Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κώστα απλά :grinning-smiley-043

Άντε και σε επιδαπέδιο τώρα!!!!

Όσα μπράβο και να πω είναι λίγα γι'αυτό το κουκλί!Θερμά συγχαρητήρια!Γιατί δε δοκιμάζεις να παλαιώσεις κάποιο;

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τι να πω απλα θα το χαζευεσ και σε βιτρινα καταστηματοσ τοσο τελειο ειναι χιλια μπραβο.

Χωρίς λόγια απλά!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ δουλειά & πολύ λεπτομέρεια. Χαρά στην υπομονή σου συνονόματε.

Συγχαρητήρια Vrass!

Κώστα νομίζω οτι πρέπει να πας διακοπές. Ισως σου φύγει λίγο η κατασκευαστική μανία
Κατα τα αλλα ΚΑΙ αυτο το έργο σου ειναι ΤΕΛΕΙΟ !

Sent from my iPad using Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Έχω καιρό να ανεβάσω κατασκευή, αλλά μη νομίζετε ότι σας ξέχασα. Πάμε λοιπόν...

Το ρολόι βασίζεται σε ένα σχετικά πρόσφατο σχέδιο του μαστρο-Steve, στο οποίο έχω κάνει κάποιες αλλαγές. Κατ'αρχην το μέγεθος το οποίο είναι περίπου 30% μεγαλύτερο. Έπειτα ο μηχανισμός, όπου αντί για "φυτευτή" μινιατούρα που προτείνει το αρχικό σχέδιο, προτίμησα εσωτερικό μηχανισμό με εκκρεμές και καντράν δικής μου κατασκευής με εξωτερικούς δείκτες. Χρησιμοποιήθηκε στο μεγαλύτερο ποσοστό συμήδα 6mm και σε κάποια τμήματα 10mm, καθώς και μπάλσα 3mm για το καντράν. Σε όλη την κατασκευή εκτός του καντράν περάστηκε κάσια για να σκουρύνει και μετά τη συναρμολόγηση δύο χέρια βερνίκι νίτρου σε spray με ενδιάμεσο τρίψιμο με 320αρι γυαλοχαρτο.
Έτσι λοιπόν είναι τελειωμένο στον τοίχο του σαλονιού μου.

View attachment 139256

View attachment 139257

View attachment 139258

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ορισμένες κατασκευές αραιά και που από αυτές που παρουσιάζονται και βλέπουμε όχι μόνο εδώ αλλά γενικότερα ξεφεύγουν από τα standard αρτιότητας και τελειότητας. Ε, μια από αυτές τις κατασκευές by scratch είναι ετούτη. :SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF::grinning-smiley-043

Και επειδή το πράμα έχει και κίνηση, ορίστε και ένα βιντεάκι που τράβηξα για να δείτε την κίνηση του εκκρεμούς. Όπως ειχα γράψει και πριν από μερες, η ανησυχία μου και το "στοίχημα" όταν ξεκίνησα την κατασκευή ήταν το αν θα χτύπαγε ή όχι στα εσωτερικά τοιχώματα, μιας και τα πράματα ήταν λίγο οριακά. Τελικά ήρθε πολύ καλά, η ταλάντωση εκμεταλλεύεται όλο το χώρο χωρίς να ακουμπά πουθενά.

Ελπίζω να σας αρέσει όπως μου άρεσε και εμένα.

https://youtu.be/_Sw2FO8OK-I

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπραβοοοοο.....κάτσε να το ξεματιάσουμε και λίγο..

:rip:

Να είστε όλοι καλά, σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Το πήγα πολύ αργά και προσεκτικά αυτή τη φορά, αν το δούλευα σε καθημερινή βάση θα τέλειωνε πολύ γρηγορότερα,
δεν υπήρχε όμως λόγος, ούτε και εγώ ήθελα να βιαστώ. Το σκεφτόμουν και όσο το δούλευα, καθώς το προχωρούσα άλλαζα
γνώμη για διάφορες επιλογές όσον αφορά το καντράν και το φινίρισμα κυρίως, το τελικό αποτέλεσμα πάντως μου αρέσει.
Μου βγήκε και πιο σωστά και πιο ξεκούραστα έτσι, οπότε δε χρειάζομαι και διακοπές μετά απ'αυτό. :2thumb22sup:

Μιχάλη όσον αφορά το video, είναι απλώς τραβηγμένο από το κινητό. Στο video editing βρίσκομαι στο απόλυτο μηδέν, δεν
έχω ιδέα για το τι χρειάζεται και πως γίνεται. Η μουσική είναι από την Ούγγρικη Ραψωδία Νο2 του Franz Liszt.:drummer:

Γειά στά χέρια σου Κώστα,αριστούργημα :SFGSFGSF:

Πραγματικό έργο τέχνης το εκκρεμές. Πολλά συγχαρητήρια για την υπομονή και την δεξιοτεχνία σου!

Κωστα συγχαρητηρια για την υπεροχη κατασκευη σου !
Αν και το γουστο μου ειναι πιο πολυ σε μοντερνες κατασκευες δεν μπορω να παραβλεψω το γεγονος
οτι ειναι μια απιστευτη χρονοβορα διαδικασια με πολυ λεπτομερεια και πανω απο ολα ΜΕΡΑΚΙ !!
Και παλι συγχαρητηρια για το ρολοι, την υπομονη σου και το μερακι σου !!!!!!!

Να'στε καλά, σας ευχαριστώ πολύ.

Μου αρέσει το ρετρό-κλασικό οπότε οι κατασκευές που προορίζονται για το σπίτι μου εχουν και το ανάλογο ύφος. Εχω σχέδια και για πιο σύγχρονα στυλ και γούστα, εν καιρώ θα δούμε και τέτοια. ;-)

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κώστα πολλά μπράβο για την κατασκευή σου!!
Μήπως έχεις λινκ από τα εξαρτήματα που χρησιμοποίησες; (μεντεσέδες, λαμακι για το κρέμασμα, το μηχανισμό με το εκκρεμές κτλ)

Σ'ευχαριστώ πολύ.
Τα μεντεσεδάκια, το γαντζάκι της πόρτας και τα καρφάκια τους τα εχω πάρει από τον Φράγκο στην Αθηνάς.
Τα εξαρτήματα σχετικά με τον μηχανισμό είναι από αυτό το μαγαζί. Στέλνει και μέσω του eshop του, αλλά εγώ πάω και τα διαλέγω από κοντά, γιατί μένω δίπλα.
http://dissios.com/

Απ´ το ίδιο μαγαζί ψωνίζουμε... :a0210::a0210:
Έψαχνα κι εγώ ένα εκρεμές σαν το δικό σου και, τυχαία, έπεσα πάνω σ´ αυτό το μαγαζί στη Θησέως που, αν και ακριβούτσικο, έχει τα πάντα.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    76.8 KB · Views: 196

Σ'ευχαριστώ πολύ.
Τα μεντεσεδάκια, το γαντζάκι της πόρτας και τα καρφάκια τους τα εχω πάρει από τον Φράγκο στην Αθηνάς.
Τα εξαρτήματα σχετικά με τον μηχανισμό είναι από αυτό το μαγαζί. Στέλνει και μέσω του eshop του, αλλά εγώ πάω και τα διαλέγω από κοντά, γιατί μένω δίπλα.
http://dissios.com/

Thank you!!

Ας ποστάρω κι' εγώ το ρολόι του γνωστού μας Στιβ που είχε φτιάξει παλιότερα και ο Vrass.
Το τελείωσα προχθές.
IMG_20170321_174157.jpgIMG_20170321_174141.jpg