Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

μια γρηγορη κατασκευη για ημερολογιο.
OSb για βαση και πηχακια οξιας γυρω γυρω.
διαφανο βερνικι νερου και σπρευ βερνικη για φινιρισμα.

how to screenshot on windows

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Γιώργο η κούπα εγινε πολυ ωραία. Θα γκουγκλάρω να μάθω τη λειτουργία της.
Για δώσε όμως τεχνική κατασκευής. Βλέπω πολλές φέτες κολλημένες, αλλα τις κόλλησες σαν φέτες ή σαν στεφάνια ;
Κι αν ήταν φέτες, πως τις έσκαψες εσωτερικά ;
Καλή Πρωτοχρονιά και με υγεια το 2017

Κώστα φίλε το τερμάτισες !
Χαρά στην υπομονή σου.
Ούτε για αστείο δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ με τέτοιο ψιλολόι (μη λέω και μεγάλες κουβέντες)
ΜΠΡΑΒΟ σου.
Καλή και υγιής η νεα χρονιά, με πολλα τετοια έργα.

Νεκ όμορφο ειναι.
Καλή χρονιά, με υγεια και ο,τι επιθυμείς.

Sent from my iPad using Tapatalk

Last edited:
Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλημέρα σας παιδιά!

Σε λιγάκι ολοκληρώνω μια κατασκευή που προορίζεται για το βαφτιστηρακι μου! Νομίζω όμως πως σαν πρωτάρης που είναι έκανα μια βλακεία.

Πήγα και πήρα ομο λινελαιο Αγγλίας από το πρακτικερ και πέρασα την κατασκευή με μικρό πινελακι. Το θέμα είναι ότι τώρα είναι πολύ λιπαρή...δοκίμασα να την σκουπίσω με ένα πανάκι αλλά δεν είδα μεγάλη διαφορά. Αυτό που έκανα και κάπως έπιασε είναι να την φύσηξω με ένα πιστόλι θερμού αέρα! Έβλεπα το λαδακι να βγαίνει στην επιφάνεια και το σκουπιζα.

Τι άλλο μπορώ να κάνω; έπρεπε να το περάσω με πανί το λινελαιο;

Επιφυλάσσομαι για φωτογραφία σε λιγάκι!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Λοιπόν κύριοι κατ'αρχην έχω να δηλώσω ότι μου έφυγε η μαγκιά, πονάω παντού, αλλά τελείωσα με τις κοπές. Μόνο για την πρόσοψη χρειάστηκαν 38 (αν μέτρησα καλά) εσωτερικές και σχεδόν όλες με πολύ κλειστές καμπύλες και σχέδια. Για τα πλαϊνά δεν μέτρησα αντίστοιχα. Αυτο που με γονάτισε όμως ήταν το χερούλι. Δεν κοβόταν με τίποτα. Τώρα πρέπει να λιμαριστουν και να τριφτουν όλα τα γρεζια από τις κοπές, να περαστεί με γυαλοχαρτο στις ακμές προκειμένου να εφαρμόσουν όλες οι έδρες καλά μεταξύ τους, να γίνουν οι κολλήσεις και φυσικά το φινίρισμα, για το οποίο δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω.
Το έστησα όμως πρόχειρα για να πάρουμε μία γεύση από το πως περίπου θα ειναι...

View attachment 136128

Δεν ξανακάνω άλλες κοπές φέτος, εκτός αν αφορούν φαγώσιμα. Άλλα ξύλα δεν κόβω, τα είδα όλα. Από του χρόνου πάλι. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή του Μπάμπη και θα πάω διακοπές...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μένω χωρίς λόγια κυρίως για την υπομονή σου...... :worshippy: :SFGSFGSF::award:. Μάλλον (... κατά την ταπεινή μου γνώμη), φυλούσες το καλύτερο σου για το τέλος της χρονιάς....:ernaehrung004:

