Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.
Μιχάλη, έκανες πάρα πολύ ωραία δουλειά. Όλο σε μια μέρα το τελείωσες; Μπράβο, εγώ είμαι σε φάση "αργά βαδιζω ζωή κερδίζω" μου φαίνεται...
Σήμερα το απόγευμα ασχολήθηκα με το συρταράκι του κουτιού. Αρχικά έκανα έναν έλεγχο ότι μπαίνει απροβληματιστα στο άνοιγμα του κουτιού χωρίς να βρίσκει η να σφηνώνεται. Μετά τρίψιμο από 120αρι μέχρι 320αρι γυαλοχαρτο είτε με το χέρι είτε με το τριβεία της dewalt που με έχει υπερ-βολέψει. Φωτογραφίες δεν έχω από αυτή τη φάση, μιας και δεν έχει κάποιο ιδιετερο ενδιαφέρον.
Εκεί που ασχολήθηκα κυρίως ήταν στο χερούλι, μιας και πιστεύω ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομορφιά του κουτιού.
Ξεκίνησα λοιπόν με μια 12αρα καβίλια, της οποίας έκοψα λίγο από το πλάι με την κορδέλα ώστε να αποκτήσει μια επίπεδη επιφάνεια. Για τη συγκράτηση της χρησιμοποίησα ένα μικρό σφικτηράκι.
Κατόπιν με το fbs240/e διαμόρφωσα την καβίλια ώστε να γίνει μια μασιφ ξύλινη χειρολαβή που φαίνεται οτι σκαλίστηκε στο χέρι.
Για την στερέωση της χειρολαβής στο συρτάρι ήθελα να κάνω ότι θα έκανα και με ένα "κανονικού μεγέθους". Έτσι το ξαναεπιασα στο σφικτηράκι και με 2mm τρυπάνι ένα δύο τρύπες όχι διαμπερείς, όπου θα μπουν μικρές καβίλιες από οδοντογλυφίδα.
Έπειτα σημάδεμα και τρύπημα στην πρόσοψη του συρταριού, με πολλή προσοχή για να έχουμε αρκετό βάθος, αλλά να μη βγούμε από πίσω...
Έτοιμο το συρταράκι...
Αυτά τα ολίγα από εμένα για σήμερα.
Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk