Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ευχαριστώ και πάλι παιδιά!Γιάννη να είσαι καλά,όλα είναι στο φυσικό τους χρώμα,περασμένα με teak oil.Το μεγάλο θαλασσόξυλο είναι σκούρο απο τη φύση του,και με παράξενη υφή,δε μπορώ να καταλάβω τι είναι,το στήριγμα είναι λευκό,και η βάση οξυά,ανοιχτό καφέ δηλαδή..Προβληματίστηκα πολύ για το αν θα έπρεπε να τα βάψω,και γι αυτό τελικά αποφάσισα να τα αφήσω στο φυσικό τους..

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μικροκατασκευή δεν το λες,αλλά δεν ήξερα που να το ποστάρω,έπιπλο δεν είναι,στο diy δεν το ήθελα καθώς δεν είναι αμιγώς χρηστικό αντικείμενο,το βάζω εδώ λοιπόν..Φωτιστικό απο θαλασσόξυλα,βάση οξυάς,καλώδιο-σχοινί και καπέλο απο λινό ύφασμα..Με παίδεψε αρκετά καθώς η στερέωση των κλαδιών στη βάση δεν ήταν εύκολη,έπεσε πολύ σκάψιμο με σκαρπέλα,ρούτερ και τρυπάνι.Το ντουί στερεώθηκε με σωληνομαστό και παξιμάδι που χωνεύτηκε στο ξύλο,και όλη η κατασκευή έχει δουλίτσα και απο κάτω,αλλά είμαι μόνος και δε μπορώ να το φωτογραφήσω εκεί.Περάστηκε με τρια χέρια teak oil καθώς ήθελα να διατηρήσω το φυσικό χρώμα των ξύλων.Ελπίχω να σας αρέσει,συγχωρήστε σας παρακαλώ την άθλια ποιότητα των φωτογραφιών του κινητού μου,το αδικούν πολύ.

Παρα πολυ ωραιο και εχει δεσει και με το χωρο!

Tελειωσε το τεστακι με τις ξυλοκολλες.
Παρακατω ειναι η ονομασια και ο χρονος που πρωτοανοιχτηκε το καθε μπουκαλι:

Titebond ΙΙΙ, ~2 μηνες
Βison, ~12 μηνες
Κινεζικη/no name, ~8 μηνες
UHU, ~4 χρονια!!

32385404890_4696766402_b.jpg

Η παραπανω ειναι και η σειρα καταταξης. Τα 4 ξυλα στερεωμενα με σφιγκτηρες δεχονταν σφυριες με μικρη βαριοπουλα με αυξανομενη ενταση.
Για την ακριβεια η UHU και η titebond εδειξαν τεραστια αντοχη στα πανωτα και διαρκειας χτυπηματα με τη μικρη βαριοπουλα.
Η Κινεζικη/noname εφυγε πρωτη μετα απο αρκετα δυνατα χτυπηματα με ματσολα. Μετα χρησιμοποιηθηκε μικρη βαριοπουλα οπου η Βison εφυγε δευτερη μετα απο καμμια 10 χτυπηματα.
Τελος, χρειαστηκε αρκετο ζορι και παρα πολλες σφυρες μεταξυ της titebond III και της UHU. Σε καποια φαση το ξυλο της titebond κοπηκε στη μεση. Ισως ηταν το ξυλο και οχι η κολληση.
Μετα συνεχισαν οι σφυριες μονο στο τεμαχιο με την UHU, τοσο δυνατες οσο επετρεπε η προχειρη στηριση του τεμαχιου. Η αντοχη της συνδεσης...απιστευτη!!