Λοιπόν κύριοι κατ'αρχην έχω να δηλώσω ότι μου έφυγε η μαγκιά, πονάω παντού, αλλά τελείωσα με τις κοπές. Μόνο για την πρόσοψη χρειάστηκαν 38 (αν μέτρησα καλά) εσωτερικές και σχεδόν όλες με πολύ κλειστές καμπύλες και σχέδια. Για τα πλαϊνά δεν μέτρησα αντίστοιχα. Αυτο που με γονάτισε όμως ήταν το χερούλι. Δεν κοβόταν με τίποτα. Τώρα πρέπει να λιμαριστουν και να τριφτουν όλα τα γρεζια από τις κοπές, να περαστεί με γυαλοχαρτο στις ακμές προκειμένου να εφαρμόσουν όλες οι έδρες καλά μεταξύ τους, να γίνουν οι κολλήσεις και φυσικά το φινίρισμα, για το οποίο δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω.

View attachment 136128

Δεν ξανακάνω άλλες κοπές φέτος, εκτός αν αφορούν φαγώσιμα. Άλλα ξύλα δεν κόβω, τα είδα όλα. Από του χρόνου πάλι. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή του Μπάμπη και θα πάω διακοπές...

Εδω παει το "ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΜΩΡΕ!!!"

Οπως συμβαινει με ολα τα πραγματα που παθιαζεται καποιος, η υπερβολη ειναι το κυριο χαρακτηριστικο.
Οχι, υπερβολη για αυτο που εφτιαξες, που ειναι πολυ καλο και ποιοτικο αλλα στο οτι εφτιαξες παρα πολλα σε πολυ λιγο χρονο και αυτο σε κουρασε.
Βαλε ενα ρυθμο πιο χαλαρο με ενδιαμεσα αλλες ασχολιες και ετσι θα κανεις ακομα καλυτερα και πιο εντυπωσιακα πραγματα (ισως λιγο λιγοτερα) χωρις να κουραζεσαι.

Αποψη μου, οτι αφου κανεις τοσο λεπτη δουλεια και φαινεται οτι εχεις ορεξη, να υποστηριζεις τα εργα σου με καλυτερης ποιοτητας ξυλο.
Αυτο που εφτιαξες αν το εκανες σε μασιφ ξυλεια με ποιο σκουρα αποχρωση θα εδειχνε ακομα καλυτερο.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μήπως ψωνίζουν απο Κρήτη; :flipout:
Αυτό -υποτίθεται οτι - είναι αστείο. Οι πιο μικροί όμως αποκλείεται να το καταλάβουν. Δεν θα θυμούνται εποχές, γύρω στο '80, που απαγορευόταν η εισαγωγή μοανάνας στην Ελλάδα για να καταναλώνουμε τις Κρητικές, οι οποίες όμως ήταν πολυ μικρές, σαν γαριδάκια. :p

Το θυμάμαι... Αυτό μάλλον σημαίνει ότι μεγάλωσα ε? :grandpa:

Καλά, πόση δουλειά έχει πάνω του αυτό το ρολόι? Χαρά στο κουράγιο σου!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

το ωμό λινέλαιο θέλει πολύ χρόνο για να τραβήξει (είτε το έχεις περάσει με πινέλο είτε με πανί).

Νεκτάριε, αν και δεν μου αρέσει το osb σαν εμφανές υλικό, είναι ωραίος ο πίνακας/ημερολόγιο (αντί για το μικρό βάλε κανένα ημερολόγιο της goodyear για παράδειγμα...ξέρεις εσύ...)....και θα συμφωνήσω με τον διαβολίκ (που δεν έχει γράψει ακόμη αλλά θα το γράψει) το κάδρο γιατί δεν το έκανες με φάλτσο 45 μοίρες να δείχνει πιο ωραίο?

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

το ωμό λινέλαιο θέλει πολύ χρόνο για να τραβήξει (είτε το έχεις περάσει με πινέλο είτε με πανί).

