Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Aριστουργήματα Παύλο πολλά μπράβο:SFGSFGSF:
Ηθελα νά σέ ρωτήσω πόση ώρα κάνεις συνολικά στό τόρνο μέχρι νά πάρει τήν τελική μορφή ?

Είναι τέλεια! Πολλά πολλά συγχαρητήρια! Δε χορταίνω να τα κοιτάζω!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τορνοσ το όνειρο που ελπίζω να γίνει πραγματικότητα το καλοκαίρι. Παύλο είναι υπεροχα

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παύλο ειναι πολυ ωραία.

Sent from my iPad using Tapatalk

Πολύ ωραίες δουλειές.
Το κόντρα πλακέ δεν είναι λίγο απρόβλεπτο στον τορνο; Πως αντιμετωπίζεις τις σκληθρες που μπορεί να πετάει ανά πάσα στιγμή;

Εγώ ξεκίνησα να δουλεύω το πρόσφατο ρολόι που ανέβασε ο μαστρο-Steve, αλλά με κάποιες (αρκετές) αλλαγές σε διαστάσεις προκειμένου να του βάλω εκκρεμές εσωτερικά. Είμαι περίεργος να δω αν και πως θα βγεί. Ακόμα είναι νωρίς για φωτογραφίες.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ειχα ποσταρει παλαιοτερα αυτο το σχεδιο για ρεσω που ηθελα να κανω.

Υπαρχει κοντρα πλακε 45μμ παχος? Μαλλον εχουν κολληθει 2 λεπτοτερα κοντρα πλακε για να βγει το παρακατω.

original_DSC_0564.jpg

Μιχάλη πρωτότυπο τό σχέδιο :a0210:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ειχα ποσταρει παλαιοτερα αυτο το σχεδιο για ρεσω που ηθελα να κανω.

Υπαρχει κοντρα πλακε 45μμ παχος? Μαλλον εχουν κολληθει 2 λεπτοτερα κοντρα πλακε για να βγει το παρακατω.

http://www.interwood.gr/προϊόντα/επιφάνειες/κόντρα-πλακέ/

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

να ανεβάσω κι εγώ τα τελευταία μου κατορθώματα.
δύο ανθοδοχεία από κ.π. με φτελιά ύψους 23 & 28 εκ. κι ένα διακοσμητικό βάζο ύψος 31 εκ. από φτελιά και λεύκα..

Καθένας στο είδος του και ο Παύλος στον τόρνο. Μπράβο φίλε. :SFGSFGSF:

Mπραβο σου Παυλο!!
Τι βερνικι χρησιμοποιεις και πως το απλωνεις στο ξυλο? Για δωσε info για το φινιρισμα γενικοτερα που κανεις, ειναι πολυ καλο.
δοκιμάζω νέες τεχνικές Μιχάλη. στα κομμάτια που είναι από κ.π. τα πέρασα με φαρμακευτικό παραφινέλαιο, τρίψιμο με πανί και μετά πέρασμα με σπρευ βερνίκι. είδα όμως ότι θέλει πολλά χέρια βερνίκι και στο τελευταίο βάζο το πέρασα πρώτα με αστάρι πολυουραιθάνης με πινέλο 2 χέρια, την άλλη μέρα ένα ψιλό πέρασμα με γυαλόχαρτο και μετά σπρέυ βερνίκι 2 χέρια. και όντως στο τελευταίο η διαφορά έιναι αισθητή προς το καλύτερο.

Aριστουργήματα Παύλο πολλά μπράβο:SFGSFGSF:
Ηθελα νά σέ ρωτήσω πόση ώρα κάνεις συνολικά στό τόρνο μέχρι νά πάρει τήν τελική μορφή ?

όταν φτάσει να μπει το κομμάτι στον τόρνο, σε ένα δίωρο το πολύ έχω τελειώσει περίπου. εξαρτάται και από το μέγεθος βέβαια, αλλά πάνω κάτω τόσο κάνει στο τελικό στάδιο. λέω τελικό γιατί προσθέτω τους κύκλους σταδιακά και κάθε φορά που προσθέτω το βάζω στον τόρνο για στρογγύλεμα και εσωτερικό καθάρισμα.

Πολύ ωραίες δουλειές.
Το κόντρα πλακέ δεν είναι λίγο απρόβλεπτο στον τορνο; Πως αντιμετωπίζεις τις σκληθρες που μπορεί να πετάει ανά πάσα στιγμή;

ναι βγάζει σκλήθρες λίγες αλλά πέφτει τρίψιμο πολύ. πρώτα με 60 για να φύγουν οι σκλήθρες και μετά ακολουθούν 80+100+120+150+240+400 και 800.
αλλά σε μένα είναι εύκολο το τρίψιμο γιατί γυρίζει το κομμάτι κι εγώ κρατώ μόνο το γυαλόχαρτο.

Παυλο ολα αυτα με τον μικρο BOSTON???????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Δηλωνω ενθουσιασμενος.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Συγχαρητήρια Παύλο! Εκπληκτικά τα ανθοδοχεία!

Δεν ξέρω γιατί αλλά έφαγα κόλλημα να κάνω τον Obama. Μετά από μια πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια κάτι έκανα. Ελπίζω να του μοιάζει. Φτιαγμένο από έλατο, περασμένο με λινέλαιο.IMG_20170220_204524.jpg

Το δουλεύω τις τρεις τελευταίες μέρες. Σήμερα έκανα την πλάτη, οπότε έχει αρχίσει να παίρνει τη βασική μορφή του. Ελπίζω να μην έχω κενά στην εφαρμογή του, το πάω όσο προσεκτικά μπορώ...

IMG_20170222_234102769.jpg

Το μεγαλύτερο στοίχημα στο συγκεκριμένο είναι το αν θα δουλέψει σωστά το εκκρεμές που θα βάλω εσωτερικά χωρίς να χτυπάει στα πλαϊνά τοιχώματα, και βέβαια η εφαρμογή χωρίς κενά των επιμέρους τμημάτων, μιας και έχω κάνει αλλαγές στις διαστάσεις του αρχικού σχεδίου για να το μεγαλώσω.
Τα σχέδια που έκοψα με τη σεγα δεν ήταν τόσο δύσκολα όσο της κλεψύδρας η του επιτραπέζιου ρολογιού που είχα φτιάξει τον περασμένο μήνα. Η δυσκολία εδώ είναι στις διαστάσεις και στους ελιγμούς κατά τις κοπές, μιας και τα κομμάτια ξεπερνούν το capacity του εργαλείου οπότε θέλει σκέψη η κάθε μανούβρα.

Ναι, τον έχω βάλει ανάμεσα στα πρόχειρα στερεωμένα κομμάτια και απ'οτι φαίνεται το πλάτος της ταλάντωσης είναι μέσα στο όριο του χώρου που θα κινείται το εκκρεμές. Όσο μου βγαίνουν οι δοκιμές το προχωράω, αλλά άμα δεν το δω να δουλεύει τελειωμένο δε λέω μεγάλες κουβέντες... :-P