Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !!!

Το κιτ είναι αυτό ( www.pla.gr/endeavour-double-masted-longboat-p-1805.html )

Μέσα δεν είχε χρώματα , ή εταιρεία προτείνει κάποια δικά της αλλά έβαλα απλά του εμπορίου ( βιβεχρωμ αν θυμάμαι καλά ) αλλά το ήθελα ένα τόνο πιο ανοιχτό.

Υπάρχει στοκος αλλά δεν τον έχω χρησιμοποιησει για να σου πω τις διαφορές .Αντί για στοκο φτιάχνω ένα μιγμα με σκόνη από ξύλο πχ από αυτό που μαζεύει το τριβειο και ξυλοκολα , νομίζω είναι πιο φυσικό το αποτέλεσμα , στα "μεγαλυτερα" κενά βάζω σφυνες από ξύλο .

Αν θέλεις περισσότερες λεπτομέρειες και παράδειγμα για τον ναυτομοντελισμο υπάρχουν 2 ελληνικά site αρκετά ενδιαφεροντα.

Καλησπέρα!!

Ακόμη ένα καικάκι ήρθε να προστεθεί στον στόλο μου

Ελπίζω να σας αρέσει!!!!!
Αυτή την φορά μπήκε και πανί!

tmp_24918_DSC_1016_1250684735.jpg

tmp_24918_DSC_1017_1379792029.jpg

Kαλα.. εισαι μαγος με τις σανιδες απο παλετες!!! Απλα υπεροχο Κυριακο και τα χρωματα πανεμορφα!!

Και ολες τις λεπτομεριες, πανια, ανεμοσκαλες, σκοινακια, διχτυα, σημαιακια, σωσιβιο! Το σωσιβιο απο τι ειναι? τελειο φαινεται!

Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη για τα καλά σου λόγια!!!
Το σωσιβιο είναι ένα κομμάτι σχοινί ορειβατικο κομμένο και ενωμένο με φωτιά ώστε να γίνει κύκλος! Βαμμένο πορτοκαλί και με άσπρο σχοινί στις τέσσερις πλευρές του ώστε να παρομοιαζει το πραγματικό!

Αρχοντας!!!

Ψαροβαρκα με τα ολα της!!

Κυριακο εισαι ταλέντο...
Μπραβο...

Aν και ειπα ποτε ξανα καραβακι τοσο μικρο, βρηκα σημερα ενα βολικο κομματακι ξυλου 7 εκατοστων(!) το οποιο ειπα να το κανω ψαροβαρκακι :))

Τελειωσαν τα χοντρα και αυριο αν υπαρξει χρονος εχουν σειρα οι (βασανιστικες:) λεπτομερειες -γενικο σουλουπωμα, βαψιμο, σκοινακια, παραθυρα κλπ.

20826341763_3a4edf1a93_c.jpg

Δεν ειμαι της λεπτομερειας -ποτε δεν ειμουν- γιατι θελω να τελειωνω γρηγορα και να κανω αλλα...:))

Παντως περασε ενα απογευμα γρηγορα και ευχαριστα! Σχεδον ετοιμο το βαρκακι.
21263368308_c5cf1529f5_c.jpg

Ουτε ναυπηγοι να εισασταν :idea:
Αφου ειχες ελευεθρο απο απογευμα δεν ερχοσουν να ριξουμε μερικους τοιχους...

..Νεκταριε, ειμαι κομματακι μακρυα για να πεταχτω να βοηθησω :))

Χεχεχεχε!
Ευχαριστω πολυ λοιπον!

Αν κανουμε καμια συνατηση εκει τα Χριστουγεννα προτεινω λοιπον να κανουμε μια μινι κληρωση με δικες μας μικροκατασκευες!
Εγω θα χαρω πολυ να προσφερω ενα καραβακι απο τον στολο μου!

Το πιο ομορφο βαρκακι σου μεχρι τωρα. Η εξασκηση εφερε βελτιωση.

Το επιπεδο της βελτιωσης μαλλον θα παραμεινει σε αυτο το επιπεδο :))))

Δυστυχως δεν εχω την υπομονη/επιμονη της λεπτομεριας και της τελειοτητας αλλα -το πιο βασικο- ουτε καν ενα υποτυπωδες (καλλιτεχνικο) ταλεντο να κανω κατι καλυτερο.

Απλα βρισκω εξαιρετικα ευχαριστη την ενασχοληση με αυτο το ειδος μικροκατασκευων.

Να πω οτι η χρηση των ειδικων εργαλειων και εξαρτηματων ειναι (πολυ) μεγαλο μερος απο την χαρα της δημιουργιας.
Μεγαλυτερη χαρα απο το τελικο αποτελεσμα, αν μπορει να το πιστεψει κανεις!!

Εγώ σε καταλαβαίνω απόλυτα Μιχάλη :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Το επιπεδο της βελτιωσης μαλλον θα παραμεινει σε αυτο το επιπεδο :))))

Δυστυχως δεν εχω την υπομονη/επιμονη της λεπτομεριας και της τελειοτητας αλλα -το πιο βασικο- ουτε καν ενα υποτυπωδες (καλλιτεχνικο) ταλεντο να κανω κατι καλυτερο.

Απλα βρισκω εξαιρετικα ευχαριστη την ενασχοληση με αυτο το ειδος μικροκατασκευων.

Να πω οτι η χρηση των ειδικων εργαλειων και εξαρτηματων ειναι (πολυ) μεγαλο μερος απο την χαρα της δημιουργιας.
Μεγαλυτερη χαρα απο το τελικο αποτελεσμα, αν μπορει να το πιστεψει κανεις!!

Μπορείς Μιχάλη να βελτιώσεις το τεχνικό μέρος αλλά σε τέτοιου είδους μικρο κατασκευές είναι απαραίτητη η επιμονή και η υπομονή και στο τέλος το τελικό αποτέλεσμα θα σου δώσει μεγαλύτερη χαρά από ότι η χρήση/ενασχόληση των εργαλείων που αναφέρεις.

Φτιάξε μοντέλα μεγαλύτερων διαστάσεων πάνω από 15 εκατοστά που χρειάζεται λιγότερη επιμονή/υπομονή.
Το τελικό φινίρισμα παίζει το μεγαλύτερο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα (και στο μέγεθος της απόλαυσης χαράς που θα αποκομίσεις) και ας μην έχει πολλές λεπτομέρειες καλλιτεχνίες το μοντέλο.

Όσον αφορά το βάψιμο πρέπει οι επιφάνειες να είναι λείες πριν διαφορετικά το αποτέλεσμα τείνει προς στο μη αποδεκτό. Γι αυτό γυάλισμα/στοκάρισμα πριν βαφτούν οι επιφάνειες. Όσο ποιο λείες είναι οι επιφάνειες τόσο πιο κάλο το αποτέλεσμα και η χαρά της δημιουργίας. Νομίζω ότι υπάρχει και ειδική μπογιά για στοκάρισμα που καλύπτει τους πόρους που μετά από γυαλοχαρτάρισμα οι επιφάνειες είναι λείες και απαλές.

Για τις διχρωμίες πρέπει να εφαρμόσεις την τεχνική της χαρτοταινίας.

Κάνε το παρακάτω τεστ για να δείς το αποτέλεσμα :

• Βάψε μια επιφάνεια ξύλου (ρετάλι) στο χρώμα κόκκινο και άφησε το να στεγνώσει
  • Κόλλησε κατά μήκος χαρτοταινία.
  • Βάψε την μισή/μέρος της χαρτοταινία και μέρος της επιφάνειας του ξύλου πάλι με κόκκινο χρώμα.
  • Μόλις στεγνώσει το χρώμα βάψε ξανά την μισή/μέρος χαρτοταινίας που έφαψες κόκκινο και την υπόλοιπη επιφάνεια με ένα άλλο χρώμα π.χ. μπλέ.

Το κόκκινο χρώμα στα σύνορα του ξύλου και της χαρτοταινίας δεν αφήνει το μπλε να εισχώρηση κάτω την χαρτοταινία στην μεριά της κόκκινης επιφάνειας.

Αφου στεγνώσει το μπλέ αφαιρείς την χαρτοταινία κσι έτσι η διχρωμία είναι άψογη και δεν μπερδεύονται τα χρώματα μεταξύ τους

Και εγώ σε καταλαβαίνω αλλα πολλές φορές αν το αποτέλεσμα δε βγει καλό τότε εκνευροζεσαι και με τα εργαλεία και με τον εαυτό σου.

Γιαννη να'σαι καλα για τις συμβουλες και παρατηρησεις, το εκτιμω!

Θα δοκιμασω την διαδικασια της χαρτοταινιας, θα δω τι ειδους ασταρι/στοκος ταιριαζει στο ξυλο balsa και σιγουρα τα επομενα μοντελα θα ειναι μεγαλυτερα απο 10-15 εκατοστα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και εγώ σε καταλαβαίνω αλλα πολλές φορές αν το αποτέλεσμα δε βγει καλό τότε εκνευροζεσαι και με τα εργαλεία και με τον εαυτό σου.

Αν το αποτελεσμα ενος εργου (καλλιτεχνικου η μη) δεν βγει καλο δεν με απασχολει και πολυ, μην πω και καθολου.
Αν το αποτελεσμα ομως ενος μαστορεματος/επιδιορθωσης δεν βγει καλο, τοτε εχω προβλημα!!!

Ειναι ξεκαθαρο οτι ΔΕΝ ειμαι και πολυ των κατασκευων, αλλα μαλλον των μαστορεματων και επιδιορθωσεων :))