Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραίο, θα έλεγα να μη βάλεις ρεσό. Πάρε έναν φακό ή χρωματιστά led και δοκίμασε να to φωτίσεις από διάφορες γωνίες να δεις πως δείχνει καλύτερα.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο Δημήτρη όπως πάντα μάς εκπλήσσεις ευχάριστα.
Μιά σκέψη μου είναι νά κάνεις ένα οβάλ οριζόντιο ξύλο από επάνω,και αριστερά-δεξιά οι βάσεις του,καί εκεί νά κολήσεις από κάτω λεντοταινία η κάτι παρεμφερές σε λαμπάκι,ούτως ώστε ο φωτισμός νά είναι από επάνω πρός τά κάτω κάθετα.
Μιά άλλη σκέψη είναι από τήν πίσω μεριά νά σηκώσεις ένα σκαλιστό κομμάτι ξύλο (τό αφήνω στήν φαντασία σου τί σκάλισμα θά δώσεις σχετικά μέ μουσική πάντα),καί αριστερά δεξιά στήν κορυφή νά δώσεις μέ κάποιο μικρό λαμπάκι φώς στήν ορχήστρα.
Αν μπορούσες νά ενσωματώσεις καί κάτι σέ μικρό μεγαφωνάκι και κάτι νά παίζει και μουσική,θά ήταν τό απόλυτα τέλειο.

Μην βάλεις κανένα φωτισμό ..... είναι ένα έργο τέχνης αφαιρετικό και με νόημα... μην το κάνεις Χριστουγεννίατικο παιχνίδι.
Ο καλλιτέχνης κάτι θέλει να πει με τις μαύρες φιγούρες και το ανοιχτόχρωμο πεντάγραμμο πίσω.
Η πρώτη πρόταση μου θα έδινε έμφαση στα όργανα που παράγουν το αποτέλεσμα της ορχήστρας ...μπορεί όμως να είναι άλλη η σύλληψη του καλλιτέχνη και να προτιμά καθολική ασάφεια σε αυτό... κάτι σε σκοτεινό όνειρο.
Όπως και να έχει ...απόφυγε τις ακρότητες.
Το πολύ -πολύ να τόνιζες λίγο το πάτωμα στο στυλ του βερνικωμένου πατώματος δίνοντας έτσι έμφαση στις σκοτεινές φιγούρες.
Όλα όμως εξαρτώνται από το τι θέλει να εκφράσει ο δημιουργός.

Άριστο!

Αν το σχεδίαζα από την αρχή, θα άφηνα πιο μεγάλο κενό ανάμεσα στους μουσικούς και στο πίσω μέρος, θα έβαζα μερικά λεντάκια ανάμεσά τους και θα έφτιαχνα τη σκηνή από μικρά σανιδάκια μοντελισμού ώστε να μοιάζει με παρκέ.

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και κυρίως για τις ιδέες σας.
Μάλλον θα ακολουθήσω τη συμβουλή του Παναγιώτη και θα κάνω πειράματα,γιατί όλες οι ιδέες καλές μου φαίνονται οπότε ακόμα δεν μπορώ να το "δω" τελειωμένο.Η λεντοταινία μου φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος (είτε πίσω 'η πάνω ή ανάμεσα),αλλά μετά θα πρέπει να φτιάξω κουτί για "σκηνή" για να κρύψω τον μετασχηματιστή.Ίδωμεν...
Κυριάκο,από κόντρα πλακέ 12 mm είναι φτιαγμένο.
greekn1c το πεντάγραμμο είναι ήδη βαμμένο χρυσό.Το χρυσό γενικά δεν μ`αρέσει αλλά μόλις είδα τις φιγούρες βαμμένες,αμμέσως "είδα" το πίσω μέρος χρυσό.
osatosa δεν θέλω να βάλω περισότερο χρώμα.Μ`αρέσει πολύ αυτός ο "μινιμαλισμός" στο συγκεκριμένο θέμα.

