Μου αρέσει λίγο πιο πολύ το ε με τις στρογγυλεμενες Γωνίες.Τα ιδια και τα ιδια αλλα Π τετοιο πρωτη φορα φτιαχνω, οποτε βαζω και τα υπολοιπα.
Το καθε γραμμα καθεται στο ξυλο απο το οποιο προηλθε!
Μεγαλο Ε και Π απο βελανιδια, μικρο και μεσαιο Ε απο ελια.
![]()
Τα ξυλα εχουν περαστει με λινελαιο και λουστραριστει με κερι. Ολα θα γινουν μπρελοκ εκτος απο το μεγαλο Ε.
Δυστυχως στο δεξι Ε που εχει καταπληκτικα νερα, ηταν σπασμενο το ρεταλι στην πανω δεξια ακρη και δεν το ειδα μεχρι που το εκοψα. Αναγκάστηκα να στρογγυλεψω τις ακρες.
Αν χρησιμοποιήσεις Tru oil που είναι λινέλαιο μεν αλλά με κάποιο χημικό μέσα που κρυσταλωνει δεν χρειάζεται κερί . Με πολλα χέρια ώστε να κάνεις κρουστά μετά μπορείς να το τρίψεις με γυαλοχαρτα μέχρι και 2000 και αποκτά γυαλαδα από μόνο του . Αν θες να το κάνεις και καθρέπτη κάνεις μια μπάλα από βαμβακερό ύφασμα και με δύο σταγόνες truoil και λιγες σταγόνες καθαρό οινόπνευμα το γυαλίζεις σαν την μέθοδο French polish .Α, και με την ευκαιρια: Βλεπω οτι οταν βαζετε λαδι (λινελαιο π.χ.), μετα ακολουθει γυαλισμα με κερι. Αυτο ισχυει για ολα τα λαδια (π.χ. παραφινελαιο, teak oil κτλ); Θελουν ολα κερι για να γυαλιζουν;
Και επισης, τι κερι; Κανα link;
Αν χρησιμοποιήσεις Tru oil που είναι λινέλαιο μεν αλλά με κάποιο χημικό μέσα που κρυσταλωνει δεν χρειάζεται κερί . Με πολλα χέρια ώστε να κάνεις κρουστά μετά μπορείς να το τρίψεις με γυαλοχαρτα μέχρι και 2000 και αποκτά γυαλαδα από μόνο του . Αν θες να το κάνεις και καθρέπτη κάνεις μια μπάλα από βαμβακερό ύφασμα και με δύο σταγόνες truoil και λιγες σταγόνες καθαρό οινόπνευμα το γυαλίζεις σαν την μέθοδο French polish .
Προσωπικά τα κεριά τα αποφεύγω γιατί σε περίπτωση που πρέπει να διορθώσω μια φθορά το κερί πρέπει να βγει από όλη την επιφάνεια ενώ χωρίς αυτό μπορώ και μονο τοπικά να το διορθώσω .
Καλά εννοείται . Πρέπει να δουλέψεις με βαφές για να δεις ποια σου κάνει και με ποια νιώθεις άνετος για το τελικό αποτέλεσμα .+1, αλλά θέλει "μαστοριά" - εξοικείωση.
Δεν υπαρχει τετοιο κερι στο Λεροι.
Το french polish ειναι μια επιπονη μεθοδος γυαλισματος ξυλο (και η κορυφαια κατα τη γνωμη μου) οπου χρησιμοποιειται γομαλακα/shellac τριβοντας την με συγκεκριμενο τροπο στο ξυλο σε παρα πολλες στρωσεις.
Δεν εχω καταφερει ποτε γυαλισμα με γομαλακα αν και εχω προσπαθησει (χαλαρα). Δεν νομιζω να εχω δει εδω μεσα εργο γυαλισμενο με γομαλακα, δεν θυμαμαι τουλαχιστον. Ειναι η τελευταια μεθοδος που θες να χρησιμοποιησεις λογω δυσκολιας)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.