Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σπύρο πολλά μπράβο,καί χαράς τό κουράγιο καί τήν υπομονή σου.
Κώστα πάντα μάς εκπλήσεις ευχάριστα.

Κωστα, ωραιο το μινιμαλ βαζο, θα ταιριαξει πολυ ωραια σε καποιον χωρο που εχει διακοσμηθει με απλα γςωμετρικα σχηματα.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι πως εκανες την κατω τρυπα που καθεται ο πατος του γυαλινου σωληνα. Εφτασε το forstner bit μεχρι εκει χωρις να ακουμπησει το τσοκ στο πανω τμημα; Η χρησιμοποιησες φιδοτρυπανο με την ανω τρυπα ως οδηγο;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολυ πρωτοτυπο το στηριγμα/βαζο για τον δοκιμαστικο σωληνα Κωστα!!

Λογικα η δευτερη τρυπα θα εγινε με τρυπανι φτερου.

Το βιντεο που ανεβασε ο Κωστας χθες στο καφενειο με τον τυπο που εφτιαξε μια ξυλινη βαρκουλα, με...εφτιαξε :)))

Δυστυχως χωρις σχεδιο/pattern ειναι πολυ δυσκολο να κανεις τετοια κατασκευη (πετσωμα σανιδων στον σκελετο του σκαφους).
Ενα screenshot που τραβηξα απο το βιντεο ηταν καποια λυση στην ελλειψη σχεδιου, αλλα επρεπε να γινουν πολλες μετατροπες στα κομμενα ξυλα για να εφαρμοσουν σωστα τα σανιδακια που σχηματιζουν την βαρκα.

35890982451_a900a4a8a5_b.jpg

Οι μετατροπες και οι μετρησεις για να φερουν το σχεδιο σε καποια ισορροπια ηταν αρκετα κοπιαστικες αλλα πολυ ενδιαφερουσες καθως σε μπαζουν αποτομα στην λογικη της πραγματικης ναυτικης κατασκευης!
Επιπλεον, οταν δεν εχεις ολες τις παραμετρους του σχεδιου αναγκαζεσαι να αυτοσχεδιασεις πραγμα που επισης ειναι ενδιαφερον και ωραιο.

35890980901_f09bb3b1eb_b.jpg

Προτιμησα να κολλησω απευθειας τα σανιδακια στον σκελετο, αντι να τα καρφωσω προσωρινα, καθως μου δινει περισσοτερη ευελιξια στο ομοιομορφο πετσωμα.
Ηταν καλο που ειχα ηδη καποια απλα αλλα καταλληλα εργαλεια κοπης και λυγισματος των λεπτων σανιδων. Ηταν καλο που ειχα και πολλα σφιγκτηρακια μοντελισμου :))

35862491282_e77c3a7ed5_b.jpg

Eχω να πω οτι ο ναυτομοντελισμος ειναι συναρπαστικος, οχι οτι δεν το ηξερα, αλλα το επιβεβαιωνω για αλλη μια φορα.

Ευτυχως που τα μεταχειρισμενα βιβλια στο αμαζον αρχιζουν απο καποια λεπτα του ευρω μεχρι λιγα ευρω. Τις πιο πολλες φορες τα 4 ευρω μεταφορικα ειναι το μεγαλυτερο μερος του κοστους!
Hμουν τυχερος που βρηκα αυτο το βιβλιο με 2 ευρω used/good... https://www.amazon.de/Modeling-Dyna...coding=UTF8&psc=1&refRID=3Q8C48T3MTNMDR6GQ09F

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Το βιντεο που ανεβασε ο Κωστας χθες στο καφενειο με τον τυπο που εφτιαξε μια ξυλινη βαρκουλα, με...εφτιαξε :)))

Δυστυχως χωρις σχεδιο/pattern ειναι πολυ δυσκολο να κανεις τετοια κατασκευη (πετσωμα σανιδων στον σκελετο του σκαφους).
Ενα screenshot που τραβηξα απο το βιντεο ηταν καποια λυση στην ελλειψη σχεδιου, αλλα επρεπε να γινουν πολλες μετατροπες στα κομμενα ξυλα για να εφαρμοσουν σωστα τα σανιδακια που σχηματιζουν την βαρκα.

Οι μετατροπες και οι μετρησεις για να φερουν το σχεδιο σε καποια ισορροπια ηταν αρκετα κοπιαστικες αλλα πολυ ενδιαφερουσες καθως σε μπαζουν αποτομα στην λογικη της πραγματικης ναυτικης κατασκευης!
Επιπλεον, οταν δεν εχεις ολες τις παραμετρους του σχεδιου αναγκαζεσαι να αυτοσχεδιασεις πραγμα που επισης ειναι ενδιαφερον και ωραιο.

