Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Με τη κορδελα ή τη σεγα τα εκοψες?

Είναι μυστικό αλλά επειδή είσαι μάλλον καλό παιδί θα στο πω.
Με το κολωνάτο έκανα τις τρύπες 40φ κ με την πριονοκορδελα τις 2 ουρίτσες από την καρδούλα.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Δώσε καγκουρό στό λαό σου Κώστα :SFGSFGSF:

Τό βλέπω τό βλέπω,άλλαξε φανέλα,μάς βρήκες μικρούς καί μάς δουλεύεις όλους κανονικά καί μέ τόν νόμο.

Σήμερα έφτιαξα άλλο ένα κούνελο μέ πασχαλινό αυγό,γιά να κάνει γιά λίγο παρέα στόν άλλο,γιατί αύριο θά φύγει γιά δωράκι.

πάλι κούνελο ; φτιάξε και καμιά θηλυκιά :flipout:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εξαιρετικό ακόμα μια φορά τα σέβη μου Κώστα

Σήμερα χαλάρωσα λίγο μετά από καιρό και είπα να ξεκινήσω μια σειρά από διακοσμητικά κουταλιά που είχα στον νου μου από καιρό.Πευκο μήκους 33 εκ.χρησιμοποιηθιηκαν σκαρπελα, ντρεμελ, και τριβειο,ελπίζω να σας αρέσει.
85682936ed64c84ae126666521d8a620.jpg
d75654f695d94ed756c7a4850f65afdb.jpg
89e0a5800c74c66e4fd03f0f19036ca3.jpg
198684ae46b80b446055c7ddeb69e2e9.jpg
1563d2c0c8cb932b50150723149acb1b.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γειά σου Κυριάκο χειροκαλλιτέχνη μέγιστε.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραια η κουταλα, θα προτεινα και μια τρυπα στο χερουλι, βλεπω εχει "ψωμι".
Την εχεις περασει με καποιο λαδι;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι να πουν και οι καλλιτέχνες Κώστα να είσαι καλά, Κώστα όντως για τρύπα το εκανα έτσι,όχι δεν έχει περαστεί ακόμη με κάτι αυτό θα το αποφασίσει η κυρία του σπιτιού.

:SFGSFGSF:

Να σαι καλά Νεκτάριε,καλή Ανάσταση καί καλό Πάσχα νά έχουμε.

Σήμερα χαλάρωσα λίγο μετά από καιρό και είπα να ξεκινήσω μια σειρά από διακοσμητικά κουταλιά που είχα στον νου μου από καιρό.Πευκο μήκους 33 εκ.χρησιμοποιηθιηκαν σκαρπελα, ντρεμελ, και τριβειο,ελπίζω να σας αρέσει.[/IMG]

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πολλά μπράβο Κυριάκο,άψογη καί δύσκολη δουλειά. :SFGSFGSF:
Τό ελικοειδές σχήμα στήν χειρολαβή πολύ πρωτότυπο καί όμορφο,αυτό καί άν ήταν κόπος,μέ σέγα τό έκοβες λίγο-λίγο γύρω-γύρω,η μέ κάποιο άλλο τρόπο. ?

Να είστε καλά συνάδελφοι, αρχικά και αφού σχεδιάστηκε με το μολύβι κόπηκαν τα χοντρά κομμάτια με την σεγα και με τα σκαρπελα έκανα το σχήμα κατόπιν σχεδιάστηκε το ελικοειδεσ σχήμα και ανέλαβε δράση το ντρεμελ και χωρίς κόπο με το κυλινδρικό τριβειο έγινε το σπιράλ μετά ξανά τριβειο για στρογγυλομα του ξύλου και τελικό τρίψιμο με το χερι

Μπραβο παιδια, πολυ ομορφα εργακια!
Κυριακο τα ξυλογλυπτα σου κοσμουν ιδιαιτερα το νημα!

