Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μαζεύοντας κάτι ρετάλια από τις τελευταίες κατασκευές, "είδα" μία βάση για το tablet. Διαμόρφωσα τις καμπύλες και τις ίσιες πλευρές τους, έκοψα και τις οπές που κάθεται το tablet πέρασα και μία καβίλια για στυλ και έξτρα δέσιμο και είμεθα έτοιμοι. Δεν έχω αποφασίσει τι λάδι θα του βάλω ακόμα... :-P

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όμορφη η ανα-κατασκευή της βάσης.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δημητρη εγω αυτες τις μερες δουλευω με αυτο το Dremel, στο οποιο επανω εχω αυτο το κοπτικο.
Φτιαχνω κατι (που δεν θα ηθελα να φτιαχνω δυστυχως) το οποιο θα παρουσιασω μολις τελειωσει. Δουλευω σε ξυλο απο παλλετοκιβωτιο, και κατεβαινω πανω απο 10mm και δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα. Βεβαια σε ροζους κλωτσαει λιγο και θελει προσοχη.

Εφτιαξα κατι για τον φιλαρακο ενος φιλου, που ηταν και δικος μου φιλαρακος. Συγχωρεστε με για τα σβησμενα σημεια στις φωτο, αλλα για καποιους δικους μου λογους δεν ηθελα να ειναι εμφανες το ονομα.

Ξεκινησα με την 80 εκατοστα πλευρα ενος παλεττοκιβωτιου.

DSCN1604 (Small).JPG

Απο την οποια κοπηκαν η εμπρος και η πισω οψη.

DSCN1606 (Small).JPG

Σκαφτηκαν το ονομα, οι ημερομηνιες, ενα συμβολο στα περιπου 2,5 χιλλιοστα και η πορτα στα περιπου 14 χιλλιοστα με dremel στην μπροστινη πλευρα, ανοιχτηκε μια τρυπα στο πανω μερος της πορτας, περαστηκαν 2 χερια βελατουρα, και τοποθετηθηκαν καβιλλιες στα πλαινα.
Επισης βιδωθηκαν και 2 Γ για να στηριξουν το κουτι με την μπαταρια και τα ηλεκρονικα.

DSCN1608 (Small).JPG
DSCN1614 (Small).JPG
DSCN1616 (Small).JPG

Κοπηκαν τα ξυλα της στεγης απο παλλετα, σκαφτηκε το σημειο που θα μπει το πανελακι και περαστηκε βελατουρα.

DSCN1617 (Small).JPG

Βαφτηκαν με μαυρο βερνικοχρωμα οι σκαμενες εσοχες, και ενα χερι εγχρωμο συντηρητικο ξυλου καρυδια, οι προσοψεις και τριφτηκαν.
Περαστηκε με κολλα decoupage η φωτο στην πισω πλευρα, και εγινε η μετατροπη στο κουτακι του φωτιστικου.

DSCN1618 (Small).JPG
DSCN1621 (Small).JPG

Βαφτηκε η οροφη με 5-6 χερια καρυδια, και περαστηκε ολο με βερνικι θαλασης γυαλυστερο 2 χερια.
Μπηκε το πανελ στην οροφη, και συνδεθηκαν τα καλωδια, αφηνοντας τοσο μηκος ωστε να μπορει να βγει και να αλλαχτει η μπαταρια.

DSCN1637 (Small).JPG
DSCN1636 (Small).JPG
DSCN1634 (Small).JPG

Το φωτακι ειναι ετσι βαλμενο ωστε να πηγαινει το φως προς τα κατω.

DSCN1641 (Small).JPG

θα φτιαχτει ενα Η απο 2 σιδηρογωνιες και μια λαμα που θα μπουν εσωτερικα και θα βιδωσουν στα πλαγια και πισω, στο κεντρο του οποιου θα κολληθει μια 16αρα μπετοβεργα με κολλημενα αγκυρια επανω της στο σημειο που θα μπει στο χωμα. Ειναι ενισχυμενη σαν κατασκευη γιατι στο σημειο που θα τοποθετηθει επικρατουν ακραιες καιρικες συνθηκες.

