Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κέντημα-σταυροβελονιά για τις κρύες νύχτες του χειμώνα δε λένε;

Έτοιμη η μία μικρή πλευρά... Τι να είναι άραγε;;;

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και όπως λέει και ο Δημήτρης ο xelonakias:
Ντίλι-ντίλι-ντίλι, ντίλι το καντήλι που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντίλι, ντίλι-ντίλι-ντίλι.

Θα φτιάξεις άλλα τρία; Πλευρά φωτιστικού;

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραίο Κώστα,χαράς τήν υπομονή σου !!!!
Θά σού δώσω θέμα γιά τήν πρωτοχρονιά,φόντο ένα πλατύσκαλο καί ένα ρόδι σπασμένο γιά γούρι -bye-

Σας ευχαριστώ, ομολογώ ότι είναι το πιο δύσκολο που έχω δοκιμάσει ως τώρα, έχει πολλές εσωτερικές κοπές και με πολλές κλειστές στροφές και μου έφυγε η μαγκιά ολίγον τι... Ειδικά για την πρόσοψη μέτρησα γύρω στις 40, αλλά την αφήνω για το τέλος. Το λάθος μου ήταν ότι έπρεπε να βάλω τα δύο πλαϊνά μαζί σαν σάντουιτς και να τα κόψω ταυτόχρονα μιας και είναι ίδια, αλλά το φοβήθηκα λόγω πάχους. Τώρα έχω να ξανακόψω ένα ίδιο πλαϊνό και την πρόσοψη. Η πλάτη ευτυχώς είναι χωρίς σχέδιο, οπότε την έχω έτοιμη.
Η κατασκευή είναι ένα επιτραπέζιο ρολόι μινιατούρα. Έχω και πατρόν για παρόμοιο πορτατίφ το οποίο θα φτιάξω εν καιρώ.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραίος ο Νεκτάριος.
Δεν μου λες, το καλώδιο πως το περασες; έκανες τρύπα στο ξυλο;
Ναι, στο βαθος της Φ30 για το ντουι εκανα μια φ6 λοξα και βγηκα ακριβως στη γωνια κατω.

Πολύ ωραίο Νεκ!Αλλά νομίζω πως τα άσπρα καλώδια που χρησιμοποιείτε υποβαθμίζουν τα έργα σας!
Ισως εχεις δικιο, αλλα προσωπικα αυτα εχω αυτα δουλευω. Αν προχωρησω με αλλα φωτιστικα του τυπου θα επιδιωξω να βρω καποιο αλλο, καφε-μαυρο, αλλο στυλ κλπ.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Η παραγωγή φωτιστικών καλά κρατεί, μπράβο Νεκ.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

πολύ όμορφα όλων σας!

πάντως εδώ μέσα η παραγωγή ακολουθεί πρότυπα...αρχικά ήταν τα ρεσώ/μολυβοθήκες/χ-θήκες/κλπ, μετά μπήκε σφήνα τα έργα με intarsia τεχνική και ακολούθησε τον δρόμο της και τα μεταλλικά του παππού, τώρα τελευταία είναι τα φωτιστικά....και από ότι ψυχανεμίζομαι σύντομα θα ακολουθήσουν τα έργα από τόρνο...είναι όμορφο να θυμάσαι που και που το ιστορικό κατασκευών.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Ζηλιάρη.

Και εγώ τέτοια ντουί ήθελα και μου έφερες τα απλά!!!
Ου ρε, αυτο ειναι Ε14 και το ειχα απο παλια. Εσυ απλα ζητησες και τα αυτου του τυπου ειναι πιο ακριβα.

πολύ όμορφα όλων σας!

πάντως εδώ μέσα η παραγωγή ακολουθεί πρότυπα...αρχικά ήταν τα ρεσώ/μολυβοθήκες/χ-θήκες/κλπ, μετά μπήκε σφήνα τα έργα με intarsia τεχνική και ακολούθησε τον δρόμο της και τα μεταλλικά του παππού, τώρα τελευταία είναι τα φωτιστικά....και από ότι ψυχανεμίζομαι σύντομα θα ακολουθήσουν τα έργα από τόρνο...είναι όμορφο να θυμάσαι που και που το ιστορικό κατασκευών.

Έχεις δίκιο Σωτήρη, κάτι σαν μόδα. Να προσθέσουμε και τα χριστουγεννιάτικα. Παππού το έχεις τερματίσει. :ciao:

Έτοιμο και το δεύτερο πλαϊνό...