Εδω η πρωτη κολλα που εφυγε. Η κινεζικη. Χρησιμοποιηθηκε ματσολα.
Πριν το τεστ, καθε τεμαχιο στερεωθηκε και τρυπηθηκε επιτυχως με 8αρι τρυπανι με ολη τη δυναμη που θα εβαζε κανεις με ενα πολυχρησιμοποιημενο 8αρι ξυλοτρυπανο.
31922377574_c67532538f_b.jpg

Η ματσολα δεν ηταν αρκετη για τις 3 εναπομεινασες κολλες και ετσι χρησιμοποιησα μια βαριοπουλα με κεφαλη 1 κιλου (συνολικο βαρος ~1.3κιλα).
Μετα απο καμμια δεκαρια αλεπαλληλα χτυπηματα και ελαφρως αυξανομενης εντασης, η συνδεση με την bison εσπασε.
32765769275_1227b2a088_b.jpg

Τελικα το τεστ κατεληξε με την UHU και την Τitebond III και νομιζα οτι δεν θα υπηρχε νικητης.
Πολλα χτυπηματα αυξημενης εντασης με τη βαριοπουλα στο οριο που αντεχε η συνδεσμολογια που τα ειχα στερωσει, μεχρι που εσπασε στη μεση το ξυλο της Titebond III.
Mαλλον ηταν αστοχια του ξυλου (πευκου) που ειχε αδυνατισει με την 8αρα τρυπα, παρα της συνδεσης, δεν ειμαι σιγουρος.

31951514243_522a6290e3_b.jpg

Παντως ειναι απιστευτο το ποσο ζορι μπορει να τραβηξει μια παραλληλη κολληση με ξυλοκολλα και μονο!! Λες και τα δυο τεμαχια γιναν ενα σωμα.
Με εξεπληξε ευχαριστα η ξυλοκολλα UHU που παρ´ολο που την εχω γυρω στα 4 χρονια, εδειξε να ειναι τοσο ποιοτικη και δυνατη οσο η πολυδιαφημισμενη titebond.

Για την ιστορια, ολα τα τεμαχια κολληθηκαν με ενα λεπτο στρωμα κολλας και απο τις δυο πλευρες και κρατηθηκαν με σφιγκτηρες για περιπου 12 ωρες πριν μπουν στην δοκιμασια.
Κραταω σαν αποτελεσμα του τεστ, οτι οι επωνυμες κολλες ειναι πολυ ισχυρες σε πολλαπλασιο βαθμο απο τις noname ξυλοκολλες που βρισκονται στο super market.
Περιττο να πω οτι το τεστ εγινε κατω απο ενα εντελως ερασιτεχνικο σκηνικο αλλα οσο πιο αντικειμενικα και δικαια ηταν δυνατον.

Εχω αποφασισει επισης να ξανακανω ενα τεστ μεταξυ titebond ΙΙΙ και UHU με ξυλο οξιας αυτη τη φορα. Σε καθετη αλλα και παραλληλη συνδεση.

Νομίζω ότι το τεστ Μιχάλη έγινε όσο πιο σωστά και δίκαια γινόταν και τα αποτελέσματα πολύ χρήσιμα. Εγώ πίστευα ότι θα ξεκολλάγανε πολύ πιο εύκολα σε αυτού του είδους την σύνδεση. :worshippy:

Νίκο συγχαρητήρια πανέμορφο έγινε καί πολύ πρωτότυπο :SFGSFGSF:

Μιχάλη πολύ χρήσιμα συμπεράσματα βγάλαμε από τό τέστ,να σαι καλά καί ευχαριστούμε.

Μικροκατασκευή δεν το λες,αλλά δεν ήξερα που να το ποστάρω,έπιπλο δεν είναι,στο diy δεν το ήθελα καθώς δεν είναι αμιγώς χρηστικό αντικείμενο,το βάζω εδώ λοιπόν..Φωτιστικό απο θαλασσόξυλα,βάση οξυάς,καλώδιο-σχοινί και καπέλο απο λινό ύφασμα..Με παίδεψε αρκετά καθώς η στερέωση των κλαδιών στη βάση δεν ήταν εύκολη,έπεσε πολύ σκάψιμο με σκαρπέλα,ρούτερ και τρυπάνι.Το ντουί στερεώθηκε με σωληνομαστό και παξιμάδι που χωνεύτηκε στο ξύλο,και όλη η κατασκευή έχει δουλίτσα και απο κάτω,αλλά είμαι μόνος και δε μπορώ να το φωτογραφήσω εκεί.Περάστηκε με τρια χέρια teak oil καθώς ήθελα να διατηρήσω το φυσικό χρώμα των ξύλων.Ελπίχω να σας αρέσει,συγχωρήστε σας παρακαλώ την άθλια ποιότητα των φωτογραφιών του κινητού μου,το αδικούν πολύ.