Νεκτάριε, αν και δεν μου αρέσει το osb σαν εμφανές υλικό, είναι ωραίος ο πίνακας/ημερολόγιο (αντί για το μικρό βάλε κανένα ημερολόγιο της goodyear για παράδειγμα...ξέρεις εσύ...)....και θα συμφωνήσω με τον διαβολίκ (που δεν έχει γράψει ακόμη αλλά θα το γράψει) το κάδρο γιατί δεν το έκανες με φάλτσο 45 μοίρες να δείχνει πιο ωραίο?

Χαχα στο μυαλό μου είσαι Σώτο!
Δεν πειράζει και έτσι καλό είναι, την επόμενη φορά θα το κάνει καλύτερο!

View attachment 136128

:grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Χαχα στο μυαλό μου είσαι Σώτο!
Δεν πειράζει και έτσι καλό είναι, την επόμενη φορά θα το κάνει καλύτερο!

Το ίδιο σκεφτικά και εγώ. Το αποδίδω στη απλότητα της όλης κατασκευής. Και έτσι ωραίο και απλό είναι.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Το ίδιο σκεφτικά και εγώ. Το αποδίδω στη απλότητα της όλης κατασκευής. Και έτσι ωραίο και απλό είναι.

+1
Ηθελα κατι γρηγορο και απλο. Αφου τις κοπες τις εκανα χωρις να μετρησω καν. Με το ματι και μου ξεφυγαν λιγο...

Μπράβο Γιώργο, δεν μας έδειξες πως την κατασκεύασες, Πάντως όταν αρχίσει να τρέχει το βάζεις στο στόμα και πίνεις ότι προλάβεις. χαχα

Γιώργο η κούπα εγινε πολυ ωραία. Θα γκουγκλάρω να μάθω τη λειτουργία της.
Για δώσε όμως τεχνική κατασκευής. Βλέπω πολλές φέτες κολλημένες, αλλα τις κόλλησες σαν φέτες ή σαν στεφάνια ;
Κι αν ήταν φέτες, πως τις έσκαψες εσωτερικά ;
Καλή Πρωτοχρονιά και με υγεια το 2017

Επειδή δεν ήξερα αν θα πετύχει δυστυχώς δεν τράβηξα φωτογραφίες .

Η αρχή έγινε με την κατασκευή του ''σώματος '' της κούπας , απο 18αρι έλατο έκοψα μερικούς ίδιους κύκλους και μετά σχεδίασα στον ήδη υπάρχον κομμένο κύκλο έναν άλλο 1 πόντο πιο μικρό και έκοψα το εσωτερικό με αποτέλεσμα να έχω μερικά δαχτυλίδια ξύλου, εκτώς απο τις 2 βάσεις που δεν έκοψα εσωτερικό κύκλο.

Σειρά έχει ό ''μηχανισμός '' που είναι στο κέντρο , '' η φωτογραφία θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πως είναι το εσωτερικό του κυλίνδρου στη μέση '' στις 2 βάσεις έκανα μία τρύπα στο κέντρο με διάμετρο όσο ένα στυλό τύπου bic , έκοψα το στυλό στο επιθυμητό μήκος δηλαδή στο μεσα μέρος της κούπας μέχρι την μαύρη γραμμή , βγαίνει απο το κάτω μέρος της πάνω βάσης περνάει μέσα απο μια τρύπια καβίλια (σχεδόν σφηνωτά ) και βγαινει στο κάτω μέρος της κάτω βάσης , με απτελεσμα να ενωθούν οι 2 βάσεις και στο μέσα μέρος της κούπας να έχουμε εκτεθειμένο ένα πλαστικό κύλινδρο απο στυλο.

Μετά έπρεπε να καλύψω το εκτεθειμένο στυλο και έκοψα πάλι ξύλινα δαχτυλίδια με εσωτερική τρύπα λίγο μεγαλύτερη απο το στυλό και εξωτερική μισό πόντο περισσότερο , στο δαχτυλίδι που ακουμπάει στην βάση της κούπας στο κάτω μέρος έκανα 2 τρύπες (για να περνάει το νερό ) και μετά άρχισα να κολλάω τα μικρά ξύλινα δαχτυλίδια το ένα πάνω στο άλλο μέχρι να φτάσουν το ύψος της κορυφής του στυλο και ένα δαχτυλίδι επιπλέον, στο τέλος έβαλα για καπάλι ένα ακόμα ξύλινο κύκλο και ετοιμη η κούπα !!!

