Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Λοιπον Νεκταριε, απ'οτι διαπιστωσα το χαρτζιλικι μπορει να βγει οχι πουλωντας τα ετοιμα προιοντα -καθως θελει αρκετο χρονο η συναρμολογηση- αλλα πουλωντας τα επι μερους ετοιμα υλικα.

Δηλαδη στην περιπτωση της παλλετας και της καρεκλιτσας, θα μπορουσε κανεις να τυποποιησει και να φτιαξει μαζικα ολα τα εξαρτηματα σε ελαχιστο χρονο.
Τα 11 σανιδακια και οι 9 τακοι της παλλετας παραγονται μεσα σε ελαχιστο χρονο. Βαζεις μεσα και καμμια 25αρια καρφακια και το πακετακι ειναι ετοιμο για δημιουργικη συναρμολογηση :)

Ειναι αληθεια οτι με τα καταλληλα εργαλεια κανεις σχεδον τα παντα και ας μην εχεις τοσο ταλεντο. Ειδα επισης οτι οταν εχεις τα ειδικα εργαλεια, εχεις και πολυ περισσοτερη ορεξη για να φτιαξεις.

Εδω το ξαπλωστρακι, πανω στο σανιδι οξιας απο το οποιο δημιουργηθηκε!

21751445745_f64856c8f8_b.jpg

Τελεια η ξαπλωστρα!!! Εσυ εισαι που λες οτι δεν εισαι της υπομονης και της λεπτομέρειας;;; Παντως δεν ξερω πως τα εκοψες, αλλα για μεγαλυτερη αντοχη , ακομη και κατα την επεξεργασια, να προσπαθεις τα νερα να ειναι ισοβενα στο ξυλο. Παραλληλα κατα μηκος και καθετα προς το παχος(οπως την φωτογραφια).
0

Nα'σαι καλα!
Αν ειμουν της υπομονης και της λεπτομερειας η ξαπλωστρα θα ηταν ακριβως οπως αυτη που αντεγραψα, εδω. Το γυαλοχαρτο δουλεψε μοναχα για την διαμορφωση των ακρων..

Το κοψιμο εγινε απο την σανιδα που βλεπεις στην φωτο που εβαλα. Κοπηκε μια φετα ~ 3 χιλιοστων παραλληλα με τη σανιδα.

Αυτο που μου πηρε καποιο χρονο ηταν η κατασκευη των αρθρωσεων -να ειναι σωστες και λειτουργικες- που τελικα εγιναν με μικροσκοπικες καβιλιες απο οδοντογλυφιδα:)

Ρε Μιχάλη είσα καλλιτέχνης!!! Χίλια μπράβο από εμένα.. Πάρα πολύ όμορφη η ξαπλώστρα..

μπράβο ρε φίλε όμορφα πραγματάκια και μερακλίδικα.

δείτε και εδώ τι βρήκα και αν δεν σας τρέξουν τα σάλια σφυρίξτε μου κλέφτικα...

https://plus.google.com/communities/111347264551372961949/stream/35bc50e6-31cb-4895-a825-922a2c9f9c8a

τα λεφτά έχουν αρχ´'ισει και μαζεύονται και μέχρι τα Χριστούγεννα θα το φέρει ο Αη Βασίλης το δώρο....

Thanks guys!
Παραγγελιες, αμα γυρισω στην Ελλαδα :))

Jim τι τορνακι θες να παρεις? Αμα ασχοληθεις και μαθεις τα κολπα του, ειναι μαγεια το εργαλειο.
Εγω ειχα κατι αποτυχιες (λογω αγνοιας) με το μικρο της proxxon και το εχω παρατησει προς το παρον. Εχω αγορασει ομως τα καλα σκαρπελακια για το μελλον :)

jimara υπολόγισε και ενα σετ σκαρπελα καλα....οι τόρνοι που έβαλες μου βάζουν κι εμένα ιδέες...κοίταγα εναν einhell αλλά αυτοί είναι άλλο πράγμα...

Με την μικρη μου εμπειρια στους τορνους, εχω καταλαβει οτι το ποιο σημαντικο πραμα για αυτο το εργαλειο ειναι η ποικιλια ποιοτικων κεφαλων/τσοκ και για τις δυο πλευρες του τορνου .

Η τριτη επιλογη, οπως βλεπω απο το pdf, εχει απο τα καλυτερα options που εχω δει σε μικρους τορνους. http://dmk-machine.gr/pdf/e-shop/wood/wood turning.pdf

Γρηγορο προτζεκτακι -η Γαλανολευκη παζλ!