Νικόλα πολυ ωραίο , μπράβο !

Εχω αποφασισει επισης να ξανακανω ενα τεστ μεταξυ titebond ΙΙΙ και UHU με ξυλο οξιας αυτη τη φορα. Σε καθετη αλλα και παραλληλη συνδεση.

Θα σου πρότεινα να βάλεις στο παιχνίδι και την (ελληνική) Atlacoll :fahne90:

Ωραία δοκιμασία πάντως! Αν έχεις νεύρα, ξεδίνεις!! :violent-smiley-030:

Θα σου πρότεινα να βάλεις στο παιχνίδι και την (ελληνική) Atlacoll :fahne90:

Ωραία δοκιμασία πάντως! Αν έχεις νεύρα, ξεδίνεις!! :violent-smiley-030:

+1 σέ όλα συμφωνώ μέ τόν Κυριάκο,καί μάλιστα ήθελα νά τό πώ και εγώ γιά τήν Αtlacoll και μάλιστα την 45 μιάς καί μόνον αυτήν χρησιμοποιώ,αλλά λέω μήν τόν κουράζουμε τόν Μιχάλη.

Ημουν σιγουρος για την titebond! Εδω και χρονια ειναι η νουμερο 1 εταιρεια στις κολλες οργανοποιιας. Η απλη η original μπαινει σε κιθαρα που εχει μονιμα ταση χορδων 45-50 κιλα το λιγοτερο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ημουν σιγουρος για την titebond! Εδω και χρονια ειναι η νουμερο 1 εταιρεια στις κολλες οργανοποιιας. Η απλη η original μπαινει σε κιθαρα που εχει μονιμα ταση χορδων 45-50 κιλα το λιγοτερο.

Ποιό χρώμα είναι η απλή.
Για πείτε, πόσα χρώματα Titebond υπάρχουν και τι κάνει το κάθε χρώμα;

Ποιό χρώμα είναι η απλή.
Για πείτε, πόσα χρώματα Titebond υπάρχουν και τι κάνει το κάθε χρώμα;

Βρήκα κάτι εδώ.

Ολίγη άμμος, ολίγον γυαλί, ολίγη συμήδα, πολλές μετρήσεις διαστάσεων και ακόμα περισσότερη υπομονή.... Έτοιμη και αυτή η κατασκευή.

IMG_20170208_244348151.jpg

Από μικρός είχα κάτι με τις κλεψύδρες. Μου άρεσε να τις κοιτάω να αδειάζουν, άλλες πιο αργά, άλλες πιο γρήγορα, πάντα κάτι με τράβαγε πάνω τους. Πάντα έβρισκα μικρές πλαστικές και σπανίως μεγάλες οι οποίες ήταν όμορφες και πανάκριβες.
Τώρα έχω τη δικιά μου.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

:SFGSFGSF:Vrass, γειά στα χέρια σου. Μορφοδουλεμένο πολύ και κομψό. Και τώρα που πήρες το κολάϊ, γιατί δεν κάνεις κι ένα με μασίφ ξύλο; Η οξιά, για παράδειγμα, θα ανεδείκνυε πολύ και το όμορφο design, και την προσεγμένη εκτέλεσή σου. Μια σκέψη… :SFGSFGSF:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Vrass! Καλημέρα. Πολύ όμορφο έγινε. H κλεψύδρα προ-υπήρχε ?
Αν όχι, από που ? link ?