Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ξεκίνησα ένα Fire Truck μετά & από την ανταλλαγή σχετικών mail με την ευγενική κυρία Jolien Brebels.
Μου έστειλε ότι της ζήτησα & το μόνο που μου ζήτησε η φίλη μας είναι φωτο από το έργο μου όταν το τελειώσω. Την ευχαριστώ πολύ & από εδώ.
Έχει πάρα πολύ δουλειά ακόμα.........................

https://www.youtube.com/watch?v=3DeIv_SwTvM

Έχεις ανοιχτεί στα βαθιά!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ξέρω καλό κολύμπι :flipout:

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπραβο Κωστα, κανε το καλυτερο απο της κυριας, ως συνηθως :)))
Πολυ ομορφο προτζεκτακι ειναι!!

Αυτό μου ευχήθηκε κ η κυρία. Μου έστειλε ότι της ζήτησα σε pdf κ μου ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Το πρωτο κεφαλαιο απο ενα βιβλιο για μοντελισμο εγραφε οτι μπορεις να κανεις το σκαρι του καραβιου και στην πριονοκορδελα με κλιση 15 μοιρων.
Δοκιμασα σημερα σε ενα ρεταλακι οξυας να δω ποσο ευκολα γινεται. Κανονικα χρησιμοποιουνται μαλακα ξυλα, αλλα δεν ειχα ρεταλι πευκου.

Η κοπη εγινε απροβληματιστα στις 15 μοιρες παρολο που το ρεταλι ηταν μονο 15 εκατοστα μηκος. Μετα αφου βγηκε καλο, σκεφτηκα να αυτοσχεδιασω λιγο.

Εκοψα με πριονακι ενα μερος απο το σκαρι για να σχηματιστει η πρυμη και η πλωρα. Μετα με το σκαρπελακι της proxxon καθαρισα το μερος.
Η κοπη με το πριονι εγινε για να σημαδευτει ακριβως το βαθος μεχρι το οποιο ηθελα να γινει κοπη.

35835153590_9ed08e30a5_b.jpg

Επειτα με τη βοηθεια του ταινιολειαντηρα της proxxon τριφτηκε το καταστρωμα
35393955934_b41ff1ce31_b.jpg

Μετα με το μινι στιλβωτικο (σαν γωνιακος τροχος) της proxxon τριφτηκε προχειρα και το σκαρι
35393951614_f239df56ac_b.jpg

Ενω αρχικα πηγαινα μονο για να δοκιμασω πως βγαινει η λοξοκοπη με την κορδελα, οπως κατεληξε το σκαρι θυμιζει λιγο εμπορικο πλοιο. Ετσι λοιπον θα το συνεχισω.
Θα βαλω αμπαρια στην κουβερτα, κατι τις στην πλωρη και θα χτισω ενα-δθο οροφους στην πρυμη (κομοδεσιο). Να δουμε πως θα βγει!

Αποκοσμη φωτο :))
36061901602_b5e7c9b891_c.jpg

Εδω ειναι η λογικη της λοξοκοπης με την κορδελα πανω σε ενα κομματι ξυλο οπου καποιος μπορει να φτιαξει οποιουδηποτε σχηματος σκαρι.
Για οσουν θελουν να δοκιμασουν την τεχνη της μικροναυπηγικης :)))

35394323534_4deab8e0d2_b.jpg

Μια πρόχειρη κατασκευή με τη σεγα χειρός..αρκετά μικρούλα. Την βάζω απλά για να "μπαζωσω" το θέμα, τίποτα ιδιαίτερο.

007304edadb841c9b0ec02868139f16d.jpg
94f1c0c46cd003c53bc8cf35056c6ad8.jpg
afc76e9c8273ad58def177316e033cb0.jpg
9d2801790d72dada116e3042aa912fca.jpg

Με σεγα χειρος και τοσο μικρο?? Μπραβο, χαρα στη υπομονη σου!!

Κώστα καλή επιτυχία,πού είναι δεδομένη στό ερχόμενο project σου
Μιχάλη καλή συνέχεια στό εμπορικό βαπόρι,από τό τίποτα καμμιά φορά μάς έρχονται ιδέες
Γιώργο γιά σέγα χειρός μιά χαρά τά κατάφερες,όντως χαράς τήν υπομονή σου.

Καλά την πας. Αστέρι.

:a0210:

Το πρωτο κεφαλαιο απο ενα βιβλιο για μοντελισμο εγραφε οτι μπορεις να κανεις το σκαρι του καραβιου και στην πριονοκορδελα με κλιση 15 μοιρων.
Δοκιμασα σημερα σε ενα ρεταλακι οξυας να δω ποσο ευκολα γινεται. Κανονικα χρησιμοποιουνται μαλακα ξυλα, αλλα δεν ειχα ρεταλι πευκου.

