Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλό απόγευμα.
Έγινε κατασκευή 2 στάντ για βραχιόλια, ρολόγια κλπ από ανακυκλώσιμα υλικά.

Διαστάσεις βάσης: μήκος 250 mm, πλάτος 100 mm, πάχος 25 mm. Ξύλο βάσης: Οξιά
Το μεγάλο σε διάμετρο στρογγυλό ξύλο είναι από σπασμένο "στυλιάρι" σκεπαρνιού. Μήκος 250 mm k διάμετρος 30 mm.
Το μικρό σε διάμετρο στρογγυλό ξύλο είναι από σπασμένο κοντάρι σκούπας. Μήκος 110 mm k διάμετρος 20 mm.

Απομένει να περαστούν 2 χέρια βρασμένο λινέλαιο κ 1 χέρι πορτοκαλέλαιο της Auro.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παππού Κώστα, το λινέλαιο και το πορτοκαλέλαιο τα ανακατεύουμε πρωτού τα εφαρμόσουμε στο ξύλο (πολύ καλό ανακάτεμα).
Το δεύτερο δρα σαν διαλυτικό αλλά και ως αρωματικό :).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και οι δικές μου κατασκευές για σήμερα (δουλεύονται από χθες βέβαια!).

1) Ένα κηροπήγιο μαζί με 2 σφυρίχτρες για δωράκι στα ξαδέρφια μου:
Ο Γνωστός μπούσουλας απλά με άλλο design , βουρτσισμένη όψη και περιθώρια φαγωμένα με ρούτερ. Ξύλο Ιρόκου περασμένο με 2 χέρια βρασμένο λινέλαιο + πορτοκαλέλαιο.

IMG_20160807_130739.jpg

IMG_20160807_130747.jpg

IMG_20160807_130806.jpg

2) Ρολόι τοίχου από ένα μικρό ρετάλι Ιρόκου που μου περίσσεψε.

IMG_20160807_112748.jpg

IMG_20160807_112755.jpg

IMG_20160807_112811.jpg

IMG_20160807_112826.jpg

Κόπηκαν 6 μικρές φέτες στο φαλτσοπρίονο και έπειτα με κλίση 30 μοιρών (στο φαλτσοπρίονο) διαμορφώθηκαν τα άκρα τους. Ενώθηκαν μεταξύ τους με κόλλα πολυουρεθάνης και μπήκαν και 2 μικρές οριζόντιες ενισχύσεις για περισσότερη αντοχή και για σωστή έδραση του μηχανισμου ρολογιού (κόστος 70 λεπτά εκ Κίνας με ομαλή κίνηση του δείκτη των δευτερολέπτων - σαν αυτόματο ρολόι για τους γνώστες).
Ο μηχανισμός του ρολογιού κολλήθηκε και αυτός με κόλλα πολυουρεθάνης (κολλάει τα πάντα, μέχρι και Corian) ενώ κολλήθηκε και ένα μικρό κομματάκι κερασιάς με γαντζάκι για την στήριξη στον τοίχο.
Κατόπιν αυτού χρησιμοποίησα σφιγκτήρες για σωστή κόλληση όλων των επιμέρους κομματιών.
Έπειτα με ένα χοντρό μαρκαδόρο έβαλα τις ώρες στο λατινικό αλφάβητο.

Φυσικά τρίψιμο με 120-240-400άρι γυαλόχαρτο και 2 χέρια βρασμένο λινέλαιο + πορτοκαλέλαιο.

Είναι το πρώτο ρολόι αλλά βγήκε καλό.
Οι επόμενοι μηχανισμοί που θα παραγγείλω θα είναι με πιο μακρύ άξονα για τους δείκτες και έτισ θα μπορώ αφετέρου να χρησιμοποιήσω πιο χοντρό ξύλο αλλά και λίγο πιο σύνθετο design και συνάμα πιο όμορφο.

Νικο οντως βγηκε και φαινεται πολυ καλο το ρολογακι -και οι κοπες/ενωσεις επισης- με ελαφρια παραφωνια την προχειρη γραφη των λατινικων...
βρε παιδι μου χαθηκε να χρησιμοποιησεις εναν χαρακα για αλφαδιασμενη γραφη? Η ακομα καλυτερα να εκοβες τα γραμματα στην σεγα παγκου!

Απο που προμηθευεσαι τους μηχανισμους? Η κατασκευη ρολογιων ειναι παρα πολυ καλη ιδεα και μπραβο που θα την συνεχισεις!

