Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Mπραβο Jimmy, πανεμορφα και χριστουγεννιατικα!

Νομιζω οτι με μια τρυπουλα ~2μμ για ματια, ισως να εδειχναν πιο ζωντανα τα κατω ελαφακια.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δημήτρη μπράβο, πολύ όμορφες κατασκευές!

Κάποιο πουλάκι μου είπε ότι τελικά ο κ. Μπάμπης ήταν στο Κ. Βίδας για αρκετή ώρα όλο το πρωί. Έπρεπε να βάλω στοίχημα!

Καλά που μάς τηλεφώνησαν κι έπρεπε να φύγουμα αμέσως, αλλοιώς....
Τέρμα για φέτος, δέν ξαναπάω...:grandpa:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Τελευταίες κατασκευές για φέτος...του χρόνου πάλι...δλδ από μεθαύριο, άντε αντιμεθαύριο :devil-smiley-029:

Το πρώτο είναι από παλετόξυλο και τριαράκι κοντραπλακέ βαμμένα με έγχρωμα συντηρητικά ξύλου και το δεύτερο από εξαράκι κοντραπλακέ βαμμένο με βελατούρα και περασμένο με χρυσό σπρέι.

Γέμισε το τραπέζι με όμορφα πράγματα. Μπράβο.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δημήτρη μπράβο, πολύ όμορφες κατασκευές!

Καλά που μάς τηλεφώνησαν κι έπρεπε να φύγουμα αμέσως, αλλοιώς....
Τέρμα για φέτος, δέν ξαναπάω...:grandpa:

Ε μην ορκίζεσαι.
Κι αυριο μέρα ειναι.
Και δεν θα χιονίζει...

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Και σε σημερινές τιμές θα είχαν 6+ ευρώ το κιλό. Τότε όλοι θέλαμε μπανάνα και δεν είχαμε. Τώρα τις έχουμε σιχαθει.

Είχα πάει μια βδομάδα στο Λονδίνο για ένα σεμινάριο κι έτρωγα συνεχώς ότι δεν έβρισκα στην Ελλάδα.
Chiquita και Pizza Hat. :grandpa:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τελευταία κατασκευή για φέτος η ''Κούπα του Πυθαγόρα '' απο 18αρι έλατο .

Με λίγα λόγια ο Πυθαγόρας μας λέει πώς όποιος πάει για τα πολλά χάνει και τα λίγα , όταν γεμίσουμε την κούπα μέχρι το όριο (μαύρη γραμμή) απολαμβάνουμε αυτό που έχει μέσα , όταν όμως ξεπεράσουμε αυτή τη γραμμή τότε χάνουμε και αυτό που είχαμε πριν.

Πέρα από τον περιορισμό της κατανάλωσης κρασιού μέσα από ένα «έξυπνο ποτήρι», ο Πυθαγόρας ήθελε να διδάξει στους μαθητές του την εγκράτεια και την τήρηση του μέτρου. Οταν ξεπερνιέται το μέτρο πρόκειται για «ύβρις», η οποία έχει ως αποτέλεσμα την τιμωρία, «τίσις». Ολοι οι άνθρωποι οφείλουν να απολαμβάνουν με μέτρο όσα τους παρέχονται δίχως να επιζητούν εναγωνίως περισσότερα , γιατί τότε χάνουν και αυτά που είχαν αποκτήσει
Στο εσωτερικό της υπάρχει χαραγμένη μία γραμμή, η οποία οριοθετεί την ποσότητα του κρασιού.Αν ο χρήστης δεν υπερβεί τη γραμμή, τότε μπορεί να απολαύσει το ποτό του.Ωστόσο, αρκεί μία παραπάνω σταγόνα για να ξεπεράσει τα όριο της γραμμής και τότε η κούπα να αδειάσει, χύνοντας όλο το περιεχόμενο από τη βάση της.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Μπράβο Γιώργο, δεν μας έδειξες πως την κατασκεύασες, Πάντως όταν αρχίσει να τρέχει το βάζεις στο στόμα και πίνεις ότι προλάβεις. χαχα

Λοιπόν κύριοι κατ'αρχην έχω να δηλώσω ότι μου έφυγε η μαγκιά, πονάω παντού, αλλά τελείωσα με τις κοπές. Μόνο για την πρόσοψη χρειάστηκαν 38 (αν μέτρησα καλά) εσωτερικές και σχεδόν όλες με πολύ κλειστές καμπύλες και σχέδια. Για τα πλαϊνά δεν μέτρησα αντίστοιχα. Αυτο που με γονάτισε όμως ήταν το χερούλι. Δεν κοβόταν με τίποτα. Τώρα πρέπει να λιμαριστουν και να τριφτουν όλα τα γρεζια από τις κοπές, να περαστεί με γυαλοχαρτο στις ακμές προκειμένου να εφαρμόσουν όλες οι έδρες καλά μεταξύ τους, να γίνουν οι κολλήσεις και φυσικά το φινίρισμα, για το οποίο δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω.
Το έστησα όμως πρόχειρα για να πάρουμε μία γεύση από το πως περίπου θα ειναι...

IMG_20161230_230521040.jpg

Δεν ξανακάνω άλλες κοπές φέτος, εκτός αν αφορούν φαγώσιμα. Άλλα ξύλα δεν κόβω, τα είδα όλα. Από του χρόνου πάλι. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή του Μπάμπη και θα πάω διακοπές...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δεν ξανακάνω άλλες κοπές φέτος, εκτός αν αφορούν φαγώσιμα. Άλλα ξύλα δεν κόβω, τα είδα όλα. Από του χρόνου πάλι. Θα ακολουθήσω τη συμβουλή του Μπάμπη και θα πάω διακοπές...

Έμ, άκου τον παλιό... Ξέρει τι σου λέει. :grandpa:

Φοβερό είναι! Μόνο που το κοιτάζω με πιάνει τρέλα...

Οτι και να πούμε είναι λίγο. Ρολόι ανεκτίμητης αξίας. Φανταστικό. :grinning-smiley-043:

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Τελειο κωστα!κοσμημα!!

Καλημέρα κ Χρόνια πολλά. Παρα πολύ όμορφο.
Και του χρόνου με υγεία.

Συγχαρητήρια Κώστα πανέμορφο :award:

Σουπερ κατασκευη, τυφλα να εχουν οι ελβετοι ορολογοποιοι!

Λοιπόν κύριοι κατ'αρχην έχω να δηλώσω ότι μου έφυγε η μαγκιά, πονάω παντού, αλλά τελείωσα με τις κοπές. Μόνο για την πρόσοψη χρειάστηκαν 38 (αν μέτρησα καλά) εσωτερικές και σχεδόν όλες με πολύ κλειστές καμπύλες και σχέδια. Για τα πλαϊνά δεν μέτρησα αντίστοιχα. Αυτο που με γονάτισε όμως ήταν το χερούλι. Δεν κοβόταν με τίποτα. Τώρα πρέπει να λιμαριστουν και να τριφτουν όλα τα γρεζια από τις κοπές, να περαστεί με γυαλοχαρτο στις ακμές προκειμένου να εφαρμόσουν όλες οι έδρες καλά μεταξύ τους, να γίνουν οι κολλήσεις και φυσικά το φινίρισμα, για το οποίο δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι θα κάνω.

View attachment 136128

Πολλά πολλά μπράβο είναι πανέμορφο... Ε ρε κάτι πλάκες να δεις που θα μας κάνετε να πάρουμε όλοι σεγα!

Πανέμορφο Κώστα.

View attachment 136128

Γου Α ου
Σε πιστεύω ότι σου εφυγε το κλαπετο