Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Εψαχνα για μικρο σετακι κατσαβιδιου και κατσαβιδολαμες.
Κατσαβιδι ειχα, μυτες ειχα πηρα την αναγκη και την εκανα πραξη φτιαχνοντας για το δικο μου σετ.

Πλαινα φιλετα απο ξυλο οξιας και "καπακια" απο κοντρα πλακαζ ντουλαπας πενηντα βαλε χρονων.
Μαγνητακια για κλεισιμο μιας και δεν ηξερα πως να το φτιαξω ωστε να κλεινει. Μεντεσαδακια δεν ειχα ουτε θεωρησα πως θα μπορουσαν να μπουν ευκολα.
Γεμιση απο αφρωδες υποστρωμα και περασμενο με διαφανο βερνικι νερου για προστασια.

Ωραίος ο μάστορας :a0210:,αν καί θα μπορούσες νά βάλεις πολύ μικρά μεντεσεδάκια,οι ενώσεις είναι όλες μόνο μέ ξυλόκολλα να φανταστώ.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Νεκτάριε πολύ ωραίο. Μην σου πω να του κάνες κ καμιά τσαχπινιά με τον πυρογραφό σου έτσι για να σε θυμάται δηλαδή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Ωραίος ο μάστορας :a0210:,αν καί θα μπορούσες νά βάλεις πολύ μικρά μεντεσεδάκια,οι ενώσεις είναι όλες μόνο μέ ξυλόκολλα να φανταστώ.

Μονο κολλα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νεκτάριε πολύ ωραίο. Μην σου πω να του κάνες κ καμιά τσαχπινιά με τον πυρογραφό σου έτσι για να σε θυμάται δηλαδή.

Το σκεφτηκα, κατι εχω στο μυαλο μου...

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Έξυπνο αυτό με τα μαγνητακια!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Τελικα το περιγραμμα τους πως το εκανες στο αφρώδες υλικο;

Οι μυτες ειναι με τεσσαρι τρυπανι. Το περιγραμμα εγινε με ελευθερο χερι και μικροβελτιωση μετα απο τη πρωτη δοκιμη. Τομκοψιμο του αφρο εγινε με τη πριονοκορδελα. Αριστο κοψιμο.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ ωραίο το κουτάκι Νεκ... :a0210:
Για τα μαγνητάκια έχω κάποιες επιφυλάξεις, δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι λειτουργικό. Φοβάμαι οτι το καπάκι θα μετακινείται με το παραμικρό.

Πολύ ωραίο το κουτάκι Νεκ... :a0210:
Για τα μαγνητάκια έχω κάποιες επιφυλάξεις, δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι λειτουργικό. Φοβάμαι οτι το καπάκι θα μετακινείται με το παραμικρό.

Ναι μεν αλλα. Ειναι αρκετα δυνατα, το σηκωνω απο το "καπακι" και κραταει το κυριως σωμα με το περιεχομενο. Βασικα αυτο θα ειναι σε καποιο συρταρι στο σπιτι για οικιακες εργασιες. Κατι για σαν home edc box.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ναι μεν αλλα. Ειναι αρκετα δυνατα, το σηκωνω απο το "καπακι" και κραταει το κυριως σωμα με το περιεχομενο. Βασικα αυτο θα ειναι σε καποιο συρταρι στο σπιτι για οικιακες εργασιες. Κατι για σαν home edc box.

BΑλε 2 φιλετακια στο καπακι εσωτερικα να εξεχουν 3-4 χιλιοστα και να θηκιαζουν με το εσωτερικο το κουτιου ή 4 μικρα πηαχακια σαν πλακε καβιλιες στις 4 γωνιες. Ετσι θα μενει ακινητο και θα βγαινει μονο προς τα πανω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

BΑλε 2 φιλετακια στο καπακι εσωτερικα να εξεχουν 3-4 χιλιοστα και να θηκιαζουν με το εσωτερικο το κουτιου ή 4 μικρα πηαχακια σαν πλακε καβιλιες στις 4 γωνιες. Ετσι θα μενει ακινητο και θα βγαινει μονο προς τα πανω.

