Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπαμπίνο είσαι κακή επιρροή για τα μέλη, θα σε βάλω σε ignore list !!! :damnyou::BDGBGDB55:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Χαχαχαχα!!!

Μπάμπη να πάρουμε μια συνεταιρικα????

Μέσα.... Από 325 έκαστος... -bye-

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπαμπίνο είσαι κακή επιρροή για τα μέλη, θα σε βάλω σε ignore list !!! :damnyou::BDGBGDB55:

Εγώ ή ο Κυριάκος;
Κι αν εμένα με βάλεις σε ignore list το Χιώτη τι θα τον κάνεις, θα τον εκτελέσεις; :flipout:

Α ο Χιώτης με έχει κάνει και δωράκι !!!! δεν ακουμπάω εκεί !!! :flipout:

Συγχαρητήρια, πολύ καλό! Νομίζω έφτασε η στιγμή να ετοιμάσεις κατάλογο και να αρχίσεις να δέχεσαι παραγγελίες...

Σε ευχαριστώ φίλε μου. Ήδη πήρα δύο παραγγελίες...

Σε ευχαριστώ φίλε μου. Ήδη πήρα δύο παραγγελίες...

Ε, με τετοια εξοχη εργασια και προσοχη στη λεπτομερεια, δεν μου κανει καμμια εντυπωση. Μπραβο σου και παλι Δημητρη!!

Επειδή το θέμα με την επιτραπέζια σέγα το είχα ψάξει πάρα πολύ, κατέληξα ότι στην Ελλάδα διαθέσιμη ως τοπ ποιότητα είναι μόνο οι σέγες της proxxon, εκτός και αν κανένας φέρει από έξωτερικό dewalt (μόνο από Αμερικα) ή excalibur (η rols royce των επιτραπέζιων σεγών). H 460 της proxxon είναι φοβερό εργαλείο, αλλά ξέφευγε από τον προυπολογισμό μου και πήρα την αμέσως προηγούμενη με την οποία έχω φτιάξει πάρα πολλά και δύσκολα κομμάτια.
Οι υπόλοιπες όπως einhell, scheppach, boston κ.λ.π που κυμαίνονται στα 100-140 ευρώ είναι ακριβώς ίδιες καθώς τις έχω δει από κοντά όταν ήμουν στο ψάξιμο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ε, με τετοια εξοχη εργασια και προσοχη στη λεπτομερεια, δεν μου κανει καμμια εντυπωση. Μπραβο σου και παλι Δημητρη!!

Ευχαριστώ φίλε Χιώτη.

Xρησιμες παρατηρησεις Δημητρη.

Αναφορικα με την μεγαλη σεγα της proxxon, την ακριβοτερη εννοω, ποιες διαφορες εντοπισες εκτος απο πολυ βολικο συστημα αλλαγης λαμων πανω στο τραπεζι και που ετοιμαζεις 2-3 λαμες με τα αντιστοιχα ανταπτορακια εκμηδενιζοντας ετσι την χρονοβορα και ενοχλητικη αλλαγη της λαμας. Δηλαδη εχεις διαφορες λαμες ετοιμες πανω στα ανταπτορακια, και αναλογα ποιο ειδος λαμας θες, κανεις σε δευτερολεπτα την αλλαγη.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Κι αν εμένα με βάλεις σε ignore list το Χιώτη τι θα τον κάνεις, θα τον εκτελέσεις; :flipout:

τον χιωτη αστον σε μενα..ειναι δικος μου.. του την χρωσταω απο την κατηγορια των φακων :music-smiley-005:

Βασικα του εχουμε βρει δουλεια για μετα την συνταξη του. Δοκιμες αργαλειων και καθοδηγηση αγορας...

Xρησιμες παρατηρησεις Δημητρη.

Αναφορικα με την μεγαλη σεγα της proxxon, την ακριβοτερη εννοω, ποιες διαφορες εντοπισες εκτος απο πολυ βολικο συστημα αλλαγης λαμων πανω στο τραπεζι και που ετοιμαζεις 2-3 λαμες με τα αντιστοιχα ανταπτορακια εκμηδενιζοντας ετσι την χρονοβορα και ενοχλητικη αλλαγη της λαμας. Δηλαδη εχεις διαφορες λαμες ετοιμες πανω στα ανταπτορακια, και αναλογα ποιο ειδος λαμας θες, κανεις σε δευτερολεπτα την αλλαγη.

