Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Καλορίζικη και καλοδούλευτη. :ernaehrung004:
Μόλις την είδα, με μια πρόχειρη ματιά, μου φάνηκε ακριβώς ίδια με την Boston BSS 400 V και 40 πιο φτηνή. Τελικά, κοιτώντας καλύτερα είδα οτι η Boston είναι πολύ πιο βαριά και με ρυθμιζόμενες στροφές.
Τι λένε οι γνώστες, αξίζει η διαφορά τιμής;

Για ριξε μια ματια και στην https://www.skroutz.gr/s/4384065/Einhell-TH-SS-405-E.html?from=catspan

Και πες μου την διαφορα εκτος του χρωματος....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Για ριξε μια ματια και στην https://www.skroutz.gr/s/4384065/Einhell-TH-SS-405-E.html?from=catspan

Και πες μου την διαφορα εκτος του χρωματος....

Η Boston έχει το ρυθμιστικό στροφών αριστερά και η Einchell δεξιά... -bye-

Μιχάλη, είσαι σίγουρος οτι έχει απλά High και Low κι όχι ρυθμιζόμενες στροφές;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατα

Η Boston έχει το ρυθμιστικό στροφών αριστερά και η Einchell δεξιά... -bye-

Μιχάλη, είσαι σίγουρος οτι έχει απλά High και Low κι όχι ρυθμιζόμενες στροφές;

Απο αυτα που διαβασα, ναι.
Αν ειχε ρυθμιζομενες στροφες θα το ελεγε σιγουρα ξεκαθαρα, καθως ειναι σημαντικο ατου για καποιους.

Αλλα και δυο ταχυτητες να εχει, ειναι πολυ καλα. Η υψηλη για σκληρα ξυλα και καθαρες κοπες και η χαμηλη για λεπτες διαμετρους, μαλακα ξυλα και γενικοτερα μεγαλυτερη ανεση/λεπτομερια στο κοψιμο.
Αλλα με ενα τηλεφωνακι στο κεντρο βιδας για την boston, λυνεται η απορια.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το λέω γιατί, συνήθως, αυτά που έχουν δυο ταχύτητες έχουν απλά δύο θέσεις, High και Low. Αν δεις τη φωτογραφία του Boston την κόκκινη σήμανση σε σχήμα V μοιάζει με ποντεσιόμετρο, κι αυτό συνήθως μπαίνει σε κάτι που αυξομειώνει.
Δεν ξέρω, υπόθεση κάνω.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ναι εχεις δικιο.
Αν και στην περιγραφη δεν γραφει ρυθμιζομενη ταχυτητα, γραφει Ταχυτητα σεγας: 600-1400 στροφες-->παραπεμπει σε δυο ταχυτητες σαν τα δραπανα.

Απο την φωτο που ειδα τωρα φαινεται να εχει ρυθμιζομενο διακοπτη. Αρα κατα πασα πιθανοτητα ειναι σεγα με ρυθμιζομενη ταχυτητα. Good!

EDIT: To ιδιο και η φτηνοτερη Einhell!

Last edited:

Σήμερα τελείωσα και ένα άλλο σχέδιο τεχνικής intarsia.
Αποτελείται από πεύκο και οξυά τα οποία στα λευκά και σκούρα καφέ σημεία δεν βάφτηκαν, αλλά η λιμνούλα, η κοιλιά και η ουρίτσα βάφτηκαν με χρωματιστά βερνίκια ξύλου που αφήνουν να φαίνονται τα νερά του ξύλου. Οι αποχρώσεις είναι καστανιά, όρεγκον και μαόνι αντίστοιχα.

Συγχαρητήρια, πολύ καλό! Νομίζω έφτασε η στιγμή να ετοιμάσεις κατάλογο και να αρχίσεις να δέχεσαι παραγγελίες...

Μιχαλη και Μπαμπη μονο το χρωμα και η τιμη αλλαζει.

Οκ για το χρωμα και την τιμη. Αλλα εαν τα κιλα αλλαζουν, τοτε σιγουρα δεν μιλαμε για ιδιο προιον.

Σε άλλο φόρουμ πουλάει ένας από Αθήνα την μεγάλη proxxon σεγα 270!! Μέχρι να το δω κάποιος ήδη την έκλεισε. Ήταν καλή ευκαιρία. Μιλάμε για μοντέλο επαγγελματικό.

Οκ για το χρωμα και την τιμη. Αλλα εαν τα κιλα αλλαζουν, τοτε σιγουρα δεν μιλαμε για ιδιο προιον.

Αμαν αυτα τα κιλα........

Τι θα κάνουμε; -bye-

Θα παρουμε την κοκκινη EL Μπαμπη.
Λογικα τον ερχομενο μηνα θα ειναι Ελλαδα.
Συμφωνεις?
Θα το συζητησουμε και το Σαββατο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Σε άλλο φόρουμ πουλάει ένας από Αθήνα την μεγάλη proxxon σεγα 270!! Μέχρι να το δω κάποιος ήδη την έκλεισε. Ήταν καλή ευκαιρία. Μιλάμε για μοντέλο επαγγελματικό.

Κριμα!!!
Εχετε μας το νου σας συναδελφοι!!!

Κριμα!!!
Εχετε μας το νου σας συναδελφοι!!!
Εδω ειναι η αγγελια http://www.luthier.gr/index.php?topic=2618.0 . Δεν ξερω αν επιτρεπετε να βαλω απο αλλο forum. Αν δεν τα βρουνε με τον αλλον μπορειτε να επικοινωνησετε για να σας εχει υπόψιν. Μιλαμε για αυτη τη σεγα http://www.proxxon.com/en/micromot/27094.php

Εγώ μετα απο αρκετό ψαξιμο κατέληξα στο εξης συμπερασμα:

Στην κατηγορια που κινουμαστε οι περισσοτεροι, Όλες οι σεγες απο 80-150 είναι ακριβως το ίδιο εργαλείο.
Η μονη που κανει τη διάφορα είναι η proxxon.

Και αγορασα τη scheppach μιας και υπήρχε σε απόθεμα να κάνω τη δουλεια μου.

Δειτε ενα κουκλι!!!
Metabo Bandsäge Bs 1638W

518HT2GNRZL._SL500_AA500_.jpg

Βεβαια ποσο θα κοστιζει δεν βρηκα ακομα....

Δειτε ενα κουκλι!!!
Metabo Bandsäge Bs 1638W

Οσο κοστιζει να αγορασεις μια μεγαλη metabo. 800-900 ....

Kαπου ειχα βρει ενα λινκ σε γερμανικο site που το εδινε περιπου 650 ευρω αν θυμαμαι καλα. Κοβει ξυλο 160μμ υψος!! Ειναι γομαρακι και ζυγιζει κοντα στα 50 κιλα!!
Το λινκ εψαξα παλι αλλα δεν το βρηκα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δειτε ενα κουκλι!!!
Metabo Bandsäge Bs 1638W

Ρε Κυρ, γιατί μου το κάνεις αυτό; Γιατί ποστάρεις Metabo; Θες να με ξεπαραδιάσεις; :frown:
Αδυναμίες είναι αυτές....:grinning-smiley-043

Να το κάνεις τι εσύ αυτό ???

Εσύ είσαι για μεγάλα project, αυτό είναι για ψιλοκοκό !!!

:BDGBGDB55:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τι χιλοκοκό αγόρι μου.... ΜΗΧΑΝΑΡΑ είναι :award:

$_57.JPG

οπα! Ειναι δυο σε ενα; Μετακινεις το κοκκινο πλαισιο και εχει κυκλικο τριβειο;;;