Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

ψάχνω αντιπρόσωπο στην πελοππόνησο. είσαι μέσα;

Και είμαι και καλός στο επάγγελμα .... 30+ χρόνια στο κουρμπέτι !!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Χαιρεσαι να τα βλεπεις, μπραβο Παυλο. Εννοεις το βερνικι περασες με πινελο, οχι το ασταρι.

Χρηστο το σκαμνακι που προηλθε απο το κασωμα εγινε αριστο! Τι παχος ειχαν τα δοκαρακια που εκοψες?

Τα δυο εκκρεμη... σκετα ποιηματα! Μπραβο Κωστα και Σπυρο! Σπυρο εχω την αισθηση οτι εαν ετριβες ελαχιστα το frework με ψιλο λιμακι (needle file) θα εδειχνε ακομα καλυτερο.
Και το ρολογακι το απλο Κωστα δειχνει πανεμορφο! Oξια ειναι το ξυλο?

αστάρι πολυουρεθάνης είναι Μιχάλη. σαν βερνίκι περνάω το σπρέυ, είναι πιο γρήγορο και πιο εύκολο.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Οι κατασκευες του Παυλου με εχουν κανει να σκεφτομαι τροπους και σχεδια για να φτιαξω εναν κλωβο ωστε να βαλω τορνο στο υπνοδωματιο χωρις να επελθει η καταστροφη...:-P
Πολλα μπραβο, πανεμορφες κατασκευες.
Χαιρεσαι να τα βλεπεις, μπραβο Παυλο. Εννοεις το βερνικι περασες με πινελο, οχι το ασταρι.

Χρηστο το σκαμνακι που προηλθε απο το κασωμα εγινε αριστο! Τι παχος ειχαν τα δοκαρακια που εκοψες?

Τα δυο εκκρεμη... σκετα ποιηματα! Μπραβο Κωστα και Σπυρο! Σπυρο εχω την αισθηση οτι εαν ετριβες ελαχιστα το frework με ψιλο λιμακι (needle file) θα εδειχνε ακομα καλυτερο.
Και το ρολογακι το απλο Κωστα δειχνει πανεμορφο! Oξια ειναι το ξυλο?
Μιχαλη, αν εννοεις το δικο μου ρολοι, ειναι απο προσεκτικα διαλεγμενα και αριστης ποιοτητος ρεταλια συμηδας διαφορων παχων που μειναν απο τις προηγουμενες κατασκευες. ;-)

Ευχαριστω και παλι.
Εσυ και ο συνονοματος παππους φταιτε που με κανατε να ζηλεψω και να παρω την προξξονιτσα. Ηταν μια απο τις καλυτερες αγορες-δωρο στον εαυτο μου που εκανα μεσα στο '16... Δεν περιμενα να μου κατσει τοσο καλα και να την ευχαριστηθω τοσο πολυ.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παυλο απλα κα-τα-πλη-κτι-κα

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Οι κατασκευες του Παυλου με εχουν κανει να σκεφτομαι τροπους και σχεδια για να φτιαξω εναν κλωβο ωστε να βαλω τορνο στο υπνοδωματιο χωρις να επελθει η καταστροφη...:-P
Πολλα μπραβο, πανεμορφες κατασκευες.

ευχαριστώ αλλά μην το δοκιμάσεις μέσα στο σπίτι.

Παυλο απλα κα-τα-πλη-κτι-κα
-bye-

Δεν ξέρω τι κόλλημα έφαγα με τα ρολόγια... Έφτιαξα άλλο ένα από πλάτανο και καρυδιά...wood anchiend clock.jpg

χαχα, μπραβο Σπυρο, ποτε δεν ειναι αρκετα τα ρολογια!! :)))
Moυ αρεσει και το σηματακι των προσκοπων στο κατω μερος!!!

Πολυ ωραιο! Τι ξυλο ειναι αυτο στο καντραν;

Πολυ ωραιο! Τι ξυλο ειναι αυτο στο καντραν;

πλατανος. Αλλα αν σε μπερδεύουν τα σκούρα σχέδια , ειναι κάποιος μύκητας λογικά.

πλατανος. Αλλα αν σε μπερδεύουν τα σκούρα σχέδια , ειναι κάποιος μύκητας λογικά.

:music-smiley-005:

Last edited:

Παίρνεις ένα κομμάτι χαρτί Α4, τυπώνεις 4 καρδιές από το Internet & σε ένα ρεταλάκι Οξυάς πριν το πετάξεις στο τζάκι, τις κόβεις με την κορδέλα ή με την σέγα πάγκου.
Παίρνεις δυνατά μαγνητάκια από το Πλαίσιο & φτιάχνεις 4 (ή όσα θέλεις) υπέροχα μαγνητάκια ψυγείου & ευελπιστείς για το .....φιλάκι κυρ-Σωτήρη μας !

Νέο θέμα με τίτλο: πως να ρίξεις την γυναίκα!
...:elefant::aetsch:

Χωρις παρεξηγηση (το χει η μερα) και με παρα πολυ χιουμοριστικη διαθεση...παππου μηπως σε εχει παραμελησει η συζηγος και γιαυτο απο τη μια ο χρονος για κατασκευες καιναπο την αλλη οι στοχευμενες κατασκευουλες?

Μέσα έπεσες ρε μπαγάσα ! Παίξε Λόττο αυτήν την εβδομάδα :flipout:

...:elefant::aetsch:

Χωρις παρεξηγηση (το χει η μερα) και με παρα πολυ χιουμοριστικη διαθεση...παππου μηπως σε εχει παραμελησει η συζηγος και γιαυτο απο τη μια ο χρονος για κατασκευες καιναπο την αλλη οι στοχευμενες κατασκευουλες?

τώρα αν σου πω ότι όταν έβαψα το σπίτι, γυρίζει και μου λέει: δεν ξέρεις πόσο ευτυχισμένη μ έκανες σήμερα!

ξυπνησα με κακη διαθεση αλλα εσεισ μου φτιαξατε την μερα να ειστε καλα μαστορεσ μου. Μαστρο κωστα μου πανεξυπνεσ και χρησιμεσ οι κατασκευεσ σου

ξυπνησα με κακη διαθεση αλλα εσεισ μου φτιαξατε την μερα να ειστε καλα μαστορεσ μου. Μαστρο κωστα μου πανεξυπνεσ και χρησιμεσ οι κατασκευεσ σου

Λέμε & καμιά βλακεία να περνάει η ώρα μωρέ.

Τι να μας πει & ο Νεκτάριος μωρέ που τα αγαπημένο του τραγούδι είναι ο "Κουταλιανός" !!!

https://www.youtube.com/watch?v=QlZRIvoIMcQ

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Νέο νήμα:
Πώς να πείσετε τη γυναίκα σας ότι πρέπει να πάρετε και άλλα εργαλεία...

Μπράβο σε όλους!!!

Όπως βγήκαν από την κοπή. Θέλουν λίγο τρίψιμο κ λαδακι.
Δοκιμάστε το.
Όμορφο Πασχαλινό δωράκι.

Πολυ ομορφα Κωστα!!
Eχεις μετατρεψει παντως την ισχυρη Metabo σε επιτραπεζια σεγα! Σαν να οδηγεις Ferrari στα στενα σοκακια της Ναπολι:))

Το ιδιο εχω κανει και γω με την proxxon. Σχεδον ολα τα κοψιματα, στην πριονοκορδελα τα κανω, δεν συγκρινεται η ευκολια της κορδελας στο κοψιμο.