Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μιχάλη νά σαι καλά,μέ ενδιαφέρει τό αποτέλεσμα στό συγκριτικό τέστ.

Πρωτότυπο Εμπεδοκλή τό σχέδιο.

Ωραιο βγηκε Σπυρο, μπραβο, και η βαση του εδωσε αλλο αερα.

attachment.php

Με την κολλα δεν θα εχεις προβλημα, αφου το εργο θα εκτειθεται, δεν θα ειναι σε χερια.
Την ειχα παθει και εγω ετσι με μουστακια γατου!! Δεν ειναι ευκολο να κοντρολαρεις τη σεγα καμμια φορα σε τοσο λεπτα σημεια.

Δεν εχω καποιο οργανο, αλλα ουτε καν σκεφτομαι να φτιαξω κατι, εστω υποτυπωδες.
Θα δοκιμασω με το χερι και μετα με τη ματσολα, με οσο πιο ισοδυναμα χτυπηματα μπορω :))

Νομιζω οτι ενα γενικοτερο συμπερασμα θα βγει ουτως η αλλως.

Τς τς τς...

http://www.youtube.com/watch?v=6cAUz_eCmbw

http://www.youtube.com/watch?v=cRPgCMmbeyQ

http://www.youtube.com/watch?v=apsH8eBfjVA

http://www.youtube.com/watch?v=_vIszsybR4M

Ψηφίζω titebond
Hρθε η ωρα να δουμε τι λενε οι διαφορες ξυλοκολες και εαν οι πολυδιαφημισμενες μαρκες οντως κανουν διαφορα.

Δοκιμη ξυλοκολλων μεταξυ Titebond III, Bison, Kινεζικη και UHU. Θα κολληθουν παραλληλα τα ξυλmακια (πευκο) που πατανε οι κολλες.
Το αποτελεσμα του τεστ αυριο. Θα αφησω ολη νυχτα τα τεμαχια πανω στη μεγγενη.

32367847950_77210d5bcf_b.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σωτήρη έγραψες. Οι Αμερικανοί τις περνάνε τις επιφάνειες με mineral oil, το οποίο είναι φαρμακευτική παραφινη, πόσιμη και κοστίζει περίπου 6 το λίτρο.
Βέβαια από την στιγμή που έχουμε ελαιόλαδο σε αφθονία, πολύ καλά έκανες και το περασες με αυτό.
3.99 το μισό λίτρο

http://www.ikea.gr/eidi-kouzinas/ma...-epeks-sias-ksyloy-eswteriki-xrisi-1139/2270/

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Τελικά φινιρίστηκε, περάστηκε με λίγο με λίγο λαδάκι και είναι έτοιμο. (μένει να ξύσω λίγο τις κόλλες)View attachment 137562

Μπράβο Σπύρο. Όμορφο έγινε κ η όποια αστοχία δεν φαίνεται.

Έχω δει δεκάδες βίντεο απο ανθρώπους που φτιάχνουν cutting boards,μόνο κόλλα βάζουν όλοι.Μιχάλη νομίζω πως με ένα δυναμόμετρο βαρέος τύπου μπορείς να κάνεις πολύ αξιόπιστο τέστ για αντοχή τόσο στον εφελκυσμό όσο και στη στρέψη.

Μικροκατασκευή δεν το λες,αλλά δεν ήξερα που να το ποστάρω,έπιπλο δεν είναι,στο diy δεν το ήθελα καθώς δεν είναι αμιγώς χρηστικό αντικείμενο,το βάζω εδώ λοιπόν..Φωτιστικό απο θαλασσόξυλα,βάση οξυάς,καλώδιο-σχοινί και καπέλο απο λινό ύφασμα..Με παίδεψε αρκετά καθώς η στερέωση των κλαδιών στη βάση δεν ήταν εύκολη,έπεσε πολύ σκάψιμο με σκαρπέλα,ρούτερ και τρυπάνι.Το ντουί στερεώθηκε με σωληνομαστό και παξιμάδι που χωνεύτηκε στο ξύλο,και όλη η κατασκευή έχει δουλίτσα και απο κάτω,αλλά είμαι μόνος και δε μπορώ να το φωτογραφήσω εκεί.Περάστηκε με τρια χέρια teak oil καθώς ήθελα να διατηρήσω το φυσικό χρώμα των ξύλων.Ελπίχω να σας αρέσει,συγχωρήστε σας παρακαλώ την άθλια ποιότητα των φωτογραφιών του κινητού μου,το αδικούν πολύ.