Νικο οντως βγηκε και φαινεται πολυ καλο το ρολογακι -και οι κοπες/ενωσεις επισης- με ελαφρια παραφωνια την προχειρη γραφη των λατινικων...
βρε παιδι μου χαθηκε να χρησιμοποιησεις εναν χαρακα για αλφαδιασμενη γραφη? Η ακομα καλυτερα να εκοβες τα γραμματα στην σεγα παγκου!

Απο που προμηθευεσαι τους μηχανισμους? Η κατασκευη ρολογιων ειναι παρα πολυ καλη ιδεα και μπραβο που θα την συνεχισεις!

Ναι το έχω αυτό στην γραφή. Έχω συνηθίσει την ηλεκτρονική γραφή πλέον και η χειρός έχει πάει σε δεύτερη μοίρα!!! :p
Δεν έχω σέγα πάγκου αν θυμάσαι.

Από ebay που είναι φτηνοί και λόγω ποικιλίας.

Το πρώτο ήταν οπότε δεν έδωσα πολύ σημασία στα γράμματα.

Πολύ ωραία!!!!

Νικόλα,βαψε άλλο χρώμα τους δείκτες,να φαίνονται περισσότερο.

Kινεζικη Εβδομαδα!

Φρεσκα φρεσκα απο την κορδελιτσα. Με εξαιρεση την κεντρικη λεπτομερεια του δευτερου ιδεογραμματος που εγινε στη σεγα παγκου.

28723881442_aaec6538e5_b.jpg

Εχουν και μεταφραση, απο αριστερα προς τα δεξια: ΞΥΛΟ (wood), ΦΙΛΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ και ΓΗ!

Το βραδακι στην ωρα κοινης ησυχιας θα τα περιποιηθω στοργικα :))

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπραβο ρε Μιχαλη, ωραια ιδεα ειχες!

Νικολα μου αρεσε ρο ρεσο αλλα το ρολοι ακομη ποιο πολυ. Μπορεις ομως να ομως ενα ποιοτικοτερο μηχανισμο με λιγα ευροπουλα.

Μιχαλη πολυ ωραιες δημιουργιες !! Εδω καιρο σκεφτομαι να κανω και εγω ενα μεγαλωπο
αλλα ακομα δεν εχω κατσει ! Να δω και χρωματισμο/βερνικωμα που θα διαλεξεις !!

Thanks Nick and Nek!

Τι μεγαλωπο εννοεις Niko?

Τα κινεζικα δεν θα τα χρωματισω. Μονο λινελαιο που τονισει τα νερα της οξυας και μετα σπρευ βερνικι γυαλιστερο για να τα πιανεις και να χαιρεσαι :)
Εδω ενα γραμματακι μετα το πρωτο γυαλοχαρταρισμα και το πρωτο ωμο λινελαιο να ποτισει. Εχει 1-2 χερια ακομα γυαλοχαρτο για τις μικροατελειες και μετα το βερνικακι.

28217227053_24466b26f2_z.jpg

Θενκς. Με τους δείκτες θα δω τι θα κάνω γιατί όντως δεν πολυφαίνονται είναι η αλήθεια.

Σίγουρα υπάρχουν και πιο ποιοτικοί μηχανισμοί αλλά είναι ίδιοι με αυτούς που πουλάνε εδώ με 5 ευρώ...

Μιχάλη, κούκλος!
Μας το πήγες στα κινέζικα τώρα για να μην σε καταλαβαίνουμε!!!

Μερικές απογευματινές δημιουργίες από κάτι ρετάλια που είχα.
Τα ξεστοκάρω εν αναμονή της παραλαβής 2 νέων μαδεριών Δρυός και ενός Μαονοειδούς (κόκκινο χρώμα χωρίς να το έχω δει ακόμα).

Ρολόι τοίχου από OSB.

IMG_20160807_221334.jpg

Φτιαγμένο από ένα ρετάλι OSB διαστάσεων περίπου 19.5 X 19.5. Περιθώρια φαγωμένα και σκαφτή υποδοχή του μηχανισμού του ρολογιού με ρούτερ περιθωρίων.
Τρίψιμο των περιθωρίων με 240άρι γυαλόχαρτο και φινίρισμα με άχρωμο βερνίκι σε spray.

Διακοσμητικό βάζο από ξύλο πεύκου.

IMG_20160807_221320.jpg

Μου δώσανε πριν καιρό ένα πόδι τραπεζιού και σκέφτηκα μιας και είναι μόνο του να το κάνω βάζο.