Το θεμα ειναι τι γινεται απο δω και περα. Το κολλαω να γινει ενα σωμα? το βαζω σε κορνιζακι? το αφηνω χυμα?

21792977805_7d91dccd06.jpg
21802446771_39131cb670.jpg

Το δένεις με καβίλιες σε διαφορετικά σημεία το κάθε ίδιου χρώματος κομμάτι.... και κάνεις ένα ωραίο παζλ που δεν είναι και εύκολο στην συναρμολόγηση.
Αλλά τι λέω τώρα....αυτό το πρότζεκτ τελείωσε...πάμε γι άλλο :flipout::ernaehrung004:

Καλη σας μερα!

Ωραια ιδεα να φτιαχτει ενας ξυλινος ιστος, θα το κοιταξω.

Παμε γι' αλλα οντως, θελω να φτιαξω εναν λειτουργικο καταπελτη τωρα :))

original2.jpg

Γρηγορο προτζεκτακι -η Γαλανολευκη παζλ!

Το θεμα ειναι τι γινεται απο δω και περα. Το κολλαω να γινει ενα σωμα? το βαζω σε κορνιζακι? το αφηνω χυμα?

21792977805_7d91dccd06.jpg
21802446771_39131cb670.jpg
Τέσσερις καβιλιες περαστες μεγαλύτερου μήκους από το ύψος με στοπ στις ακρες ώστε να μπορούν να παίζουν τα κομμάτια και όταν σηκωθεί όρθιο να σχηματίζει την σημαία.

Μιχαλη με ...τρελενεις! Αυτο με τους αρχαιους μηχανιςμους ειναι πολυ ωραια ιδεα. Βρηκες πολυ ωραια ενασχοληση. Αλλα μεσα σε πλα φτιαξε και μια προθηκη, σε κανονικο μεγεθος, για να τα τοποθετεις!

Παμε γι' αλλα οντως, θελω να φτιαξω εναν λειτουργικο καταπελτη τωρα :))

original2.jpg

Να σε βάλω στα αίματα;
Κάποια στιγμή ξεκίνησα να φτιάχνω λειτουργικές μινιατούρες από καταπέλτες...
Το concept ήταν να στήσω ένα "Κάστρα και πολιορκητές" για τα πιτσιρίκια. :p

Συναδελφοι ευχαριστω για τις ιδεες και τις συμβουλες!

Το σημαιακι μαλλον θα παραμεινει ως εχει μεχρι να σκεφτω αν θα το κανω με ιστο η με τις 4 καβιλιες.

Νεκταριε οι αρχαιοι μηχανισμοι ειναι μοναδικη πηγη εμπνευσης.

Νικο, αν βγει ο πρωτος καταπελτης, ακολουθει αυτος :)

[Ο «μονάγκων» παλίντονος καταπέλτης]

"...Πρόκειται για έναν ισχυρό λιθοβόλο καταπέλτη που πρωτοχρησιμοποιήθηκε από το Μακεδονικό στρατό του Φιλίππου του Β´. Αποτελούνταν από ένα ισχυρό ξύλινο πλαίσιο και μια μακριά δοκό που το ένα άκρο της στηριζόταν σε ένα είδος ελατηρίου, τη «νευρά» και το άλλο άκρο της έφερε ένα δερμάτινο ιμάντα όπου τοποθετούνταν ο προς εκτόξευση λίθος. Η «νευρά» αποτελούνταν από συνεστραμμένες δέσμες σχοινιών από νεύρα ζώων ή μαλλιά γυναικών. Η δοκός οπλιζόταν με ένα σχοινί που τυλιγόταν σε έναν άξονα που περιστρεφόταν με τη βοήθεια χειρομοχλών και ασφάλιζε μέσω ενός τροχού αναστολής. Η ταχεία απελευθέρωσή της και επομένως η εκτόξευση του λίθου επιτυγχανόταν με τη βοήθεια μιας ειδικής αρπάγης..."

κ.Γενικε, το concept καθε αλλο παρα για πιτσιρικια ειναι, οπως φαινεται !!:)) Εχεις κρατησει καμμια φωτο απο τις μινιατουρες σου ?

Τελευταία φορά που ασχολήθηκα μαζί του ήταν με τον κυρ SM της κατηγορίας.
Παίζαμε foodfight με καταπέλτη...
Δεν έχει καμία σχέση με μοντέλο. Το πρωτότυπο είναι, για να μελετηθούν οι γωνίες και να δουλεύει σωστά.

Πάντως αυτό στη φωτογραφία δεν πρόκειται να δουλέψει σωστά. :p