Το σκεφτηκα και αυτο, αλλα εν τελη δεν θα το κανω. Η συγκρατηση μου αρκει αυτη.

Ο αφρός τι είναι Νεκ?
Περίεργο που τρυπαει με τρυπάνι.

Υποστρωμα απο τα τζαμπο...:afro:

Να προσθεσω πως το κατσαβιδι ειναι απο τα πρωτα μου. Αγορασμενο σε σετ απο τα λιδλ καπου γυρω στο 2000. Οι μυτες ειναιναπο κινεζικες συλλογες, ryobi, dewalt αλλα και wurth...

Τέλειο το κουτάκι! Μου έδωσες ιδέες για 2-3 εργαλεία που δεν έχω θήκες!!

Για συρτάρι μια χαρά είναι...
Νόμισα οτι θε είναι χύμα σε καμιά τσάντα με εργαλεία.

Φοβερό το 3-d παζλ με τις μισοχάρακτες.

Εγώ για να μην σκουριαζω, μιας και τις τελευταίες μέρες δεν έχω φτιάξει κάτι, έκανα μία βάση για tablet βασισμένη στο σχέδιο του Μαστρο-Steve.

IMG_20170130_214025620.jpg

IMG_20170130_214130543.jpg

IMG_20170130_214138468.jpg

IMG_20170130_214201586.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ωραια ιδεα και υλοποιηση !!!!!!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σήμερα αθηνα και χαλαρος είπα να φτιάξω ενα παζλ-παιχνίδι βασισμενο στις μισοχαρακτες ώστε να "κλειδώνουν" ολα τα κομμάτια απο τα "να φτιάξω" προτζεκτακια .
Πάντρεμα 2 ξυλων , μορφοποιηση με σκαρπελα , τρυπημα με 7αρι τρυπανι , τριψιμο , πέρασμα με teak oil και βουαλα .
Μέγιστες διαστάσεις φτιαγμενο 4,5x4,5χ4,5 cm .
Διαστάσεις καθε κομματιού 4,5x1,7x0,5 cm

Πολύ έξυπνο & όμορφο.

Εγώ για να μην σκουριαζω, μιας και τις τελευταίες μέρες δεν έχω φτιάξει κάτι, έκανα μία βάση για tablet βασισμένη στο σχέδιο του Μαστρο-Steve.

Ωραία η προπόνηση σου Vrass! αν & σε φοβήθηκα ότι θα πήγαινες σε ένα νέο πολύ δύσκολο ρολόι που ανέβασε ο Steve.

Σήμερα αθηνα και χαλαρος είπα να φτιάξω ενα παζλ-παιχνίδι βασισμενο στις μισοχαρακτες ώστε να "κλειδώνουν" ολα τα κομμάτια απο τα "να φτιάξω" προτζεκτακια .
Πάντρεμα 2 ξυλων , μορφοποιηση με σκαρπελα , τρυπημα με 7αρι τρυπανι , τριψιμο , πέρασμα με teak oil και βουαλα .
Μέγιστες διαστάσεις φτιαγμενο 4,5x4,5χ4,5 cm .
Διαστάσεις καθε κομματιού 4,5x1,7x0,5 cm

upload gif

Πολύ ωραία κατασκευή και πρωτότυπη Ηλία.

Κώστα, ωραία, πρακτική κατασκευή και πάρα πολύ χρήσιμη.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Πολύ έξυπνο & όμορφο.

Ωραία η προπόνηση σου Vrass! αν & σε φοβήθηκα ότι θα πήγαινες σε ένα νέο πολύ δύσκολο ρολόι που ανέβασε ο Steve.
Νεο και δυσκολο;!;!;
Μπαινω να δω... ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δυό παζλ μεγέθους Α3 για τη μικρή μου κόρη.puzzle.jpg

Μπράβο σέ όλους σας κύριοι. :SFGSFGSF: