Λιτο και ομορφο!!!
Ωραιος ο Κωστας!
Υπάρχουν και καλύτερα από πιο έμπειρους . Η γομαλακα μπορεί να είναι δύσκολη τεχνική αλλά αν βρεις τον τρόπο νομίζω ότι σε ανταμείβει καλύτερα από κάθε άλλο βερνίκι που τονίζει τα νερά του ξύλου . Μπορείς να επιδιορθώσεις εύκολα ζημιές καθώς δεν ποτίζει μέσα στο ξύλο και βγαίνει εύκολα με οινόπνευμα . και αν δεν σου αρέσει το γυαλιστερό το γυρνάς σε ματ εύκολα με ένα ατσαλομαλλο 0000.Πω πω πω πω πω.
Τι γυαλαδα ειναι αυτη;
Αυτο ειναι, να παιζεις και να φτιαχνεις και το μαλλι ταυτοχρονα![]()
Έλατο Αυστρίας . Picea abies.Tι ξυλο ειναι αυτο της κιθαρας και μεχρι ποσο grit γυαλοχαρτο το πηγες πριν το φινιρισμα με την γομαλακα?
Δεν χρειάζονται sealer. Δεν έχουν πόρους και με το συγκεκριμενο sealer μόνο κακό βλέπω να κάνεις . Μοιάζει στην μυρωδιά και στο τελικό αποτέλεσμα σαν πολυεστερας. Το έλατο και το πεύκο είναι απορροφητικά ξύλα . Πιστεύω ότι θα το τραβήξει μέσα και μέσα ούτε με τρίψιμο δεν θα φύγει . Θα γίνει σαν πέτρα . Όπως αν σου πέσει κυανοακριλικη κόλλα επάνω και λεκιασει.Δηλαδή έλατο,πευκο που χρησιμοποιώ αμα το περασω sealer και μετα βερνίκι θα δω καλύτερο αποτέλεσμα??
Έλατο Αυστρίας . Picea abies.
Μέχρι 240 . Μην ρωτάς πόσα χέρια γομαλακα... Δεν θυμάμαι πραγματικά .
Το έλατο δεν έχει πόρους και είναι πιο εύκολο να περάσεις γομαλακα .
Τα δύσκολα είναι σε πορώδη ξύλα που θέλουν κλείσιμο στους πόρους .
Πέρασμα δύο χέρια και τρίψιμο από το sealer αυτό https://www.hobbi.gr/ygro-episkeyis-birchwood-stock-sealer-filler-90ml-p-2978.html και μετά πολλά χέρια γομαλακα και εδώ . Εδώ να σημειωσω ότι επειδή η γομαλακα αναδεικνύει και τις ατέλειες εκτός από τα καλά του ξύλου . Στον παλισανδρο περνάω και ένα παχύ χέρι Tru oil που το τρίβω με 1000αρι νερού ως βάση δημιουργώντας μια λεία επιφάνεια και μετά περνάω γομαλακα . Δυστυχώς όμως δε μπορώ να βρω πλέον Tru oil ...![]()
![]()
Το ελατο δεν εχει πορους.Δεν χρειάζονται sealer. Δεν έχουν πόρους και με το συγκεκριμενο sealer μόνο κακό βλέπω να κάνεις . Μοιάζει στην μυρωδιά και στο τελικό αποτέλεσμα σαν πολυεστερας. Το έλατο και το πεύκο είναι απορροφητικά ξύλα . Πιστεύω ότι θα το τραβήξει μέσα και μέσα ούτε με τρίψιμο δεν θα φύγει . Θα γίνει σαν πέτρα . Όπως αν σου πέσει κυανοακριλικη κόλλα επάνω και λεκιασει.
Το σωστότερο είναι τρίψιμο με γυαλοχαρτα μέχρι να σε ικανοποιεί το αποτέλεσμα και μετά βερνίκι .
Όχι . Ο παλίσανδρος δεν είναι απορροφητικό ξύλο αλλά έχει πόρους . Είναι σαν μικρές τρύπες στην επιφάνεια που πρέπει να κλείσουν . Αν δεν κλείσουν δεν έχεις μια λεία επιφάνεια .Το ελατο δεν εχει πορους.
Το ελατο ειναι απορροφητικο ξυλο.
:7SFGSFG::BDBDG54:
Αυτα τα δυο δεν ειναι αντικρουομενα?
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.