Προτιμησα να κολλησω απευθειας τα σανιδακια στον σκελετο, αντι να τα καρφωσω προσωρινα, καθως μου δινει περισσοτερη ευελιξια στο ομοιομορφο πετσωμα.
Ηταν καλο που ειχα ηδη καποια απλα αλλα καταλληλα εργαλεια κοπης και λυγισματος των λεπτων σανιδων. Ηταν καλο που ειχα και πολλα σφιγκτηρακια μοντελισμου :))

Eχω να πω οτι ο ναυτομοντελισμος ειναι συναρπαστικος, οχι οτι δεν το ηξερα, αλλα το επιβεβαιωνω για αλλη μια φορα.

Ευτυχως που τα μεταχειρισμενα βιβλια στο αμαζον αρχιζουν απο καποια λεπτα του ευρω μεχρι λιγα ευρω. Τις πιο πολλες φορες τα 4 ευρω μεταφορικα ειναι το μεγαλυτερο μερος του κοστους!
Hμουν τυχερος που βρηκα αυτο το βιβλιο με 2 ευρω used/good... https://www.amazon.de/Modeling-Dyna...coding=UTF8&psc=1&refRID=3Q8C48T3MTNMDR6GQ09F

Εγώ (προ)βλέπω να γίνετε τέλειο.
Τα λυγισμένα σανιδάκια έρχονται όμορφα & "πετσώνουν" σωστά πάνω στον σκελετό χωρίς κενά ή απότομες κορυφές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σπύρο πολλά μπράβο,καί χαράς τό κουράγιο καί τήν υπομονή σου.
Κώστα πάντα μάς εκπλήσεις ευχάριστα.
Το παλεύω Δημήτρη κάθε φορά για να ξεχνώ τον πόνο μου.

Κωστα, ωραιο το μινιμαλ βαζο, θα ταιριαξει πολυ ωραια σε καποιον χωρο που εχει διακοσμηθει με απλα γςωμετρικα σχηματα.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι πως εκανες την κατω τρυπα που καθεται ο πατος του γυαλινου σωληνα. Εφτασε το forstner bit μεχρι εκει χωρις να ακουμπησει το τσοκ στο πανω τμημα; Η χρησιμοποιησες φιδοτρυπανο με την ανω τρυπα ως οδηγο;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Vrass! Θα μου το πάρουν σε λίγο καιρό & αυτό :flipout:
(......Α! τι ωραίο που έγινε, Θα φτιάξεις άλλο εσύ μωρέ, Ταιριάζει πολύ με τα έπιπλα μας ή στον χώρο κλπ κλπ κλπ) !

Η επάνω τρύπα έγινε με τρυπάνι φτερού στο κολώνατο με γυρισμένη την πλάκα του δραπάνου κατά 90 μοίρες όπως κάπου φαίνεται στις φωτό.
Στην συνέχεια έβαλα "φιδοτρύπανο" 20φ στο δράπανο μπαταρίας του Lidl έπιασα το κομμάτι στην μέγγενη & με οδηγό την επάνω τρύπα συνέχισα στην από κάτω τρύπα.
Εναλλακτικά & για μεγαλύτερη ευκολία σημαδεύεις σωστά στην κάτω βάση, γυρίζεις το κομμάτι ανάποδα στο κολωνάτο & τρυπάς από την βάση προς το κέντρο παίρνοντας "προίκα" την τρύπα στην βάση η οποία δεν θα φαίνεται.

Εκεί για να μην σου "σούρνει" η γυάλινη σωλήνα στις τρύπες & να σταματά όπου εσύ θέλεις βάζεις μια - δύο σειρές διάφανο σελοτέιπ στο σημείο που ο σωλήνας είναι μέσα στο ξύλο & είσαι άρχοντας.

Πολυ πρωτοτυπο το στηριγμα/βαζο για τον δοκιμαστικο σωληνα Κωστα!!

Λογικα η δευτερη τρυπα θα εγινε με τρυπανι φτερου.
Ευχαριστώ κυρ Μιχάλη.

Μπράβο Κύριοι για τα έργα σας. Πολύ όμορφα και τα συρτάρια και τα καραβάκια και τα μπρελόκ και τα βάζα. Εγώ δεν κρατιέμαι να ποστάρω τον δίσκο του γνωστού Steve που μόλις τελείωσα έστω κι αν η φωτογραφία είναι χάλια. Φτιαγμένος από δρυ και περασμένος με teak oil.
View attachment 142805

Καλά μιλάμε για κέντημα..... Εργόχειρο κυριολεκτικά. :SFGSFGSF: :worshippy: :firstprize: :grinning-smiley-043

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλό απόγευμα σε όλους.

Το σκαρίφημα που φαίνεται στην πρώτη φωτο έχει όλες τις διαστάσεις της κατασκευής για το βάζο με τον γυάλινο σωλήνα.
Είναι by Pappous Costas & όποιος το θέλει το αντιγράφει ή του το στέλνω σε pdf.

Χρόνος κατασκευής 50´.

Οι ακμές του βάζου περάστηκαν για στρογγύλεμα μια μικρή βόλτα από το επιτραπέζιο ρούτερ.

