Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Λοιπόν κύριοι κατ'αρχην έχω να δηλώσω ότι μου έφυγε η μαγκιά, πονάω παντού, αλλά τελείωσα με τις κοπές. Μόνο για την πρόσοψη χρειάστηκαν 38 (αν μέτρησα καλά) εσωτερικές και σχεδόν όλες με πολύ κλειστές καμπύλες και σχέδια. Για τα πλαϊνά δεν μέτρησα αντίστοιχα. Αυτο που με γονάτισε όμως ήταν το χερούλι. Δεν κοβόταν με τίποτα. Τώρα πρέπει να λιμαριστουν και να τριφτουν όλα τα γρεζια από τις κοπές, να περαστεί με γυαλοχαρτο στις ακμές προκειμένου να εφαρμόσουν όλες οι έδρες καλά μεταξύ τους, να γίνουν οι κολλήσεις και φυσικά το φινίρισμα, για το οποίο δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω.
Το έστησα όμως πρόχειρα για να πάρουμε μία γεύση από το πως περίπου θα ειναι...

View attachment 136128

Δεν ξανακάνω άλλες κοπές φέτος, εκτός αν αφορούν φαγώσιμα. Άλλα ξύλα δεν κόβω, τα είδα όλα. Από του χρόνου πάλι. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή του Μπάμπη και θα πάω διακοπές...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι έφτιαξε ο άνθρωπος!!!!!!!!!!!

Βασικά αλλιώς το είπα όταν το πρωτοείδα αλλά δε το γράφω εδώ.

ΑΠΙΘΑΝΟΣ!!!

Το τρίτο χιοναθρωπακι που φτιάχνω με την σεγα σιγά σιγά βρίσκω και τα κουμπιά της!
IMG_20170101_203140.jpg

Το τρίτο χιοναθρωπακι που φτιάχνω με την σεγα σιγά σιγά βρίσκω και τα κουμπιά της!

Απλό,όμορφο,καί προπαντός επίκαιρο φίλε Δημήτρη.

Ωραιο Χριστουγεννιατικο στολιδακι αλλα με περισσοτερο τριψιμο θα φαινοταν πιο εντυπωσιακο και η μπογια θα εδενε ακομα καλυτερα.
Το φινιρισμα (πρεπει να) ειναι το πιο χρονοβορο σταδιο της κατασκευης αλλα ειναι και αυτο που αναδεικνυει το ξυλο στο μεγιστο.

Ωραιο Χριστουγεννιατικο στολιδακι αλλα με περισσοτερο τριψιμο θα φαινοταν πιο εντυπωσιακο και η μπογια θα εδενε ακομα καλυτερα.
Το φινιρισμα (πρεπει να) ειναι το πιο χρονοβορο σταδιο της κατασκευης αλλα ειναι και αυτο που αναδεικνυει το ξυλο στο μεγιστο.

Έτσι.
Αν δεν είναι καλό το φινίρισμα πάει στράφι η κατασκευή.

Οταν πρεπει να κανω μικρες τρυπες σε καποια σχεδια, δεν προσπαθω να τις κανω με την σεγα. Τρυπανακι στο dremel ή ακομη και στο δραπανο χειρος και εχω τελεια στρογγυλη τρυπα. Το λεω για τα ματια-μυτη του χιονανθρωπου.

Έχετε δικιο για το τριψιμο αλλά ξεκίνησα να το φτιάξω ίσα ίσα για να δουλέψω λίγο την σεγα.

Μετά μόλις είδα ότι βγήκε καλό λέω δεν το βάφεις για το χαβαλέ. Το έβαψα λοιπόν με ένα πινέλο τις κακιάς ώρας από την κόρη μου από αυτά που είναι σαν χαλασμένες οδοντοβουρτσες και ακρυλικά χρώματα από το πλαίσιο.