Το πόδι κόπηκε στην μέση και λίγο από τον πάτο του για να μειωθούν οι διαστάσεις. Κατόπιν με κολωνάτο δράπανο και 40mm τρυπάνι forstner διαμορφώθηκε το εσωτερικό του κομμάτι (βάθος περίπου 10 cm).
Φάγωμα περιθωρίων με ρούτερ και ελαφρύ τρίψιμο με 240αρι γυαλόχαρτο.
Φινίρισμα με διάφανο βερνίκι σε spray.

Να πω εδώ ότι το βάζο θα είναι διακοσμητικό και δεν θα έχει μέσα αληθινά λουλούδια.

IMG_20160807_221244.jpg

A ρε τυχερε, μεχρι και ποδια τραπεζιων σου χαριζουνε!

Παντως το μεταλλαξες στην καλυτερη χρηση που γινοταν, βαζο! Μπραβο πολυ καλη ιδεα!

Το ρολοι με τα ασχημωπα νουμερα αρνουμαι να το σχολιασω σαν ενδειξη αγανακτησης.

Το μαονι που θα παραλαβεις θα μοιαζει σαν το βοηθητικο τραπεζακι που εφτιαξα :))

Aπιθανο ξυλο σε χρωμα, οψη και υφη.
28217826523_354583c7b6_c.jpg

A ρε τυχερε, μεχρι και ποδια τραπεζιων σου χαριζουνε!

Παντως το μεταλλαξες στην καλυτερη χρηση που γινοταν, βαζο! Μπραβο πολυ καλη ιδεα!

Το ρολοι με τα ασχημωπα νουμερα αρνουμαι να το σχολιασω σαν ενδειξη αγανακτησης.

Το μαονι που θα παραλαβεις θα μοιαζει σαν το βοηθητικο τραπεζακι που εφτιαξα :))

Aπιθανο ξυλο σε χρωμα, οψη και υφη.
28217826523_354583c7b6_c.jpg

Haters gonna hate !!!! :p

Θα το κάνω λίγο κοντύτερο μάλλον για να μοιάζει ακριβώς με βάζο.
Αύριο το πρωί!!! :)

Ωραίο το τραπεζάκι σου πάντως!
Αν και εγώ θα το προτιμούσα σε κανονικές διαστάσεις!

Μαονοειδές όχι μαόνι! :p

Η επιφανεια του τραπεζιου ειναι ατοφιο μαονι βρε. Αγορασμενο σε ταβλα με διασταση 1 μετρο μηκος χ 10εκ πλατος χ 5εκ παχος.
Ειναι μικρο γιατι μπαινει μεσα στο κουτι που εφτιαξα :)

Το τραπεζακι αυτο σε κανονικες διαστασεις που λες και γυαλισμενο θα ειναι ονειρο.
28833471855_8ec65f644d_o.jpg

Η επιφανεια του τραπεζιου ειναι ατοφιο μαονι βρε. Αγορασμενο σε ταβλα με διασταση 1 μετρο μηκος χ 10εκ πλατος χ 5εκ παχος.
Ειναι μικρο γιατι μπαινει μεσα στο κουτι που εφτιαξα :)

Το τραπεζακι αυτο σε κανονικες διαστασεις που λες και γυαλισμενο θα ειναι ονειρο.
28833471855_8ec65f644d_o.jpg

Δεν κατάλαβες, το δικό μου είναι μαονοειδές (στην ουσία οικογένεια είναι). Μαόνι λίγο δύσκολο να έπαιρνα.

Ναι είναι πολύ ωραίο και σχετικά εύκολο να γίνει. Ένα παγκοπρίονο να έχεις και είσαι κούκλος.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και σύνθετη επιφάνεια που θα φτιάξεις εσύ αν δεν βρεις αυτές τις διαστάσεις.

Καλημέρα.
Στέγνωσε, μυρίζει όμορφα λόγω του πορτοκαλέλαιου κ γεμίστηκε με γυναικεία μπιχλιμπίδια.
Το δεύτερο θα γίνει δώρο στην κόρη.

Δοκιμάστε το άξίζει τον κόπο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολυ ομορφο Κωστα!

Και μπορει να γινει και δυοροφο!

Καλημέρα, μωρέ μπορεί κ 3ωροφο..... αλλά δεν ξέρω αν μας συμφέρει!!!

Κωστα ωραια ιδεα, απλη και χρησιμη για δωρακι !

@Μιχαλη
Μεγαλωπο εννοω Μιχαλη σε μεγεθος καδρου 20-30 cm για το τοιχο , διακοσμητικο.
Εντυπωσιακο το τραπεζι!