Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.
Μπάμπη θα μάθω που μένει.....
Μπάμπη θα μάθω που μένει.....

Έχω καιρό να ανεβάσω κατασκευή, αλλά μη νομίζετε ότι σας ξέχασα. Πάμε λοιπόν...
Το ρολόι βασίζεται σε ένα σχετικά πρόσφατο σχέδιο του μαστρο-Steve, στο οποίο έχω κάνει κάποιες αλλαγές. Κατ'αρχην το μέγεθος το οποίο είναι περίπου 30% μεγαλύτερο. Έπειτα ο μηχανισμός, όπου αντί για "φυτευτή" μινιατούρα που προτείνει το αρχικό σχέδιο, προτίμησα εσωτερικό μηχανισμό με εκκρεμές και καντράν δικής μου κατασκευής με εξωτερικούς δείκτες. Χρησιμοποιήθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό συμήδα 6mm και σε κάποια τμήματα 10mm, καθώς και μπάλσα 3mm για το καντράν. Σε όλη την κατασκευή εκτός του καντράν περάστηκε κάσια για να σκουρύνει και μετά τη συναρμολόγηση δύο χέρια βερνίκι νίτρου σε spray με ενδιάμεσο τρίψιμο με 320αρι γυαλοχαρτο.
Έτσι λοιπόν είναι τελειωμένο στον τοίχο του σαλονιού μου.
View attachment 139256
View attachment 139257
View attachment 139258
Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και επειδή το πράμα έχει και κίνηση, ορίστε και ένα βιντεάκι που τράβηξα για να δείτε την κίνηση του εκκρεμούς. Όπως ειχα γράψει και πριν από μερες, η ανησυχία μου και το "στοίχημα" όταν ξεκίνησα την κατασκευή ήταν το αν θα χτύπαγε ή όχι στα εσωτερικά τοιχώματα, μιας και τα πράματα ήταν λίγο οριακά. Τελικά ήρθε πολύ καλά, η ταλάντωση εκμεταλλεύεται όλο το χώρο χωρίς να ακουμπά πουθενά.
Ελπίζω να σας αρέσει όπως μου άρεσε και εμένα.
https://youtu.be/_Sw2FO8OK-I
Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σ'ευχαριστώ πολύ.
Τα μεντεσεδάκια, το γαντζάκι της πόρτας και τα καρφάκια τους τα εχω πάρει από τον Φράγκο στην Αθηνάς.
Τα εξαρτήματα σχετικά με τον μηχανισμό είναι από αυτό το μαγαζί. Στέλνει και μέσω του eshop του, αλλά εγώ πάω και τα διαλέγω από κοντά, γιατί μένω δίπλα.
http://dissios.com/
Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.