οι διαφορές δεν είναι χαώδης, αλλά το κατά πολύ ευκολότερο άλλαγμα λάμας ςίναι πάρα πολύ σημαντικό. Επιπλέον παρατήρησα το μεγαλύτερο μήκος του λαιμού που σου επιτρέπει να επεξεργαστείς μεγαλύτερου μήκους κομμάτια ξύλου, το κατά ενός πόντου μεγαλύτερο βάθος κοπής και η μετακινούμενη επιφάνεια με κίνηση μπρος-πίσω αυξάνοντας το μήκος για κατά μήκος κοπή μακρύτερων αντικειμένων.

Πριονακια για επιτραπέζια σεγα απο που αγοραζετε;

Προσπάθησα να κόψω σουηδικό 2cm πάχος και έσπασα 2 πριονακια..

Αν παίρνει ίδιες με τις proxxon σε μήκος δοκίμασε τες. Μέχρι και στο praktiker έχει. Αλλά η σεγα δεν είναι για πολλά ζόρια και να κόβεις δοκαρακια. Είναι για καλλιτεχνιες. Μην την ζοριζεις.
Μπορείς να κόψεις και πιο χοντρά ξύλα αλλά με αργή ταχύτητα και υπομονή..

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

PB160053.jpg μικρο προτζεκτακι σημερα ετσι για δημιουργηκο απογευμα ,αριθμος για την εισοδο του σπιτιου .

Ο αριθμος ειναι πλαστικο; Θελει στρογγύλεμα με γυαλοχαρτο. Αν εχεις dremel θα ειναι παιχνιδακι.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Οχι ο αριθμος ειναι ξυλο 2 μμ με ντρεμελοειδες το εκοψα .ναι ισως θελει λιγο στρογγυλεμα αλλα το αφησα ετσι για ποιο ''καλλιτεχνικο''.

Επειδή ακόμα έχω απορίες και η αγορά λογικά θα γίνει σε 1- 2 εβδομάδες θα ήθελα να επαναλάβω τις απορίες μου

(( επειδή θέλω να πάρω μια επιτραπέζια σεγα (έχω της dremel ) αλλά υπάρχει μεγάλος περιορισμός στις λαμες και το ότι δεν παίρνει ακεφαλες είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα για τις κατασκευές που θέλω , το καλύτερο θα ήταν η proxxon αλλά είναι λίγο ακριβή. Αυτή που πήρες την κοίταζα αλλά έχω κάποιες απορίες : από θόρυβο πως είναι , αν παίρνει όλες τις λαμες της proxxon και γενικά πως την νιώθεις σαν εργαλείο?))

Από τους κατόχους θα ήταν ακόμα καλύτερο , αν και αυτά που ρωτάω είναι κάπως υποκειμενικά αλλά θέλω να είμαι όσο περισσότερο σίγουρος γίνεται.

Μου άρεσε και το ποστάρω... φοβερός...

https://www.youtube.com/watch?v=gNyLaC-PmHo

Καλά έκανες, εδώ μέσα είναι ό,τι πρέπει.
Ξέρεις πως αισθάνομαι; Σαν να μου πήρε ο πατέρας μου το πρώτο μου ποδήλατο και μου ποστάρουν τον Βαλεντίνο Ρόσσι.:grinning-smiley-043

Καλά έκανες, εδώ μέσα είναι ό,τι πρέπει.
Ξέρεις πως αισθάνομαι; Σαν να μου πήρε ο πατέρας μου το πρώτο μου ποδήλατο και μου ποστάρουν τον Βαλεντίνο Ρόσσι.:grinning-smiley-043

Ο καθένας στο είδος του. Πάντως τπτ δεν είναι αδύνατο να γίνει. Το Youtube μεγάλο σχολείο και πηγή ιδεών-οδηγιών.

Ο καθένας στο είδος του. Πάντως τπτ δεν είναι αδύνατο να γίνει. Το Youtube μεγάλο σχολείο και πηγή ιδεών-οδηγιών.

Εχεις δικιο αλλα πολλες φορες νευριαζω γιατι βλεπω "πως να φτιαξεις αυτο" και εχει ο αλλος ενα εργαστηριο που κοστιζει 10000 ευρω!