Αυτο που διαπίστωσα είναι ότι το άσπρο που είναι και το μεγαλύτερο μέρος του χιοναθρωπου δεν έστρωνε καλά παρότι η επιφάνεια ήταν καλα τριμμένη αφού ουσιαστικά ήταν κόντρα πλακέ.

Μόλις λοιπόν το έβαψα το πέρασα βιαστικά ένα βερνικι και του πέρασα το μπρελόκ και το χάρισα στον αδερφό μου.

Τεσπα αυτό που θέλω να πω είναι πως ουσιαστικά αρχικά πήγαινε για σκουπίδι και μέτα το βιαστικά πολύ για να προλάβω να το δώσω + δεν βοήθησε πινέλο και χρώμα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Έχετε δικιο για το τριψιμο αλλά ξεκίνησα να το φτιάξω ίσα ίσα για να δουλέψω λίγο την σεγα.

Μετά μόλις είδα ότι βγήκε καλό λέω δεν το βάφεις για το χαβαλέ. Το έβαψα λοιπόν με ένα πινέλο τις κακιάς ώρας από την κόρη μου από αυτά που είναι σαν χαλασμένες οδοντοβουρτσες και ακρυλικά χρώματα από το πλαίσιο.

Αυτο που διαπίστωσα είναι ότι το άσπρο που είναι και το μεγαλύτερο μέρος του χιοναθρωπου δεν έστρωνε καλά παρότι η επιφάνεια ήταν καλα τριμμένη αφού ουσιαστικά ήταν κόντρα πλακέ.

Μόλις λοιπόν το έβαψα το πέρασα βιαστικά ένα βερνικι και του πέρασα το μπρελόκ και το χάρισα στον αδερφό μου.

Τεσπα αυτό που θέλω να πω είναι πως ουσιαστικά αρχικά πήγαινε για σκουπίδι και μέτα το βιαστικά πολύ για να προλάβω να το δώσω + δεν βοήθησε πινέλο και χρώμα.

Καλες οι δικαιολογιες... Αλλα για να εξιλεωθεις, να φτιαξεις ακομη ενα με ...μισοχαρακτες, να κανεις τριψιμο αλα diavolic, φινιρισμα με ωμο λινελαιο εισαγωγης απο Φιλανδια και τελικο φινιρισμα γυαλιστερο αλα babis.
Το μπρελοκ να ειναι απο αλυσιδα και κρικο εισαγωγης μαζι με 2 λαμπες τυπου edison και 20 μετρα ασπρο καλωδιο.
ΥΣ να χρησιμοποιηθει εκτος της σεγας, φαλτσοπριονο συρωμενο και ταινιολειαντηρας ελατωματικος lidl.

Χαχαχαχαχαχχαχαχ έχω λιώσει.

Πάντως τα ζηλεύω τα τριψιματα diabolic Μπάμπης κτλ αλλά δεν νομίζω ποτέ να τα καταφέρω!

Πέντε; Ελεύθερες; Θέλουν να μάθουν σέγα; :-P

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλες οι δικαιολογιες... Αλλα για να εξιλεωθεις, να φτιαξεις ακομη ενα με ...μισοχαρακτες, να κανεις τριψιμο αλα diavolic, φινιρισμα με ωμο λινελαιο εισαγωγης απο Φιλανδια και τελικο φινιρισμα γυαλιστερο αλα babis.
Το μπρελοκ να ειναι απο αλυσιδα και κρικο εισαγωγης μαζι με 2 λαμπες τυπου edison και 20 μετρα ασπρο καλωδιο.
ΥΣ να χρησιμοποιηθει εκτος της σεγας, φαλτσοπριονο συρωμενο και ταινιολειαντηρας ελατωματικος lidl.

Ξέχασες να βάλεις μάρκα φαλτσοπρίονου.

