Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Φρεσκοκομμενα θαλασσινα εργακια, της ωρας! Θελουν τωρα φινιρισμα και γυαλισμα.

Αγκυρα και τιμονι με το μονογραμμα του ναυτικου στη μεση.
Αριστερα μπρελοκ απο καρυδια (υψος 5εκ.παχος 6μμ), δεξια διακοσμητικο για γραφειο απο ελια (υψος 12εκ. παχος 12μμ)
48660970118_50886e108d_b.jpg

Οι εξωτερικες κοπες εγιναν ολες και πολυ γρηγορα με την πριονοκορδελα της Proxxon και την υπερ λεπτη κορδελιτσα.
Αριστερα μενει να κοπει μια μεσαιου μεγεθους αγκυρουλα απο οξια.
48661323466_29de65290d_c.jpg

Οι εσωτερικες κοπες εγιναν με την μικρη σεγα της Proxxon. Στην ελια ταλαιπωρηθηκε, η κοπη εγινε αργα αλλα τα καταφερε.
48660971793_7365217428_c.jpg

Μερσι Θαναση, οταν λειανθουν οι ακρες, ολη η περιμετρος δηλαδη εσωτερικα και εξωτερικα και αφου γυαλιστουν με 2-3 χερια κερι θα δειξουν καλυτερα.

Μιχάλη ''έγραψες'' πάλι. πανέμορφες οι άγκυρες και με αρκετή λεπτομέρεια.
Μπράβο. ελπίζω να μην σε βασάνισε σαν κατασκευή. το αποτέλεσμα πάντως είναι εξαίσιο. !!

Και ομως Μπαμπη η πολυ δουλεια βγηκε ταχυτατα με την λεπτη κορδελα της proxxon.
Aυτο που με καθυστερησε ηταν οι 2 μεγαλες εσωτερικες κοπες που δεν ειχε δυναμη η μικρη σεγα της proxxon για να παει πιο γρηγορα.
Το ξυλο της αγκυρας ειναι απο ενα κορμο ελιας που μου ειχες δωσει τον οποιο τον εκοψα φετες και εχω προμηθεια για πολυ καιρο:)

Η αγκυρα φινιρισμενη, γυαλισμενη και ετοιμη. Στην φωτο χανει, τα νερα της ελιας στην πραγματικοτητα ειναι καταπληκτικα.
48664148608_92c0676e86_z.jpg

Εδω καποια γραμματακια για μπρελοκ που μπηκε η αλυσιδιτσα και περαστηκαν 1 χερι διαφανο κερι.

Δ απο οξια (παχος γραμματος 10μμ), Κ απο καρυδια (παχος 6μμ) και Υ απο δρυ (παχος 18μμ, υψος 5εκ.).
48664014388_ab54a8617b_c.jpg

Πολύ όμορφα Μιχάλη ειδικά η άγκυρα ωραία ιδέα και για ξυλόγλυπτο

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω πολυ συναδελφοι!

Αν δεν υπηρχαν τα εργαλεια να κανουν την δουλεια να φαινεται παιχνιδακι, δεν υπηρχε περιπτωση να ειχα ασχοληθει με την μικροξυλουργικη, τουλαχιστον με καποια εργα που κανονικα θα απαιτουσαν πολλαπλασιο χρονο και κοπο..:))

Κυριακο σκεφτομαι και γω να δοκιμασω λιγο ξυλογλυπτικη και εχω παραγγειλει καποια φτηνα (και ελπιζω καλης ποιοτητος) σκαρπελα διαφορων τυπων και μεγεθων.

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ευχαριστω πολυ συναδελφοι!

Αν δεν υπηρχαν τα εργαλεια να κανουν την δουλεια να φαινεται παιχνιδακι, δεν υπηρχε περιπτωση να ειχα ασχοληθει με την μικροξυλουργικη, τουλαχιστον με καποια εργα που κανονικα θα απαιτουσαν πολλαπλασιο χρονο και κοπο..:))

Κυριακο σκεφτομαι και γω να δοκιμασω λιγο ξυλογλυπτικη και εχω παραγγειλει καποια φτηνα (και ελπιζω καλης ποιοτητος) σκαρπελα διαφορων τυπων και μεγεθων.

Άντε επιτέλους να ξέρεις δεν έχουν σημασία τα ακριβά η φθηνά εργαλεία η υπομονή και επιμονή θα φέρουν αποτέλεσμα

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν έχεις ακούσει το τραγούδι, ''πάρε ναυτάκι ναυτάκι Συριανό, λοστρόμο Πειραιώτη.... και καπετάνιο Χιώτη.
ε λοιπόν πως να μην κατέχει από άγκυρες ; (και όχι μόνο)

Εχουμε και ναυτικο φυλλαδιο για να μπαρκαρουμε σε περιπτωση που ερθει κανα ζορι... :))

+++

Ευχαριστω Γιαννη!..τα εργαλεια κανουν τον μαστορα :))

Εγω εφτιαξα μετα απο καιρο μια βαση για ενα κανιβαλισμενο μουρανο.
Ξυλεια απο παλετα, βαμενη με ανιλινη κερασια και βερνικι σπρει. Εξτρα τοποθετηση μεταλλικου ποδιου γιατι ηταν κουτσο το καημενο