Ελπίζω να έγινα κατανοητός .

koupa03_new.jpg

Επειδή δεν ήξερα αν θα πετύχει δυστυχώς δεν τράβηξα φωτογραφίες .

Η αρχή έγινε με την κατασκευή του ''σώματος '' της κούπας , απο 18αρι έλατο έκοψα μερικούς ίδιους κύκλους και μετά σχεδίασα στον ήδη υπάρχον κομμένο κύκλο έναν άλλο 1 πόντο πιο μικρό και έκοψα το εσωτερικό με αποτέλεσμα να έχω μερικά δαχτυλίδια ξύλου, εκτώς απο τις 2 βάσεις που δεν έκοψα εσωτερικό κύκλο.

Σειρά έχει ό ''μηχανισμός '' που είναι στο κέντρο , '' η φωτογραφία θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πως είναι το εσωτερικό του κυλίνδρου στη μέση '' στις 2 βάσεις έκανα μία τρύπα στο κέντρο με διάμετρο όσο ένα στυλό τύπου bic , έκοψα το στυλό στο επιθυμητό μήκος δηλαδή στο μεσα μέρος της κούπας μέχρι την μαύρη γραμμή , βγαίνει απο το κάτω μέρος της πάνω βάσης περνάει μέσα απο μια τρύπια καβίλια (σχεδόν σφηνωτά ) και βγαινει στο κάτω μέρος της κάτω βάσης , με απτελεσμα να ενωθούν οι 2 βάσεις και στο μέσα μέρος της κούπας να έχουμε εκτεθειμένο ένα πλαστικό κύλινδρο απο στυλο.

Μετά έπρεπε να καλύψω το εκτεθειμένο στυλο και έκοψα πάλι ξύλινα δαχτυλίδια με εσωτερική τρύπα λίγο μεγαλύτερη απο το στυλό και εξωτερική μισό πόντο περισσότερο , στο δαχτυλίδι που ακουμπάει στην βάση της κούπας στο κάτω μέρος έκανα 2 τρύπες (για να περνάει το νερό ) και μετά άρχισα να κολλάω τα μικρά ξύλινα δαχτυλίδια το ένα πάνω στο άλλο μέχρι να φτάσουν το ύψος της κορυφής του στυλο και ένα δαχτυλίδι επιπλέον, στο τέλος έβαλα για καπάλι ένα ακόμα ξύλινο κύκλο και ετοιμη η κούπα !!!

Ελπίζω να έγινα κατανοητός .

koupa03_new.jpg

Δεν πρόλαβα να το γκουγκλάρω, αλλα πλέον δεν νομίζω οτι χρειάζεται. Πλήρως κατανοητό.
Ευχαριστω.

Κι αν το υγρό ξεπετάσει το ύψος του στυλό ρέει ασταμάτητα;

Κι αν το υγρό ξεπετάσει το ύψος του στυλό ρέει ασταμάτητα;

Ακριβώς !!!! Μέχρι το ύψος του στυλό - όριο (μαύρη γραμμή στο βίντεο ) το υγρό δεν χύνεται , όταν όμως ξεπεράσεις αυτό το όριο έστω και λίγο το κάθε μόριο νερού στον εσωτερικό κύλινδρο συμπαρασύρει το άλλο με αποτέλεσμα να αδειάζει όλο το περιεχόμενο της κούπας και χάνεις και αυτό που ήδη έχεις .

Ωραιοτατα εργακια Νεκταριε, Κωστα και Γιωργο!!

Νεκταριε, εχεις πολυ osb ακομα? :))))

Αντε καλο ειναι :a0210:

Μιχαλη δεν εχω, γιατι?