Attachments

• IMG_20170204_190332.jpg
    IMG_20170204_190332.jpg
    202.9 KB · Views: 138
  • IMG_20170207_012945.jpg
    IMG_20170207_012945.jpg
    144.3 KB · Views: 138
  • IMG_20170207_013112.jpg
    IMG_20170207_013112.jpg
    222.3 KB · Views: 136
  • IMG_20170207_013716.jpg
    IMG_20170207_013716.jpg
    181.3 KB · Views: 139
  • IMG_20170207_013824.jpg
    IMG_20170207_013824.jpg
    224.5 KB · Views: 138
  • IMG_20170207_013854.jpg
    IMG_20170207_013854.jpg
    147.7 KB · Views: 139
  • IMG_20170207_013923.jpg
    IMG_20170207_013923.jpg
    134.7 KB · Views: 138
  • IMG_20170207_014024.jpg
    IMG_20170207_014024.jpg
    221.5 KB · Views: 139
  • IMG_20170207_012309.jpg
    IMG_20170207_012309.jpg
    230.6 KB · Views: 137
  • IMG_20170207_015132.jpg
    IMG_20170207_015132.jpg
    146.5 KB · Views: 137

Ωραιότατο Νικόλα το γλυπτό !!! Καλλιτεχνική δημιουργία !!! :worshippy:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

"ΑΡΓΕΙΣ" ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΊΣ.

Πολλά, πολλά μπράβο.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μιχάλη περιμένουμε αποτελέσματα. Πιο πολύ για το αν αξίζει η Titbond τα λεφτά της.

Ωραίο Σπύρο, σίγουρα θα στολίσει γραφείο αστυνομικού. Μακάρι να ήταν "to serve and protect" για τον λαό και όχι έτσι όπως την έχουν καταντήσει.

Τώρα πες μου, ποιος θα σε έβλεπε να κουβαλάς ένα κλαδί στην παραλία θα περίμενε να δει το κλαδί σαν φωτιστικό;
Μπράβο Νικόλα.
Πες μας και τις διαστάσεις του.

καταπληκτικό Νίκο !! πανέμορφο!

Πολυ ομορφο, πρωτοτυπο και το καλωδιο του ρευματος μοιαζει με σχοινι που αγκαλιαζει και ταιριαζει με το ξυλο!!

Θυμαμαι που εσερνες το θαλασσοξυλο Νικο :)))

Μπράβο παιδιά, συγχαρητήρια. :ernaehrung004:
Σπύρο, ζηλεύω την υπομονή σου...
Νικόλα ζωγράφισες...
Δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα αυτού του είδους οι κατασκευές αλλά μου αρέσουν οι άνθρωποι που κάνουν αυτές τις κατασκευές. Αυτοί που δεν αρκούνται σε μια αντιγραφή κάποιου σχεδίου ή κάποιου έτοιμου αλλά βάζουν μυαλό φαντασία και ψυχή.

Μικροκατασκευή δεν το λες,αλλά δεν ήξερα που να το ποστάρω,έπιπλο δεν είναι,στο diy δεν το ήθελα καθώς δεν είναι αμιγώς χρηστικό αντικείμενο,το βάζω εδώ λοιπόν..Φωτιστικό απο θαλασσόξυλα,βάση οξυάς,καλώδιο-σχοινί και καπέλο απο λινό ύφασμα..Με παίδεψε αρκετά καθώς η στερέωση των κλαδιών στη βάση δεν ήταν εύκολη,έπεσε πολύ σκάψιμο με σκαρπέλα,ρούτερ και τρυπάνι.Το ντουί στερεώθηκε με σωληνομαστό και παξιμάδι που χωνεύτηκε στο ξύλο,και όλη η κατασκευή έχει δουλίτσα και απο κάτω,αλλά είμαι μόνος και δε μπορώ να το φωτογραφήσω εκεί.Περάστηκε με τρια χέρια teak oil καθώς ήθελα να διατηρήσω το φυσικό χρώμα των ξύλων.Ελπίχω να σας αρέσει,συγχωρήστε σας παρακαλώ την άθλια ποιότητα των φωτογραφιών του κινητού μου,το αδικούν πολύ.

Δεν έχω λόγια, πραγματικά...είναι πανέμορφο, από τα ωραιότερα που έχω δει.. ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ !

Πολυ ομορφη ιδεα και κατασκευη και πετυχες να το δεσεις αψογα σαν συνολο !Υπεροχο!

Σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια παιδιά,πραγματικά χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!Δεν είναι το μεγάλο ξύλο που έσερνα,εκείνο περιμένει περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να αρχίσω να το δουλεύω,είναι τεράστιο.Αυτό εδώ είναι απο μεταγενέστερη εξόρμηση,υπάρχει και δική του φωτογραφία στην παραλία μαζί με άλλα στο "τι παραλάβαμε σήμερα".
Παναγιώτη το μήκος του είναι 130cm και το ύψος του 90cm περίπου.
Μπάμπη με τιμάς!

Πολύ μου αρέσει τόσο λόγω του ξύλου, αλλά κυρίως λόγω του δεσίματος μεταξύ τους. Εξαιρετική και η επιλογή του καλωδίου, είναι συνήθως ο αδύναμος κρίκος σε αυτές τις κατασκευές, εδώ έχει δέσει τέλεια. Περιμένουμε και το μεγάλο...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Νικο, πολυ καλλιτεχνικη δημιουργικη κατασκευη. Απο εμας ολους εδω μεσα νομιζω εχεις την πιο καλλιτεχνικη προσεγγιση στις κατασκευες.
Δεν φαινεται καλα το χρωμα λογω φωτισμου στη βαση. Ειναι πιο ανοιχτοχρωμη η οχι? Γιατι νομιζω ταιριαζει καλυτερα το ιδιο σκουρο χρωμα με το πανω μερος.