Με πολλές ευχαριστίες στον Βασίλη που μου δάνεισε την επιτραπέζια σεγα του έφτιαξα σήμερα 4 ταρανδακια που θα δοθούν αύριο στις συμφοιτητριες της Ξανθης που θα έρθουν σπίτι μας αυριογια ανταλλαγή δώρων που κάνουν κάθε χρονο και ήθελε να τους δώσει ένα δωράκι έξτρα...
Έτσι λοιπόν μαστορεψα μέσα στο σαλόνι στην είσοδο του σπιτιού!!!
Μπάμπη ακούς?
Χαχαχαχαχαχα

Ωραίος Κυριάκο, καλά εσύ δεν έχεις επιτραπέζια σεγα;

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κυριάκο πολύ όμορφα έγιναν.

Βάλε μας κ φωτογραφίες από την παραλαβή..........!

Έχασα κάτι, ποια παραλαβή; Ααα για το φαλτσοπρίονο λες; :flipout::flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Χαχαχαχαχαχχαχαχ έχω λιώσει.

Πάντως τα ζηλεύω τα τριψιματα diabolic Μπάμπης κτλ αλλά δεν νομίζω ποτέ να τα καταφέρω!
θα τα καταφέρεις, είναι απλά θέμα ψυχαναγκασμού....θα σου μεταφέρω την προσωπική μου εμπειρία για να καταλάβεις τι θέλω να πω.....από τα παιδικά μου χρόνια το τρίψιμο ήταν κάτι μισητό για μένα....γενικότερα με ανατρίχιαζε όπως τριβόταν το γυαλόχαρτο είτε σε μέταλλο είτε σε ξύλο, με ανατρίχιαζε η κιμωλία στο πίνακα κλπ....πάντα κάποιος άλλος ( ο πατέρας μου) έκανε το τρίψιμο και εγώ έκανα το βάψιμο ...

περσι το καλοκαίρι είπα να το ξεπεράσω το θέμα....πήγα και αγόρασα γυαλόχαρτα από 80 ως 800 και άρχισα με ψυχολογική πίεση στον εαυτό μου να τρίβω....έτριψα ακόμη και ξύλα που δεν θα έκανα κάτι απλά να το έχω έτοιμα τριμμένα, έτριψα κορμούς από ελιά από πεύκο..γενικά έτριψα...έτριβα για 4 μέρες πλήρες ωράριο....έτριβα μέχρι να πονάνε και να παθαίνουν αγκύλωση τα δάκτυλα....ε....τώρα πλέον δεν με απασχολεί καθόλου το τρίψιμο και μάλιστα μου αρέσει που το ξύλο γίνεται σαν γυαλί....

Εγώ δεν πάω... Αρνούμαι. :silly::silly:

Άσε που μπήκα να ρίξω μια ματιά και στο κολωνάτο της Bosch κι έχουν ανεβάσει την τιμή... :furious3:

Πολύ ωραίο και γουστόζικο το σκυλάκι σου Κώστα.

Εγώ δεν πάω... Αρνούμαι. :silly::silly:

Άσε που μπήκα να ρίξω μια ματιά και στο κολωνάτο της Bosch κι έχουν ανεβάσει την τιμή... :furious3:

Εγώ την απέρριψα την ιδέα του κολονάτου Μπάμπη. Μου αρκεί η δουλεία που κάνω με το δράπανο στην βάση.

Πολύ όμορφο Παππού!
Τι ράτσα είναι!

Θείε Μπάμπη, δεν σε βλέπω καλά!!! :p

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Νεκτ φτιάξε έναν ξύλινο γάντζο κ ταίριαξε το με την υπόλοιπη κατασκευή με μισοχαρακτή συναρμογή.

*** Μια χαρά έγινε.

Mortise tenon θες να πεις!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πολύ ωραίο και ταιριάζει και με την κουζίνα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να προτείνω μία βελτίωση?
Γιατί εσείς που κάνετε τα μπανανοστάντ δεν κάνετε ένα επιπλέον ερωτηματικό στο κόντρα πλακέ (με ολίγον τι σχηματισμένη υποδοχή) έτσι ώστε να μην χρειάζεται γαντζάκι?