Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

E τοτε Κυριακο, αν βρεθουμε απο κοντα και δεν εχεις κανει εσυ ενα μεχρι τοτε, να στο δωσω, με μεγαλη μου χαρα :)))

Εδω αλλο ενα κινεζικο ιδεογραμμα που σημαινει 'δεντρο'. Ειναι μαλιστα το πρωτο συστατικο για λεξεις οπως ξυλουργος, ξυλεια και σχετικα!!
Στην παραληπτρια βεβαια θα πω οτι γραφει το ονομα της, οπως μου ζητησε! Ειναι πολυ δυσκολο να βρεις βολικα ιδεογραμματα για τη σεγα...

34560677774_fbffe1736c_b.jpg

Θα περαστει βερνικι. Στην βαση εκανα μια εγκοπη με τετοιο τροπο ωστε το γραμμα να φωλιαζει και να στεκεται στον αερα. Η εγκοπη με κουρασε πιο πολυ απο το γραμμα :))

Πύρ-γυνή-καί θάλασσα λένε Μιχάλη,καλά ρεσάλτο :SFGSFGSF:

χαχαχα, ευχαριστω Δημητρη.
Εδω η ακριβη, Lux εκδοση, με εξτρα ματακια και φινο ποστις. Αξιζει τα λεφτα της ομως :))

35275975231_7236a5c17b.jpg

Oξια, προσωπικα αγοραζω καυσοξυλα και τα κοβω λεπτες φετες στην πριονοκορδελα. Γιαυτο τον λογο και μονο αγορασα την μεγαλη.
Απο κει και περα ξερω οτι υπαρχουν σανιδες οξειας 10-20 ποντους πλατος, παχος γυρω στα 20 χιλιοστα και μηκος περιπου ενα μετρο. Ο Αντωνης ξερει καλυτερα τα whereabouts της οξιας.

Να πω επισης σε οσους εχουν Proxxon πριονοκορδελα, οτι η μικρη κορδελα των 3.5 χιλοστων πλατος σπαει ευκολα. Η κανονικη/standard κορδελα 28176 ειναι 5 χιλιοστα πλατος και ειναι η ιδανικη για την Proxxon.
Υπαρχει πλεον και σε καλη τιμη στην Ελλαδα http://www.vardakas-tools.gr/proionta/lama-proxxon-28176

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ένα βαζάκι από Οξιά έτσι για να περάσει το απόγευμα μας.

Πολύ ωραίο Κώστα!

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια χαρα το βαζακι, και δεν φαινεται καν το σημαδι της λαμας που μπηκες για να κοψεις το εσωτερικο μερος!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολύ ωραίο Κώστα!

Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μια χαρα το βαζακι, και δεν φαινεται καν το σημαδι της λαμας που μπηκες για να κοψεις το εσωτερικο μερος!

Σας ευχαριστώ.

Αρχικά στην "πληγή" μπήκε ξυλόκολα ανακατεμένη με πολύ - πολύ ψιλό πριονίδι οξιάς (από το εσωτερικό της πριονοκορδέλας).
Στην συνέχεια μπήκε στόκος νερού οξιάς από το Praktiker (στην 2η φωτο φαίνεται ο στόκος στο εσωτερικό του βάζου).

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

πολύ όμορφο μπράβο συγχαρητήρια

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

E τοτε Κυριακο, αν βρεθουμε απο κοντα και δεν εχεις κανει εσυ ενα μεχρι τοτε, να στο δωσω, με μεγαλη μου χαρα :)))

Εδω αλλο ενα κινεζικο ιδεογραμμα που σημαινει 'δεντρο'. Ειναι μαλιστα το πρωτο συστατικο για λεξεις οπως ξυλουργος, ξυλεια και σχετικα!!
Στην παραληπτρια βεβαια θα πω οτι γραφει το ονομα της, οπως μου ζητησε! Ειναι πολυ δυσκολο να βρεις βολικα ιδεογραμματα για τη σεγα...

