Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Bits μακρύτερα των 2,5 ιντσών κ κατά προτιμμηση σπιράλ, που βρίσκουμε;

Ελπίζω να μην πήρες αυτά της φώτο τα κόκκινα καθώς είναι μισής ίντσας στέλεχος.
Εγώ πάντως μετά το στραβωμα του ρουτερ του πακέτου του e-Shop θα αγοράζω μόνο επώνυμα μπιτ.
Πήρα το δεκαπενταρι σετ της Bosch με 64 ευρώ από τον Ντετσικα.

Παρηγγειλα τα σωστα αλλα εαν μου ερθουν της μισης ιντσας θα τα κρατησω μηπως και ξαναγυρισω στον αντιστοιχο τυπο ρουτερ :))

Νικο τι εννοεις σπιραλ μπιτ?
Εννοώ bit που μοιάζει με τρυπάνι. Έχουν μέσα στη συσκευασία τα dremel. Φυσικά πολύ μικρά. Το θέλω για μορσα κ νομίζω το λένε κονδιλι. Δεν μπορώ να βρω πληροφορίες...

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ πιθανό να έχει γιατί το μαγαζί φαίνεται πολύ καλό και με μεγάλη ποικιλία.

Οχι οχι Μιχαλη.
Οντως υπαρχει σπιραλ για κοπη με μορφη τρυπανιου.
Εμενα δεν πηγε το μυαλο μου.

Καλος και πληρης ο Παπαδοπουλος αλλα νομιζω πως ειναι χρυσοχοειο.
Νικο πες μας τιμες αν μαθεις ανα κοπτικο!
Εγω θα ηθελα ενα τετοιο.
475_100_dz_856.8.jpg

Το ηθελε για μορσα γιααυτο προτεινα τα συγκεκριμενα. Δεν εχω ακουσει κατι πιο καταλληλο απο τα straight bits για mortising. Ισως υπαρχουν φρεζοτρυπανακια για ρουτερ αλλα δεν εχω δει πουθενα.

Το προβλημα μου με το dremel Trio ειναι ακριβως αυτο. Το τυπου σπιραλ router bit ειναι πολυ μακρυ και αρα ευαλωτο στις απροσεκτες κινησεις. Εχω σπασει αρκετα.
Ειναι ενας απο τους λογος που πηρα το trimmer.

Kαι ομως υπαρχουν. Λεγονται spiral mortising router bits

IMG_0461_edited-3.jpg

Last edited:

Μαλλον ψαχνεις το παρακατω, ειναι η μονη φωτογραφια που βρηκα στο ιντερνετ, το εχω στην αποθηκη, ειναι ενα τρυπανι στην μυτη και στο σωμα ειναι ενα κοπτικο κονδυλι.
Δεν το εχω δοκιμασει καθολου, ειμαι σιγουρος οτι καπου το ειδα χυμα μονο του σε καποιο καταστημα αλλα δεν θυμαμαι που.

http://www.offerscheck.co.uk/powerfix-screw-bolt-remover-set/lidl/2014/kw-31/84773

7024c744137ef2941360eac21341b8a7.jpg
Δείτε τι εννοώ κ οι περισσότεροι θα καταλάβετε. Το μέγιστο βάθος του bit είναι 3 πόντοι. Το ρούτερ δε βυθίζεται άλλο γιατί βρίσκει το κολετ στο δακτύλιο. Αν η μήτρα έχει πάχος 2 εκ κ πάνω, πρακτικά δεν γίνεται αντιγραφή. Για αυτό ψάχνω μακρύτερο bit ή κονδύλι.

Νομίζω ότι η καλύτερη λύση για εσένα είναι τα trim bit με ρουλεμάν. Έχω ένα στην 1 ίντσα με ρουλεμάν στην άκρη. Υπάρχουν και ακριβότερα με το ρουλεμάν στην πάνω πλευρά. Με αυτά δεν θα έχεις θέμα γιατί δεν σε περιορίζει κάτι στο ποσό θα κατέβει το bit.

Σωστά και μάλιστα υπάρχουν και πιο μακρυά! Και σαν αυτό που δείχνεις στην φώτο υπάρχει πιο μακρύ μπιτ στους πέντε πόντους!

Σωστά και μάλιστα υπάρχουν και πιο μακρυά! Και σαν αυτό που δείχνεις στην φώτο υπάρχει πιο μακρύ μπιτ στους πέντε πόντους!
Τόσο είναι κ αυτό Κυριάκο. Το ρουλεμάν στη βάση, δεν βοηθάει για να κόψω Μόρσα..

Τότε θες με ρουλεμάν στην πάνω πλευρά. Αλλά εκεί θα πρέπει να είναι πάντα έξω το bit από τη βάση για να λειτουργησει. Δηλαδή αν είναι 5cm θα πρέπει να υπολογίσεις να υπάρχει ανάλογο παχος- ύψος από κάτω για το κοπτικο.

Τότε θες με ρουλεμάν στην πάνω πλευρά. Αλλά εκεί θα πρέπει να είναι πάντα έξω το bit από τη βάση για να λειτουργησει. Δηλαδή αν είναι 5cm θα πρέπει να υπολογίσεις να υπάρχει ανάλογο παχος- ύψος από κάτω για το κοπτικο.
Ούτε αυτό βολεύει γιατί η τρύπα ξεκινά από το μηδέν κ διαπερνα τελικά όλο το ξύλο.

Δείτε τι εννοώ κ οι περισσότεροι θα καταλάβετε. Το μέγιστο βάθος του bit είναι 3 πόντοι. Το ρούτερ δε βυθίζεται άλλο γιατί βρίσκει το κολετ στο δακτύλιο. Αν η μήτρα έχει πάχος 2 εκ κ πάνω, πρακτικά δεν γίνεται αντιγραφή. Για αυτό ψάχνω μακρύτερο bit ή κονδύλι.
Να βγάλεις το μαύρο πλαστικό της βάσης. Θα κερδίσεις κι άλλο σε βάθος κοπής. Και μιας και το θες για αντιγραφή, το πλαστικό δε θα σε επηρεάσει πουθενά. Αν το έβγαζες, θα μπορούσες επισής να κόψεις και λίγο απο τον δακτύλιο αντιγραφής.
Να προσπαθήσεις να το αντιγράψεις γυρίζοντας το ξύλο και απο τις δύο μεριές, το δοκίμασες / γίνεται στην περίπτωσή σου;

Να βγάλεις το μαύρο πλαστικό της βάσης. Θα κερδίσεις κι άλλο σε βάθος κοπής. Και μιας και το θες για αντιγραφή, το πλαστικό δε θα σε επηρεάσει πουθενά. Αν το έβγαζες, θα μπορούσες επισής να κόψεις και λίγο απο τον δακτύλιο αντιγραφής.
Να προσπαθήσεις να το αντιγράψεις γυρίζοντας το ξύλο και απο τις δύο μεριές, το δοκίμασες / γίνεται στην περίπτωσή σου;
Λίγο κερδίζω από τη βάση. Ούτε 3 χιλιοστά. Το βασικό πρόβλημα είναι ο δακτύλιος που περιορίζει την περετερω βύθιση του ρουτερ. Μάλλον θα ψάξω για έναν μεγαλύτερης διαμέτρου.

Παντως υπαρχει πολυ πραμα εκει εξω που δεν εχουμε καν διανοηθει.

benchtopmortisers_4.jpg