Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Είπα από Σεπτέμβριο ξανά εργασίες αλλά δέχτηκα έκτακτη παραγγελία από την εγγονή (σκυλάκι - αντίγραφο της ¨Μόκας¨) & από την κόρη (ρολογάκι για το χωριό για τις διακοπές τους) οπότε "λύγισα" (δεν ήθελα & πολύ) & ανέβηκα για λίγο στην ταράτσα.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραία η Μόκα. Ντάσχουντ είναι; Είχαμε και εμείς έναν, όταν ήμουν πιτσιρικάς. Έζησε λίγο παραπάνω από 15 χρόνια νομίζω. Πολύ τα συμπαθώ αυτά τα σκυλιά, βγάζουν πολύ γέλιο όταν τρέχουν.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το ρολογάκι είναι clopy paste από το Internet & είχα φτιάξει ένα παρόμοιο λίγο πιο παλιά.

Ωχ! η "Μόκα" μπήκε εδώ κατά λάθος !

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραία η Μόκα. Ντάσχουντ είναι; Είχαμε και εμείς έναν, όταν ήμουν πιτσιρικάς. Έζησε λίγο παραπάνω από 15 χρόνια νομίζω. Πολύ τα συμπαθώ αυτά τα σκυλιά, βγάζουν πολύ γέλιο όταν τρέχουν.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι Vrass. Το γνωστό & ως "λουκάνικο".

http://www.ipareamas.gr/οι-10-πιο-διάσημες-ράτσες-μικρόσωμων-σκ-7/

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Είπα από Σεπτέμβριο ξανά εργασίες αλλά δέχτηκα έκτακτη παραγγελία από την εγγονή (σκυλάκι - αντίγραφο της ¨Μόκας¨) & από την κόρη (ρολογάκι για το χωριό για τις διακοπές τους) οπότε "λύγισα" (δεν ήθελα & πολύ) & ανέβηκα για λίγο στην ταράτσα.

:SFGSFGSF:

Οι νταλίκες έχουν πίσω φωτογραφία μέ αυτόν τόν σκύλο καί λένε long vehicle :smash:

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ακυρο

Ενα μπραβο στην εγγονη και στην κορη που σε βαζουν και συνεχιζεισ τησ κατασκευεσ Κωστα

Κωστα ωραια τα εργα σου αλλα πιο ωραιο το γλυκο ´λουκανικο´!! :)))

Ενα μπραβο στην εγγονη και στην κορη που σε βαζουν και συνεχιζεισ τησ κατασκευεσ Κωστα

Να σαι καλά.

Κωστα ωραια τα εργα σου αλλα πιο ωραιο το γλυκο ´λουκανικο´!! :)))

Το έχει παχύνει η μικρή πολύ.

Last edited by a moderator:

Εγω εφτιαξα μια μυγα με το νεο γκατζετακι.. :flipout:

Διασταση ρεταλιου, 4.5χ4.5 εκατοστα.
35959856030_70b612b3f7_c.jpg

Διαρκεια μυγοπυρογραφιας, 11 λεπτα. Διαρκεια πυρογραφιας ονοματος, 1.5 λεπτο.

Εδω το προγραμμα του laser engraver. Aπλο και αχαρο αλλα εχει τα βασικα.
Η εξελιξη του καψιματος στο ξυλο δηλωνεται με το κοκκινο χρωμα.

35548298693_56b99d49e9_c.jpg

Μια χαρά φαίνεται να δουλεύει Μιχάλη. Σε κάποιο αντικείμενο σχήματος διαφορετικού από πλακίδιο μπορεί να "ζωγραφίσει"? Για παράδειγμα, εγώ στα bandsaw boxes που φτιαχνω, χαράσσω στην κάτω επιφάνεια τα αρχικά μου και το έτος. Θα μπορούσε να το κάνει σε ένα τέτοιο ακανόνιστου σχήματος αντικείμενο;

Ανετα, αρκει να το παιρνει στο υψος.
Το λειζερ ειναι ~8 εκατοστα απο την βαση, αλλα χρειαζεται καποια εκατοστα για να εστιασει.
Υπολογιζω 4 και κατι εκατοστα να ειναι το μαξιμουμ υψος ενος αντικειμενου, αλλιως θα πρεπει να γραφτει πριν συναρμολογηθει το κουτι, η το οποιοδηποτε αντικειμενο.

Το ρεταλι/αντικειμενο κολλαει γερα στην βαση πανω σε ενα σιλικονουχο 'χαλακι'. Οποτε δεν χρειαζεται να δεθει το αντικειμενο με τιποτα, απλα το τοποθετεις σωστα στην βαση.

Εδω ενα 'Κ' που θα γραψω στην βαση με πολυ μικρους αριθμους την ημερομηνια γενεθλιων του παραληπτη. Το γραμμα ειναι 5 εκατοστα και το λειζερ εστιαζει.