IMG_20161229_234311269.jpg

Αυτό βγήκε πιο γρήγορα, ένα διωράκι χρειάστηκε.
Όταν με το καλό τελειώσω, θα φτιάξω και εγώ μία μπανανοκρεμάστρα σαν του παππού. Εζήλεψα.

Έτοιμο και το δεύτερο πλαϊνό...

View attachment 136089

Αυτό βγήκε πιο γρήγορα, ένα διωράκι χρειάστηκε.
Όταν με το καλό τελειώσω, θα φτιάξω και εγώ μία μπανανοκρεμάστρα σαν του παππού. Εζήλεψα.

Εσένα θα σε βάλω σε ignore list, ο μόνος λόγος που δεν το έχω κάνει μέχρι τώρα είναι οτι δεν ασχολούμαι με τέτοιες κατασκευές...
Έχεις δεί τη διαφήμιση που λέει "Μα είναι μαγειρική αυτό;" :flipout:

Κώστα έγινε κούκλα... Και μ´ αρέσει πολύ η απόχρωση. Τι χρώμα ακριβώς χρησιμοποίησες;

Νέκ, κόψε τις "κακές" παρέες...
Την ξέρεις την παροιμία που λέει "με στραβό αν κοιμηθεί το πρωί θα

Attachments

• image.jpeg
    image.jpeg
    64.8 KB · Views: 165

Καλημέρα κ. Μπάμπη, αν κ όταν θα το δεις θα είναι πλέον μεσημέρι, για εσάς τους έχοντες (σύνταξη).

Το πέρασα δύο χέρια βρασμένο λινέλαιο της AURO κ έριξα μέσα στο πλαστικό ποτηράκι που είχα το λινέλαιο για να μην "λερώσω όλο το κουτί, μισή κουταλιά του γλυκού, βερνίκι εμποτισμού με απόχρωση ανοιχτής καρυδιάς.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Ου ρε, αυτο ειναι Ε14 και το ειχα απο παλια. Εσυ απλα ζητησες και τα αυτου του τυπου ειναι πιο ακριβα.

Με βάση αυτά που κάνω τα απλά δεν κάνουν παρά μόνο για ελάχιστα...
Δεν πειράζει...

Πολυ ωραίες οι κατασκευες σας, Κώστα, Κώστα & Νεκτάριε
Άντε και του χρόνου και σ ανώτερα !

Sent from my iPad using Tapatalk

Πολυ ωραίες οι κατασκευες σας, Κώστα, Κώστα & Νεκτάριε
Άντε και του χρόνου και σ ανώτερα !

Sent from my iPad using Tapatalk

Δηλαδή μεθαύριο...

Κωστα τις οπες στον ποτηροκρασοκρατητη τις τηρησες κατα γραμμα? (τις διαστασεις)

Τελευταίες κατασκευές για φέτος...του χρόνου πάλι...δλδ από μεθαύριο, άντε αντιμεθαύριο :devil-smiley-029:

Το πρώτο είναι από παλετόξυλο και τριαράκι κοντραπλακέ βαμμένα με έγχρωμα συντηρητικά ξύλου και το δεύτερο από εξαράκι κοντραπλακέ βαμμένο με βελατούρα και περασμένο με χρυσό σπρέι.

Attachments

• 20161229_115948[1].jpg
    20161229_115948[1].jpg
    142.2 KB · Views: 172
  • 20161229_115928[1].jpg
    20161229_115928[1].jpg
    122.8 KB · Views: 173
  • 20161230_143405[1].jpg
    20161230_143405[1].jpg
    151.6 KB · Views: 174

Πολυ ωραια! Να γεμισει ο χριστουγεννιατικος διακοσμος!

Ωραίες γιορτινές κατασκευές Τζιμάρα. Και του χρόνου δλδ από μεθαύριο, άντε αντιμεθαύριο να δούμε και νέες.
:ciao:

Νεκτάριε είμαι εκτός τώρα. Οι τρύπες για τα ποτήρια έγιναν με τρυπάνι 15 φ κ για το κρασί με 32 φ.

Κάποιο πουλάκι μου είπε ότι τελικά ο κ. Μπάμπης ήταν στο Κ. Βίδας για αρκετή ώρα όλο το πρωί. Έπρεπε να βάλω στοίχημα!