34560677774_fbffe1736c_b.jpg

Θα περαστει βερνικι. Στην βαση εκανα μια εγκοπη με τετοιο τροπο ωστε το γραμμα να φωλιαζει και να στεκεται στον αερα. Η εγκοπη με κουρασε πιο πολυ απο το γραμμα :))
Χαρά μου Μηχαλη θα "σκάψω"και εγώ ένα σκαφακι να είμαι έτοιμος.

Βερυ γκουντ Παππού!

Τη ζηλεψα τη νεκροκεφαλη, θα φτιαξω κι εγω μια. Εχουμε λινκ με το πατρον, η ειναι αυτοσχεδια;
Κωστα, ωραιο βγηκε το βαζακι, τα μινιμαλ σχεδια εχουν τη χαρη τους. Αψογη η αποκρυψη της εισοδου-εξοδου της κορδελας.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

πολύ όμορφο μπράβο συγχαρητήρια

Βερυ γκουντ Παππού!

Τη ζηλεψα τη νεκροκεφαλη, θα φτιαξω κι εγω μια. Εχουμε λινκ με το πατρον, η ειναι αυτοσχεδια;
Κωστα, ωραιο βγηκε το βαζακι, τα μινιμαλ σχεδια εχουν τη χαρη τους. Αψογη η αποκρυψη της εισοδου-εξοδου της κορδελας.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλημέρα. Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ένα βαζάκι από Οξιά έτσι για να περάσει το απόγευμα μας.

Εξαιρετική δουλειά Κώστα!!! Μπράβο!!!
Και μία ερώτηση:
Η κορδέλα σου πως και κόβει τόσο καθαρά? είναι θέμα λάμας ή ρυθμίσεων? Έχω την Metabo BAS 260 swift και μου αφήνει λίγο γρέζι στις κοπές και δεν ξέρω τι κάνω λάθος...

Καλημέρα Saradis. Η κορδέλα είναι 5 mm & σχετικά καινούργια.
Την έχω τεντωμένη πάντα πολύ καλά. Την πειράζω κάθε 2 ημέρες! Τα ραουλα τα επάνω κ τα κάτω είναι πλήρως ευθυγραμμισμενα κ με τις ελάχιστες ανοχές από την κορδέλα που κινείται. Στις ευθείες κοπές ή στις κοπές με τις μεγάλες καμπύλες θέλει σταθερή πρόωση, σταθερό χέρι κ όχι πισωγυρίσματα το κομμάτι.
Στις κλειστές καμπύλες εκεί την "ακούει" για τα καλά η κορδέλα αλλά εκεί από πριν έχω λασκάρει ελάχιστα μόνο τα επάνω δεξιά - αριστερά ρουλεμαν (οδηγούς) κ λίγο πριν την κάθε κλειστή καμπύλη ανοίγω ελάχιστα δεξιά - αριστερά το διάκενο (σαν να έχει 3πλασιο πάχος η λάμα έτσι ώστε να μπορεί να στρίψει πιο εύκολα κ να προστατέψω την λάμα να μην χαλάσει το τσαπράζι της.
Φυσικά όπου δεν τα καταφέρνω στις εσωτερικές δυσκολίες έρχεται το Splinde Sander της Scheppach να με ξελασπώσει ενώ στις εξωτερικές ο εξαιρετικός ταινιολειαντήρα της Boston κάνει πολύ καλή δουλειά.

Δεν υπαρχει λαμα που να κανει την τελεια κοπη. Οι καινουριες λαμες κοβουν λιγο πιο καθαρα και πιο ευκολα απο τις παλιες. Αν εχει φθαρει η λαμα, θελει αλλαγη.
Αυτο που μπορεις να κανεις στην κορδελα σου ειναι να ελεγξεις εαν το τραπεζακι ειναι καθετο στην κορδελα. Εαν δεν ειναι, ρυθμισε το τραπεζακι. Επισης τσεκαρε να ειναι σωστα σφιγμενη και οχι χαλαρη.

Ρίξτε & εδώ μια ματιά για ιδέες (& βάζα) στα Woodworking Plans:

http://rosewood59.blogspot.co.uk/p/download.html

Free to Go !!!

**** Ψήνομαι αλλά δεν έχω χώρο για το Νο29 !!!

Πολύ ωραίο το βάζο μάστορα μου και πολύ χρήσιμο το λινκ αποθηκευτηκε