Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πανεμορφο εργο και τελεια απεικονιση της εκφρασης, μπραβο Σπυρο!!!

Ευχαριστώ Μιχάλη!

Δοκιμες σε πολυ μικρη κλιμακα με υγρο γυαλι και αλλα υλικα. Να δω αν αξιζει τον κοπο να ασχοληθω.

25767610777_d58789438c_b.jpg

Το ξυλο εχει διαστασεις 5εκ χ 2.5εκ. και ειναι απο κλαδι βερυκοκιας. Αριστερα ειναι υγρο γυαλι με το μικροτερο νομισμα που εχω βρει (1.5μμ διαμετρος) και δεξια εποξικη κολα cordobon με πυκνωτη μεσα.

Πολύ ωραίο Σπύρο!

Πως το φτιάχνεις;

Πολύ ωραίο Σπύρο!

Πως το φτιάχνεις;

Ευχαριστώ Παναγιώτη! Τι εννοείς πως το φτιάχνω?

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δοκιμες σε πολυ μικρη κλιμακα με υγρο γυαλι και αλλα υλικα. Να δω αν αξιζει τον κοπο να ασχοληθω.

Το ξυλο εχει διαστασεις 5εκ χ 2.5εκ. και ειναι απο κλαδι βερυκοκιας. Αριστερα ειναι υγρο γυαλι με το μικροτερο νομισμα που εχω βρει (1.5μμ διαμετρος) και δεξια εποξικη κολα cordobon με πυκνωτη μεσα.

με το υγρό γυαλί φαίνεται πολύ ποιο ωραίο, το άλλο θαμπίζει, εκτός και δείξει καλύτερα άμα στερεοποιηθεί

Την όλη κατασκευή.

Δεν έχω ιδέα.

Σχέδιο, σέγα πάγκου, καδράρισμα και τέλος φινίρισμα.

Σπυρο, απιστευτα ωραια απεικονιση εβγαλες, περασες στις κοπες οσα στοιχεια ηταν απαραιτητα για να βγει η εκφραση της μικρης απο την επισης πολυ ωραια φωτογραφια. Εκει ειναι για εμενα και το ζουμι της υποθεσης, το ποια στοιχεια της φωτογραφιας θα μετατρεψεις σε κοπες και το πως. Η επιλογη των γραμμων και η μεταφορα τους στο σχεδιο κοπης. Θα ειχε ενδιαφερον να συζητησουμε τροπους δημιουργιας αντιστοιχων πατρον για τις κοπες στη σεγα. Εχεις κανει και αλλα αντιστοιχα (μεταφορα εικονων σε σχεδιο κοπης) με θρησκευτικα, αν θυμαμαι καλα, θεματα, αλλα αυτο κατα τη γνωμη μου τα εχει ξεπερασει ολα. Θα με ενδιεφερε να μαθω τον τροπο-τεχνικη που ακολουθεις για τη δημιουργια των σχεδιων.
Το οτι η μικρη ειναι απιστευτη φατσα το ειπαμε; Το ξαναλεμε! Να ειναι γερη και να τη χαιρεστε.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πιο παλιά είχα μεταφέρει φωτογραφίες σε γυαλί και τις χάραξα με το ντεμελοειδες καθώς και αρκετά σχέδια που κάνω στο laser την φωτογραφία την επεξεργαζομαι με το φίλτρο photocopy του photoshop και παίζω με τις διάφορες ρυθμίσεις που έχει αυτό το φίλτρο. Πραγματικά είμαι και εγώ περίεργος να δω με τι κάνει αυτά τα εκπληκτικά και μοναδικά έργα ο Σπύρος.

Σπυρο, απιστευτα ωραια απεικονιση εβγαλες, περασες στις κοπες οσα στοιχεια ηταν απαραιτητα για να βγει η εκφραση της μικρης απο την επισης πολυ ωραια φωτογραφια. Εκει ειναι για εμενα και το ζουμι της υποθεσης, το ποια στοιχεια της φωτογραφιας θα μετατρεψεις σε κοπες και το πως. Η επιλογη των γραμμων και η μεταφορα τους στο σχεδιο κοπης. Θα ειχε ενδιαφερον να συζητησουμε τροπους δημιουργιας αντιστοιχων πατρον για τις κοπες στη σεγα. Εχεις κανει και αλλα αντιστοιχα (μεταφορα εικονων σε σχεδιο κοπης) με θρησκευτικα, αν θυμαμαι καλα, θεματα, αλλα αυτο κατα τη γνωμη μου τα εχει ξεπερασει ολα. Θα με ενδιεφερε να μαθω τον τροπο-τεχνικη που ακολουθεις για τη δημιουργια των σχεδιων.
Το οτι η μικρη ειναι απιστευτη φατσα το ειπαμε; Το ξαναλεμε! Να ειναι γερη και να τη χαιρεστε.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ Vrass!!! Το συγκεκριμένο σχέδιο δεν είναι δικό μου, έστειλα τη φωτογραφία σε ιντερνετικό μου φίλο που σχεδίασε το πατρόν για μένα. Τώρα όσο αφορά τα σχέδια που έχω κάνει εγώ γίνανε μέσω διαφόρων προγραμμάτων όπως Paintshop, coyote stensil , κλπ. καθώ και ιστοσελίδων όπως http://online.rapidresizer.com/phot...mgid=4a26f466b988e24e989ec6ca835f364efbcbbec8.

με το υγρό γυαλί φαίνεται πολύ ποιο ωραίο, το άλλο θαμπίζει, εκτός και δείξει καλύτερα άμα στερεοποιηθεί

Σιγουρα το υγρο γυαλι ειναι πιο ωραιο, εντελως διαφανο και ιδιαιτερως εντυπωσιακο αναλογα τι φτιαχνεις.
Θελω να δω ομως και τις ιδιοτητες της εποξικης κολλας σε αυτη την χρηση. Μιας και κανουμε πειραματα, τα δοκιμαζουμε ολα :)

Σιγουρα το υγρο γυαλι ειναι πιο ωραιο, εντελως διαφανο και ιδιαιτερως εντυπωσιακο αναλογα τι φτιαχνεις.
Θελω να δω ομως και τις ιδιοτητες της εποξικης κολλας σε αυτη την χρηση. Μιας και κανουμε πειραματα, τα δοκιμαζουμε ολα :)

Of course !!! :a0210:

που μπορουμε να βρουμε ρητίνη/υγρο γυαλι?

Μπορεις να βρεις και στο πλαισιο και σε αλλα μαγαζια. Αγοραζεις το υγρο γυαλι και τον καταλυτη, ξεχωριστα.
https://www.plaisio.gr/zografiki-di...ccessories/dot-Liquid-Glass-75ml-18009106.htm
https://www.pacoartcenter.gr/el/igro-giali-2x100-ml.html

Σε μεγαλη ποσοτητα κοστιζει φτηνοτερα. https://toolshouse.gr/εργαλεια/δόμη...rcola-1803-υγρό-γυαλί-διάφανη-αυτοεπιπεδούμε/

Eχω την εντυπωση οτι οι μικρες συσκευασιες και μαρκες οπως του Πλαισιου και του PacoArt ειναι πιο φινες για διακοσμητικες κατασκευες, ενω οι μεγαλες του κιλου μου φαινονται πιο βιομηχανοποιημενες.