Τρίψιμο μέχρι 400 grid. Είναι περασμένο (& σκουπισμένο) 2 χέρια βρασμένο λινέλαιο της Aurο.

Κώστα καλημέρα!
Πολύ όμορφες οι κατασκευές!!!
Μπράβο!!!!

35890982451_a900a4a8a5_b.jpg

35890980901_f09bb3b1eb_b.jpg

35862491282_e77c3a7ed5_b.jpg

Πολύ όμορφο το καραβάκι!
Το video ποιό είναι, δεν το βρίσκω...

Κώστα πολύ καλό βγήκε. Η συλλογή μεγαλώνει βλέπω!

Σπύρο, τα λόγια είναι λίγα... κεντάς πραγματικά!

Μιχάλη και για όποιον ενδιαφέρεται, έχω αγορασμένο αυτό το κιτάκι Artesania Latina - Bon Retour, το οποίο περιέχει και τα ακριβή σχέδια. Αν σας αρέσει μπορώ να τα σκανάρω και να σας τα στείλω. Επίσης, είναι ευκαιρία να το τελειώσω. Το έχω μερικά χρόνια τώρα στη μέση.

Αααα, ξέχασα να αναφέρω ότι κάπου έχω και πολύ υλικό σε ebooks για μοντελισμό πλοίων. Φυσικά είναι διαθέσιμα σε όποιον τα χρειάζεται.

Γιωργο ευχαριστω πολυ φιλε, εχω αγορασει απο παλια και γω καποια πλανα καραβιων, αλλα σε αυτη τη φαση με ενδιαφερουν περισσοτερο τα απλα και σχετικα συντομα προτζεκτακια, οπως αυτη η βαρκα.
Το υπολοιπο ομως υλικο ειναι ευπροσδεκτο :)) Mε pm αν μπορεις.

Ευγενιε σε ευχαριστω, το video ειναι τουτο.http://avclub.gr/forum/showthread.p...στόρων?p=1057944183&viewfull=1#post1057944183

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πανεμορφα τα βαζα σου Κωστα

Μπράβο Κύριοι για τα έργα σας. Πολύ όμορφα και τα συρτάρια και τα καραβάκια και τα μπρελόκ και τα βάζα. Εγώ δεν κρατιέμαι να ποστάρω τον δίσκο του γνωστού Steve που μόλις τελείωσα έστω κι αν η φωτογραφία είναι χάλια. Φτιαγμένος από δρυ και περασμένος με teak oil.
View attachment 142805

ΚΟΣΜΗΜΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κώστα καλημέρα!
Πολύ όμορφες οι κατασκευές!!!
Μπράβο!!!!

Κώστα πολύ καλό βγήκε. Η συλλογή μεγαλώνει βλέπω!

Σπύρο, τα λόγια είναι λίγα... κεντάς πραγματικά!

Μιχάλη και για όποιον ενδιαφέρεται, έχω αγορασμένο αυτό το κιτάκι Artesania Latina - Bon Retour, το οποίο περιέχει και τα ακριβή σχέδια. Αν σας αρέσει μπορώ να τα σκανάρω και να σας τα στείλω. Επίσης, είναι ευκαιρία να το τελειώσω. Το έχω μερικά χρόνια τώρα στη μέση.

Αααα, ξέχασα να αναφέρω ότι κάπου έχω και πολύ υλικό σε ebooks για μοντελισμό πλοίων. Φυσικά είναι διαθέσιμα σε όποιον τα χρειάζεται.

Πανεμορφα τα βαζα σου Κωστα

-bye-

Και μία κατασκευή μαζικής παραγωγής (50 κομμάτια) για γνωστή καφετέρια της περιοχής.

Πλατανόφυλλο από κόντρα πλακέ Συμήδα 4mm.

Απλή κατασκευή με κόψιμο του κόντρα πλακέ στην κορδέλα, τρίψιμο με 240άρι γυαλόχαρτο και φινίρισμα με δύο χέρια λάδι tung + πορτοκαλέλαιο + πράσινη - μαύρη χρωστική AURO (για πιο σκούρο χρώμα).

Η αρίθμηση έγινε στον υπολογιστή (γραμματοσειρά Arial) και κατόπιν με έναν ανεξίτηλο μαρκαδόρο μεταφέρθηκαν στο ξύλο (πριν το φινίρισμα)

Πολύ ωραία όλα συνάδελφοι

Νικόλα πιστεύω θά πίνεις καφέ δωρεάν γιά κανα χρόνο :flipout:-bye-

Πολύ ωραία όλα συνάδελφοι

Νικόλα πιστεύω θά πίνεις καφέ δωρεάν γιά κανα χρόνο :flipout:-bye-

Μπα... :p

Νίκο τι θα κάνουν με τα αριθμημένα πλατανοφυλλα?

Θα μπούνε σε κάθε ένα τραπέζι.

Καλό βράδυ σε όλους.