Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Γιαννη να'σαι καλα για τις συμβουλες και παρατηρησεις, το εκτιμω!

Θα δοκιμασω την διαδικασια της χαρτοταινιας, θα δω τι ειδους ασταρι/στοκος ταιριαζει στο ξυλο balsa και σιγουρα τα επομενα μοντελα θα ειναι μεγαλυτερα απο 10-15 εκατοστα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν το αποτελεσμα ενος εργου (καλλιτεχνικου η μη) δεν βγει καλο δεν με απασχολει και πολυ, μην πω και καθολου.
Αν το αποτελεσμα ομως ενος μαστορεματος/επιδιορθωσης δεν βγει καλο, τοτε εχω προβλημα!!!

Ειναι ξεκαθαρο οτι ΔΕΝ ειμαι και πολυ των κατασκευων, αλλα μαλλον των μαστορεματων και επιδιορθωσεων
:))
Me2:ernaehrung004:
Αλλα εγω δεν εχω χρονο για κατασκευες.

tmp_27126_DSC_1055_699350052.

tmp_27126_DSC_1055_699350052.jpg

Ακόμη ένα καικάκι προστέθηκε στον στόλο!!!!
Αυτή τη φορά σε παραλλαγή που μαζεύει τα δίχτυα από την θάλασσα!!!
Ελπίζω να σας αρέσει!

Το πρώτο στην σελίδα αυτή δόθηκε μαζί με το bulk carrier σε φίλο στο χωριό με τουριστικά είδη για να διερευνηθει η προοπτική πώλησης τους στην αγορά!
Μακάρι να είχα κανένα κονε με Σαντορίνη και Μύκονο όπου παίζουν και άλλες τιμές.

Πολυ ωραιο και αυτο, καραβοκυρη μου!

Πρωινη παραγωγη ξυλειας, απο μια σανιδα οξειας :))

Κοπηκαν ταβλες απο 1 εως 5 χιλιοστα παχος. Με τη βοηθεια αυτοσχεδιου φραχτη η αναγκη για αγορα ξυλειας μοντελισμου, σχεδον μηδενιζεται με την μικρη πριονοκορδελα.

Η τεραστια διαφορα της με μια επιτραπεζια σεγα ειναι οτι η κοπη γινεται εξαιρετικα ομαλα χωρις πεταγματα καθως η φορα της λαμας ειναι προς μια μονο μια κατευθυνση σε αντιθεση με την σεγα οπου η φορα της λαμας ειναι παλινδρομικη.

Εδω ο οδηγος ρυθμισμενος για κοπη ταβλας παχους ενος χιλιοστου.

21537033850_eeddc3500f_b.jpg

Πωωωω, πρεπει να ειναι τρελα να δουλευεις σε τοσο μικρη κλιμακα εργαλεια αλλα και ξυλεια απροσκοπτα και με ακριβεια!

Eτσι ειναι, δεν μπορουσα ποτε να το φανταστω ποση πλακα και ποσο κεφι μπορεις κανεις σε τετοιες κλιμακες και με τα αναλογα εργαλεια.

Με πρωτη υλη μια σανιδα/κομματι ξυλο, μπορεις να κανεις οτι μινιατουροειδες μπορεις να φανταστεις!

Τωρα εχω βαλει μπροστα να κανω μια μινι παλετα (για σουβερ) και μια αναδιπλουμενη καρεκλιτσα :))

Ετοιμαζεται το παλετακι! Καρφωνονται οι τακοι και μετα οι σανιδες.

21703212236_544482929c_b.jpg

Φοβερή ιδέα μπραβο...εντυπωσιακό σουβέρ...

Tωρα θελει να καρφωθουν τα πανω σανιδακια για να δεσει καλα. Μετα γυαλοχαρτο και μετα βερνικακι.

21703885756_c76ec8a420_c.jpg

Μηλως εχεις βαλει αναποδα μια σρωση? απο κατω δεν εχεις σανιδια. Θ μου πεις καθε παλετα δεν ειναι ιδια

Έχεις γίνει επιστήμονας πάει τέλειωσε!!!

Μηλως εχεις βαλει αναποδα μια σρωση? απο κατω δεν εχεις σανιδια. Θ μου πεις καθε παλετα δεν ειναι ιδια

Ειναι μια επιπλεον στρωση, δεν ειναι αναποδα. Απο κατω θα μπουν κανονικα τρια σανιδακια.

Εχεις ματι ομως Νεκταριε :))

21720218372_c56d27129b_z.jpg

:grinning-smiley-043

Παραγγελιες δεχεσαι?

Πολύ ωραία ιδέα Μιχάλη. Μπράβο! Θα το λουστράρεις κιόλας; Την ευχαριστιέσαι πάντως την πριονοκορδέλα σου..

Πολύ ωραία ιδέα Μιχάλη. Μπράβο! Θα το λουστράρεις κιόλας; Την ευχαριστιέσαι πάντως την πριονοκορδέλα σου..

Nαι Μπαμπη θα το λουστραρω για να δω πως φαινεται. Αν και νομιζω οτι θα χασει καπως, διοτι η παλετα ειναι ...παλετα, δεν ειναι καραβακι :)

Για την μικρη πριονοκορδελα, πραγματικα την χαιρομαι οσο δεν μπορουσα να φανταστω! Ηδη παρηγγειλα και την πιο στενη κορδελα που ειναι πιο ευελικτη.

Μεγαλο μου λαθος που δεν την ειχα αγορασει εδω και χρονια.

Αν εχεις κανενα φιλο οδοντοτεχνιτη, τωρα ειναι η ευκαιρια να τον "εκμεταλευτεις".
Πες του να σου φτιαξει στον κλιβανο μικροπυροσφραγιδα "EUR".
Μπορεις επισης να δοκιμασεις και βαφη με μαυρο διαφανες, μηπως παρουν το χρωμα της παλιας παλλετας που εχει εκτεθει στη βροχη.
Καποιες 1000 χ 1200 παλλετες εχουν βαφη σε καποιες ταβλες (οχι ολες) πρασινη ή κοκκινη.

Θα τον εκμεταλλευτω για το σφραγιδακι αμα κανω micro pallet mass production :))

Δεν ειχα υποψη το μαυρο διαφανες, καλη ιδεα, θα δω μηπως βρω τετοιο ακρυλικο βερνικι. Για τις εγχρωμες παλλετες, ναι εχεις δικιο. Ισως την βαψω τα σανιδακια στα χρωματα της γαλανολευκης!

Τελειωσε και η μικρη αναδιπλουμενη ξαπλωστρα! Θα την φωτογραφισω ανοιχτη μολις βρω καραβοπανακι που δεν εχω και εβαλα καθισμα απο χαρτι..

21738249992_291bb2bebc_c.jpg

Χιωτη, νομιζω πως βρηκες τροπο για χαρτζηλικι!:music-smiley-005:

Βασικα δεν βαζεις κατω το μυαλο σου να κανεις καμια μακετα, πχ σπιτι, χωριο κλπ? με τα εργαλεια που εχεις ολα ειναι δυνατα.