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Να είστε καλά συνάδελφοι, αρχικά και αφού σχεδιάστηκε με το μολύβι κόπηκαν τα χοντρά κομμάτια με την σεγα και με τα σκαρπελα έκανα το σχήμα κατόπιν σχεδιάστηκε το ελικοειδεσ σχήμα και ανέλαβε δράση το ντρεμελ και χωρίς κόπο με το κυλινδρικό τριβειο έγινε το σπιράλ μετά ξανά τριβειο για στρογγυλομα του ξύλου και τελικό τρίψιμο με το χερι

Κυριακο εσυ που σμιλευεις το ξυλο, ισως να σου ηταν πολυ, εως παρα πολυ, χρησιμα τα ρασπακια της proxxon για το dremel σου, τα οποια τρωνε το ξυλο ευκολα και χωρις να χαλας γυαλοχαρτα.

einsatzwerkzeuge-10.png

https://www.proxxon.com/en/micromot/bits-and-cutters-of-industrial-and-dental-quality.php

Ωραία η κουτάλα σου Κυριάκο. ωραίο και το σχέδιο, μόνο που πιστεύω ότι θα είναι κομμάτι δύσκολο στο καθάρισμα.

Πάντα μου άρεσαν τα ξύλινα σκεύη στην κουζίνα. αποπνέουν ζεστασιά αλλά και νοστιμιά στο μαγείρεμα.

Μιχαλη αυτα θα "βουτάνε" το ξυλο για πλακα. Εδω το κανουν τα γυαλοχαρτα στο dremel. Θελει πολυ καλο χερι, για να γινει χειροτεχνια με αυτα.
Θα βολευουν ομως πολυ οπου χρειαζεται να γινει πολυ αφαιρεση υλικου.

Για την σπειρα στην κουταλα, καπου ειχα δει ενα βιντεο με κατι παππουδες ξυλουργους που βγαζανε σπειρες για πλακα.
Ο "δικος μας" καλλιτεχνης την εφτιαξε "the hard way".

Κυριάκο αυτό που γουστάρω με χίλια σε εσένα είναι η Ιώβεια υπομονή των παλιών καλών μάστόρων.Γειά στα χέρια σου φίλε.

Καλημέρα.
Μία απλή κατασκευή με πεύκο, για δοκιμή της στενής κορδέλας (6 mm) στην πριονοκορδέλα. Κόβει & στρίβει υπέροχα.

Πολυ ομορφο!
Κωστα επιτραπεζια σεγα εχεις επεοφη δε θυμαμαι?
Αν εχεις πως και δεν εκανες την καρδια εκει ωστε να ειναι ενιαιο το κομματι?

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολυ ομορφο!
Κωστα επιτραπεζια σεγα εχεις επεοφη δε θυμαμαι?
Αν εχεις πως και δεν εκανες την καρδια εκει ωστε να ειναι ενιαιο το κομματι?

Καλημέρα
Επιτραπέζια σέγα έχω την κόκκινη της Einhell από την οποία είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Της έχω πάρει από Αγγλία αντάπτορα για ακέφαλες λάμες & από το ebay προβολάκι led & είναι super.
Με έχει ξελασπώσει πάρα πολλές φορές.

Ακολούθησα ακριβώς τα βήματα από το: https://www.instructables.com/id/Heart-Candle-Holder/.

Πολύ ωραίο Κωστα και αυτο.Χρησιμο bit η ρασπα της proxxon Μηχαλη και στα υπόψην θα είναι όμως αρκετά ελεγχόμενη σε λεπτομέρειες αραγε; η κουταλα παντωσ θα ειναι καθαρα διακοσμητικη και συγκριτικα με τησ αλεσ που εχω στο μυαλο μου η πιο ευκολη.Νικο μου σευχαριστω υπομονή και ξυλογλυπτική πάνε πακέτο αν τελειώσει το δεύτερο τότε τα χέρια δεν παίζουν τον πρώτο ρόλο αλλά τα μηχανήματα και η χαρά της δημιουργίας αγγαρεία.