Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Θέλω κι εγώ πριονοκορδελααααααα

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ο φίλος μας.....

Εγώ πάντως το πρώτο μου, μία που το ξεκίνησα κ μία που το έκαψα στο τζάκι.

Του mixalio όντως βγήκε πάρα πολύ όμορφο.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

σας ευχαριστω πολυ μαστορια!!

Κωστάκη "βγαίνουμε" παγκοσμίως τώρα ???:worshippy:-bye-

Κουτακια και κουτουδια!
:SFGSFGSF:

Μιχάλη, έκανες πάρα πολύ ωραία δουλειά. Όλο σε μια μέρα το τελείωσες; Μπράβο, εγώ είμαι σε φάση "αργά βαδιζω ζωή κερδίζω" μου φαίνεται... :-P

Σήμερα το απόγευμα ασχολήθηκα με το συρταράκι του κουτιού. Αρχικά έκανα έναν έλεγχο ότι μπαίνει απροβληματιστα στο άνοιγμα του κουτιού χωρίς να βρίσκει η να σφηνώνεται. Μετά τρίψιμο από 120αρι μέχρι 320αρι γυαλοχαρτο είτε με το χέρι είτε με το τριβεία της dewalt που με έχει υπερ-βολέψει. Φωτογραφίες δεν έχω από αυτή τη φάση, μιας και δεν έχει κάποιο ιδιετερο ενδιαφέρον.

Εκεί που ασχολήθηκα κυρίως ήταν στο χερούλι, μιας και πιστεύω ότι παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομορφιά του κουτιού.

Ξεκίνησα λοιπόν με μια 12αρα καβίλια, της οποίας έκοψα λίγο από το πλάι με την κορδέλα ώστε να αποκτήσει μια επίπεδη επιφάνεια. Για τη συγκράτηση της χρησιμοποίησα ένα μικρό σφικτηράκι.

IMG_20170616_204711345.jpg

Κατόπιν με το fbs240/e διαμόρφωσα την καβίλια ώστε να γίνει μια μασιφ ξύλινη χειρολαβή που φαίνεται οτι σκαλίστηκε στο χέρι.

IMG_20170616_210111868.jpg
IMG_20170616_210142303.jpg

Για την στερέωση της χειρολαβής στο συρτάρι ήθελα να κάνω ότι θα έκανα και με ένα "κανονικού μεγέθους". Έτσι το ξαναεπιασα στο σφικτηράκι και με 2mm τρυπάνι ένα δύο τρύπες όχι διαμπερείς, όπου θα μπουν μικρές καβίλιες από οδοντογλυφίδα.

IMG_20170616_210928580.jpg
IMG_20170616_211253106.jpg

Έπειτα σημάδεμα και τρύπημα στην πρόσοψη του συρταριού, με πολλή προσοχή για να έχουμε αρκετό βάθος, αλλά να μη βγούμε από πίσω...

IMG_20170616_211848310.jpg

Έτοιμο το συρταράκι...

IMG_20170616_213013314.jpg

Αυτά τα ολίγα από εμένα για σήμερα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μπράβο παιδια ωραιοτατα τα έργα σας και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας γεια στα χέρια σας.

μπράβο μαστόρια υπέροχα τα κουτάκια σας

Του κουτιού είναι τα κουτάκια σας! Μπράβο!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Μοντελίστικες αλλά και μοντελιστικές δουλειές.... Keep going.... :worshippy:

Πολλά :SFGSFGSF: σέ όλους σας.
Μιχαλιό γιά πρώτη φορά τά πήγες περίφημα,εύχομαι πολλές δημιουργίες.

Kωστα το κουτακι με τα νερα του βγηκε περιφημο!
Το χερουλι ειναι το πιο δυσκολο θεμα σε ενα κουτακι καθως πρεπει οχι μονο να συναδει αρμονικα με την υπολοιπη κατασκευη αλλα και να την τονιζει αισθητικα. Ειναι το κερασακι στην τουρτα.

Σε αυτο το σημειο, προσωπικα προτιμω ενα απλο αλλα περιποιημενο ξυλινο χερουλι κολλημενο ειτε ενα μινι χερουλι αγοραστο.https://www.google.gr/search?q=smal...1sTUAhXhCcAKHR3-B6AQ_AUICigB&biw=1920&bih=940

Μιχάλη μακάρι η δικιά μου πρώτη απόπειρα,όταν το πάρω απόφαση,να μοιάζει έστω και ελάχιστα με τη δικιά σου!Well done mate!

Δώσε κουτάκια στον λαό....................

Ωραιοτατα, και η μολυβοθηκη (με το μινι knipex μεσα:))) πολυ ασυνηθιστη και χαριτωμενη!!

Μερικές σημερινές προσπάθειες μου....................

Δεν είναι δύσκολο.
Για ξεκινήστε & οι υπόλοιποι.