Τελος να πω οτι σιγουρα δεν εχει την τεχνη και την τεχνικη που εχουν επιδειξει πολλα παιδια εδω μεσα, αλλα να ειστε σιγουροι οτι εχει ψυχη.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο πάρα πολύ καλό έγινε.

Πολύ ωραία η βάση Tablet Κώστα.
Δημήτρη απλή καί όμορφη κατασκευή.

Μπραβο παιδια, ομορφες δημιουργιες!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

έφτιαξα ένα κουτί για το bosch 190, από κόντρα πλακέ που ανακυκλώθηκε από άλλη κατασκευή που δεν χρειάζεται πλέον.
το δισκοπρίονο χωράει ακριβώς για να μην έχει παίξιμο μέσα στο κουτί.
ελλείψει διαφόρων κοκοψινίων (μεντεσέδων, πιασίματα στο πλάι, κλειδαριάς κλπ) χρησιμοποίησα ότι μου είχε μείνει από μία παλιότερη αγορά από το lidl.

δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα, ίσως το αφήσω στο χαρτόκουτο τελικά...εκτός των άλλων ήταν που ήταν βαρύ το δισκοπρίονο προστέθηκε και το ξύλο και το σύνολο είναι αρκετά βαρύ.

το περασα και ένα χέρι βερνίκι εμποτισμού από το lidl....και το έχωσα μέσα γιατί άρχισε να βρέχει...

069.jpg

070.jpg

071.jpg

Σωτήρη μού αρέσει η κατασκευή,αλλά έβαλες πολύ χοντρό κόντρα-πλακέ.
4 κιλά τό δισκοπρίονο καί άλλα 4-5 κιλά υπολογίζω τό κουτί ,θά είναι 8-9 κιλά σύνολο,και θά είναι κουραστικό στήν μεταφορά.

'ετσι είναι Δημήτρη....δεν είχα χειρότερο ή λεπτότερο κόντρα πλακέ....μόνο ρώσικη σημύδα 21χλσ....μακάρι να είχα ρετάλια από το ψεύτικο κόντρα πλακέ του leroy....είναι το 1/3 του βάρους αυτού που έχω εγώ.

αφού δεν είμαι στο εργαστήριο στο χωριό, για να περάσει η μέρα εδώ στην πόλη καταπιάστηκα με τις ρητίνες φτοιάχνοντας 2 μπρελοκ. ( 1η προσπάθεια)

Attachments

• IMG_20170406_211514_1.jpg
    IMG_20170406_211514_1.jpg
    103.8 KB · Views: 157

Παύλο πολύ ωραία βγήκαν μπράβο,έφτιαξες καλούπι σέ σχήμα καρδιάς να φανταστώ ?,ερωτώ επειδή είμαι άσχετος μέ αυτά.

έφτιαξα ένα κουτί για το bosch 190, από κόντρα πλακέ που ανακυκλώθηκε από άλλη κατασκευή που δεν χρειάζεται πλέον.
το δισκοπρίονο χωράει ακριβώς για να μην έχει παίξιμο μέσα στο κουτί.
ελλείψει διαφόρων κοκοψινίων (μεντεσέδων, πιασίματα στο πλάι, κλειδαριάς κλπ) χρησιμοποίησα ότι μου είχε μείνει από μία παλιότερη αγορά από το lidl.

δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα, ίσως το αφήσω στο χαρτόκουτο τελικά...εκτός των άλλων ήταν που ήταν βαρύ το δισκοπρίονο προστέθηκε και το ξύλο και το σύνολο είναι αρκετά βαρύ.

το περασα και ένα χέρι βερνίκι εμποτισμού από το lidl....και το έχωσα μέσα γιατί άρχισε να βρέχει...

069.jpg

070.jpg

071.jpg

free upload pictures

Σωτήρη απο πηχακι 2x1 σκαρτο και χαρμποτ . Λιγότερο απο κιλο , 5 χρόνια δεν εχει καταλάβει τίποτα .

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Παύλο πολύ ωραία βγήκαν μπράβο,έφτιαξες καλούπι σέ σχήμα καρδιάς να φανταστώ ?,ερωτώ επειδή είμαι άσχετος μέ αυτά.

Δημήτρη είναι από φορμάκια σιλικόνης για γλυκά από τα τζαμπο. σιλικόνη γιατί η ρητίνη δεν κολάει και βγαίνει χωρίς ζόρι.

Ακονιζωντασ τα σκαρπελα εγινε η ζημια.ξερωντασ πωσ αν μπλεξω με αντιπροσωποιεσ κ.τ.λ.π στο τελοσ θα μου κοστισει περισσοτερο απο την αγορα του αποφασησα να κανω το εξησ. Αφου προσθεσα δυο λαμακια βιδωσα τον τροχο σε ενα κοματι ξυλου 15χ6εκ.και με γωνιεσ το"εδεσα" στον παγκο βαζωντασ στην ενωση ξυλου με παγκο ενα κοματι φελιζολ.Στην δοκιμη που εκανα αν και ο τροχοσ ηταν σταθεροσ οι κραδασμοι δυστηχωσ περισσοτερη.Τι λετε να φταιει?
cc5613e508151ddd5fc7607cdbc51f09.jpg
381a36c25ce59f09d2b618cc8e5aa259.jpg
f5913ff68949d5f096d98ff285082ca3.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν καταλαβα τι εσπασε, η βαση του?
Εφοσον ακομη υπαρχουν σημεια επαφης του με το παγκο, μεςω της γωνιας, εννοειτε πως οι κραδασμοι υπαρχουν. Και μαλλον ειναι διαφορετικοι λογω διαψορετικων υλικων και επαφης.

Ακονιζωντασ τα σκαρπελα εγινε η ζημια.ξερωντασ πωσ αν μπλεξω με αντιπροσωποιεσ κ.τ.λ.π στο τελοσ θα μου κοστισει περισσοτερο απο την αγορα του αποφασησα να κανω το εξησ. Αφου προσθεσα δυο λαμακια βιδωσα τον τροχο σε ενα κοματι ξυλου 15χ6εκ.και με γωνιεσ το"εδεσα" στον παγκο βαζωντασ στην ενωση ξυλου με παγκο ενα κοματι φελιζολ.Στην δοκιμη που εκανα αν και ο τροχοσ ηταν σταθεροσ οι κραδασμοι δυστηχωσ περισσοτερη.Τι λετε να φταιει?
cc5613e508151ddd5fc7607cdbc51f09.jpg
381a36c25ce59f09d2b618cc8e5aa259.jpg
f5913ff68949d5f096d98ff285082ca3.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Του έχεις δώσει πολυ ύψος (δηλαδή μεγαλυτερη απόσταση του άξονα απο την βαση) , πρόσθετο ξύλινο δίσκο που δεν ειναι ζυγισμενος 100% και φαντάζομαι ότι ο τακος δεν θα ειναι απόλυτα κεντραρισμενος με τον κορμό του μηχανήματος .
Τσεκαρέ τα ολα και αν συνεχίζει λάστιχο στον πάτο .

Ναι νεκταριε ουσιαστηκα διαλυθηκε ειναι απο πλαστικο αλλα αυτο δεν δικαιολογει την ελαχιστη χρηση του.Ευχαριστω ηλια θα μειωσω το υψοσ και θα δοκιμασω με λαστιχο.

Κούλη,μάλλον συντονίζουν οι μεταλλικές γωνιές.
Σφηνώσει κάτι ανάμεσα ξύλου και μοτέρ.