτος.

Μπάνιο στην συνέχεια στο Jazi τώρα γιατί η Θερμοκρασία έφτασε τους 40 βαθμούς !

Μιχάλη είναι ανούσιο να το δοκιμάσεις θεωρώ, αλλά δε χάνεις και τίποτα. Αν θες να βάλεις μετρική βίδα σε ξύλο πάρε σπειρώματα ξύλου και πέρασε τη βίδα. Το να ανοίξεις μία τρύπα για σπείρωμα πχ Μ8 που θα έχει δεκατα του χιλιοστού πάτημα και να κρατήσει το ξύλο δε παίζει.
Οσο για τα νούμερα υπάρχουν και πιο πάνω. Αλλά κάπου στα 60mm διάμετρο περνάς και το χιλιάρικο.

http://www.fine-tools.com/gewind.html

To προβλημα με τις φιλιερες μεταλλων ειναι οντως το μικρο βημα στο σπειρωμα . Το ξυλο (οι ινες του) δεν μπορει να κρατησει ευκολα αυτο το λεπτο/πυκνο σπειρωμα.
Αυτο λεει η θεωρια. Ομως στην πραξη μπορει να βγει κατι μετριο που να με ικανοποιει. Μπορει να βρω καμμια πατεντα για να σκληρυνω τις βολτες, οπως με αραιη κολλα στιγμης, θα δω.
Το να πειραματιζεσαι εστω και ανορθοδοξα, μονο ανουσιο δεν ειναι :)

Κόλλα σπειρωμάτων να βάλεις.
Οσο για το πείραμα συμφωνώ και επαυξάνω! :)
Μπορεί να οδηγήσει σε αναπάντεχα αποτελέσματα!

Μια ωραια και απλη πτυσσομενη κατασκευη για κερια. Μπορει να γινει παραλλαγη και για ρεσω.

28702667442_5b63aac81c_b.jpg