Η κοπη εγινε απροβληματιστα στις 15 μοιρες παρολο που το ρεταλι ηταν μονο 15 εκατοστα μηκος. Μετα αφου βγηκε καλο, σκεφτηκα να αυτοσχεδιασω λιγο.

Εκοψα με πριονακι ενα μερος απο το σκαρι για να σχηματιστει η πρυμη και η πλωρα. Μετα με το σκαρπελακι της proxxon καθαρισα το μερος.
Η κοπη με το πριονι εγινε για να σημαδευτει ακριβως το βαθος μεχρι το οποιο ηθελα να γινει κοπη.

Επειτα με τη βοηθεια του ταινιολειαντηρα της proxxon τριφτηκε το καταστρωμα

Μετα με το μινι στιλβωτικο (σαν γωνιακος τροχος) της proxxon τριφτηκε προχειρα και το σκαρι

Ενω αρχικα πηγαινα μονο για να δοκιμασω πως βγαινει η λοξοκοπη με την κορδελα, οπως κατεληξε το σκαρι θυμιζει λιγο εμπορικο πλοιο. Ετσι λοιπον θα το συνεχισω.
Θα βαλω αμπαρια στην κουβερτα, κατι τις στην πλωρη και θα χτισω ενα-δθο οροφους στην πρυμη (κομοδεσιο). Να δουμε πως θα βγει!

Αποκοσμη φωτο :))

Γεια σου καπετάν Μιχάλη ...Ζέπο. Χαίρομαι όταν τα βλέπω ...τα καραβάκια σου.

Μια πρόχειρη κατασκευή με τη σεγα χειρός..αρκετά μικρούλα. Την βάζω απλά για να "μπαζωσω" το θέμα, τίποτα ιδιαίτερο.

Πάρα πολύ όμορφο έγινε.
Εγώ θα το είχα κόψει (καταστρέψει) στην μέση το φύλλο αν δούλευα με την σέγα στην χέρι & ειδικά τόσο μαλακό ξύλο.

Σε βλέπω σιγά - σιγά για σέγα πάγκου ---> πριονοκορδέλα κλπ κλπ :flipout:

Last edited by a moderator:

Αθλος πρεπει να ηταν η κοπη με την ηλεκτρικη σεγα χειρος στο τοσο μικρο φυλλαρακι. Με μια επιτραπεζια θα μπορεσεις να κανεις πολυ ωραια μικροπραγματα. Κοιτα μονο για καποια που να παιρνει ακεφαλες λαμες.

Μιχαλη, ενδιαφερον και ευκολο το μινι καραβακι με την πριονοκορδελα. Θα κανω σαντουιτς μερικα παλετοξυλα να το δοκιμασω.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μιχάλη ωραία τα καραβάκια. Κώστα μεγάλο project ανέλαβες. Εγώ τελείωσα ένα από τα γνωστά μου φωτιστικά. Αυτή τη φορά όμως με λεντοταινεία που φωτίζει μόνο τα γράμματα της πινακίδας, η οποία δε μου βγήκε όπως ήθελα και μάλλον θα την ξαναφτιάξω μεγαλύτερη. Από καρυδιά και καστανιά. Φινιρισμένο με teak oil.new orleans.jpg

Σπυρο, ευγε! Εισαι ενας απο τους καλλιτεχνες του φορουμ!

Πολύ όμορφο έγινε κ αυτό Σπύρο.

Κώστα σε βλέπω να κολλασ με τέτοια πρότζεκτ κουραστικά μεν υπέροχα δε καλη επιτυχία για την συνέχεια.Σπυρο τι να πω είσαι σε άλλο επίπεδο μπράβο σου.

Kωστα εγινε απλα υπεροχο, η κυρια θα ζηλεψει!!

Σπυρο πολυ καλη ιδεα το led στην επιγραφη. Το φαναρακι πανω στην κολωνα πανω το εχεις κανει τρισδιαστατο?

Σπυρο πολυ καλη ιδεα το led στην επιγραφη. Το φαναρακι πανω στην κολωνα πανω το εχεις κανει τρισδιαστατο?
Όχι Μιχάλη, αν και τώρα που το βλέπω θα μπορούσε.

Καιρό έχω να γράψω συγχαρίκια κλπ,αλλά αυτό το πυροσβεστικό τα αξίζει.
Μπράβο παππού!Το ζηλεύω αυτό το έργο,αλλά περισσότερο το χαίρομαι.
Βέβαια και ένα μεγάλο μπράβο στον Εμπεδοκλή για τα έργα του,που είναι πολύ "μέσα" στα γούστα μου.

Κώστα και Σπύρο κεντατε παιδιά!
Κώστα ίσως θα έπρεπε κάποια κομμάτια να είναι με κόκκινο βερνίκι εμποτισμού!