Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μόλις τελείωσα ένα απλό φωτιστικό (πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πάρω πένσα ακροχιτωνίων έστω και απ`τα ορεινά της Κίνας!).
btw η ιδέα του QEDD με το κόκκινο καλώδιο και τις λούπες μου άρεσε πολύ και (με την άδειά του) θα την αντιγράψω στο επόμενο φωτιστικό που θα φτιάξω!
IMG_20161216_172852.jpg
IMG_20161216_172920.jpg

Πολυ ομορφο και μου αρεσει περισσοτερο η ιδεα του διακοπτη εκει!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μόλις τελείωσα ένα απλό φωτιστικό (πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πάρω πένσα ακροχιτωνίων έστω και απ`τα ορεινά της Κίνας!).
btw η ιδέα του QEDD με το κόκκινο καλώδιο και τις λούπες μου άρεσε πολύ και (με την άδειά του) θα την αντιγράψω στο επόμενο φωτιστικό που θα φτιάξω!
View attachment 135632
View attachment 135633
well done mate!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

πολύ ωραίο Δημήτρη, μου αρέσει και εμένα ο διακόπτης εκεί. Αν ήταν και αυτός vintage θα ήταν κορυφαίο.
P8270100.JPG

Παναγιώτη αν ξέρεις που μπορώ να βρώ τέτοιους διακόπτες,τους παίρνω όσο και να μου ζητήσουν!

Καλησπέρα, πολύ ωραίο σαν καταπέλτης, μου δίνει την αίσθηση ότι με το που πατήσεις το διακόπτη θα εκτοξευθεί!
Ααα την ιδέα με τις λούπες την αντέγραψα από το δίκτυο δεν την κατέβασα μόνος μου. :operator:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παναγιώτη αν ξέρεις που μπορώ να βρώ τέτοιους διακόπτες,τους παίρνω όσο και να μου ζητήσουν!

Δημήτρη είναι πολύ δύσκολο να βρεθούνε. Μια λύση που μπορώ να σκεφτώ είναι να πάρεις τέτοιους και ένα σπρέι μπρονζέ, να τους βιδώσεις τους σε ένα χαρτόνι και να τους βάψεις. Το δύσκολο βέβαια είναι το κέντρο να μην κολλάει.

Σας ευχαριστω πολυ για τα καλα σας λογια, ειναι κινητρο για να προσπαθησω και πιο δυσκολα.
Προσεχως θα φτιαξω καποια ωραια σχεδια που κατεβασα και εκτυπωσα για να κανω δωρα στους δικους μου. Καποια ειναι περιτεχνα, καποια απλα και ομορφα. Θα δουμε πως θα βγουν και στην πραξη.
Intarsia & inlays θα προσπαθησω με το νεο ετος. Μεχρι τοτε εχω να κοψω μερικα δωρακια και δεν ξερω αν και πως θα τα προλαβω...

Δημητρη, πολυ μου αρεσε η λυση που εδωσες για να κρυψεις την καλωδιωση και τον μηχανισμο του διακοπτη στο φωτιστικο. Αλλα περισσοτερο μου αρεσει το παζλ στο οποιο εχεις και καθονται πανω οι κατασκευες σου. Ειναι τραπεζακι να υποθεσω... Μπορεις να βγαλεις καποια φωτογραφια μονο του; Με ενδιαφερει ως κατασκευή.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δημήτρη απλό καί όμορφο :a0210:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κώστα είσαι καλλιτέχνης,πάει καί τελείωσε :SFGSFGSF:

Κώστα τραπεζάκι είναι,αλλά δεν είναι δική μου κατασκευή.Το τραπέζι υπήρχε και έτυχε να είναι ακριβώς στις διαστάσεις του παζλ.

Οκ, παρ'οτι δεν είναι δική σου κατασκευή θα ήθελα να δω πως έχει ενσωματωθεί μέσα το παζλ. Είχε ήδη χωνευτό τζάμι και απλώς το εβαλες ανάμεσα;

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολλά και διάφορα για σήμερα.

IMG_20161218_212418.jpg

IMG_20161218_212452.jpg

IMG_20161218_212524.jpg

IMG_20161218_212633.jpg

1) Σελιδοδείκτες από καρυδιά
2) 3 κηροπήγια από ξύλο φτελιάς (κλαδί)
3) Φωτιστικό με βάση από Φτελιά Βουρτσισμένη (σηκώνει και ένα 400άρι γυαλόχαρτο).

Μαζικη παραγωγη ο Νικολης.
Τα μινι ρσο πως τα κανεις νομιζω δεν μας ειπες, αυτες οι πολλαπλες γωνιες.
Το πορτατιφ, η βαση του, πως την επεξεργαστηκες?

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μαζικη παραγωγη ο Νικολης.
Τα μινι ρσο πως τα κανεις νομιζω δεν μας ειπες, αυτες οι πολλαπλες γωνιες.
Το πορτατιφ, η βαση του, πως την επεξεργαστηκες?

Θα σου κάνω ιδιαίτερο αν είσαι καλό παιδί!!!!
Στο φαλτσοπρίονο σε γωνίες από 25-45 μοίρες (όσο μεγαλώνει το φάλτσο τόσο πιο λίγο ξύλο αφαιρεί και η κλίση πέφτει, ωστόσο ο κίνδυνος να κλωτσήσει το κομμάτι αυξάνει περισσότερο). Θέλει και προσοχή στο κράτημα.

Με συρματόβουρτσα αλλά δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα τόσο πολύ, θα κοιτάξω αύριο να το τρίψω και με ένα 400άρι να δω αν θα καθαρίσει.

Φ40 για τα ρεσώ

Μπράβο Νίκ!Πολύ όμορφα!Θύμισέ μου τι διάμετρο forstner χρησιμοποιούμε για ρεσώ σε παρακαλώ!

40άρι Νικ. Έχω βάλει και μερικά για πούλημα στο αντίστοιχο νήμα αν ενδιαφέρεται κανείς.

Πολύ όμορφα βγήκαν Νικόλα.