36220555011_e0e37268e8_c.jpg

Δυστυχως δεν εχω καταφερει να συνδεσω το γκατζετ με το κινητο μεσω της εφαρμογης android.
Μπορεις ανετα να το δουλευεις μεσω κινητου με bluetooth καθως εχει μεγαλη μπαταρια. Oυτε καλωδια ουτε υπολογιστες, ουτε τιποτα. Θα δουμε.

Last edited:

Το καινουριο παιχνιδακι μας κρατα ξαγρυπνους :))

Εγιναν αρκετες δοκιμες και μπορω να πω οτι ειμαι υπερ ευχαριστημενος. Εχει πολυ πλακα και παρα πολυ ενδιαφερον!
Εκτυπωσα μεταξυ αλλων σε ξυλοκατασκευη, ψιλα γραμματα γυρω στο 1 χιλιοστο και λιγοτερο που μετα βιας διαβαζονται με γυμνο ματι αλλα τυπωνονται πεντακαθαρα!!

Επισης μετα απο πολλες προσπαθειες συνδεθηκε το κινητο με τον πυρογραφο! Μπορεις να παρεις μια φωτογραφια με το κινητο και να την εκτυπωσεις σε οποιο μεγεθος θελεις σε μορφη σκιτσου ειτε κανονικη.
Η εκτυπωση μπορει να γινει και πολυ κατω απο τα 10 χιλιοστα χωρις να χανονται τα βασικα χαρακτηριστικα.

Εδω ενα προσωπο σε στυλ σκιτσου που εχει μηκος μολις 17 χιλιοστα. Αυριο θα το δοκιμασω στα 5 χιλιοστα υψος. Μπορουμε αντι υπογραφης να τυπωνουμε τις μουσουδες μας :flipout:
36190549442_d4d3785fef.jpg

Μπορουμε αντι υπογραφης να τυπωνουμε τις μουσουδες μας :flipout:

:flipout: το καλύτερο σχόλιο.
Ωραίο εργαλείο καί τσάμπα σχετικά :2thumb22sup:,καλοδούλευτο κάι πάλι.

Καλό βράδυ σε όλους.

Τό φλάς,η κυβοφλάς (άν είναι πάνω από 20 ετίας) από επάνω τού λείπει :a0210:

Πότε προλαβαίνεις "Σειρά" καί τά κάνεις όλα,μάλλον θά έχεις μάθει τήν τέχνη τού βαψίματος στόν γιό,θά τού δίνεις οδηγίες τί να κάνει από βάψιμο,καί θα τά βρίσκεις έτοιμα βαμένα καί απλά θα τραβάς τίς φωτογραφίες,αλλιώς δέν εξηγείται τόσο ελεύθερος χρόνος,πρέπει νά έχεις κάποιο δεξί χέρι δέν εξηγείται :flipout: :flipout: :ernaehrung004:

Last edited by a moderator:

Μιχάλη αντε να μας βάλεις σε νέους μπελάδες τώρα.

Κάποιο link για "μηχανάκι" που να δέχεται μέσα του έργο μεγέθους σελίδας Α4 έχουμε?

kyr σε ευχαριστώ.

Το καινουριο παιχνιδακι μας κρατα ξαγρυπνους :))

Εγιναν αρκετες δοκιμες και μπορω να πω οτι ειμαι υπερ ευχαριστημενος. Εχει πολυ πλακα και παρα πολυ ενδιαφερον!
Εκτυπωσα μεταξυ αλλων σε ξυλοκατασκευη, ψιλα γραμματα γυρω στο 1 χιλιοστο και λιγοτερο που μετα βιας διαβαζονται με γυμνο ματι αλλα τυπωνονται πεντακαθαρα!!

Επισης μετα απο πολλες προσπαθειες συνδεθηκε το κινητο με τον πυρογραφο! Μπορεις να παρεις μια φωτογραφια με το κινητο και να την εκτυπωσεις σε οποιο μεγεθος θελεις σε μορφη σκιτσου ειτε κανονικη.
Η εκτυπωση μπορει να γινει και πολυ κατω απο τα 10 χιλιοστα χωρις να χανονται τα βασικα χαρακτηριστικα.

Εδω ενα προσωπο σε στυλ σκιτσου που εχει μηκος μολις 17 χιλιοστα. Αυριο θα το δοκιμασω στα 5 χιλιοστα υψος. Μπορουμε αντι υπογραφης να τυπωνουμε τις μουσουδες μας :flipout:
36190549442_d4d3785fef.jpg

Μιχαλη το νεο σου γκατζετ ειναι εξαιρετικο!
Απιστευτη λεπτομερια!!!!
ποσο κοστισε?