Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Η κατασκευή είναι η συρταριέρα για κοκοψίνια Κώστα.Οι πυρογραφίες δίπλα είναι απλά πειράματα,αν και σκέφτομαι να διακοσμήσω την συρταριέρα με κάτι τέτοιο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ένα μικρό ξυλόγλυπτο από ξύλο οξιάς για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου (λίγο εταιροχρονισμένα βέβαια).
:a0210:

Μπράβο σέ όλους συνάδελφοι.:a0210:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Η κατασκευή είναι η συρταριέρα για κοκοψίνια Κώστα.Οι πυρογραφίες δίπλα είναι απλά πειράματα,αν και σκέφτομαι να διακοσμήσω την συρταριέρα με κάτι τέτοιο.

Όμορφη η συρταριέρα, αλλά αν οι πυρογραφίες αυτές είναι ...απλά πειράματα, τότε οι κανονικές πως θα είναι! :SFGSFGSF:

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Ποιο απολα γιατι εγω κοιτω το ντουλαπι με τα κουτακια και τρελαθηκα!
Η συρταριέρα είναι η κατασκευή Νεκτάριε.
Όλα τα συρταράκια είναι χωρισμένα στα τρία (εκτός των δύο μεγάλων που θα φιλοξενήσουν γυαλόχαρτα και dremelοεξαρτήματα) με διαχωριστικά που μπαίνουν και βγαίνουν για καλύτερη οργάνωση κοκοψινακίων!
IMG_20170219_204726.jpg

Μου αρεσει πολυ η συρταριερα μπραβο!!!

Πολύ όμορφη η συρταριέρα. Μπορεί να φτιάξω και εγώ καμία μιας και έχω αρκετό κόντρα πλακέ 4 mm.
Επιπλέον στον πάγκο έχω πολλά μικροπράγματα που θέλουν οργάνωση.

Πολυ ωραία η συρταριερα. Τα συρταρακια πως τα κατασκευασες; Δηλ. Τι είδους ενώσεις έκανες ;

Sent from my iPad using Tapatalk

Όμορφα πράγματα! Δημήτρη μια που τα καταφέρνεις στην πυρογραφία, κάνε και το ντουέτο Statler / Waldorf (αφού έχεις και το nickname)!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δημήτρη η υπομονή σου στις κατασκευές δεν παίζεται. Τι να πρώτο σχολιάσει κανείς; Τις πυρογραφίες ή την συρταριέρα; :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Πολυ ωραία η συρταριερα. Τα συρταρακια πως τα κατασκευασες; Δηλ. Τι είδους ενώσεις έκανες ;
Ουσιαστικά είναι απλά κολλημένα και καρφωμένα.Απλά έκανα κι ένα αυλάκι στα πλαινά κομμάτια (λιγότερο από 2 mm με τη βάση ρουτερ της dremel) και έγινε "κάτι σαν" μισοχαρακτή.Δεν ξέρω αν αυτό προσθέτει κάτι,αλλά έτσι κι αλλιώς ούτε βάρος έχουν να σηκώσουν,ούτε καμιά ιδιαίτερη δύναμη θα ασκηθεί εκεί.
Όμορφα πράγματα! Δημήτρη μια που τα καταφέρνεις στην πυρογραφία, κάνε και το ντουέτο Statler / Waldorf (αφού έχεις και το nickname)!
Μάλλον το avatar μου δεν φαίνεται πολύ καλά,πρόσεξέ το όμως λίγο :ernaehrung004:

οι πυρογραφιεσ καταπληκτικεσ οι συρταριερα ομορφη και πρακτικη μπραβο σου:grinning-smiley-043

Μάλλον το avatar μου δεν φαίνεται πολύ καλά,πρόσεξέ το όμως λίγο :ernaehrung004:

Είμαι μύωψ μέγας και μου φαίνεται!

Νικόλα αφού δεν φαίνεται το avatar,δες τις γεροντάρες και σε βάζο:
IMG_20170221_131624.jpg
(έχω βάλει μια πετσέτα μέσα γιατί στη φώτο δεν φαινόταν καλά το σχέδιο.)

να ανεβάσω κι εγώ τα τελευταία μου κατορθώματα.
δύο ανθοδοχεία από κ.π. με φτελιά ύψους 23 & 28 εκ. κι ένα διακοσμητικό βάζο ύψος 31 εκ. από φτελιά και λεύκα..

Attachments

• P1010056.jpg
    P1010056.jpg
    125.1 KB · Views: 151
  • P2200063.jpg
    P2200063.jpg
    133.2 KB · Views: 152
  • P2200059.jpg
    P2200059.jpg
    87.5 KB · Views: 150

Παύλο αυτά είναι όντως κατορθώματα!Όποτε ανεβάζεις έργο σου θέλω να βάλω φωτιά στο εργαστήριό μου να γίνει άθως!Θερμά συγχαρητήρια φίλε!
ΥΓ
Τι στράβωσε στο αριστερό;

Mπραβο σου Παυλο!!
Τι βερνικι χρησιμοποιεις και πως το απλωνεις στο ξυλο? Για δωσε info για το φινιρισμα γενικοτερα που κανεις, ειναι πολυ καλο.