Πειράματα τελικά δεν χρειάστηκαν πολλά....η ιδέα του immatrixout ήταν η πρώτη που δοκίμασα και δεν χρειάστηκε δεύτερη.Αυτό ήθελα!Thanks immatrixout :grinning-smiley-043
Φυσικά η φώτο το αδικεί,αλλά είναι αυτό που ήθελα:
IMG_20161128_161423.jpg
Μια τελευταία ερώτηση για τους γνώστες των led(ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός).
Τι "χρώμα" led να βάλω;Θερμό-ψυχρό;
Είμαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετος με το αντικείμενο.Στη φώτο είναι λευκό ψυχρό που μου είχε περισσέψει απ`την κουζίνα (ξήλωσα και τον μετασχηματιστή απ`το ντουλάπι για να κ'ανω τη δοκιμή :rifle: )

Last edited:
Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πάρα πολύ ωραίο κ πρωτότυπο. Μπράβο σου.

Σεβαστό Δημήτρη ....είπα ο δημιουργός έχει τους λόγους του για το έργο !!!!
Θερμό led νομίζω θα πήγαινε καλύτερα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πειράματα τελικά δεν χρειάστηκαν πολλά....η ιδέα του immatrixout ήταν η πρώτη που δοκίμασα και δεν χρειάστηκε δεύτερη.Αυτό ήθελα!Thanks immatrixout :grinning-smiley-043

Μια τελευταία ερώτηση για τους γνώστες των led(ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός).
Είμαι ΠΑΝΤΕΛΩΣ άσχετος με το αντικείμενο.Στη φώτο είναι λευκό ψυχρό που μου είχε περισσέψει απ`την κουζίνα (ξήλωσα και τον μετασχηματιστή απ`το ντουλάπι για να κ'ανω τη δοκιμή :rifle: )

Το λευκό (φως ημέρας) ειναι το λευκό με το θερμό να κιτρινίζει... εσύ θα διαλέξεις τι σου πάει καλύτερα. Υπάρχουν και αυτά που αλλάζουν χρώμα με τηλεκοντρόλ.

Να είσαι καλά φίλε!
Εγώ πάντα προτιμώ το θερμό. Αν το ψάξεις μπορείς να βρεις και 5V Led ώστε να χρησιμοποιείς μετασχηματιστή κινητού. Αν το κομμάτι είναι μικρό δεν θα έχεις θέμα με το ρεύμα.

Πανέμορφο!!!
Το ψυχρό συντέλει σε αέρα συναυλίας!!!

Ναι ...με την Πάολα .... αυτά τα σχήματα δεν παίζουν σε συναυλίες ως επί το πλείστον ...αλλά σε σκοτεινά μπαρ.

Ναι ...με την Πάολα .... αυτά τα σχήματα δεν παίζουν σε συναυλίες ως επί το πλείστον ...αλλά σε σκοτεινά μπαρ.

Να φτιαξεις και ενα με θεμα ντισκο, να βαλεις και ντισκομπαλα και ξηρο παγο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:

[Off topic mode on] Νίκο (osatosa),γενικά η "παρουσία" σου στο φόρουμ μου είναι ευχάριστη,αλλά τα σχόλιά σου πάνω στην τελευταία μου κατασκευή με έκαναν να σε εκτιμήσω ακόμα πιο πολύ.Να`σαι καλά![off topic mode off]

Δημήτρη ωραιοτατη η κατασκευή σου και θα συμφωνήσω κι εγώ για τον osatosa.
Η θα πρέπει να ανέβεις Αθήνα Νίκο να σε γνωρίσουμε από κοντά ή να κατεβουμε εμείς Πάτρα. Έγραψες πάλι.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Δημήτρη ωραιοτατη η κατασκευή σου και θα συμφωνήσω κι εγώ για τον osatosa.
Η θα πρέπει να ανέβεις Αθήνα Νίκο να σε γνωρίσουμε από κοντά ή να κατεβουμε εμείς Πάτρα. Έγραψες πάλι.

Sent from my C6833 using Tapatalk

Εγώ πάντως πήγα Πάτρα και τον γνώρισα και τον παππού Κώστα βέβαια... :ciao:

Στην Ελλαδα Νικο ναι, στο εξωτερικο ομως ειναι διαφορετικα τα πραγματα!
Οπως και να εχει, ο φιλος εχει κανει σουπερ δουλεια!